Spring naar inhoud


- - - - -
Ragdoll

Ragdoll en Werk • Log in om te reageren
4 reacties op dit onderwerp
Ragdollloviexx
Ragdollloviexx
 • 1 berichten
OFFLINE

#1 Geplaatst 15 juli 2020 - 05:38

Beste allemaal,

Onlangs ben ik achter dit forum gekomen en ik neem aan dat jullie allemaal de o zo leuke en schattige Ragdolls als huisdier hebben.

Dit leidt mij eigenlijk tot een vraag die ik graag aan jullie wil stellen.

Ik ben fulltime werkend als Nachtportier in een hotel maar ik merk (omdat ik volledig langs de maatschappij heen leef) dat ik me vaak eenzaam voel. Ik ben dus op zoek naar een maatje die het leuk vind om te knuffelen, spelen etcetera als ik thuis ben (wat eigenlijk de hele dag is behalve van 22.30 - 07.00)

Kan ik een ragdoll hebben en mijn werk blijven uitvoeren of moet ik dan toch (helaas ) een ander ras gaan kiezen?

Ik hoop dat ik een goed antwoord hierop krijg en hierop mijn keuze kan baseren.

Even een disclaimer, ik zie dat mensen die hier een vraag stellen vaak helemaal met de grond gelijk worden gehaald. Haat reacties antwoord ik niet op, ik stel een normale vraag en ik verwacht (als er antwoord komt) een normaal antwoord.

Dankjulliewel alvast!!! Ik stuur jullie alle toekomstige kattenliefde :)

Sabine2
Sabine2
 • 8.834 berichten
  • Locatie: St. Gillis Dendermonde
 • 4 katten
OFFLINE

#2 Geplaatst 15 juli 2020 - 09:13

Hallo, welkom op het forum :hoi:

Ik weet niet of er hier nog veel actieve leden zijn met ragdolls, zelf heb ik er geen, enkel HTK

Katjes zijn sociale dieren en die hebben gezelschap nodig. Zelf heb ik een full time job, doe aan kattenopvang en heb ook nog mijn eigen viervoetertjes (vier HTK en een Brit) dus dat gaat heel goed, ze hebben gezelschap aan elkaar. Buiten mijne rosten, maar da's een ander verhaal...
Toch merk ik dat er spanning is en ze toeren gaan uitsteken als ik voor hen te weinig tijd kan vrijmaken, net om die aandacht te kunnen krijgen.
Want dat is een heel belangrijke nood voor een kat: aandacht krijgen.

Dus nu aan jou om uit te maken of je voldoende tijd hebt om aandacht te schenken, de intentie is er alleszins merk ik :d

Nu ivm het ras, dat zijn geen waarheden die in steen gehouwen zijn. Mijn Brit is bij voorbeeld de typische tamzak, maar ik ken iemand die een Britje heeft die helemaal niet lui en knuffelig is.
Ragdolls hebben ook hun typische kenmerken.
Een heel belangrijke daarin is het karakter van de ouderdieren én - minstens even belangrijk - de socialisatie.

Een goed gesocialiseerde Ragdoll vind je enkel in een degelijke cattery, en liefst mensen met ervaring. die met kennis van zaken gaan fokken, rekening houdend met genetica, bloedlijnen en testen, en ook een grondige kennis hebben over socialisatie.
Haal zeker geen katje uit de broodfok! Daar worden dieren kapot gefokt en qua bloedlijn en genetica en testen komt niet veel van in huis, socialisatie is meestal ook voor te bleiten.

Ik weet niet of er hier nog veel fokkers actief zijn, De cattery die spontaan bij mij opkomt, is tijdelijk gestopt, maar zij raadt Cats in Zen uit Putte aan (Diana Geens).

Wees er ook van bewust dat katjes graag een sociaal soortgenootje hebben, want wij tweebeners spreken de kattentaal niet zoals een kat dat kan (net zoals zij geen mensentaal kunnen leren, katjes zijn eerder meesters in lichaamstaal).

Eigenlijk zou ik je ook het boek "I Love Happy Cats" van Anneleen Bru aanraden. Het is heel informatief en met een vlotte schrijfstijl geschreven zodat het al even vlot leest. Ze heeft ook een tweede boek uit, de "I Love Happy Cats Revolutie". Beiden zijn aanraders, maar ik zou ze op volgorde lezen. Zij is kattengedragstherapeute en weet heel goed waarover ze praat (en schrijft) en fokt zelf occasioneel Birmaantjes.

Enneuh… Lord Voldemort en zijn Death Eaters zijn hier niet meer actief (en krijgen amper gehoor bij een virtuele Avada kedavra), dus je maakt niet veel kans om neergesabeld te worden :goofy:
Die sabelposts zullen wellicht al wat ouder zijn, en toegegeven, sommigen konden het echt bont maken. Spijtig genoeg hebben daardoor een aantal leden afgehaakt. De harde kern houdt rekening met elkaar. Het is hier trouwens weer plezant zonder The Bitches of Eastwick :lachen:
Natuurlijk kan er eens ergens iets geformuleerd worden waarbij we iets hebben van "allé, wa flapte gij er nu uit :louche:  " maar dat is zelden en niet kwaadwillig bedoeld

Veel success met de zoektocht!
En rekening houden met de tips die 'k gegeven heb hé, of anders… :zweep: :zweep: :zweep: :knuppel: :knuppel: :knuppel: :lachen: :lachen: :lachen:

Bewerkt door Sabine2, 15 juli 2020 - 09:13.

