Spring naar inhoud


- - - - -
Aangeboden

Ingewikkelde zoektocht......Hulp gevonden • Log in om te reageren
69 reacties op dit onderwerp
Nivo
Nivo
 • 6.307 berichten
  • Locatie: w-vl
 • 2 katten
OFFLINE

#1 Geplaatst 21 oktober 2017 - 21:14

Onlangs vond ik een briefje in mijn brievenbus van iemand uit mijn straat.
Er stond enkel op of ik even wilde bellen naar een tel nummer.

Was iemand die ik jaren geleden al eens een bezoekje had gebracht, een oudere vrouw die zich zwerfkatten aantrok.
Weet eigenlijk niet meer waarom het contact verwaterde enkel dat ik het toen zielig vond dat ze met een ziek katje in huis zat die zat te snotteren in een dekentje op haar zetel. Ze zei toen dat ze er al mee naar de dierenarts was geweest en het nog zieker terug had gekregen.

Ook het verhaal wat ik nu zal vertellen vertoond een vergelijkbaar incident. Alvast pardon maar mensen die enkel negatieve opmerkingen willen plaatsen vraag ik nu al niet verder te lezen. Verwijten kan ik nu ook even niet aan.

Deze vrouw is reeds 78 en vroeg mij om even te komen kijken naar haar poezen.
Ze had een probleem want ze zat reeds 5 maanden met een nest kittens van 1 van haar vaste zwervers.
Ze waren buiten geboren ergens onder struiken maar kwamen pas te voorschijn toen ze reeds zelfstandig konden eten.
De deur staat overdag open en poezen lopen in en uit. Ook deze kittens maken hier gebruik van en gaan naar 1 van de kamers boven om op de stoelen of bed te slapen of languit van de vloerverwarming te gaan genieten.
Alleen savonds moeten ze weer buiten tot de volgende morgen.

Toen ik mee naar boven genomen werd zag ik er 3 liggen slapen op stoelen en 1 lag languit over de vloer.
ze zei dat ze schuw waren waarop ik gehurkt vanuit de deuropening zachtjes 1tje probeerde te benaderen waarop die gelijk zocht naar een verstop plek.
de anderen waren hierdoor ook gealarmeerd en wilden weg naar beneden maar durfden niet langs mij. Voor ik ze probeerde te benaderen bleven ze gewoon liggen vond ze niet echt enorm bang of zo.

Op dat moment waren er reeds 2 gevangen geweest via de gemeente en steriel gemaakt. Bij een 2de vangactie werd er maar 1 meer gevangen en die is ook reeds steriel. Nog 2 kittens zijn open waarvoor men begin deze week terug 2 dagen kooien had gezet maar het was tevergeefs. Men ging einde van deze maand nog laten weten of er nog gemeentebudget over zal zijn om de laatste 2 ook nog steriel te laten maken..... (allee, dit moet toch gebeuren zeg?!!!)


Mevrouw hoopte dat ze naar het asiel konden waar men tijdens de eerste vangactie werden aangeboden maar ze werden geweigerd omdat ze enkel maar bliezen en spuwden. Dus ze werden weer in haar tuin gezet. Mevrouw wilde ze niet terug en vroeg of ze dan niet ingeslapen konden worden maar men zei haar dat ze dit niet meer mochten doen.

Nu hoopte ze dat ik haar kon helpen om van wat katjes af te raken. Wist al dat dit moeilijk ging zijn omdat ze schuw waren maar ging toch mijn best doen.
Er komen nog meer volwassen katten, maar allen zijn schuw, kon er 3 zien tijdens mijn bezoek. 2 tricolor en 1 grijs gestreepte.
1 tricolor katje leeft in een hoekje onder haar trap, volgens haar was het ziek en lekte het vloeistof uit haar buik en was tevens niet zindelijk. Ik zei dat ze er mee naar de dierenarts moet maar ze zei dat het al heel lang zo was en dierenartsen niet te vertrouwen waren. Probeerde dichter te komen maar kon er niet bij onder de trap ze kroop nog verder weg.

