Spring naar inhoud


- - - - -

Mijn opvangertje Milky

Milky socialiseren zwerfkat kitten

 • Log in om te reageren
31 reacties op dit onderwerp
gillian-kat
gillian-kat
 • 2.629 berichten
  • Locatie: rijkevorsel belgië
OFFLINE

#1 Geplaatst 06 november 2017 - 15:38

Mijn opvangertje Milky.

Dag 1 ook

Milky is een schuw katertje van ongeveer 7 maanden oud.  Ik heb hem zelf gevangen tijdens mijn werk als vrijwilligster voor het zwerfkattenbeleid van mijn gemeente.

Oorspronkelijk zat de schat te samen met zijn twee broertjes in opvang bij een ander gezin om hem te socialiseren maar door omstandigheden lukte het bij hem niet zo goed.  Omdat zijn broertjes wel knuffelkonten zijn geworden, wilde ik hem toch nog graag een extra kans geven ipv hem een muizenvanger te laten worden.

Zijn eerste opvanggezin heeft alvast wel een zeer goede basis gelegd.

Hieronder volgt de weg naar - hopelijk - socialisatie ...

Elke kat is een wonder op zich ...


gillian-kat
gillian-kat
 • 2.629 berichten
  • Locatie: rijkevorsel belgië
OFFLINE

#2 Geplaatst 06 november 2017 - 15:51

Hoi iedereen,

Milky hier!  Ik ben gisteren verhuisd naar een nieuwe opvangmama.  Men hoopt dat men mij toch nog voldoende kan socialiseren zodat ook ik, net zoals mijn broertjes, een super knuffelkont wordt en ik alsnog naar een huisje kan ipv een boerderij of manege.

Ik ben nog wel héél bang en durf naar mijn opvangmama blazen.  Die laat zich echter niet zomaar bang maken en zet gewoon door waardoor ik toch geaaid wordt.  Ik heb dan ook maar besloten om haar te adopteren voor nu en heb haar dan maar "gedoopt".  Haar en mijn bench want nadat ik mijn eerste plasje op haar heb laten lopen, heb ik ook nog eens een zee losgelaten op de vloer van mijn bench.  :cle  Ik was wel blij dat mijn opvangmama daarvoor niet boos was.  Meer nog, ik heb van haar een knuffelbeest gekregen dat lekker ruikt en waardoor ik me wat minder bang voel.  Hier is mijn nieuwe vriend:

Verstoppen achter mijn beste nieuwe vriend

En toen iedereen was gaan slapen, heb ik alles rondom de bench waar ik aan kon met mijn pootjes naar de bench getrokken om te onderzoeken.  Je weet maar nooit of er een vijl tussenzat of een breekijzer zodat ik uit de bench had kunnen uitbreken.  Spijtig genoeg kom je met kussentjes en dekentjes niet ver om het deurtje van je bench te forceren :(

Tot mijn volgend en spanned avontuur!

Pootje van Milky

Dag 2

Bewerkt door gillian-kat, 06 november 2017 - 15:52.

Elke kat is een wonder op zich ...


Evyke81
Evyke81
  • Locatie: Hamme
 • 3 katten
OFFLINE

#3 Geplaatst 06 november 2017 - 15:57

Ga dit nu even volgen :)

Vroeger deed ik het ook op die manier, maar volgens gedragstherapeuten is dit net erg stresserend voor hen.
Nu doen we het op hun manier, maar die duurt wel wat langer.
Helaas hebben we niet altijd die tijd :(

Geplaatste afbeelding
www.kattenopvangwaasland.com

DORIS
DORIS
 • 7.916 berichten
  • Locatie: Jodoigne
 • 4 katten
OFFLINE

#4 Geplaatst 06 november 2017 - 20:31

Het is een mooi'ke maar precies nog bang.Zal wel goed komen denk ik.
 • Adopteer een kat! Je hebt een baasje nodig

gillian-kat
gillian-kat
 • 2.629 berichten
  • Locatie: rijkevorsel belgië
OFFLINE

#5 Geplaatst 06 november 2017 - 22:35

Bekijk berichtEvyke81, op 06 november 2017 - 15:57, zei:

Vroeger deed ik het ook op die manier, maar volgens gedragstherapeuten is dit net erg stresserend voor hen.
Nu doen we het op hun manier, maar die duurt wel wat langer.
Helaas hebben we niet altijd die tijd :(


Nu ben ik erg benieuwd naar die manier van die gedragstherapeuten :love3:   Ik leer altijd graag bij.  Mocht je daar ergens iets van op de site hebben staan hier al, aub een link naar dat onderwerp dan van je????

