Spring naar inhoud


- - - - -

De vos kwam langs bij onze kippen

vos kippen

 • Log in om te reageren
3 reacties op dit onderwerp
Elma
Elma
  • Locatie: Hasselt
 • 3 katten
OFFLINE

#1 Geplaatst 23 maart 2019 - 21:29

Gisteren namiddag had mijn man het kippenhok mooi proper gemaakt. Vanmiddag ging hij ze eten geven, maar er was geen kip te zien. We hebben er nochtans 5 in het kippenhok en ren rondlopen en op het kippenhok staat een "Chicken gard" die de deur automatisch sluit en opent. Want we hebben al 2x aan de hand gehad dat de vos of de teenmarter hun buikje kwamen vullen met onze kippen. :catsad  Dus met die chicken gard waren we al een hele tijd verlost van rovers.
Maar vanmiddag stelden we vast dat dus onze 5 kippen verdwenen waren. Alleen nog een paar pluimen zagen we liggen. En net nu de 3 "nieuwe kippen" van vorig jaar hun draai hadden gevonden bij de 2 oudere kippen en volop aan het leggen waren. De vos had ze allemaal gedood en meegenomen. Vorige 2 keren was het waarschijnlijk een steenmarter geweest want die beet ze wel dood maar nam er maar eentje mee.
En we hadden zo'n mooie witte kip, die er heel lang over gedaan had om zich hier op haar gemak te voelen. We zagen haar vanuit de keuken rondlopen met haar witte pluimen. De 3 jongste kippen waren nauwelijks een jaar oud. De 2 oudsten warn al 4 jaar, maar door het bijzetten van die 3 nieuwe, waren die oude weer helemaal bijgekomen en legden ze regelmatig een ei.
We zijn dan maar rap naar de kippenboer geweest en hebben weer 3 nieuwe kippen gekocht. Een zwarte, een bruin-rosse en een witte. Nu hebben we ook een K3 in de tuin rondlopen. :cat

Groetjes van Elma
Mijn katjes zijn allemaal van mei 2014: Lexy (rosse kater) Sienna (wit -tricolore kattin) Butler (zwarte kater) = K3 Geplaatste afbeelding
Opvangmama voor http://dierenasielgenk.be/

HelpLuckyvinden
HelpLuckyvinden
 • 4.915 berichten
 • 3 katten
OFFLINE

#2 Geplaatst 24 maart 2019 - 00:08

Zo erg voor de kippen :(
Kunnen jullie nog meer doen om ze te beschermen, buiten de chicken guard (ken deze niet om eerlijk te zijn).

Ida
Ida
 • 403 berichten
  • Locatie: Gierle
 • 4 katten
OFFLINE

#3 Geplaatst 24 maart 2019 - 07:47

Oh, dat is zo erg!
Waarschijnlijk zit die vos met kleintjes die hij moet voederen dan durven ze ook overdag langs komen.
Ik hoop dat hij niet opnieuw gaat langskomen, want hij weet nu helaas waar hij moet zijn.
Het is voor jullie misschien geen optie om de buitenren vosproef te maken ?
Bij ons lukt dat ook niet door al die bomen dat er staan.
Misschien kan je er nog een hond bij nemen ? Zijn geur zal een vos ook wel wat meer op afstand houden.
Of enkel de geur verzamelen van een hond en rond de ren leggen. Hondenharen en uitwerpselen bv.
Ik heb gelezen dat zelfs mensenharen en oude schoenen al zouden kunnen helpen.
Ben maar eventjes aan het meedenken, want de lente is toch een gevaarlijke periode.

Veel succes met het beschermen van je nieuwe K3!

Elma
Elma
  • Locatie: Hasselt
 • 3 katten
OFFLINE

#4 Geplaatst 24 maart 2019 - 21:06

Dit is de chicken gard die wij hebben: https://www.bescherm...hRoCwvMQAvD_BwE
We kregen de tip van de kippenboer om een schrikdraad te spannen rond de ren, maar toen we prijs vroegen bleek dat ongeveer 500€ te kosten. Een kip kost ons momenteel 10€. Daar kunnen we al heel wat kippen voor kopen, plus we hebben 3 katten die regelmatig rond de ren lopen. Als die zo een stroomstoot krijgen. :catcurs De nepeta van de katten groeit vlak tegen de afrastering van de kippenren. Geen optie dus.
Ja, als een vos in de dag 5 kippen meeneemt, dan zit die heel waarschijnlijk met jongen. Maar zag het niet zitten dat die in onze wijk zou komen roven. Volgens de kippenboer zou die in het bos, langs de wijk zitten. Achter het bos begint het domein van Bokrijk. Dus heel waarschijnlijk heeft die daar zijn burcht. Ik heb er toch wel wat weet van gehad, dat zij ineens 5 kippen heeft meegenomen en dat op een korte tijd. We waren weg van 15u tot 18u. Het moet bijna zeker in die tijd gebeurt zijn. En het waren nog mar kippen van een jaar oud. Ze begonnen net goed te leggen en waren nu gewend aan onze aanwezigheid. Ze kenden ook de chicken gard, maar de nieuwe kennen ook al de sluitingstijd. Ze gingen vanzelf in hun nest liggen, op de plastieken doos waarin ze hun ei moeten leggen. Onze overburen hebben ook 3 kippen en die leven nog. Die zijn veel gemakkelijker te pakken, want hun omheining is niet hoog en kramakkelig. ZE worden wel elke avond opgesloten, maar deze vos werkte in de dag en de buren waren ook niet thuis.

Groetjes van Elma
Mijn katjes zijn allemaal van mei 2014: Lexy (rosse kater) Sienna (wit -tricolore kattin) Butler (zwarte kater) = K3 Geplaatste afbeelding
Opvangmama voor http://dierenasielgenk.be/