Heb dan contact gezocht met de man die met de kittens naar het asiel was geweest, hij is gepensioneerd gemeentewerker en zorgt eveneens voor zwerfkatten in de buurt. Vroeg hem haar ook te zeggen dat ze naar de dierenarts moet met dat ene katje. Tijdens mijn laatste bezoek heb ik zelf een reismand meegenomen om er mee naar de dierenarts te gaan maar ze zei dat het ineens genezen was. Zag het diertje ook niet deze keer het was buiten. Heb de reismand achter gelaten met de woorden dat ik er mee naar de dierenarts wil. Mocht deze zetten onder de trap maar op een plek dat ze er zelf nooit bij zou kunnen mocht het er eens in gaan liggen.

Nu meer als eten krijgen dieren daar dus niet, ook hierom doe ik zo mijn best om er enkele te kunnen plaatsen.
Dit is gewoon in een woonwijk waar de kattenpopulatie dus dicht opeen aan het stapelen is.
Ze word er al om getreiterd en durft zelf haar woning niet meer uit. Tot nu vertelde ze dat haar struiken en bomen vernield werden en er reeds een kat met strop terug kwam. Vooral met deze kittens die met elkaar optrekken en zich in groepjes verplaatsen moet nogal opvallend zijn in andere tuinen ook.

Inmiddels schreef ik 20 organisaties aan omdat er anders niemand aan de bel trekt. Omschreef het gehele verhaal duidelijk toch enkel 6 hebben een reactie gegeven. De meesten dat ze zonder chip niks kunnen doen. Of dat de politie moet worden ingeschakeld vanwege de melding van een ziek diertje.
Of men probeert het weer door te schuiven naar een andere instelling waar ik reeds een melding maakte maar geen reactie kreeg.

Ook maakte ik een advertentie maar dit blijkt eveneens onmogelijk als je geen erkenningsnummer hebt. Dit was eigenlijk ook mijn vraag bij allen die ik reeds schreef of ik mogelijk een oproepje mocht plaatsen voor deze dieren.

Bij 1 vzw gingen ze mijn oproep plaatsen maar kon dit nog steeds niet vinden. Iemand anders kon ze op een wachtlijst zetten voor boerderij katjes.
Nog iemand anders vroeg zich af of het toch niet de moeite was om ze nog te proberen socialiseren.
Na vele dagen werk heb ik nog steeds niks bereikt en voel dat de opties uitgeput raken.

Ik ben op de hoogte van de nieuwe wetgeving voor katjes. Toch blijft het realistisch dat niemand schuwe(zwerf) katjes zal chippen die toch niemand wilt vanwege dat schuwe. Dus eigenlijk zijn ze ook hierom nergens welkom dus kansloze katjes met al weinig kansen hebben er zo geen enkele meer.
Men durft te dreigen met met politie of dierenbescherming dus eigenlijk moet het dus eerst zo ver komen voordat men hulp kan/wilt bieden.
Waarom wachten tot het zo ver is. ik zoek NU hulp. Het is idd wel zeker dat deze katjes het goed hebben tot dat ze ziek worden want hierin hoeven ze nooit op hulp te rekenen.

Zal een hoop vergeten schrijven zijn maar ben onderhand wel uitgeput van alles wat ik me nu heb aangetrokken en alle geschrijf voor niks.
Het is hopeloos zeker als klein man als de zovele organisaties niks voor je kunnen doen. Wou dat het niet nodig was om in het hele land te moeten zoeken.
We hebben hier een splinternieuw asiel die 1,2 miljoen gekost heeft.......moet ik meer zeggen?!!

Hopelijk zitten hier echte dierenvrienden waar deze diertjes hulp van mogen verwachten, van al die VROME instellingen hoef je dus niks te verwachten.

Nu de katjes zelf.

Ze zijn schuw maar vind ze niet echt wild.
Iedereen vind dat ze enkel nog op een boerderij terecht kunnen.
Toch vind ik eerder dat ze toch semi huiskatjes kunnen worden. Ergens met een veilige tuin en een kattenluik. Ik ken ze niet goed genoeg maar zal in het ergste geval zeggen dat het wellicht alleen geen schootkatjes zullen worden. Waarom zouden ze deze kans ook niet mogen krijgen.

Zal er wat foto's van bij doen. Zijn alleen geen scherpe omdat ze door glas genomen zijn.
Het gaat om 3 zwart witte en 2 wit zwarte katjes. (tricolor is een volwassen vaste bezoeker) Geslacht bij mij nog onbekend (1 witte is zeker een kater)
Ze zijn inmiddels 5 maanden en ik volg op tot ook de laatste 2 steriel gaan zijn.