Ik weet dat er altijd tijd meespeelt en zelf ben ik ook niet iemand die een tijdsduur op een katje wil plakken.  Medicatie beginnen geven om een kat te kalmeren vind ik zelf erover.  Zo een geurdiertje als troost, vind ik nog gaan.  Ze kiezen dan zelf of ze er bij willen gaan liggen of niet en het ruikt nu ook niet zo hard.  Soms vraag ik me af of die schatten er wel iets aan ruiken :d   Maar Milky steekt toch graag zijn neusje in de vacht van het hondje en lag er daarstraks lekker met zijn kopje op te slapen, dus hij zal er toch wel iets van merken :loveshower:

Mijn persoonlijk record om een verwilderde kat terug tam te maken en terug vertrouwen in de mensen te geven is 5 jaar :d  En dat is nu één van de grootste knuffelkonten.  Hij wil precies al die gemiste knuffels van vroeger inhalen :d :d :d

Pootje
  Gillian


Bekijk berichtDORIS, op 06 november 2017 - 20:31, zei:

Het is een mooi'ke maar precies nog bang.Zal wel goed komen denk ik.

Mooi maar inderdaad nog erg bang.  Maar wel stoer want hij kan nogal blazen naar je :d

Pootje
  Gillian

Elke kat is een wonder op zich ...


gillian-kat
gillian-kat
 • 2.629 berichten
  • Locatie: rijkevorsel belgië
OFFLINE

#6 Geplaatst 07 november 2017 - 23:37

Hoi allemaal,

Milky hier.  Ik ben al een beetje moediger dan toen ik hier net kwam.  Mijn beste vriend is mijn knuffelhond.  Ik heb al geprobeerd om hem van mijn slaapdoos mee te sleuren naar de kattenbak - hij zal toch ook wel zeker eens naar het toilet moeten, niet? - maar ik werd betrapt vooraleer ik in mijn poging was geslaagd.  En toen mijn opvangmama en haar gezin moest lachen om mijn poging, ben ik er maar mee gestopt.  Een katertje heeft nu eenmaal ook zijn eer. :evil:   Ik hoop alleen maar dat mijn vriendje nu niet in onze slaapdoos zijn behoefte zal doen ... :o

Dag 2 avond (1)

Dag 2 avond (2)

Een andere goede vriend van me is de blinde kater die hier 's nachts in de bench naast me slaapt.  Ik vind het wel niet zo leuk dat hij gedurende de dag wel uit de bench mag en ik hem dan niet meer zie, maar gelukkig komt hij nog eens geregeld langs om dag tegen me te zeggen.  Op mijn derde ochtend hier zijn we trouwens betrapt toen we tijdens het roddelen 's nachts in het slaap waren gevallen vlak naast elkaar met enkel de tralies van onze benches ertussen :love3:

Snoepjes ben ik niet zo stapel van O:)  maar mijn opvangmama heeft mijn poezenhartje wel een klein beetje weten te overwinnen met een lekkere kaaspasta die ze hier aan de andere katten soms geeft als traktatie.  Toen ik me héél goed had gedragen tijdens een aai sessie kreeg ik wat van deze pasta in mijn bordje, en weet je wat?  Toen ik het helemaal had schoongelikt, ging ik naast mijn etensbakje zitten en liet een zéér klein miauw geluidje terwijl ik naar mijn opvangmama keek.  En ja hoor!  Het werkte!  Ik kreeg nog wat van die lekkere kaas pasta :loveshower:

Ben ik al klaar voor een nieuw huisje?  Neen :( .  Ik blaas nog altijd hard naar mijn opvangmama als ze me wil aanraken en ben altijd even zeer gespannen als ze begint te aaien of me aan te raken, maar ik begin ook al wel te relaxeren na even, wat mijn opvangmama een goed teken vindt.

