Spring naar inhoud


- - - - -

Hond huurder plast op koertje


  • Log in om te reageren
3 reacties op dit onderwerp
artemis2
artemis2
  • 155 berichten
OFFLINE

#1 Geplaatst 02 augustus 2020 - 16:12

Beste forumleden,

Na het overlijden van onze kater Pappie ben ik hier enkele jaren niet meer geweest.

Nu ben ik hier om even een probleem in de groep te gooien.
Naast onze woning verhuren we een studio met een klein koertje waar we deels op uitkijken. Er is een nieuwe huurder sinds december, een dame van 70 met een klein hondje van 13 jaar.  Het is ons Sinds enkele maanden opgevallen dat het hondje systematisch op het koertje plast. Als ze niet thuis is laat ze de deur naar het koertje open nu in de zomer. In de winter doet ze dat niet.
We zien haar zelden met haar hondje buitengaan, en al nooit aan de leiband. Als het hondje mee mag dan zit het in een buggy. In het begin was ik eens bij haar binnen en stond in een gelige plas... Met andere woorden haar hondje is onzindelijk, of ze heeft hem dat nooit geleerd, of ze wil hem niet uitlaten.
Die gelige plas binnen was uiteraard urine snappen we nu, en dat zal daar ook heel de tijd gebeuren.

We zijn een beetje ten einde raad en gaan haar daarover aanspreken. Maar wat kunnen we nog verwachten van een hondje (teefje) van 13 dat zo opgevoed is?

groetjes

BlackScorpion
BlackScorpion
    • Locatie: Wilrijk, Antwerpen
  • 2 katten
OFFLINE

#2 Geplaatst 02 augustus 2020 - 18:59

Ik vrees dat het zo zal blijven. Nu spreek ik over 10 jaar geleden ofzo. Maar mijn oma liet haar hond ook op een krant op hun terras (3e verdieping) plassen omdat ze zelf moeilijk buiten kon. Je zou natuurlijk wel iets kunnen zeggen over in huis want dat geeft beschadigingen, maar over het koertje? Dat weet ik niet.
Geplaatste afbeelding   Geplaatste afbeelding

artemis2
artemis2
  • 155 berichten
OFFLINE

#3 Geplaatst 02 augustus 2020 - 20:16

Ze is slechts 70 en heel goed te been, heel actief nog. Ik dacht in het begin, die gaat nergens naartoe zonder haar hondje, maar nee dat hondje blijft altijd thuis en is onzindelijk en daarbij geeft ze hem nooit een wandeling, nooit. Dat hondje is opgevoed om thuis te pissen. Help!!! In haar studio heeft ze een splinternieuwe planken vloer, zij is de eerste bewoner daarop. Natuurlijk sijpelt die urine tussen de planken, dat kan je nooit meer wegpoetsen. Moesten we er toevallig niet naast wonen zouden we het niet weten en zien. Dit kan toch niet?!!!

Machteld.
Machteld.
    • Locatie: Aalst
  • 1 katten
OFFLINE

#4 Geplaatst 02 augustus 2020 - 20:54

Ik ken wel mensen die hun hondjes nooit van de puppydoeken gekregen hebben, maar die plassen dan nog altijd op zo'n doeken, niet gewoon op de vloer... Helaas sta je als verhuurder in België redelijk machteloos, het enige dat je kan proberen is de kost van een nieuwe vloer achteraf van haar waarborg te houden denk ik.

Ik snap niet goed dat je als eigenaar je hond niet zindelijk probeert te maken, dan leeft die vrouw toch in de viezigheid? Er zijn gevallen zoals teefjes die uit de broodfok gered worden en nooit zindelijk geweest zijn, of medische problemen, maar toch... :catscratchhead

Bewerkt door Machteld., 02 augustus 2020 - 20:57.

Es wütet, kratzt und beißt und kreischt, und wühlt sich durch mein weiches Fleisch

Das Vieh, es lässt mir keine Ruh, ich lock es an und greife zu.

Nein, tu mir nichts! Kann nichts dafür, ich bin doch nur ein wildes Tier.

- Die kleine Ballade vom schwarzen Schmetterling, ASP