Spring naar inhoud


- - - - -

Kattenboeken


 • Log in om te reageren
8 reacties op dit onderwerp
Ines
Ines
 • 13.375 berichten
  • Locatie: Beerse
 • 3 katten
OFFLINE

#1 Geplaatst 09 oktober 2009 - 20:52

Ik heb de kattenboeken die ik heb eens een keer gebundeld. De titel-auteur-ISBN-de prijs (als die er nog op stond) en de korte inhoud. En onderverdeeld in: Gedrag - Trainen en spelletjes - Encyclopedie - Rassen
Als je nog andere boeken hebt, mag je deze er altijd tussen zetten :)


Gedrag
Katten – Birgit Gollmann – ISBN 9 789043 818889 – 2,99 euro

Voor ieder die meer over katten wil weten:
 • helder en eenvoudig
 • actueel en praktijkgericht
 • met heel veel kleurenfoto’s
Ontdek…
 • waar en hoe katten in de natuur leven en met elkaar communiceren
 • hoe u uw kat op de juiste manier kiest en ze optimaal voert en verzorgt
 • hoe u uw kat kunt begrijpen en haar omgeving spannend en afwisselend kunt maken
 • met veel extra informatie, tips en adviezen
De lichaamstaal van uw kat beter begrijpen – Isabella Lauer – ISBN 978 90 438 1330 3 – 5,99 euro

Als katten konden praten…
Zijn katten echt solitaire en eigenzinnige dieren? Het is voor de baasjes in ieder geval soms moeilijk om hun beweegredenen, tegenstrijdigheden en uitgesproken persoonlijkheid te begrijpen. Maar juist die onvoorspelbaarheid maakt het zo boeiend om met katten samen te leven.
Dit boek gaat dieper in op het gedrag van onze huisdieren en lat allerlei soorten katten aan bod komen: eigenwijze en besluiteloze karakters, echte muizenvangers en slome slapers, toegewijde vleiers en coole katers.Dankzij dit boek leert u:
 • de lichaams- en klanktaal van uw kat te begrijpen
 • de verschillende soorten gedragingen en hun oorzaken te herkennen
 • gedragsproblemen te voorkomen

De kat – Vicky Halls – ISBN 978 90 492 0050 3 – 19,95 euro
De ultieme gids voor kattenliefhebbers: alles wat je moet weten over je kat en zijn verzorging
De kat is een uitgebreide en praktische gids die elk aspect van de kat behandelt, van de beslissing om een kitten aan te schaffen tot een overzicht van de meest voorkomende ziektes en kwaaltjes. Dit boek geeft een uitputtend overzicht van alle onderwerpen die met kattenverzorging te maken hebben, met hoofdstukken over het in huis halen van zwerfkatten, het uitzoeken van een goede fokker, de verzorging van oudere katten, voeding en gewichtscontrole, hoe je kat een pil toe te dienen, katten en kinderen, vlooienbehandeling, het begrijpen van kattengedrag, en nog veel meer.


Kattengeheimen – Als het aan de kat lag dan las u dit boek – Vicky Halls – ISBN 90 225 4061 8 – 15,95 euro
Wat weten kattenbezitters eigenlijk van hun huisgenoten? Willen onze verwende poezen dat overvloedige, heerlijke voer en al die aandacht wel, of vragen ze met hun aanhoudende miauwen misschien wel om iets heel anders? Veel katten en hun baasjes verkeren in een toestand van beleefd onbegrip waarbij beide partijen zich totaal niet bewust zijn van de wensen van de ander. De kat ‘zegt’ een ding en de eigenaar hoort iets anders, maar op de een of andere manier werkt het. Dat wil zeggen: tot het mis gaat…


Wat uw kat van u vindt – Vicky Halls – ISBN 978 90 225 4796 0 – 16,95 euro
 • Als je een kat zou vragen: ‘Hoe wil je dat jouw baasje je behandelt?’ Wat zou hij dan zeggen?
 • Geven we onze katten wel wat ze willen?
 • Kunnen we wel genoeg van ze houden?
 • Kunnen we ook te veel van ze houden?
Het leven van Vicky Halls, schrijfster van Kattengeheimen en Wat uw kat u vertelt, staat in het teken van de studie van de relatie tussen mens en kat. In Wat uw kat van u vindt gaat Vicky Halls op zoek naar de oorsprong van de emotionele band tussen katten en baasjes. Ze laat zien hoe we wonderbaarlijke resultaten kunnen bereiken door alleen maar de manier waarop we met onze katten omgaan een beetje te veranderen.