Katjes zijn net als chocolaatjes, het is moeilijk om het bij ééntje te houden :paw
The devil has work for idle paws :x
www.dendermondsezwervertjes.org

BlackScorpion
BlackScorpion
  • Locatie: Wilrijk, Antwerpen
 • 2 katten
OFFLINE

#3 Geplaatst 15 juli 2020 - 10:47

Hiya,

Ik ken absoluut niets van Ragdolls (heb zelf een Sphynx en een HTK), maar ik kan je wel zeggen dat de meeste katten baat hebben bij een soortgenootje, zeker om elkaar gezelschap te houden wanneer je er niet bent. En geloof maar niet dat ze in de nacht zullen slapen als je weg bent, want veel katten hebben hun 3 o'clock wilde cross. Nu 2 katten bedoelt wel dat ze IETS minder hard aan jou zelf zullen hangen, maar ze zullen wel happier zijn in het algemeen. Denk ik.

Vroeger zei ik altijd dat je een kat gemakkelijk alleen kan houden. Maar mijn mening daarover is recent gewijzigd door onze eigen omstandigheden. Wij hebben altijd onze Sphynx als enige kat gehad, mijn ouders zijn altijd thuis, etc. Wij zagen niets dat zou duiden op dat ze zich alleen voelde. Maar sinds oktober vorig jaar hebben we er een HTK bij (door omstandigheden - niet gepland). Omdat Sierra 14 jaar enig kind geweest is, zijn het (nog) geen beste vriendjes en liggen ze (nog) niet bij elkaar enzo. Maar we merken wel dat Sierra nieuwsgierig is naar Lily. Soms wil ze spelen, maar durft uiteindelijk niet. Dus ik ben zeker dat als we op jongere leeftijd een kat erbij hadden genomen, dat Sierra er wel baat bij had gehad.

Nu qua ras moet je beetje kijken naar je levensomstandigheden enzo. Als je klein woont, moet je vb. zeker geen bengaal nemen, want die hebben VEEL beweging nodig. Een Sphynx heeft heel veel aandacht nodig, wat moeilijker is als je werkt. Zo is er voor elk ras wel iets. Van Ragdolls weet ik enkel dat ze erg gemoedelijk zijn en slap gaan hangen als je ze oppakt, haha. Maar daar ben je niet veel met hè. Maar dus moet je even kijken naar je leven, je woonst, wat je gaat doen met de kat als je op vakantie gaat (sommige kunnen beter overweg met een kattenhotel of kattenoppas dan anderen), etc.

Succes!
Geplaatste afbeelding   Geplaatste afbeelding

Machteld.
Machteld.
  • Locatie: Aalst
 • 1 katten
OFFLINE

#4 Geplaatst 15 juli 2020 - 16:37

Een goede cattery zal je altijd op bezoek laten komen om te kijken of het wel een goede match is. Nu met Covid-19 ligt het misschien wat lastiger, maar daar krijg je in elk geval meer rasspecifieke info  :) Veel catteries vragen wel om twee kittens te nemen (dat hoeven geen twee raskatten te zijn). Wij mensen kunnen nu eenmaal niet voldoen aan al hun sociale noden.

Je werkschema lijkt me geen probleem hoor, katten zijn het actiefst tijdens de schemering, maar ze passen zich snel aan ons ritme aan en halen hun slaap later wel in.

Es wütet, kratzt und beißt und kreischt, und wühlt sich durch mein weiches Fleisch

Das Vieh, es lässt mir keine Ruh, ich lock es an und greife zu.

Nein, tu mir nichts! Kann nichts dafür, ich bin doch nur ein wildes Tier.

- Die kleine Ballade vom schwarzen Schmetterling, ASP


Ida
Ida
 • 466 berichten
  • Locatie: Gierle
 • 4 katten
OFFLINE

#5 Geplaatst 15 juli 2020 - 18:19

Een Ragdoll lijkt me een goede keuze. Het was ook altijd mijn keuze, maar mijn man viel op de stoerdere Maine Coon. En zodoende hebben we nu 2 Coontjes, broer en zus.
Ook ik zou aanraden om voor 2 katjes te gaan. Zo hoef je je niet schuldig te voelen als je er niet bent, ze hebben mekaar nog. En in plaats van je huis af te breken, rennen ze achter mekaar.
Heel plezant. En ik veronderstel dat als je plaats hebt voor ééntje, twee ook wel zal lukken. Niet?

Ook gelabeld met één of meerdere van deze sleutelwoorden: Ragdoll