Spring naar inhoud


- - - - -

Cattery Vlaams-Brabant

werking voorschot

 • Log in om te reageren
3 reacties op dit onderwerp
Calimero78
Calimero78
 • 2 berichten
OFFLINE

#1 Geplaatst 27 juni 2021 - 20:18

hallo iedereen,
Ik stel in dit forum even een vraag omdat we eerlijk gezegd nogal in dubio zijn over de werking van een cattery waar we op de wachtlijst staan voor twee raskittens/Ragdolls.

Samengevat; contact (via Messenger en Whatsapp) met de cattery sinds het najaar van 2020. Het betreft een erkende cattery en deze oogt professioneel.

Onmiddellijk reactie en info gekregen op ons eerste bericht. Er werd gesteld 'dat er in januari en februari nestjes zouden zijn en dat er dus zeker kittens voor ons bij zouden zijn. Maar dat we dan best onmiddellijk het voorschot betaalden om zeker te zijn'. Zo gezegd, zo gedaan.
Echter, sinds de betaling van het voorschot was de communicatie ineens veel minder. We kregen zelf geen respons meer - dienden altijd eerst zelf berichten te sturen. Berichten die vaak onbeantwoord bleven of die pas lang nadien, of na een reminder, beantwoord werden (met een uitleg die het allemaal nog onduidelijker maakte voor ons). Er kon ineens geen duidelijkheid gegeven worden over de termijn van de kittens, of ze tout court al geboren waren enzovoort. Heel vervelend voor de kinderen ook, want we zijn ondertussen ruim 7 maand verder. (Toegegeven, een raskat is geen 'ding' die je zomaar snel even aankoopt -en geduld hebben we zeker- maar we hebben/hadden tot op vandaag geen idee over wanneer we de kittens  nu eigenlijk mogen verwachten. Waarom werd er dan niet duidelijk op voorhand gesteld dat we pas op de zoveelste plaats van de wachtlijst stonden?
We zijn toevallig met iemand anders in contact gekomen die blijkbaar ook op de wachtlijst staat. En helaas daar hetzelfde verhaal. Veel beloven op voorhand en na betalen voorschot de siltent treatment.

Een aankoop van ruim 2000 euro, voor twee katten. Ik zou toch echt wel een betere service verwachten? Of is dit een gangbare manier van werken?

Ik zie her en der andere kittens beschikbaar, maar ik kan niet op zoek naar een andere oplossing, want we hebben een voorschot (600 euro) betaald dus zijn aan deze overeenkomst gebonden. En in het voorschotscontract staat 'dat de voorschotten niet terugvorderbaar zijn'. Wat nu? ik ben deze spelletjes onderhand heel moe geworden.  In mei kreeg ik het laatste bericht 'dat een bezoek mogelijk was vanaf de tweede week van juni'. we zijn volgende week juli en ondertussen twee onbeantwoorde berichten verder...

Ik weet niet goed meer wat ik hier moet mee doen... Dit voelt allemaal heel misleidend aan. alvast bedankt voor de feedback...

Bewerkt door Evyke81, 09 augustus 2021 - 08:05.
Reden van bewerken: Verwijderen van berichten is niet toegelaten


zonnetje007
zonnetje007
 • 2 berichten
  • Locatie: Oordegem
OFFLINE

#2 Geplaatst 07 augustus 2021 - 14:42

pb

Bewerkt door zonnetje007, 07 augustus 2021 - 14:44.


BlackScorpion
BlackScorpion
  • Locatie: Wilrijk, Antwerpen
 • 2 katten
OFFLINE

#3 Geplaatst 10 augustus 2021 - 08:48

Ik kan spijtig genoeg niet helpen, maar dit klinkt inderdaad redelijk shady.
Het lijkt me ook niet correct dat voorschotten niet terugvorderbaar zijn.
Ik heb geen idee hoe of wat, maar ik vrees er een beetje voor...
Dit lijkt me geen correcte werking.
Geplaatste afbeelding   Geplaatste afbeelding

Smiko
Smiko
 • 277 berichten
  • Locatie: Antwerpen - Deurne
 • 2 katten
OFFLINE

#4 Geplaatst 15 augustus 2021 - 18:21

Lijkt me absoluut niet gangbaar. Een voorschot nog voor ze geboren zijn is absurd.

Ik heb zelf ook dure raskatten.Dan ga je toch eerst eens langs om te zien in welke omgeving ze opgroeien en te kijken of er een connectie is. Zeker raskatten hechten zich enorm aan hun baasjes.

Normaal krijg je ze pas na +-16 weken mee nadat ze ze zijn gesocialiseerd.

2000 euro is ook prijzig voor 2 katten die nog niet eens geboren zijn.Om een idee te geven, mn witte Pers was 750.
Mn broer heeft wel 800 voor ragdolls betaald.

Stuur me in PB even de gegevens van de cattery.

Ook gelabeld met één of meerdere van deze sleutelwoorden: werking, voorschot