Zo, dat was het weer even.  Mooie dromen, en ik ga nog wat roddelen met mijn gebuur :d

Pootje van Milky

Dag 3 namiddag (2)

Bewerkt door gillian-kat, 07 november 2017 - 23:38.

Elke kat is een wonder op zich ...


Elma
Elma
  • Locatie: Hasselt
 • 3 katten
OFFLINE

#7 Geplaatst 08 november 2017 - 19:49

Ik persoonlijk hou niet zo van een bench om een schichtig katje in te socialiseren. Liever een aparte kamer. Mijn gedacht is dat je zo'n katje bij een ander katje moet zetten, dan heeft hij nog wat gezelschap. En geleidelijk aan meer en meer speelgoed geven, zodat ze veel kunnen spelen. En voor het eten doe ik het zo: droge brokjes altijd beschikbaar, met een waterbakje maar voor nat voer (afgekookte kip) moeten ze tot bij mij komen, dus uit de hand voeren. Ik zorg altijd dat ik heel rustig ben als ik bij de kittens ben en onnodig lawaai probeer ik te vermijden. Veel contact met de opvangmensen en regelmatig op schoot nemen, terwijl je zelf de krant leest of op je laptop werkt. Zelf innerlijk rustig zijn is heel belangrijk. Ik heb vorig jaar een nestje heel wilde kittens gehad en die waren echt gesocialiseerd toen ze hier vertrokken. Ook het aaien is belangrijk. Alleen op het voorste gedeelte van de kop en rug aaien. Nooit rond de staart aaien, daar houden ze meestal niet van als ze nog schichtig zijn.
Succes met Milky, ik hoop dat hij zijn gouden mandje vind en een sociaal katertje wordt.

Groetjes van Elma
Mijn katjes: Lexy (ros) Sienna (wit -tricolore) Butler (zwart) = K3
en Flippy, de valkparkiet, is de baas. Geplaatste afbeelding

gillian-kat
gillian-kat
 • 2.629 berichten
  • Locatie: rijkevorsel belgië
OFFLINE

#8 Geplaatst 08 november 2017 - 23:52

Milky mag ook los in een aparte kamer hoor, Elma :cat   Sinds gisterenavond mag hij ook de pootjes wat strekken.  Maar omdat hij zo schichtig is en zich niet wil laten aanraken, ben ik met de bench begonnen - een grote hondenbench trouwens met goed wat ruimte :d .  Sinds vandaag is hij genoeg op zijn gemak hier om te spelen met zijn balletje en speelmuis.  Die zien alle kanten van de bench :love3:   Zit nu achter me weer te voetballen :d   De bench is ook eigenlijk wat voor zijn eigen veiligheid.  Ik vrees dat met al mijn sukkelaartjes ik geen aparte kamer heb die ik kan inrichten voor Milky (ik doe normaal gezien ook geen opvang meer net om deze reden maar Milky was een beetje een noodgeval waar ik me verantwoordelijk voor voel) en waar hij dan zeker veilig zit voor de andere katten 's nachts of als ik niet thuis ben.  En hij lijkt het niet zo erg te vinden.  Als hij moe is dan kruipt hij zelf terug in de bench en gaat daar slapen ipv in een mandje in de kamer.  Ik denk dat hij zich ook veilig voelt zelf daar.  Het is zijn plekje (enkel Halsbandje mag bij hem in de bench op bezoek zonder dat hij ze wegblaast :love3: )

Een andere kat is leuk maar die andere moet ook willen natuurlijk.  Op mijn blinde kater na blaast de rest allemaal naar de kleine deugniet :(   Die vragen zich af wat hun bazinnetje nu weer binnen heeft gebracht. :d   Maar met Halsbandje gaat het goed dus als die wakker is en rondloopt, dan mag die wel bij in de kamer bij Milky wat Milky dan weer heel tof vindt.  Hij heeft dan meer zelfvertrouwen lijkt me.