Laat je hart spreken, allen jij bepaald mee of ze kansloos blijven .........

super bedankt voor het lezen en hopelijk wat hulp nu.

aub geen opmerkingen over die vrouw of dat het niet diervriendelijk is DIT MAG AL DUIDELIJK ZIJN

Bijgevoegde thumbnails

 • HPIM9604.JPG
 • HPIM9583.JPG
 • HPIM9585.JPG
 • HPIM9587.JPG
 • HPIM9590.JPG
 • HPIM9591 - kopie.JPG
 • HPIM9598.JPG
 • HPIM9600.JPG
 • HPIM9601.JPG
 • HPIM9603.JPG

Bewerkt door Nivo, 31 oktober 2017 - 20:51.

sorry laatste keer

mira
mira
 • 792 berichten
  • Locatie: Vlaams-Brabant
 • 10 katten
OFFLINE

#2 Geplaatst 22 oktober 2017 - 03:48

Ik wou dat ik je kon helpen, maar dat kan ik helaas niet, heb je verhaal gelezen en herken het wel, hier wat verder woonden ook zo 2 oudere dames, (op 2 verschillende plekken) die waren in de 90 jaar, gaven eten aan hoop poezen die er echt niet goed uitzagen als je er voorbij kwam, ben er eens gestopt en het lag daar vol met uitwerpselen, poezen hadden duidelijk diarree met erg rare kleur op de tweede plek waren de beestjes ook erg mager en zaten als een hoopje ellende voor zich uit te staren, ik weet nog dat ik toen een mail stuurde naar de gemeente met de vraag of zij hier niet konden helpen en de poesjes konden laten steriel maken via zwerfkattenproject omdat de vrouwen zelf niet over de middelen beschikte om dit te doen maar in die tijd was er geen zwerfkatten project. Later hoorde ik via via dat bij het ene vrouwtje toch paar poezen gevangen werden om steriel te maken maar helaas ook dat de zonen af en toe hun geweer boven haalden om de groep uit te dunnen, vreselijk vond ik dat... Als ik dan de poezen zie waarvan jij foto's toont, vind ik dat ze er vrij goed uit zien en superwild lijken ze me ook niet te zijn.
Ik trok me recent ook het lot aan van een zwerfkat, lees boerderijkat uit buurt, die thuis kwam eten en blijkbaar in struiken bij buren kittens had gekregen, helaas er heeft maar 1 kitten de zomer overleeft en dat hebben ze in asiel gehouden om nadien ook als boerderijkat te plaatsen, ik vroeg of ze het niet naar een pleeggezin konden doen om het alsnog tam te krijgen.
Ik heb in april ook een kitten in de tuin gevangen van een andere boerderijkat, het werd door de dierenarts ook al 3 maanden geschat en dat kon kloppen want ik zag  het in februari al met een schicht, op een week was het tam, ik heb het zelf gehouden. Omdat dit kittentje erg dominant is naar mijn eigen poezen, ik heb er zelf 10, want ondertussen is de mamapoes die ik op eigen kosten liet steriliseren nadien ook thuis beland, ik kan ze aaien en zelfs even oppakken maar opgesloten wil ze niet zitten, wandelt wel al eens langs achterdeur binnen maar slaapt helaas buiten, was het voor mij helaas onmogelijk om dat tweede kitten zelf hier te houden in de hoop het ook tam te krijgen. Het asiel zei vlakaf: we hebben daar geen tijd voor om dat tam te maken, hetgeen ik niet begrijp, ze hebben opvanggezinnen, zoveel kittens zijn er nu ook niet meer en geen enkel opvanggezin die daar tijd wil insteken, ze willen blijkbaar gewoon katjes die ze meteen kunnen aaien en waar niet zo veel werk meer aan is wat ik niet goed begrijp. Moest ik zelf opvanggezin zijn, zou ik me misschien net met die categorie willen bezig houden, om die kittens ook nog een kans te geven, maar ja, wie ben ik ? Vond het ook spijtig, want nu zit het kitten in het asiel, het zit er wel droog met de herfst/winter op komst en het gure weer, het krijgt er eten, maar das ook alles. De mamapoes van dit kleintje was ondertussen terug zwanger en kon ik nog net op tijd vangen en op kosten vh asiel maakte ze die steriel en werd voorkomen dat er nog meer sukkeltjes geboren zouden worden, mamapoes lijkt nu ook thuis niet meer weg te willen, door de dag zie ik ze niet omdat mijn eigen poezen dan in en uit lopen, maar 's avonds en 's nachts zit ze de hele nacht thuis, ze eet haar buikje rond en blaast als ik te dicht in haar buurt kom. Het zou spijtig zijn voor de poesjes die jij toont dat ze nergens een kans krijgen, want je ziet gewoon dat ze niet superwild zijn en omgang met mensen gewoon zijn en daar moet inderdaad nog iets van te maken zijn, ik hoop samen met jou dat je ze kan plaatsen of dat er toch een organisatie is die je wil helpen.