Iedereen die zich wel eens heeft afgevraagd waarom hij of zij zo veel van zijn of haar kat houdt, moet dit boek zeker lezen!


Leven met katten – Uschi Birr – ISBN 90 438 0774 5 – 6,99 euro
Dit boek is onmisbaar voor elke kattenliefhebber. Het omschrijft op een duidelijke manier hoe u met katten moet omgaan en hoe u ze een gelukkig leven geeft. Aan de hand van begrijpelijke informatie over de psychologie en het gedrag van een kat leert u wat u ze moet geven zodat ze tevreden bij u in huis wonen. Zo komt u bijvoorbeeld heel wat te weten over de kittentijd van een kat, de zelfstandigheid, het verouderingsproces, het territorium en de lichaamstaal. Verder besteedt dit boek uiteraard heel wat aandacht aan de voeding en de verzorging van een kat. Bovendien geeft de auteur u een overzicht van alle raskatten en krijgt u daarbij heel wat informatie over de herkomst, het karakter en het temperament.


Kattemanieren – Leer uw kat beter begrijpen – Martin Gaus – ISBN 90 5121 021 3 Kattemanieren vertelt u alles over het gedrag van het mystieke wezen dat toch zo uitstekend in ons leven past: de kat. Het boek zal u zeker helpen een juiste keuze te bepalen wanneer u een kat wilt hebben, het zal u zeker helpen uw kat op te voeden en het zal u helpen probleemgedrag van uw kat te voorkomen of weg te trainen.
Door de taal van uw kat te begrijpen kunt u kat met uw kat worden. Zij kan immers nooit mensen met u worden. Een prima verstandhouding met een speels-open en toch altijd weer intrigerend dier zal uw opbrengst zijn.
Geïllustreerd met unieke foto’s en tekeningen van de specifieke gedragspatronen van onze huiskat in zijn leven van alledag.
 

Als mijn kat kon praten… - Begrijp de lichaamstaal van uw kat – Dr. Bruce Fogle – ISBN 978 90 5210 704 2 – 16,95 euro

Voor een optimale relatie is het van groot belang dat u het gedrag van uw lievelingsdier goed begrijpt. Een kat kan zich niet uitdrukken door middel van taal, maar hij kan wel met zijn gedrag tot uitdrukking brengen wat hij al dan niet wil of prettig vindt. In dit boek leert u zijn taal te verstaan, waardoor u veel misverstanden en problemen kunt voorkomen.
 • Een unieke cursus lichaamstaal voor iedere kattenbezitter
 • Voor een beter begrip van het gedrag van katten
 • Bevordert de relatie met katten

Begrijp ik mijn kat? Gids voor een betere communicatie met uw huisdier – Nicky Gootjes & Sonja van den End – ISBN 978 90 5956 182 3
Een kat is geen sociaal dier, zegt men. Is dit waar? Hoe kan het dan dat meerdere katten in een huis samenleven? En waarom kan de kat dan toch duidelijk maken dat hij eten wil? Kent de kat een hiërarchie? Zo ja, hoe laat de kat aan u weten dat hij u als zijn baas ziet?
Met behulp van dit boek leert u kattengedrag te herkennen en te begrijpen. Tevens laat het boek u inzien wat de behoeften zijn van een kat. Duidelijke foto’s met toelichting geven u een kijkje in de wereld van de kat. De vele foto’s geven u alle tijd om het gedrag, dat in de werkelijkheid vaak (te) snel gaat, goed te bekijken. Op de bijgevoegde DVD staan een aantal filmpjes waarin door middel van slowmotion het gedrag herkenbaar wordt en subtiele signalen zichtbaar worden gemaakt. De DVD is voorzien van deskundige commentaar van Nicky Gootjes en Sonja van den End. Beiden zijn ervaren gedragstherapeuten en hebben jarenlange ervaring in het observeren en interpreteren van het gedrag van katten.

 
Trainen en spelen
Uw kat trainen en opvoeden in slechts 10 minuten per dag – Miriam Fields-Babineau – ISBN 90 447 0986 0 – 14,95 euro
Wie denkt dat je alleen honden kunt africhten, heeft het mis. Dit boek laat zien hoe je je kat met een beetje geduld en enkele hulpmiddeltjes, waaronder de veelgebruikte clicker, een heleboel leuke kunstjes kunt aanleren. In slechts tien minuten per dag leer je met dit boek onder andere hoe je je kat naar je toe laat komen, op je schouder laat zitten, van stoel naar stoel laat springen of zelfs laat slalommen tussen je benen! En ook lastige trekjes van je kat, zoals krabben aan het meubilair of telkens weer over tafel lopen, kun je met deze unieke training verhelpen. Duidelijke stap-voor-stapinstructies en foto’s vertellen je waar je op moet letten en hoe je precies te werk gaat.


De leukste spelletjes voor uw kat – 101 spelletjes en activiteiten waar Poes dol op is! – Gabriele Linke-Grün – ISBN 978 90 438 1750 9 – 2,99 euro

Vaarwel verveling … spelplezier gegarandeerd
 • Doe de speeltypetest en ontdek welke spelletjes uw kat het liefste doet.
 • Met de juiste spelideeën krijgt u zelfs de sloomste kat in actie.
 • Hier met de muizen! De gekste speeltjes voor sofatijgers en acrobaten.
 • Een avontuurlijke speeltuin in huis – volgens kattensmaak.
 • De piste is voor … Met kleine kunstjes kan uw spinnende huisvriend schitteren als een ster.

50 kattenspelletjes – Jackie Strachan – 90 978 90 5920 826 1 – 8,50 euro

Een actieve kat is een gelukkige kat en deze verzameling spelletjes verleidt zelfs aartsluie poezenbeesten. U leert hoe u de spelletjes moet spelen die uw kat wil spelen. Zo houdt u hem gemotiveerd en blijft zijn conditie op peil. In dit boekje vindt u leuke ideeën om uw kat op een veilige en gezonde manier bezig te houden. Voorbeelden:
 • zelf speeltjes en accessoires maken
 • creatieve manieren om speeltjes uit de winkel te gebruiken
 • spelletjes die passen bij het natuurlijke instinct en gedrag van de kat
 • manieren om katten tot spelen aan te zetten
Of u nu een schattig kitten, een felle volwassen kat of een luie seniorkat heeft, de spelletjes in dit boekje zullen uw kat zeker bevallen.Encyclopedie
Kattenencyclopedie – Esther J.J. Verhoef-Verhallen – ISBN 90 396 0241 7
Naast beschrijvingen en foto’s van bekende en minder bekende rassen vindt u in deze encyclopedie alle informatie die voor u belangrijk zijn als u op zoek bent naar een raskat die bij u past, of meer wilt weten over een kat die u al hebt. In welke kleuren wordt de kat van mijn keuze gefokt? Heeft het ras veel verzorging nodig? Wat voor karakter kan ik ongeveer verwachten? Op al deze vragen geeft de Kattenencyclopedie duidelijk antwoord. Wanneer u voor de moeilijke beslissing staat om een keuze te maken uit het grote aanbod van raskatten, is dit boek een onmiskenbare handleiding, maar ook de ‘ervaren’ kattenliefhebber zal in deze encyclopedie waardevolle informatie vinden.


De kattenrassen encyclopedie – Angela Rixon – 90 5764 477 0
Meer dan 100 kattenrassen
Informatie over land van herkomst, de voornaamste raskenmerken en tips voor de verzorging
Beschrijving van diverse zeldzame rassen
Bevat de geschiedenis van de kat en de ontwikkeling van rasgroepen
Vakterminologie voorzien van illustraties


De grote kattenencyclopedie – Esther Verhoef – ISBN 90 366 1525 9
Deze Grote kattenencyclopedie, samengesteld door kattendeskundige Esther Verhoef-Verhallen, is geïllustreerd met prachtig fotomateriaal. Een uitgebreid algemeen deel biedt boeiende informatie over onder andere de kat door de eeuwen heen, verzorging en ziekten, voorplanting, vachtkleuren en genetica. In het encyclopedische gedeelte worden tientallen kattenrassen gepresteerd, ingedeeld naar ontstaangeschiedenis. Naast bekende oorspronkelijke en gevestigde rassen zoals Siamees, de Brits Korthaar en de Perzisch Langhaar worden ook mutatie- en combinatierassen beschreven, zoals de Ocicat, de Exotic en de Cornish Rex.
In de rasbeschrijvingen wordt aandacht besteed aan herkomst, karakter, verzorging en beschrijvingen van uiterlijk en aftekening. Geen enkele kattenliefhebber kan om dit schitterende naslagwerk heen!


Rassen
Brits Korthaar – Esther Verhoef – ISBN 90 5841 013 7
Brits korthaarkatten behoren tot de populairste kattenrassen. Gezien hun gemoedelijke, stabiele aard en hun aantrekkelijke uiterlijk is dat niet zo verwonderlijk. In dit boek vindt u veel praktische informatie over de aanschaf, verzorging en voeding van een Brits Korthaar. Ook de geschiedenis van dit ras, afwijkingen en ziekten, genetica, kleuren en het fokken met Britten worden op een heldere en praktijkgerichte manier uiteengezet. Voor iedereen die een Brits Korthaar wil aanschaffen of die er al één of meer heeft, is dit boek een onmisbare handleiding en een betrouwbare bron van informatie.


Bewerkt door Ines, 09 oktober 2009 - 20:54.


Geplaatste afbeelding

sisi
sisi
 • 6.766 berichten
  • Locatie: Gentbrugge
 • 4 katten
OFFLINE

#2 Geplaatst 22 augustus 2010 - 19:30

interessant! :dancer:

Lorwen
Lorwen
 • 411 berichten
  • Locatie: Haacht
 • 3 katten
OFFLINE

#3 Geplaatst 22 augustus 2010 - 20:31

Ik ben onlangs hierop terecht gekomen:


Katten voor Dummies:
  Auteur:SPADAFORI GINA    
Nederlands -
  Paperback
    384 pagina's |   Pearson Education  Benelux B.V. |    december 2003  

Beschrijving : Katten voor Dummies is de ultieme KATalogus met vakkundig advies over het kiezen en trainen van je kat, met onderwerpen als het begrijpen van kattengedrag en medische kwestiesen hoofdstukken die gaan over de optimale zorg voor de levens van je kat alle negen! `Katten voor Dummies is kattekruid voor de kattenliefhebber. Het biedt vakkundig advies over kattenzorg, gedragskwesties, producten, diensten en fascinerende feleine trivia, dit alles geserveerd met droge humor die even vermakelijk als leerzaam is.´ Amy Shojai, auteur over huidieren en voorzitter van de Cat Writers´ Association.

Het leek mij wel een mooi en duidelijk boek, alleen vond ik het wat prijzig (27,59 voor de paperback of 14,95 pocket version) voor iets dat je maar een paar keertjes leest... maar dat zal ik waarschijnlijk wel over alle boeken denken... Geef mij maar Ebooks of de bib!

Bewerkt door Lorwen, 22 augustus 2010 - 20:32.


Aldhissla
Aldhissla
 • 7.106 berichten
  • Locatie: Beernem
 • 5 katten
OFFLINE

#4 Geplaatst 25 augustus 2010 - 13:23

mijn boeken:

Katten - geïllustreerde gids voor een beter begrip van uw kat             Don Harper e.a.             1-40542-237-8
     Geplaatste afbeeldingED.; WRIGHT, MICHAEL; WALTERS, SALLY; BRUIN, STEPHE (VERTALING NL)"
Katten.
Utrecht,  Het Spectrum 1987 (tweede druk nl) paperback, 256 pag., porto 1,95 euro  NL, isbn 9027418748 in goede staat. Alles wat u maar over katten wilt  weten, vindt u in dit boek: de evolutie van de kat, alle katterassen, de  verzorging van katten, veterinaire problemen bij katten, katten fokken,  katten in onze samenleving, en nog heel veel meer..
Book number: MD199/48336
Geplaatste afbeelding -- Boek2 Antiquariaat
€  15.00