Hij heeft hier continue water en droge brokjes.  Nat voer op regelmatige tijdstippen en nu en dan een traktatie als hij bijvoorbeeld zich heeft laten knuffelen.  Een beetje positive associatie teweeg brengen.  Snoepjes en kip of zo moet hij niet (was ik mee begonnen) dus is het hier kaas pasta traktatie omdat hij die wel graag heeft.  Hij kwam daarstraks zelfs naast zijn bakje al klaar zitten toen ik er wat indeed. :loveshower: :loveshower: :loveshower:  En ik heb hem al wat van mijn vinger laten aflikken ook.

Lawaai is inderdaad best te vermijden want hij is nog heel schrikachtig, de arme schat.

Ik geef toe dat ik er het meeste mee bezig ben op het vlak van aaien en op de schoot nemen, maar mijn moeder heeft daarstraks bij het binnenspringen hem ook geaaid en mijn broer heeft hem zelfs even uit de bench gehaald toen die 's middags binnensprong.  En dat ging redelijk goed bij hen beide dus dat is ook positief (en natuurlijk heb ik ze verplicht om nog veel op te dagen :d )

Morgen mag Milky mee mijn bankpaperassen klasseer werk doen.  Kan hij lekker op de schoot en is het sorteren en klasseren voor mij wat minder saai :love3:

Aaien op zijn kopje is hij redelijk gewoon, zijn ruggetje en flankjes vindt hij enger dus ben ik nu aan het proberen hem te doen wennen dat een hand wel iets verder glijdt dan zijn nekje en daar stopt.  In het begin een gespannen katje, maar na even ontspant hij toch en soms beginnen zelfs zijn oogjes dicht te vallen.  Het ronk motortje heb ik wel nog niet gevonden;  Het zal een "diesel" zijn.  Duurt even voor dat in gang schiet :d

Bedankt om even te laten weten hoe jij het doet.  Ik zie veel overeenkomsten met hoe ik zelf werk dus dat geeft altijd een zekere bevestiging toch dat je toch redelijk bezig bent.   En ik hoop ook dat het gaat lukken.  Hij heeft op ene paar dagen tijd al een enorme vooruitgang gemaakt dus ik ben nog altijd zeer hoopvol dat het zal lukken.

Pootje
   Gillian

Elke kat is een wonder op zich ...


Evyke81
Evyke81
  • Locatie: Hamme
 • 3 katten
OFFLINE

#9 Geplaatst 09 november 2017 - 14:35

Sorry voor de vertraging, maar hier de uitleg van de gedragsbiologe:

Stel je voor: Jijzelf bent een grote harige spin die wil socialiseren, en de kat in de bench ben jij, een bang individu.

De spin pakt je uit je veilige ruimte, neemt je op schoot en aait jou een half uur met zijn lange harige poten.
Je kan niet ontsnappen, je amper verstoppen,....
Dat is pure stress.  Pas als je weer in je gevangenisje mag, waar geen overdekte schuilplaats is, ben je weer relatief veilig.

Of je doet het op de minder stressvolle manier:

Je zit in een ruimte, met heel veel dozen en plaatsjes om je te verstoppen.
De spin zit in het midden van de ruimte, in een boekje te lezen.
Af en toe gooit hij iets lekkers naar jou.  Maar hij blijft verder lezen.
Ook wiebelt hij af en toe eens met een hengeltje.  Maar hij blijft verder lezen.

Na enkele dagen durf je wat dichter komen, lopend van de ene doos naar de andere, en de spin steekt een lekker stukje eten uit.  
En dan overweeg je toch eens om dat te komen halen.
Zo steeds meer opbouwen.  Het eten op je schoot leggen, de hengel over je benen laten lopen.
Zodat er contact is, maar op eigen initiatief.

Het vertrouwen op deze manier gaat groter zijn, dan gedwongen worden.
Omdat het initiatief kan uitgaan van 'de benadeelde partij'.