ROSETTA
ROSETTA
 • 1.251 berichten
  • Locatie: genk
 • 5 katten
OFFLINE

#3 Geplaatst 22 oktober 2017 - 09:25

Ik ben een jaar terug 2 asielkatjes gaan halen ziek en schuw en volgens het dierenasiel wilde boerderijkatten.
Ze hadden de Niesziekte en als ik in de buurt kwam blaasde ze of lverstopte ze hun.
Na enkele dagen pakte ik ze al op om hen medicijnen te geven en knuffelde ik hen .
Nu zijn het 2 knuffelaaars en zo lieve schatjes er blijft niets meer over van die zogezegde wilde katten
Dus met veel geduld en  met hen veel liefde en rust te gunnen in een warme omgeving komt het met deze stakkertjes ook goed!!!

Geplaatste afbeelding

Nivo
Nivo
 • 6.307 berichten
  • Locatie: w-vl
 • 2 katten
OFFLINE

#4 Geplaatst 22 oktober 2017 - 10:49

Bedankt voor jullie steun en medeleven!

Deze katjes hebben het ook niet slecht, ze weten ook niet beter.

Ben ook een beetje bang dat de foto's misleidend zijn of dat men denkt dat enkel steriel zijn reeds voldoende is.

Het zijn er gewoon te veel opeen die ze allemaal in gevaar brengt, niet alleen voor ziektes maar door ingrijpen van buren.

Er hangen daar behalve deze jonge poesjes nog meer volwassen katten rond.

Dacht er ook aan dat ze daar geen katjes meer moet aantrekken die haar zouden kunnen overleven zeg maar.
Dan zijn ze allemaal verloren.

sorry laatste keer

hilleke
hilleke
 • 19.510 berichten
  • Locatie: France
OFFLINE

#5 Geplaatst 22 oktober 2017 - 22:09

Super wat je doet voor deze katjes.
Hoop echt dat je iemand vindt die de tijd wil nemen zo'n katje in huis te nemen. Ons schuw zwervertje is opengebloeid tot een echte schootkat.
De liefste van allemaal. En het geeft zoveel voldoening achteraf.


Nivo
Nivo
 • 6.307 berichten
  • Locatie: w-vl
 • 2 katten
OFFLINE

#6 Geplaatst 22 oktober 2017 - 23:03

De moed zakt me in de schoenen.
Ze particulier plaatsen is tegen de wet zonder chip dus tussenkomst van een vzw of erkende opvang zal nodig zijn.
Adverteren gaat dus ook al niet. Zonder hulp van een organisatie blijven ze gewoon waar ze zijn.
Ik wil wel maar kan niks doen, het is hopeloos.

Eventueel via PB hoor ik graag waarom men (opvang/vzw) ook geen oproepje wilt plaatsen op hun site voor deze katjes.

Verder als hier op KS zal het nooit raken vrees ik.

Bewerkt door Nivo, 22 oktober 2017 - 23:04.

sorry laatste keer

ROSETTA
ROSETTA
 • 1.251 berichten
  • Locatie: genk
 • 5 katten
OFFLINE

#7 Geplaatst 23 oktober 2017 - 07:40

Dat begrijp ik ik zou ook radeloos zijn.
Particulier mag het niet en een organisatie wil ze niet :((
Als ge ze aan iemand geeft die die dan chipt en steriel maakt zijt ge strafbaar en de organisaties schuiven het probleem weer door.
Aan iedereen die kan en mag helpen aub help deze poesjes anders word het probleem steeds groter!

