Spring naar inhoud


- - - - -

Kattengedrag: andere kat gromt en blaast


 • Log in om te reageren
3 reacties op dit onderwerp
indravc
indravc
 • 9 berichten
  • Locatie: Antwerpen
OFFLINE

#1 Geplaatst 11 juli 2018 - 22:13

Vraagje!

Ik heb twee katten: zusjes. Adoptiemonstertjes.

1tje is 1 nacht “verloren” gelopen: ze is op de garagebox gesprongen en er in de nacht waarschijnlijk af gesprongen of gevallen.

De volgende ochtend ze gevonden door haar mauwtjes aan de garagepoort vanachter.

Probleem nu: haar zus blaast en gromt enorm naar haar nu. Ze mag niet meer in de buurt komen. Zelf snapt ze het niet of heeft ze het niet door want ze gedraagt zich zoals altijd: bij haar zusje willen liggen en/of haar zusje willen wassen.

Kan iemand dat uitleggen/verklaren? Is het echt puur en alleen “geur”? Maar dan heeft de verstopte poes toch de geur van een ander dier opgedaan? Of is het genoeg om andere, nieuwe geuren van een locatie te hebben?


Extra info: de derde kat (uit ander land, ander nestje, veel ouder en erg schuchter) was een tweetal maanden geleden een 3-4 dagen vermist. We hebben ze na lang zoeken gevonden, weggescholen in 1 van de garageboxen achterin met een kapotte poort die 15cm open staat onderaan. Zij kwam thuis en de twee zusjes bliezen en gromden toen samen op dezelfde manier naar haar.

Nivo
Nivo
  • Locatie: w-vl
 • 2 katten
OFFLINE

#2 Geplaatst 12 juli 2018 - 10:59

Denk ook dat het iets met geur te maken heeft. Kat zal angstig geweest zijn en kan daar naar ruiken, geur van buitenshuis natuurlijk ook.
Even met een doekje over de wangen en hals van de blazende kat strijken en dat weer over de andere poes strijken dan ruikt het weer eigen. (niet andersom)
Ook een feliway ophangen kan helpen.

sorry laatste keer

Syntara
Syntara
 • 2 katten
ONLINE

#3 Geplaatst 12 juli 2018 - 16:54

Ik denk ook dat het door de geur komt en ik denk dat het wel vanzelf weer in orde zal komen als ze weer 'normaal' begint te ruiken.
Als katten van de dierenarts komen, gebeurt het ook vaak dat de andere kat(ten) in huis blazen.

tash
tash
  • Locatie: wilsele (leuven)
 • 7 katten
OFFLINE

#4 Geplaatst 13 juli 2018 - 10:34

Komt zoals Syntara aangaf wel terug helemaal in orde.  Katten zijn voor hun herkenning heel erg van geuren afhankelijk natuurlijk.
Mahalo vzw - Thuiszorg voor overleden huisdieren & herdenkingsjuweeltjes: http://mahalo.simplesite.com