Heb het nu zelf al geprobeerd met katjes, maar evengoed wel vanuit de bench, waarin een krabpaaltje staat waar de kat zich kan verstoppen.
Een grote ruimte heb ik niet.
En gewoon voor de bench gaan zitten met een stukje kippenwit in mijn hand, terwijl ik mijn mails lees. (helaas krijg je wel snel kramp in je arm dan :p )
Helaas was de vorige opvanger totaal niet geïnteresseerd in eten en dan is het lastiger, dan is het met speelgoed te doen.

Na een 5-tal minuutjes het stukje kippenwit naar het kitten gegooid en even pauze.
Daarna terug met een nieuw stukje.  Zeker nooit de kat aankijken (staren) en gewoon wachten tot ze het uit je hand pakken.
Eens ze uit zichzelf naar jou komen, kan je met je ene hand het stukje vlees vasthouden, en je andere hand erboven laten zweven.
Nemen ze het stukje aan, kan je even het kopje aaien.  De meesten kunnen daar best mee leven :)

Het kitten in kwestie is later geplaatst bij een gezin met 5 kinderen en doet het daar erg goed.
Dus geduld loont wel :)

Geplaatste afbeelding
www.kattenopvangwaasland.com

gillian-kat
gillian-kat
 • 2.629 berichten
  • Locatie: rijkevorsel belgië
OFFLINE

#10 Geplaatst 09 november 2017 - 16:04

Bekijk berichtEvyke81, op 09 november 2017 - 14:35, zei:

Sorry voor de vertraging, maar hier de uitleg van de gedragsbiologe:

Stel je voor: Jijzelf bent een grote harige spin die wil socialiseren, en de kat in de bench ben jij, een bang individu.

De spin pakt je uit je veilige ruimte, neemt je op schoot en aait jou een half uur met zijn lange harige poten.
Je kan niet ontsnappen, je amper verstoppen,....
Dat is pure stress.  Pas als je weer in je gevangenisje mag, waar geen overdekte schuilplaats is, ben je weer relatief veilig.

Of je doet het op de minder stressvolle manier:

Je zit in een ruimte, met heel veel dozen en plaatsjes om je te verstoppen.
De spin zit in het midden van de ruimte, in een boekje te lezen.
Af en toe gooit hij iets lekkers naar jou.  Maar hij blijft verder lezen.
Ook wiebelt hij af en toe eens met een hengeltje.  Maar hij blijft verder lezen.

Na enkele dagen durf je wat dichter komen, lopend van de ene doos naar de andere, en de spin steekt een lekker stukje eten uit.  
En dan overweeg je toch eens om dat te komen halen.
Zo steeds meer opbouwen.  Het eten op je schoot leggen, de hengel over je benen laten lopen.
Zodat er contact is, maar op eigen initiatief.

Het vertrouwen op deze manier gaat groter zijn, dan gedwongen worden.
Omdat het initiatief kan uitgaan van 'de benadeelde partij'.

Heb het nu zelf al geprobeerd met katjes, maar evengoed wel vanuit de bench, waarin een krabpaaltje staat waar de kat zich kan verstoppen.
Een grote ruimte heb ik niet.
En gewoon voor de bench gaan zitten met een stukje kippenwit in mijn hand, terwijl ik mijn mails lees. (helaas krijg je wel snel kramp in je arm dan :p )
Helaas was de vorige opvanger totaal niet geïnteresseerd in eten en dan is het lastiger, dan is het met speelgoed te doen.

Na een 5-tal minuutjes het stukje kippenwit naar het kitten gegooid en even pauze.
Daarna terug met een nieuw stukje.  Zeker nooit de kat aankijken (staren) en gewoon wachten tot ze het uit je hand pakken.
Eens ze uit zichzelf naar jou komen, kan je met je ene hand het stukje vlees vasthouden, en je andere hand erboven laten zweven.
Nemen ze het stukje aan, kan je even het kopje aaien.  De meesten kunnen daar best mee leven :)

Het kitten in kwestie is later geplaatst bij een gezin met 5 kinderen en doet het daar erg goed.
Dus geduld loont wel :)


Super manier vind ik wel!  Ik snap de redenering wel en ik denk dat ik dan een beetje een combinatie doe van wat de gedragstherapeut dan niet leuk vind en wat wel.