Geplaatste afbeelding

Syntara
Syntara
 • 3.248 berichten
 • 2 katten
OFFLINE

#8 Geplaatst 23 oktober 2017 - 12:02

Ik kan helaas ook echt niet helpen. Enkele jaren geleden zaten er bij mij in de buurt ook een aantal schuwe zwerfkatjes die niet gesteriliseerd waren en ik vond het heel moeilijk om organisaties te vinden die hieraan iets wilden doen. Omdat de katjes niet plaatsbaar waren. Dus ik herken het probleem heel goed. Ik heb uiteindelijk via facebook toen een aantal mensen gevonden die toch wilden helpen (via een niet-officiële organisatie) en uiteindelijk is het probleem dan opgelost.

Nivo
Nivo
 • 6.307 berichten
  • Locatie: w-vl
 • 2 katten
OFFLINE

#9 Geplaatst 23 oktober 2017 - 12:05

Als ze geplaatst kunnen worden en dan van een chip voorzien worden is alles volgens de wet.
Ok het zijn kosten maar deze katjes zijn dan reeds steriel die kunnen vertrekken dus de grootste kosten zijn er al niet.

Tis wel zo hoe ouder ze worden hoe kanslozer ze zijn om nog goed te kunnen socialiseren.

Daarom waarom krijgen ze nu geen hulp?!

sorry laatste keer

Syntara
Syntara
 • 3.248 berichten
 • 2 katten
OFFLINE

#10 Geplaatst 23 oktober 2017 - 12:09

Zou het misschien geen oplossing zijn om al zelf naar baasjes te zoeken, bvb op boerderijen of maneges of gewoon mensen die een buitenkatje willen? En dan de katjes waarvoor een thuis gevonden is te laten chippen en die kosten terug te vragen aan de nieuwe eigenaars. Dan zijn er misschien toch al enkele die daar weg kunnen.

Nivo
Nivo
 • 6.307 berichten
  • Locatie: w-vl
 • 2 katten
OFFLINE

#11 Geplaatst 23 oktober 2017 - 12:13

@ Syntara.......... wel je zegt daar iets die mogelijk nog een idee kan zijn.

Ik zit zelf niet op facebook of andere sociale media.

Misschien willen mensen dit wel delen, alle beetjes kunnen helpen

Hieronder het tekstje die ik maakte om eventueel te kunnen plaatsen

Gezocht thuis voor 5 half schuwe reeds steriele kittens van 5 maanden.

Mijn hulp werd gevraagd door een bejaarde vrouw (78) in mijn straat. Zij heeft enkele zwerfpoezen aangetrokken die ze ook bij haar in huis binnen liet waarvan ze nu met 5 jongen zit. De poezen mogen overdag binnen maar wonen snachts buiten. Ze zijn daarom nooit goed gesocialiseerd geworden en laten zich niet pakken. Ze ruiken wel aan je hand en komen ook tot vlak bij eten. De gemeente kwam reeds met vangkooien om ze daarna naar het asiel te brengen maar daar wilde men ze niet wegens te schuw. Ze kreeg de katjes steriel terug. Dit was met 3 van de 5 gelukt. De andere 2 worden nog via de gemeente gesteriliseerd. Deze vrouw heeft meerdere volwassen zwerfpoezen die regelmatig in haar huis komen maar het word te veel om bij te houden met de 5 kittens er bij. Haar buren zijn er ook niet van gediend….. Ze vroeg mij om hulp om te helpen zoeken naar een goeie thuis voor hen.

Uiteraard hoop ik ook een echte thuis te helpen vinden maar ben ook realistisch dat hun opties klein zijn en eerder op een boerderij of in een grote tuin nog een mooi leven zouden kunnen vinden. Al denk ik dat het ook nog niet te laat is om er met wat TLC nog semi huiskatjes van te maken zoals ze eigenlijk nu ook al leven.

De katjes zijn allemaal gezond, 5 maanden oud en gaan reeds steriel zijn bij vertrek. 3 zijn zwart/wit en 2  wit/zwart. Uiteraard hoopt ze dat ze samen kunnen blijven of toch zeker in een groepje van 2 of 3. Toch elk 1tje die deze kans krijgt zal al een betere toekomst hebben.

Al gaan de reacties denk ik niet zo groot zijn toch zullen we zeer selectief zijn. De katjes moeten zeker voedsel aangeboden krijgen, een goed beschut onderdak te beschikking hebben of eventueel in huis mogen komen, de zekerheid dat er mee naar een dierenarts gegaan word als ze ziek zijn……..kortom een thuis bij dierenvrienden.

De zoektocht zal niet gemakkelijk zijn alle tips zijn welkom.

Alvast bedankt.

