Spring naar inhoud


- - - - -

Antwerpen Proeft op 1 + 3 4 5 MEI


  • Log in om te reageren
Geen reactie op dit onderwerp
Kaprice
Kaprice
  • 4.840 berichten
    • Locatie: oostende
  • 3 katten
OFFLINE

#1 Geplaatst 13 maart 2019 - 01:39

Antwerpen Proeft op 1 + 3 4 5 MEI
Waagnatie · Rijnkaai 150 · 2000 Antwerpen


Toprestaurants, sterrenchefs en tv-koks bieden op Antwerpen Proeft signatuurgerechten in degustatievorm aan. Nergens vind je op één en hetzelfde moment gerechtjes van zoveel restaurants voor een fractie van de gangbare prijs: 5 of 7,5 euro.
Stands van artisanale producenten, kookdemonstraties en gratis culinaire workshops bij AEG zijn andere attracties van ons festival.
​We verwelkomen je in aan de Waagnatie op woensdag 1 mei (Feest van de Arbeid), vrijdag 3 mei, zaterdag 4 mei en zondag 5 mei. Met zowel binnen als buiten stands, bars en terrassen kunnen we ook bij deze nieuwe editie elk weer aan.


​​Tickets vind je op proeft.be/tickets

Openingstijden
​Woensdag 1 mei = 12u-22u food · 12u-24u drinks
Vrijdag 3 mei = 17u-22u food · 17u-24u drinks
Zaterdag 4 mei = 12u-22u food · 12u-24u drinks
​Zondag 5 mei = 11u-20u food · 11u-20u drinks

Tv-kok Dagny Ros exclusief 4 dagen met eigen restaurant op Antwerpen Proeft 1 + 3 4 5 MEI
​Antwerpen Proeft is in 2019 open op woensdag 1 mei (Feest van de Arbeid) en van vrijdag 3 tot en met zondag 5 mei. Tv-kok Dagny Ros pakt exclusief voor deze 13de editie uit met een eigen restaurant. De IJslands-Antwerpse is onder andere bekend van tv-zender Njam! en gesmaakte passages op tv-zender Eén (Over eten, Op weg met Jan). Aan de Waagnatie presenteert Dagny 2 signatuurgerechten.
'Na het succes van mijn Antwerpse smörrebröd-pop-up vorig jaar werd ik overstelpt met aanvragen maar ik wilde pas opnieuw een tijdelijk restaurant openen op Proeft,' steekt Dagny van wal. 'De inspiratie voor mijn smörrebröd komt zowel uit mijn tweede boek, Easy Nordic, als uit het boek dat volgend najaar verschijnt. Smörrebröd is op en top Scandinavisch! Britten hebben hun traditie van tea and scones, smörrebröd en bier is de Nordic way. Het heeft ook wat weg van jullie belegde broodjes, maar meer artistiek, luxueus én sexy.'

Proeven van 35 restaurants
'Ik kijk er enorm naar uit om tussen al die andere chefs te staan,' vult de goedlachse tv-kok aan. 'Veel van hen ken ik persoonlijk en ik zal op het festival mijn best doen om bij iedereen te gaan proeven, want I love eating.'

De volgende 10 van 35 namen hadden we al prijsgegeven:
Sterrenrestaurant-wijnbar The Glorious (eerste keer op ons festival)
Sterrenrestaurant Nathan (eerste keer)
Sterrenrestaurant Kommilfoo
Sterrenrestaurant Centpourcent
Wijnbar-restaurant Divin by Sepi en topsommelier Sepideh Sedaghatnia
Restaurant Yam Thai en acteur Jeroen Van Dyck
Restaurant Ruggeri
Restaurant Satay
Restaurant Umamido
Restaurant Zaowang

Bewerkt door Kaprice, 13 maart 2019 - 01:45.