Eens kijken wat bij mij dan al pluspunten krijgt volgens die methode:

- Milky heeft twee verstopplekken in zijn bench zelf waar hij zich kan wegsteken zonder ons te moeten zien en dat deed hij in het begin zeker maar nu begint hij toch al meer te volgen wat er allemaal rondom hem gebeurt dus de verstopplekken zijn stilaan hun interessantheid voor hem aan het verliezen :loveshower:
- ik ben veel bezig in zijn buurt en laat hem rustig doen (hij observeert je wel :d ) maar zonder hem te dwingen op mijn schoot te zitten of zo

- in de kamer waar hij los mag zijn ook drie verstopplekjes voor hem (en die gebruikt hij daar nog wel want hij vindt de kamer nog maar vreemd :d )

Wat ik wel anders doe dan:

- Milky wordt met regelmaat toch geaaid zodat hij went aan handen, maar hij heeft wel de optie om weg te lopen als hij wil nu.  Helemaal in het begin liet ik dat niet toe omdat hij een heilige schrik had van handen, maar nu is hij gewoon aan het geraken aan de druk van handen over zijn kopje en lijfje.  En hij ontspant zich ook al na even (al één keer zelfs in slaap gevallen tijdens een aai sessie :love3: )

- Hij wordt ook opgepakt uit de bench om hem los te laten in het kamertje en ik hou hem dan even vast zodat hij went aan gedragen worden en opgetild worden.  Maar daarna is hij vrij in de kamer om te doen wat hij wil of niet wil.


Snoepjes en kippenwit of zo lukken hier dus niet want die moet hij niet.  Kaaspasta om van de vinger te likken en in een etensbakje voor de flinke jongen :d   En spelen doet hij graag zolang er geen mens aan de andere kant van een hengeltje hangt of het balletje terugrolt.  Ik hoop dat hij dat ook nog wel leert want dat is ook een zeer goede manier om ene band te kweken met een katje.  Tot op heden is hij direct weg als hij merkt dat er een mens mee wil doen in zijn spel :(

Bedankt voor de uitleg.  Ik snap waarom er mensen zijn die zeker die methode verkiezen.  En ik geef toe, als er geen tijdsdruk is, is die zeker de moeite waard.  Milky heeft echter al een hele tijd zo rondgelopen in het vorige opvanggezin zonder succes en als hij de klik wil maken, dan denk ik dat we toch niet meer te veel tijd er over heen mogen laten gaan dus is het even voor hem vrees ik een intensievere methode.  Maar ik zeg het, mocht hij nu echt volledig gestrest zijn bij die intensieve methode, dan stopte ik ermee.  Beter dan een boerderij katje ervan maken dan dat het dier vroegtijdig hartfalen heeft.  Maar hij is redelijk ontvankelijk dus we doen maar even door ...

Pootje
  Gillian

Elke kat is een wonder op zich ...


Elma
Elma
  • Locatie: Hasselt
 • 3 katten
OFFLINE

#11 Geplaatst 09 november 2017 - 20:04

Ik gebruik heel veel kartonnen dozen waarin ik gaten heb uitgesneden. Daar kunnen ze lekker in spelen.
Rust en rustig zijn, zijn 2 heel belangrijke punten.
Laat de kat naar je toe komen, eventueel gelokt met lekkers. Een kat oppakken is goed voor noodsituaties. Elke kat moet zelf naar je toe komen, anders is er stress. Dus ook volwassen katten zelf naar je toe laten komen. Komen ze niet, dan hebben ze pech = geen snoepjes of lekkers.
Volgens wat ik lees is de methode van Evy, zowat wat wij hier ook doen. P is wel veel geduldiger, daarom dat hij vooral de socialisatie doet en ik met weer de vuile hond spelen en ben dus verantwoordelijk voor verzorging en medicatie. Dat hebben ze niet graag, maar zo blijft P clean voor de socialisatie. Hij gaat regelmatig in de kamer op de grond zitten en is dan op zijn tablet bezig. En de kittens voelen dat hij inwendig heel rustig is (soms voor mijn TE rustig in het dagelijks leven en dan jaag ik mij op).
Dit is natuurlijk het resultaat van een rustige man met kittens, ze spelen op hem of vallen in slaap in zijn armen:

