Spring naar inhoud


- - - - -

Kat plast op vaste plaatsen binnen

binnen plassen zelfde plaats peuter

 • Log in om te reageren
4 reacties op dit onderwerp
pookie<3
pookie<3
 • 198 berichten
 • 1 katten
OFFLINE

#1 Geplaatst 02 augustus 2017 - 14:00

Hallo !

Sinds enkele maanden hebben wij Sien verwelkomd in ons gezin. Sien wil graag zoveel mogelijk buiten, wat we ook toelaten.
Nu zitten we met een vervelend probleem, Sien past namelijk regelmatig binnen. Ze heeft hiervoor 2 favoriete plekken. Namelijk het speelhoekje van onze dochter van 16 maanden (heb al een speelmat en tentje kunnen weggooien) en anderzijds de speelgoedkist
van onze dochter (die helemaal aan de andere kant van de kamer staat). Ook heeft ze af en toe al eens op sporadische plaatsen geplast. Is dit af te leren en hoe ?

Sofie.

banner2pookie

Eibhlin
Eibhlin
 • 14.751 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#2 Geplaatst 02 augustus 2017 - 14:21

In elk geval uitsluiten dat er iets medisch aan de hand is.
Is dat niet zo kan het aan de kattenbak liggen:
- op een te drukke plaats geplaatst of een plaats waar de kat nooit komt
- klepje waar sommige katten bang voor zijn
- voldoende uitkuisen
- eens ander zand proberen


Syntara
Syntara
 • 3.249 berichten
OFFLINE

#3 Geplaatst 02 augustus 2017 - 16:15

Helemaal eens met Eibhlin. Vooral eerst het medische uitsluiten, want dat is heel dikwijls de oorzaak.

Is Sien gesteriliseerd?
Edit: Ik zag net op haar kattenprofiel dat ze gesteriliseerd is, dus daar kan het dan niet mee te maken hebben.


Zou ze stress kunnen hebben door iets? Door je dochtertje bvb of door bepaalde veranderingen of buurtkatten? want dat is ook nog een veel voorkomende oorzaak.

Bewerkt door Syntara, 02 augustus 2017 - 16:16.


wendyv123
wendyv123
 • 4.414 berichten
  • Locatie: Lommel
 • 3 katten
OFFLINE

#4 Geplaatst 02 augustus 2017 - 17:06

Idd, zoals reeds vermeld : eerst een medische reden uitsluiten en dan al het andere nakijken en afchecken, stress kan ook een factor zijn.

artemis2
artemis2
 • 155 berichten
OFFLINE

#5 Geplaatst 02 augustus 2017 - 17:49

Ben het helemaal eens met de voorgaande reacties maar wou er toch aan toevoegen dat als ze nu een gesloten kattenbak heeft het niet alleen aan het klepje kan liggen maar aan de volledige kap! Heel veel katten houden niet van gesloten kattenbakken (is voor het comfort van mensen, niet voor het comfort van katten) dus ik zou de volledige kap er aflaten. En natuurlijk zorgen voor een tweede bak, sommige katten houden er niet van om hun natje en hun droogje in dezelfde bak te doen.
En verder de wildplasplekken nooit poetsen met javel, dat trekt nadien nog meer aan want katten houden ervan. Javel is daarom wel uitstekend om de kattenbak mee te ontsmetten na uitwassen, maar alleen dat en niet de wildplasplekken.

Als dat niet helpt of nu al niet het geval is, zeker urine laten checken. Blaasgruis en/of -ontsteking kan absoluut een oorzaak zijn en geeft pijn bij het plassen. De kat gaat dan de pijn met de kattenbak associeren en elders plassen.Ook gelabeld met één of meerdere van deze sleutelwoorden: binnen, plassen, zelfde plaats, peuter