Spring naar inhoud


- - - - -

Bedenkingen Mori/Kira + kitten?


 • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten
157 reacties op dit onderwerp
Dier
Dier
 • 797 berichten
  • Locatie: Geel
 • 1 katten
OFFLINE

#16 Geplaatst 14 oktober 2009 - 19:09

Dat is ook de bedoeling, want ik wilde zo een soort kattenklimtunnel aan mijn deur hangen ook, maar ik kan ze nergens meer vinden :( , maar dat zou ook al kunnen schelen, en op de vensterbank zitten ze nu ook, en mijn vriend gaat nog een krabpaal maken voor op de koer dus dan kunnen ze ook buiten zitte/liggen...

plus dan nog 2 tunnels zou dat toch al een leuk paradijsje moeten zijn, niet?
Eigenlijk is mijn studio een kattenspeelkamer, alleen slaap ik hier ook (met de katten aan mijn voeten natuurlijk) :)

Guest_Ingrid_*
Guest_Ingrid_*
OFFLINE

#17 Geplaatst 14 oktober 2009 - 20:28

Dier zei:

Ja idd ik hou hem hard in de gaten, maar zoals hij hier nu doet heeft hij helemaal geen moeite met Kira, en volgens de vorige baasjes had hij enkel moeite met de grote groep (en dan vooral de open katers) waar hij af en toe eens mee in de clinch ging. Dus echt van die grellige gevechten daar had hij in de cattery normaal geen last van, enkel bij de eerste herplaatsing is dat voorgevallen en het was dan met een iets oudere kater al...


Daarom dus mijn twijfels hé, hij is hier nu al heer en meester van het domein, dus dat kan nog verergeren als hij langer hier zit ook want alle aandacht is nu voor hem (ik wil eigenlijk niet dat hij alle aandacht krijgt, maar kira komt enkel uit zichzelf af en toe wat aandacht vragen, en dan ook nog heel minimaal)

Astrid ik kan het echt niet aanzien, het spijt me. Wil je echt miserie? Ofwel hebben ze je enkel dingen verteld waar je niet kan over "vallen", ofwel heb je het bewust geblokkeerd omdat je absoluut meer katten wil. Danger (ik ken hem zo en zal hem zo blijven noeman vrees ik) KON ook geen problemen hebben met andere katten omdat hij angstvallig in de bijkeuken werd gehouden/opgesloten, ver van andere katten, behalve Shakira en op het einde Djamori (die heb jij niet gekend want is al lang herplaatst). Als je binnenkwam zag je enkel kittens en poezen, de open katers zaten buiten en in de bijkeuken vond je dan op de krabpaal Danger, Djamori en ver weggestopt bovenop de verwarmingsketel, Shakira. Hoe kon hij dan in godsnaam problemen hebben met anderen als hij "verbannen" was??? Met Kira (ofte Shakira) is hij al vriendjes sinds mensenheugenis, dus dat hij daar nu nog steeds lief mee is, is maar normaal, het zijn soulmates. Als ik het lees is het net alsof het "normaal" is dat hij onze Kookaï bijna heeft vermoord! Want het was een kater van "al" 4 maand! Dat is een baby godver!!! :evil: Ik ben me echt aan het opwinden in deze ganse zaak hoor, ik hoop dat ik me niet ga beklagen dat ik je met hen in contact heb gebracht. Ik zou het heel erg vinden moest een onschuldig kittentje het met zijn leven bekopen dat jij absoluut nog katten bijwil. Had je me van in het begin gezegd dat je er meer wou had ik je nooit Danger aangeraden, en dat meen ik! (blijkbaar dachten sommigen dat wij de eigenaars waren van de twee poezels van Astrid, maar dat is niet zo!). Als ze in de cattery eerlijk zijn zullen ze je moeten toegeven dat ENKEL onder strikt toezicht Danger in huis eens mocht, even rondlopen, en dan terug zijn "gevangenis" in. Zeker na het voorval hier hebben ze hem angstvallig in het oog gehouden in het begin. Het kan best zijn dat hij ginds de kittens aflikt, maar het was ook uit hetzelfe huis daar, alles ruikt dan hetzelfde.. En waarom krijg ik nu toch het gevoel dat ik vecht tegen de bierkaai en tegen dovemansoren aan het preken ben... Ik zou me beter niet moeien en je je zin laten doen, maar ik wil alleen geen torenhoog schuldgevoel mocht je je nieuwe kitten op een dag verscheurd terugvinden daarom dat ik je alsnog waarschuwde. Had je je aan deze twee kunnen houden was er voor mij geen probleem geweest, die zijn twee handen op één buik.
Je vraagt ieders mening, dus veronderstel ook de mijne : je woont in een studio (zijnde wat? 50 m² of 60 m²?), hebt al twee volwassen Coons en ja, je hebt een koertje, maar ik veronderstel dat dat niet constant bereikbaar is gezien er een deur is en je die niet laat openstaan als je weggaat of als het koud is. Denk je niet dat je beter wacht met nog een derde? Wij wonen op een ruim appartement van 120 m² en mijn man vindt drie al genoeg...en ergens heeft hij gelijk, vraag me af wat hij van drie in een studio zou zeggen? Hij niet alleen want blijkbaar geven een paar forummers je ook al de raad eerst groter te gaan wonen. Je vroeg meningen, die kreeg je nu ook. Wat je ermee gaat doen is een andere zaak. Ik hoop alleen dat je geen weerloze beestjes gaat opofferen om te voldoen aan je "nesteldrang" :(