Bewerkt door Nivo, 23 oktober 2017 - 12:16.

sorry laatste keer

Syntara
Syntara
 • 3.248 berichten
 • 2 katten
OFFLINE

#12 Geplaatst 23 oktober 2017 - 12:26

Ik wil dat eventueel wil delen en plaatsen in herplaatsgroepen op facebook. Misschien kan je mij dan in een privébericht nog een telefoonnummer of e-mailadres geven dat ik kan doorgeven in privébericht wanneer mensen interesse zouden tonen op facebook?

Nivo
Nivo
 • 6.307 berichten
  • Locatie: w-vl
 • 2 katten
OFFLINE

#13 Geplaatst 23 oktober 2017 - 12:38

:heart:  PB-je onderweg...........
sorry laatste keer

Nivo
Nivo
 • 6.307 berichten
  • Locatie: w-vl
 • 2 katten
OFFLINE

#14 Geplaatst 23 oktober 2017 - 13:22

Kon mijn bericht niet meer bewerken. (hopelijk zal dit topic niet gesloten worden :louche:)

Vergat te melden van waar de katjes waren dus het tekstje hieronder werd wat aangepast.


Gezocht thuis voor 5 half schuwe reeds steriele kittens van 5 maanden.

Mijn hulp werd gevraagd door een bejaarde vrouw (78) in mijn straat. Zij heeft enkele zwerfpoezen aangetrokken die ze ook bij haar in huis binnen liet waarvan ze nu met 5 jongen zit. De poezen mogen overdag binnen maar wonen snachts buiten. Ze zijn daarom nooit goed gesocialiseerd geworden en laten zich niet pakken. Ze ruiken wel aan je hand en komen ook tot vlak bij eten. De gemeente kwam reeds met vangkooien om ze daarna naar het asiel te brengen maar daar wilde men ze niet wegens te schuw. Ze kreeg de katjes steriel terug. Dit was met 3 van de 5 gelukt. De andere 2 worden nog via de gemeente gesteriliseerd. Deze vrouw heeft meerdere volwassen zwerfpoezen die regelmatig in haar huis komen maar het word te veel om bij te houden met de 5 kittens er bij. Haar buren zijn er ook niet van gediend….. Ze vroeg mij om hulp om te helpen zoeken naar een goeie thuis voor hen.

Uiteraard hoop ik ook een echte thuis te helpen vinden maar ben ook realistisch dat hun opties klein zijn en eerder op een boerderij of in een grote tuin nog een mooi leven zouden kunnen vinden. Al denk ik dat het ook nog niet te laat is om er met wat TLC nog semi huiskatjes van te maken zoals ze eigenlijk nu ook al leven.

De katjes zijn allemaal gezond, 5 maanden oud en gaan reeds steriel zijn bij vertrek. 3 zijn zwart/wit en 2  wit/zwart. Uiteraard hoopt ze dat ze samen kunnen blijven of toch zeker in een groepje van 2 of 3. Toch elk 1tje die deze kans krijgt zal al een betere toekomst hebben.

Al gaan de reacties denk ik niet zo groot zijn toch zullen we zeer selectief zijn. De katjes moeten zeker voedsel aangeboden krijgen, een goed beschut onderdak te beschikking hebben of eventueel in huis mogen komen, de zekerheid dat er mee naar een dierenarts gegaan word als ze ziek zijn……..kortom een thuis bij dierenvrienden.


De katjes verblijven in Koksijde. Maar mocht er iemand interesse hebben van waar dan ook en ze zijn na een grondige screening geschikt bevonden dan wil ik er zelf ook wel mee rijden.
Uiteraard is ieder welkom om eens zelf te komen zien. Dit toont ook dat ze echt geïnteresseerd zijn.  

De zoektocht zal niet gemakkelijk zijn alle tips zijn welkom.

Alvast bedankt.    

sorry laatste keer

Nivo
Nivo
 • 6.307 berichten
  • Locatie: w-vl
 • 2 katten
OFFLINE

#15 Geplaatst 23 oktober 2017 - 17:36

Belangrijk om te melden!!!!!

Iemand maakt mij er juist attent op dat het mogelijk strafbaar is om te adverteren met katjes die niet wettelijk in orde zijn.
In hoeverre dit ook geld via sociale media weet ik niet.

Wil niemand in de problemen brengen :(

sorry laatste keer

Ook gelabeld met één of meerdere van deze sleutelwoorden: Aangeboden