Tijgernestje 1 met P die ijscrème eet:
tijger1 paul eet ijscrème.jpg

Het wilde nestje voelt zich op zijn gemak op zijn schoot. Ze waren er zelf op gekropen:
zww trio in armen Paul.jpg

Regelmatig valt er een kitten in slaap op zijn schoot:
lap Quadry slaapt arm Paul.jpg

Die blauwe flees die hij dikwijls aan heeft is ook een geliefd plaatsje voor de kittens. Als hij er dus niet is, dan gaan ze dikwijls in die flees liggen. Lichaamsgeur?

Bewerkt door Elma, 09 november 2017 - 20:06.

Groetjes van Elma
Mijn katjes: Lexy (ros) Sienna (wit -tricolore) Butler (zwart) = K3
en Flippy, de valkparkiet, is de baas. Geplaatste afbeelding

gillian-kat
gillian-kat
 • 2.629 berichten
  • Locatie: rijkevorsel belgië
OFFLINE

#12 Geplaatst 11 november 2017 - 20:47

Bekijk berichtElma, op 09 november 2017 - 20:04, zei:

Ik gebruik heel veel kartonnen dozen waarin ik gaten heb uitgesneden. Daar kunnen ze lekker in spelen.

Heb ik hier ook gedaan.  Milky vindt het super om in zo'n doos te kruipen en dan via het uitgesneden deurtje te komen loeren om dan vervolgens rustig naar buiten te slippen en rond te lopen.  Of als hij in zo'n doos in slaap valt dan liggen tegenwoordig de voorpoten of achterpoten naar buiten omdat hij lekker helemaal uitgestrekt in de doos gaat liggen ipv opgerold in ene klein balletje zoals eerst. Leuk om te zien en ook leuk dat je ziet dat hij veel relaxter slaapt nu :love3:  

Toen ik met mijn boekhouding bezig was, is Milky ook uit eigen beweging naast me komen zitten om daarna een pootje op mijn been te leggen en me vragend aan te kijken.  Alsof hij eerst toestemming vroeg om op de schoot te mogen komen liggen.  Zo lief! :loveshower: :loveshower: :loveshower:   Achteraf natuurlijk de schat op een beetje lekkere kaaspasta getrakteerd.  Zo moedig van die lieverd :love3:

Tof van die fleece.  Is natuurlijk lekker zacht en warm en als ze het met hem associeren en hem met rust en veilig zijn, dan kan de lichaamsgeur misschien inderdaad wel voldoende zijn om hetzelfde gevoel op te wekken ook al is hij er zelf niet.  :love3:

Pootje
  Gillian

Elke kat is een wonder op zich ...


Elma
Elma
  • Locatie: Hasselt
 • 3 katten
OFFLINE

#13 Geplaatst 11 november 2017 - 21:01

Hey dat loopt precies goed met Milky.
Ik denk dat het echt de lichaamsgeur is. Als hij is gaan lopen doet hij thuis die fleece aan, voor hij gaat douchen. Dus die fleece heeft zijn lichaamsgeur. En daar houden de kittens van. Toen we ons heel erg schuchter zwartje hier hadden, deze zomer, at die alleen als ze in de fleece kon zitten. Kijk maar:

gem zwart eet.jpg

Groetjes van Elma
Mijn katjes: Lexy (ros) Sienna (wit -tricolore) Butler (zwart) = K3
en Flippy, de valkparkiet, is de baas. Geplaatste afbeelding

gillian-kat
gillian-kat
 • 2.629 berichten
  • Locatie: rijkevorsel belgië
OFFLINE

