Spring naar inhoud


- - - - -

1 of 2 kittens bij huidige kat


  • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten
1 reactie op dit onderwerp
Lucy_Love
Lucy_Love
  • 9 berichten
OFFLINE

#1 Geplaatst 15 april 2020 - 20:37

Hoi iedereen,

Mijn vriend en ik zitten met een vraag, we hebben laatst onze kat Stella van 2 weg moeten doen omdat ze teveel stress kreeg van onze puppy(ondertussen al flinke puber dame van 9 maanden) voor haar hebben we nu een beter huisje gevonden. We hebben nog 2 andere katten die het prima doen met onze hond.

Luna schildpad mengsel Noorseboskat x lapjes kat van 2 jaar oud, Luna is een echte mama poes, ze heeft nog nooit een nestje gehad maar heel haar karakter laat zien dat ze zeker goed kan zorgen voor kittens, ze deed Stella en doet Zara regelmatig moederen en helemaal schoonlikken. Als een van de twee ergens op springen dan staat Luna al zenuwachtig op en neer de lopen en te miauwen.🥰

Zara is onze Maine Coon Van 1 jaar bijna 1,5 jaar oud, Zara is een rustige maar kan ook heel speels zijn en daar moet Luna soms niks van hebben, Stella was haar speelmaatje maar Stella zat vaak apart vanwege de hond. Als Zara eten ruikt of n zakje hoort staat ze al achter me, ze is erg nieuwsgierig en zoals al gezegd ook speels.

We merken Sinds dat Stella weg is dat het heel rustig is in huis, we missen echt onze derde kat. We zijn aan het kijken naar kittens en hebben al een paar nestjes op het oog, het word hoe dan ook een Bengaal kitten. dit Ras spreekt ons erg aan omdat onze Stella een Savannahxbengaal poes is. Nu zoeken we toch liever alleen de Bengaal op.

Nu na een hele lap tekst komt eindelijk onze vraag, excuses🙈

Ik lees veel dat 2 kittens beter is dan 1 kitten, maar die blogs/verhalen/artikelen zijn vaak gebaseerd op huizen zonder katten. Nu is het een beetje dat 4 katten misschien teveel is omdat we in een appartement wonen en dat we ooit met Luna een nestje willen en uit dat nestje misschien 1 kittentje willen houden, dit is alleen als de tijd er is en als we maar 3 katten hebben.

Zara is heel speels maar ik ben bang dat tegen de tijd dat de kitten komt Dat Zara minder speels is. Omdat sommige nestjes die we op het oog hebben pas 1 of 2 weken oud zijn.

Is het dan toch slimmer om 2 kittens te nemen of toch 1 kitten?
Alle 3 de katten die we hebben gehad zijn allemaal als kitten alleen gekomen, en ze zijn allebei (Stella misschien niet) er goed uit gekomen.

We zitten echt te twijfelen 1 of 2 omdat beide positieve en negatieve kanten hebben. Sommige fokkers willen zsm een antwoord dus daarom dat we even de meningen van meerdere mensen willen horen.

Ik hoor graag jullie mening en wat de beste keus is🥰


Kaprice
Kaprice
  • 4.989 berichten
    • Locatie: oostende
  • 2 katten
OFFLINE

#2 Geplaatst 15 april 2020 - 22:35

2x :louche: