Spring naar inhoud


- - - - -

Kitten doet niet in haar bakje


 • Log in om te reageren
5 reacties op dit onderwerp
Guest_laurake1989_*
Guest_laurake1989_*
OFFLINE

#1 Geplaatst 26 september 2009 - 15:34

Hallo iedereen,

We hebben net een kleine kitten opgevangen die er heel slecht aan toe was. Nu begint ze toch te genezen, eet ze en drinkt ze normaal en haar oogjes gaan weer open (waren eerst gesloten door allemaal korstjes en ontsteking)...

Ze heeft diaree want we hebben haar teveel melk gegeven. Probleem: ze wilt maar niet op de kattenbak gaan...
We hebben er haar al opgezet net na ze haar boodschap had gedaan en zelfs toen we zagen dat ze een plekje zocht maar niets helpt.

Heeft er iemand een oplossing?

Mieke'tje
Mieke'tje
 • 7.498 berichten
  • Locatie: West - Vlaanderen
 • 2 katten
OFFLINE

#2 Geplaatst 26 september 2009 - 18:00

Je kan haar zelf op de kattenbak plaatsen als je ziet dat ze aanstalten maakt om te plassen ofzo. Ook kan je als ze ergens behoefte doet, haar uitwerpselen in de bak leggen en haar daar laten ruiken. Zorg ook dat haar ruimte niet zo groot is, zodat ze niet te ver hoeft te lopen naar de kattenbak.

Veel succes met de kleine uk!
Geplaatste afbeelding

Jeannine
Jeannine
 • 1.705 berichten
OFFLINE

#3 Geplaatst 26 september 2009 - 18:28

Een buurvrouw hier in de buurt haar poes ging ook niet in de kattebak,
ze is toen hier bij mij klontertjes uit de kattebak komen halen,
nog geen kwartier later liet ze mij al weten dat ze er toen op geweest was en dat ze hem in gebruik genomen had ook.
Wat is het fijn te lezen dat het schatje een thuis krijgt,
hoop dat het snel goed komt,en wens het een mooi gezond en lang leventje toe.

Guest_laurake1989_*
Guest_laurake1989_*
OFFLINE

#4 Geplaatst 26 september 2009 - 18:30

Dank je wel voor de tips :) . Ik zal er zeker rekening mee houden en er het beste van proberen te maken.

PeggyJ
PeggyJ
 • 45.914 berichten
  • Locatie: Kempen
 • 4 katten
OFFLINE

#5 Geplaatst 26 september 2009 - 18:42

Je kan de kattenbak ook uitwassen met javel, dit trekt poezen ook aan om op die plaats haar plasje te doen. De plaatsen waar ze naast de bak geplast heeft goed poetsen met bijvoorbeeld HG alle nare geurtjes weg, anders blijft het ruiken voor de poes en zal ze haar behoeften er blijven doen. :geluk: :geluk: :geluk:
Geplaatste afbeelding
We kunnen het hart van een man beoordelen door te kijken hoe hij met dieren omgaat :cattailwag

Dier
Dier
 • 797 berichten
  • Locatie: Geel
 • 1 katten
OFFLINE

#6 Geplaatst 27 september 2009 - 11:24

Je kan ook eens een andere soort kattenbakvulling proberen (in combinatie met de javel-tip) omdat sommige poezen echt een bepaalde voorkeur hebben voor kattenbakvulling.
en dan ook nog: is de kattenbak gesloten of open? Sommige katten maken hier ook een verschil uit (en als het een gesloten bak is: is het er eentje met klep? Want dan helpt het soms ook om de klep eruit te halen.)

Als het beestje één specifieke plaats kiest om zijn gevoeg te doen kan een verstuiver ook helpen. Wij hebben hier enkele katten gehad die de kelder als kattenbak gebruikten en we hebben er een airwick-verstuiver gezet met sensor :p dus elke keer als de kat daar passeert maakt dat ding lawaai en verstuift het een specifieke geur (bij ons die met witte bloesem) en op de één of andere manier vinden ze dat absoluut niet fijn en doen ze het daar nu niet meer!

En als DAT ook niet helpt kan je ook Feliway proberen, dat feromonenpreparaat van bij de DA. Misschien is het katje gewoon bang voor de kattenbak, en dan werkt dit (enfin, ik heb er goede ervaringen mee persoonlijk)

En nog iets: heeft het kitten vrije toegang tot het hele huis? Want sommige kittens vinden grote ruimtes danig overweldigend dat ze hun kattenbak niet echt vinden of niet op tijd zijn. Dan kan het aangewezen zijn om ze eerst in één kamer "op te sluiten" als het ware, tot ze die ene kamer met kattenbak gewoon is, om ze daarna vaker en vaker los te laten lopen.

succes!! onzindelijke poesjes kunnen je soms horendol maken (vooral als ze matten en dergelijke gaan gebruiken..of hun mandjes)

Bewerkt door Dier, 27 september 2009 - 11:27.