#14 Geplaatst 11 november 2017 - 21:04

Hoi allemaal,

ik ben al enorm vooruitgegaan sinds mijn laatste berichtje hier ...  Oh ja, het is Milky hier :love3:

Ik mag van mijn opvangmama nu rondlopen in een kamertje - en heb zelfs al tweemaal doorheen het hele huis mogen wandelen - en ze prijst me altijd omdat ik me zo braaf steeds weer laat oppakken wanneer ik terug in de bench moet omdat ze even weg moet en me niet in het oog kan houden.  Op mijn vorige opvangadres was dit helemaal niet mogelijk.  Daar was ik zo glad als water en ontweek ik mijn opvangpapa zodat hij me niet terug kon pakken, maar hier heeft mijn opvangmama nog geen enkel probleem hiermee gehad.  Ik ben zelfs één keer op een verhoogje gesprongen toen ze me riep en zei dat het tijd was om even terug in de bench te gaan.  Zo kon ze me heel gemakkelijk oppakken - en ja hoor, dat leverde me een lekkere beloning op :d   Ik ga denk ik nog meer goed mijn best doen en mijn opvangmama helpen :love3:

En toen mijn opvangmama bezig was met haar boekhouding ben ik zelf uit eigen beweging naar haar toe gelopen en heb ik haar met een pootje op haar been en mijn allerliefste snoet gevraagd of ik op haar schoot mocht liggen.  Wat natuurlijk mocht ook al had mijn opvangmama het dan iets moeilijker om aan al haar reeds gesorteerde stapeltjes papiertjes te geraken.  Maar ze zei dat ze dat niet erg vond.  Ze vond het veel gezelliger met mij op de schoot zei ze.  En ook veel leuker.  Ik moet dus iets goed hebben gedaan :d

Hier ben ik genietend op haar schoot:

Milky dag 5 geniet van een aai sessie

En sinds gisteren wil ik ook eindelijk spelen met een speelhengeltje.  Daarvoor speelde ik al wel op mijn eentje, maar als ik zag dat er ene mens aan het hengeltje hing aan de andere kant of dat een mens het balletje terugrolde of het muisje terug deed schuiven, dan was ik weg en deed ik of ik niet meer geïnteresseerd was in spelen. Sinds gisteren ben ik echter moedig en speel ik nu te samen met mijn opvangmama.  Stoer van mij, niet? :cat

Ik probeer ook te leren wennen aan de broer van mijn opvangmama en de mama van mijn opvangmama want ze zeggen dat het belangrijk is dat ik ook aan andere mensen en hun handen gewoon geraak, maar ik vind dat toch nog wel wat eng.  Net zoals ik nog snel verschiet van plotselinge bewegingen en geluiden.  Toch vind mijn opvangmama dat ik al heel goed bezig ben en prijst ze me voortdurend.  Dat is natuurlijk wel leuk en doet me ook haar lof willen waarmaken dus ga ik mijn uiterste best doen om bij mijn volgend berichtje een heel pak stoerder te zijn geworden.  Stoerder, maar nog wel altijd een kitten vol liefde :love3:   Tot dan!

Pootje
   Milky

Elke kat is een wonder op zich ...


gillian-kat
gillian-kat
 • 2.629 berichten
  • Locatie: rijkevorsel belgië
OFFLINE

#15 Geplaatst 11 november 2017 - 21:10

Bekijk berichtElma, op 11 november 2017 - 21:01, zei:

Hey dat loopt precies goed met Milky.
Ik denk dat het echt de lichaamsgeur is. Als hij is gaan lopen doet hij thuis die fleece aan, voor hij gaat douchen. Dus die fleece heeft zijn lichaamsgeur. En daar houden de kittens van. Toen we ons heel erg schuchter zwartje hier hadden, deze zomer, at die alleen als ze in de fleece kon zitten.


Goed dat je die dan hebt.  Het is een ware hulp dunkt me :love3:

Pootje
  Gillian

Elke kat is een wonder op zich ...


Ook gelabeld met één of meerdere van deze sleutelwoorden: Milky, socialiseren, zwerfkat, kitten