STEEH JUDITH A.  Het complete kattenboek.
Harmelen.:  Ars Scribendi. 1992. . 250 p. En met compleet wordt hier compleet  bedoelt. Prachtige foto's van katachtigen. Met fysiologie, mythologie en  de geschiedenis van de katachtigen. Gebonden. Zeer goede staat met  stofomslag. .
€ (euro) 10.40

Snel-zoek natuurgids katten

EIJSDEN, KIK VAN  Katten Voedinsgwijzer Voor Katten
Den Haag, Zuid. First Edi2tion. (ISBN: 906248107 8) Pb. 103p.. Goed.
     (euro) 4.50

Dagmar Thies - Thieme's kattengids
'Thieme's natuurgidsen
met 87 kleurenfoto's
1977, bv Thieme & Cie
144 pag., isbn 90 03 93420 7
harde kaft

Katten Natuurlijk Genezen - Jager, S. S.

Diergeneeskunde - Driehoek - 1998 - ISBN: 9789060305850 meer
   Geplaatste afbeelding Lees 1 review | Schrijf een review | Vraag stellen | Geplaatste afbeelding
ALGEMENE INFORMATIE Auteur: Sonja Jäger Oorspronkelijke titel: Katzen natürheilkundlich behandeln: Krankheitsvorsorge und Erste-Hilfe-Massnahmen Vertaling: Daan Baldé Verschenen in het Nederlands: 1998 Uitgeverij: De Driehoek BV Kaft: Paperback Omslagfoto: Dag Sundberg Illustraties: Brigitte Braun-Dähler Pagina’s: 124 Doelgroep: Kattenhouders en kattenliefhebbers ISBN: 90-6030-585-x

Katten encyclopedie Esther J.J. Verhoef-Verhallen

Leven met katten


           Geplaatste afbeelding        
   keuze - voeding - verzorging - psychologie
    Auteur:  Uschi Birr    
   Nederlands -  Hardcover
    190 pagina's

Breuer, A.Katten. Onze spinnende kameraden. Aanschaf, rassen, afstamming, opvoeding, verzorging, gezondheid, samenlven   Geplaatste afbeeldingHonos, CologneGebonden, hardcover; 2000; 192pp.; Conditie: Goed6.00        

Katten speelkameraadjes op fluwelen pootjes (schrijver niet te vinden)

De kattenrassen encyclopedie – Angela Rixon – 90 5764 477 0
Meer dan 100 kattenrassen
Informatie over land van herkomst, de voornaamste raskenmerken en tips voor de verzorging
Beschrijving van diverse zeldzame rassen
Bevat de geschiedenis van de kat en de ontwikkeling van rasgroepen
Vakterminologie voorzien van illustraties

De enige echte iq test voor u en uw kat Melissa miller

Raskatten voor iedereen, kies de juiste huisgenoot Annelies Donay

Uw kat verzorgen Christine Klinka

Originele kattenspelletjes Gabriele linke-grun

Het nieuwe kattenboek Ulrike Müller

50 Kattenspelletjes - Jackie Strachan

Dr. Vleeschouwers' kattenboek

De kat - Muriel Beadle

Ken uw kat - Dr. Bruce Fogle

Katten en hun verzorging - Andrew Edney

Handboek Katten rassen-gedrag-verzorging - Bärbel Gerber

Geplaatste afbeelding

Aldhissla
Aldhissla
 • 7.106 berichten
  • Locatie: Beernem
 • 5 katten
OFFLINE

#5 Geplaatst 10 september 2010 - 18:01

nieuwe kattenboeken!!

Voer voor carnivoren - Tannetje koning (gevonden in de slechte :cheer: )
Poes (poezenverhalen - Midas Dekkers
Train uw kat in 10 minuten per dag - Miriam Fields-Babineau
Verrassende kattenweetjes - Marty Becker & Gina Spadafori

Geplaatste afbeelding

Cilia
Cilia
 • 3.784 berichten
  • Locatie: Oost-Vlaanderen
OFFLINE

#6 Geplaatst 23 augustus 2011 - 18:06

Upje :LOL:
Geplaatste afbeelding
Groetjes van Cilia en pootje van Zazou*=^x^=

Guest_Ann&Dirk_*
Guest_Ann&Dirk_*
OFFLINE

#7 Geplaatst 23 augustus 2011 - 22:44

Lorwen zei:

Ik ben onlangs hierop terecht gekomen:


Katten voor Dummies:
  Auteur:SPADAFORI GINA    
Nederlands -
  Paperback
    384 pagina's |   Pearson Education  Benelux B.V. |    december 2003  

Beschrijving : Katten voor Dummies is de ultieme KATalogus met vakkundig advies over het kiezen en trainen van je kat, met onderwerpen als het begrijpen van kattengedrag en medische kwestiesen hoofdstukken die gaan over de optimale zorg voor de levens van je kat alle negen! `Katten voor Dummies is kattekruid voor de kattenliefhebber. Het biedt vakkundig advies over kattenzorg, gedragskwesties, producten, diensten en fascinerende feleine trivia, dit alles geserveerd met droge humor die even vermakelijk als leerzaam is.´ Amy Shojai, auteur over huidieren en voorzitter van de Cat Writers´ Association.

Het leek mij wel een mooi en duidelijk boek, alleen vond ik het wat prijzig (27,59 voor de paperback of 14,95 pocket version) voor iets dat je maar een paar keertjes leest... maar dat zal ik waarschijnlijk wel over alle boeken denken... Geef mij maar Ebooks of de bib!

Die hebben wij!

Ik vind 'm heel interessant, vooral omdat het meeste heel luchtig geschreven is! Je leert heel veel zonder dat je het door hebt!

Ik heb die gekocht toen ik eigenlijk echt niets van katten wist en vond het heel duidelijk.

Guest_Thushari&Johan_*
Guest_Thushari&Johan_*
OFFLINE

#8 Geplaatst 20 september 2011 - 12:22

Deze boeken hebben wij:

Ines zei:

 
Trainen en spelen
Uw kat trainen en opvoeden in slechts 10 minuten per dag – Miriam Fields-Babineau – ISBN 90 447 0986 0 – 14,95 euro
Wie denkt dat je alleen honden kunt africhten, heeft het mis. Dit boek laat zien hoe je je kat met een beetje geduld en enkele hulpmiddeltjes, waaronder de veelgebruikte clicker, een heleboel leuke kunstjes kunt aanleren. In slechts tien minuten per dag leer je met dit boek onder andere hoe je je kat naar je toe laat komen, op je schouder laat zitten, van stoel naar stoel laat springen of zelfs laat slalommen tussen je benen! En ook lastige trekjes van je kat, zoals krabben aan het meubilair of telkens weer over tafel lopen, kun je met deze unieke training verhelpen. Duidelijke stap-voor-stapinstructies en foto’s vertellen je waar je op moet letten en hoe je precies te werk gaat.


Brits korthaar - Redactie: over dieren i.s.m. Anneke Tasseron - ISBN 978-90-5821-239-9
Nederlands - Paperback
64 pagina's | Welzo Media Prod. B.V. | februari 2004

Geplaatste afbeelding

Bent u op zoek naar de raskatten die recentelijk de Whiskas reclames opluisterden, dan kunt u nu stoppen met zoeken. Voor op het boek staat een blauwe Brits korthaar die van de reclames waren zilver tabbies, die u van kitten, tot acrobaat en als volwassen teddybeertjes op de fotos ziet. Zijn aanhankelijkheid, flexibiliteit en goedigheid maken van deze kat een prettig gezelschapsdier en kindervriend. Een ras dat snel aan populariteit wint heeft soms last van minder bonafide fokkers. Dit boek geeft dan ook uitgebreid advies over de aanschaf, huisvesting en speciale punten waar u op moet letten. Over het mee naar huis nemen van een kitten, het wennen in het nieuwe huis en zijn opvoeding vindt in u de hoofdstukken naar een nieuw thuis en Gedrag en opvoeding. Kortom alles over het wel een wee van deze intelligente en gezellige katten, die ook op tentoonstellingen populair zijn.

Bron: bol.com | Britse korthaar | Nederlandse boeken

Guest_Ziva_*
Guest_Ziva_*
OFFLINE

#9 Geplaatst 17 maart 2013 - 15:15

Zijn er nog KS'ers die goede boeken weten?