Bewerkt door Ingrid, 15 oktober 2009 - 23:43.


Dier
Dier
 • 797 berichten
  • Locatie: Geel
 • 1 katten
OFFLINE

#18 Geplaatst 14 oktober 2009 - 20:43

:trance:

danger lag daar gewoon lekker te slapen in een mandje aan de voordeur met een kitten bij hem... en toen sibylla begon te bevallen mocht hij gewoon buiten bij de rest?

Ik kan compleet niet meer volgen over die 2 katten die hier zitten: ik wilde gewoon 2 herplaatsers die binnen konden en al wat ouder waren, en nu zit ik met een doodsbange getraumatiseerde kattin en een agressieve kater?

Ik heb zo echt het gevoel dat NIEMAND eerlijk is geweest over deze 2, waardoor ik het gevoel begin te krijgen dat iedereen ze gewoon weg wilde zonder veel schade?

Ik weet iig niet meer wat ik hiervan moet denken, ik weet alleen dat niemand eerlijk verteld heeft hoe het met deze 2 zit en ik vind dat je dat in GEEN ENKEL BEDING, VOOR GEEN ENKELE REDEN DOET!

Je had trouwens ook kunnen vragen of ik meerdere katten wilde later? Aangezien hij jouw kat bijna doodbeet was dat eigenlijk het allereerste dat je me had moeten vragen vind ik persoonlijk.

Ik vind het heel spijtig, want nu zal ik de komende 10-15 jaar geen andere katjes meer kunnen houden buiten deze 2 dan.

Guest_Ingrid_*
Guest_Ingrid_*
OFFLINE

#19 Geplaatst 14 oktober 2009 - 20:53

Dier zei:

:trance:

Ik weet iig niet meer wat ik hiervan moet denken, ik weet alleen dat niemand eerlijk verteld heeft hoe het met deze 2 zit en ik vind dat je dat in GEEN ENKEL BEDING, VOOR GEEN ENKELE REDEN DOET!

Je had trouwens ook kunnen vragen of ik meerdere katten wilde later? Aangezien hij jouw kat bijna doodbeet was dat eigenlijk het allereerste dat je me had moeten vragen vind ik persoonlijk.

Ik vind het heel spijtig, want nu zal ik de komende 10-15 jaar geen andere katjes meer kunnen houden buiten deze 2 dan.

Je hoeft dit niet op MIJ af te reageren Astrid! Jij zei me dat je EEN kat wilde voor bij jou op kot, ik weet dat de fokkers mij zegden dat "als ik iemand wist waar hij enige "zoon" zou zijn ik hen dat mocht laten weten", ergo, dat deed ik.
Het is niet aan MIJ om je te vertellen wat er voor kon of kan vallen maar aan zijn eigenaars. Ik was in de vaste overtuiging dat je 1 kat wou als gezelschap, geen ganse roedel!
Dat laatste zinnetje heb ik nooit gezegd, en het is ook niet zeker dat hij een kitten zou aanvallen, ik weet alleen dat Kooks nog een kitten was en dat de fokkers zegden dat hij graag zijn rust heeft. Kitten = speels, dus slecht idee in mijn ogen.
Wil je me dit blijven kwalijk nemen dan moet het maar, ik vind dan op mijn manier PERSOONLIJK dat ik niet de persoon ben die jou moest zeggen wat of hoe. Iedereen was in de vaste overtuiging dat je EEN kat wou, ook hier op het forum.
Nu zwijg ik er verder over, ik denk niet dat ik fouten gemaakt heb met hem ondanks alles nog een gouden mandje te gunnen...

Dier
Dier
 • 797 berichten
  • Locatie: Geel
 • 1 katten
OFFLINE

#20 Geplaatst 14 oktober 2009 - 21:17

oké, en wat dan met Kira? Ze waren maar al te blij dat ik haar een thuisje wilde geven samen met mori, dat is dan toch ook 2 ipv 1? En daar was dan geen probleem mee? ineens is 2 dan wel goed want het zijn "soulmates" (in zoverre een kat een soulmate kan hebben)
Ik wil toch ook geen ganse roedel? Ik wil er maximum 4 later :o Een roedel dat zijn er 10-15, en dat wil ik niet voor binnen (thuis is iets anders daar hebben ze een heel bos en een grote villa, daar zitten er nu 10 als maximum) Mijn poezen komen niet buiten later (mori en kira nu ook niet), vandaar dat ik er maximum 4 wil (heb ik afgesproken met mijn vriend ook)

Ik vind het nog steeds erg dat niemand mij verwittigt heeft dat mori zo agressief gereageerd heeft (of dat nu jij of de vorige eigenaar was maakt in mijn opzicht niks uit) want eigenlijk heb jij hem ook geadopteert, is het bij jou voorgevallen en heb je hem terug gebracht. Dus eigenlijk had je naar mijn mening toch ergens de verantwoordelijkheid om me op de hoogte te brengen maarja..

Wij zijn op dat vlak altijd heel eerlijk geweest tegenover iedereen, aangezien ik de karakters onmogelijk kon inschatten van mori en kira en jullie dus wel aangezien jullie hen langer kenden.

Enfin, het is nu zo, dus zal ik moeten kijken wat de toekomst brengt hé. Ik vind mori nog steeds een superschat en ik kan er absoluut geen agressief diertje in terugvinden op dit moment :love:

Joloka
Joloka
 • 19.772 berichten
  • Locatie: Heusden
 • 9 katten
OFFLINE

#21 Geplaatst 14 oktober 2009 - 21:19

@Dier, ik vind het jammer dat ze je niet de waarheid hebben gezegd maar als ik alles lees, denk ik dat het inderdaad beter is om het bij je twee te houden. Je hebt er nu twee. Je sprak inderdaad van een en je hebt er nu twee. Geniet er zoveel mogelijk van :hug:

Geplaatste afbeelding


Smitten Kitten
Smitten Kitten
 • 11.119 berichten
OFFLINE

#22 Geplaatst 14 oktober 2009 - 21:24

Ik vind het wel echt heel vervelend voor Dier dat men niet eerlijk tegen haar is geweest. Nu is het net alsof men maar snel snel van die 2 katten af wou en dan maar de eerste de beste simpele ziel (sorry Dier, ik vind je niet simpel, laat dat duidelijk wezen) in de "val" wou laten trappen.

Ik vind het wel straf dat mensen zo'n ernstige zaken achterhouden, want Dier zou tenminste zelf de keuze moeten hebben om te beslissen of ze er nog 1, 2, 3, 4 of weet ik hoeveel nog erbij wil...

Dat mensen in haar plaats door dingen te verzwijgen haar toekomst denken te mogen invullen vind ik eigenlijk wel lef hebben.

Ook voor de katten in kwestie was het beter geweest als men eerlijk was geweest op voorhand.

En het is niet omdat Dier zei dat ze EEN kat wou dat ze later nooit eentje erbij zou willen he!

Bewerkt door Smitten Kitten, 14 oktober 2009 - 21:26.


Guest_*mikkeke*_*
Guest_*mikkeke*_*
OFFLINE

#23 Geplaatst 14 oktober 2009 - 21:40

Smitten Kitten zei:

Ik vind het wel echt heel vervelend voor Dier dat men niet eerlijk tegen haar is geweest. Nu is het net alsof men maar snel snel van die 2 katten af wou en dan maar de eerste de beste simpele ziel (sorry Dier, ik vind je niet simpel, laat dat duidelijk wezen) in de "val" wou laten trappen.

Ik vind het wel straf dat mensen zo'n ernstige zaken achterhouden, want Dier zou tenminste zelf de keuze moeten hebben om te beslissen of ze er nog 1, 2, 3, 4 of weet ik hoeveel nog erbij wil...

Dat mensen in haar plaats door dingen te verzwijgen haar toekomst denken te mogen invullen vind ik eigenlijk wel lef hebben.

Ook voor de katten in kwestie was het beter geweest als men eerlijk was geweest op voorhand.

En het is niet omdat Dier zei dat ze EEN kat wou dat ze later nooit eentje erbij zou willen he!


Hier kan ik me alleen maar bij aansluiten.
veel succes met je keuze Dier.


Nashota
Nashota
 • 17.996 berichten
  • Locatie: Wildervank
 • 2 katten
OFFLINE

#24 Geplaatst 14 oktober 2009 - 22:16

Als ik het verhaal van Ingrid zo lees, dan kan ik alleen maar zeggen niet doen, geen risico nemen, Of men al dan niet eerlijk tegen jou geweest is kan ik niet over oordelen, maar voor ik haar verhaal las, was ik al van plan te zeggen, ik zou het niet doen, ik vindt het dus echt te klein bij jou voor 3 katten.
Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

Groetjes. Ina :hoi:

Dier
Dier
 • 797 berichten
  • Locatie: Geel
 • 1 katten
OFFLINE

#25 Geplaatst 14 oktober 2009 - 22:43

Smitten Kitten zei:

Ik vind het wel echt heel vervelend voor Dier dat men niet eerlijk tegen haar is geweest. Nu is het net alsof men maar snel snel van die 2 katten af wou en dan maar de eerste de beste simpele ziel (sorry Dier, ik vind je niet simpel, laat dat duidelijk wezen) in de "val" wou laten trappen.

Ik vind het wel straf dat mensen zo'n ernstige zaken achterhouden, want Dier zou tenminste zelf de keuze moeten hebben om te beslissen of ze er nog 1, 2, 3, 4 of weet ik hoeveel nog erbij wil...

Dat mensen in haar plaats door dingen te verzwijgen haar toekomst denken te mogen invullen vind ik eigenlijk wel lef hebben.

Ook voor de katten in kwestie was het beter geweest als men eerlijk was geweest op voorhand.

En het is niet omdat Dier zei dat ze EEN kat wou dat ze later nooit eentje erbij zou willen he!

Nee je hebt een punt hoor ik ben een simpele ziel, zeker wat katten betreft! Ik zou Kira en mori ook niet meer kunnen afstaan eigenlijk want ik ben er wel aan gehecht nu, dusja....


en beslissen: ik hoef niets te beslissen want ik heb geen keuze vind ik. Mori kan niet samen met kittens dus dan doe ik dat niet hé, heel simpel. Ik ga er natuurlijk geen kitten voor opofferen!


maar de mensen die het hier te klein vinden mogen natuurlijk eens komen kijken hier, want mori en kira zijn nu ook niet bepaald de actiefsten, ze liggen hele dagen te luieren (kira onder bed en mori op de kleerkast of op de krabpaal)


Ik ga iig nog eens een mailtje sturen naar de vorige eigenaars van mori, want ik voel me toch een beetje "dom" op dit moment. Ik had na de eerste visite mss beter eerst even naar huis gegaan om te reflecteren voordat ik hen had meegenomen naar huis? Hoewel ik geen spijt heb ergens, want kira en mori zijn beiden heel schattig en lief :love:

Karolientje
Karolientje
 • 18.393 berichten
  • Locatie: Dormaal - Zoutleeuw
 • 5 katten
OFFLINE

#26 Geplaatst 15 oktober 2009 - 07:09

:hug: :hug: :hug:
Neem inderdaad toch nog maar eens contact op met de vorige eigenaars!

Geplaatste afbeelding

Spanishke
Spanishke
 • 9.598 berichten
  • Locatie: Aalst
 • 2 katten
OFFLINE

#27 Geplaatst 15 oktober 2009 - 07:29

Ik vind dit toch ook wel erg moeilijk.
Herplaatsers worden meestal herplaatst om een reden, erg spijtig dat ze deze reden zo goed mogelijk verzwegen hebben.

Ik weet niet wat ik in dit geval zou doen, ik zou me bedrogen voelen mocht ik alles gevraagd hebben waarop ze de waarheid konden gezegd hebben. Als ik zelf te impulsief zou geweest zijn, zou het mijn eigen schuld geweest zijn, maar het is ook aan die mensen om te vragen of er nog katten gingen bijkomen in de toekomst. Ze wouden er inderdaad zo snel mogelijk vanaf en het is nu alleen maar meer duidelijk waarom.

Spijtig dat ze hem gewoon apart gehouden hebben, dat verhelpt de zaak ook niet veel. Is het eigenlijk een eigen fok? In principe vind ik dat ze zelf hun verantwoordelijkheid wat meer hadden kunnen opnemen en er gewoon vooral meer tijd moesten insteken om hem wat meer te socialiseren. Zij zijn er vanaf nu, maar ze hebben wel iemand anders opgezadeld met (zoals ik het hier lees en verneem) een zo goed als onhandelbare kat naar nieuwkomers toe.

Ik zou die eigenaars nog eens goed uitvragen en als blijkt dat ze alleen maar verder liegen denk ik dat ik met hun Mori terug aan de deur zou staan. Ze moeten maar eerlijk zijn.

Bewerkt door Spanishke, 15 oktober 2009 - 07:36.
Reden van bewerken: r

Geplaatste afbeelding
:hart: Not a single catlover's heart can resist a simple "meow" :hart:

Smitten Kitten
Smitten Kitten
 • 11.119 berichten
OFFLINE

#28 Geplaatst 15 oktober 2009 - 09:53

Dier zei:

Nee je hebt een punt hoor ik ben een simpele ziel, zeker wat katten betreft! Ik zou Kira en mori ook niet meer kunnen afstaan eigenlijk want ik ben er wel aan gehecht nu, dusja....


en beslissen: ik hoef niets te beslissen want ik heb geen keuze vind ik. Mori kan niet samen met kittens dus dan doe ik dat niet hé, heel simpel. Ik ga er natuurlijk geen kitten voor opofferen!


maar de mensen die het hier te klein vinden mogen natuurlijk eens komen kijken hier, want mori en kira zijn nu ook niet bepaald de actiefsten, ze liggen hele dagen te luieren (kira onder bed en mori op de kleerkast of op de krabpaal)


Ik ga iig nog eens een mailtje sturen naar de vorige eigenaars van mori, want ik voel me toch een beetje "dom" op dit moment. Ik had na de eerste visite mss beter eerst even naar huis gegaan om te reflecteren voordat ik hen had meegenomen naar huis? Hoewel ik geen spijt heb ergens, want kira en mori zijn beiden heel schattig en lief :love:


Ik vind je echt niet simpel hoor ;)

Maar ik vind het gewoon grof dat andere dan maar een beslissing in jouw plaats maken... Het zou toch aan jou moeten zijn om te beslissen of je er nog een kat/kitten bij gaat nemen of dat nu morgen of in de verre toekomst is.
Maar zoals je zegt, de beslissing is voor je gemaakt....

Ik snap niet waarom zo'n dingen worden achter gehouden (nee, ik snap het wel, maar het past niet in hoe ik vind dat men met dieren en mensen moet omgaan)... Toen Ares en Amélie 10 weken waren, had ik nog geen thuis voor hen gevonden. Ik wou persé ze samen kunnen plaatsen en ik wou persé de meest geschikte mensen voor hen vinden, dus ik heb veel mensen afgewezen. Zelfs mensen van KS. Als een raskatje 10 weken is en het is je eerste nestje, wees dan maar zeker dat je toch een klein beetje schrik hebt dat je "ermee blijft zitten". Dus ik had ook aan al die mensen die mailden om schootkatten kunnen zeggen dat Amélie en Ares niet van je schoot te slagen zijn, maar dat is nu eenmaal niet zo (toen dan toch... nu ze verhuist zijn is Ares al een echte schootkat geworden en is Amélie goed op weg). Had ik ze snel willen verkopen dan had ik ook kunnen liegen maar dat doe je toch niet?! Het is toch de bedoeling dat je de nieuwe eigenaar van alles op de hoogte brengt, alleen zo kunnen ze een weloverwogen beslissing maken. Anders schep je alleen maar onrealistische verwachtingen en misschien grote teleurstellingen... je mag toch niet zo spelen met de gevoelens van mensen en het is gewoon ook echt niet eerlijk tov de kat in zo'n situatie.

En hoe cru het ook klinkt, ik vind wel dat Spanishke gelijk heeft. De vorige eigenaar had echt wat meer zijn/haar verantwoordelijkheid mogen opnemen. Als ik lees hoe aggressief de kater is, dan lijkt hem apart opsluiten helemaal geen oplossing, maar eerder het probleem in het diepvriesvak steken. Ik vraag me af of ze ooit het probleem hebben willen aanpakken via bv gedragstherapie.... of dat ze hem enkel apart hebben gezet en that's it...

Guest_Ingrid_*
Guest_Ingrid_*
OFFLINE

#29 Geplaatst 15 oktober 2009 - 10:47

Smitten Kitten zei:

En hoe cru het ook klinkt, ik vind wel dat Spanishke gelijk heeft. De vorige eigenaar had echt wat meer zijn/haar verantwoordelijkheid mogen opnemen. Als ik lees hoe aggressief de kater is, dan lijkt hem apart opsluiten helemaal geen oplossing, maar eerder het probleem in het diepvriesvak steken. Ik vraag me af of ze ooit het probleem hebben willen aanpakken via bv gedragstherapie.... of dat ze hem enkel apart hebben gezet en that's it...

Ik had nochtans gezworen niet meer te reageren maar op dit stukje wil ik wel nog antwoorden : het zijn fokkers, brave mensen, ook heel goeie mensen, maar de tijd voor therapiën enzo hebben ze niet. Het zijn geen eigen fokjes, noch Danger, noch Shakira voor zover ik ooit van hen vernam. Ik weet ook niet hun ganse verhaal en is ook niet aan mij hen te veroordelen of hun leven te vertellen denk ik. Ik weet alleen dat sommigen beter eerst even feiten checken voor ze met beschuldigende vingers gaan wijzen. Ik heb in Diers naam geen beslissing genomen, ik heb haar ook de tweede niet doen meebrengen. Ze ging naar ginder om naar Danger te kijken en kreeg Shakira ook mee. Even ook vermelden dat ze die twee raskatten gratis en voor niets meekreeg.Dat feit heeft ze hier nog niet vermeld nietwaar?  De mensen hadden net één van hun poezen die te vroeg ging bevallen op het moment dat Dier er was en door alle stress errond is alles een beetje hectisch verlopen. Wij indertijd hadden WEL betaald voor Danger, en om duidelijk te maken dat ze eerlijk geweest zijn : wij kregen ons geld terug..  Of ze er nu snel vanaf wilden of niet, weet ik niet, maar denk dat het allemaal veel te snel is gegaan door dat voorval met die vroegbevalling. Hen nu gaan ondervragen/beschuldigen zou mijn relatie met de fokkers, die ik vriendschappelijk durf te noemen, danig in gevaar kunnen brengen, maar ik denk wel dat ze naar mijn uitleg zullen luisteren als ik hen uitleg waarom ik eerder niets had gezegd over het voorval bij ons met Danger, we kennen hen tenslotte al anderhalf jaar intussen..

Smitten Kitten
Smitten Kitten
 • 11.119 berichten
OFFLINE

#30 Geplaatst 15 oktober 2009 - 11:03

Ingrid zei:

Ik had nochtans gezworen niet meer te reageren maar op dit stukje wil ik wel nog antwoorden : het zijn fokkers, brave mensen, ook heel goeie mensen, maar de tijd voor therapiën enzo hebben ze niet. Het zijn geen eigen fokjes, noch Danger, noch Shakira voor zover ik ooit van hen vernam. Ik weet ook niet hun ganse verhaal en is ook niet aan mij hen te veroordelen of hun leven te vertellen denk ik. Ik weet alleen dat sommigen beter eerst even feiten checken voor ze met beschuldigende vingers gaan wijzen. Ik heb in Diers naam geen beslissing genomen, ik heb haar ook de tweede niet doen meebrengen. Ze ging naar ginder om naar Danger te kijken en kreeg Shakira ook mee. Even ook vermelden dat ze die twee raskatten gratis en voor niets meekreeg.Dat feit heeft ze hier nog niet vermeld nietwaar? De mensen hadden net één van hun poezen die te vroeg ging bevallen op het moment dat Dier er was en door alle stress errond is alles een beetje hectisch verlopen. Wij indertijd hadden WEL betaald voor Danger, en om duidelijk te maken dat ze eerlijk geweest zijn : wij kregen ons geld terug.. Of ze er nu snel vanaf wilden of niet, weet ik niet, maar denk dat het allemaal veel te snel is gegaan door dat voorval met die vroegbevalling. Hen nu gaan ondervragen/beschuldigen zou mijn relatie met de fokkers, die ik vriendschappelijk durf te noemen, danig in gevaar kunnen brengen, maar ik denk wel dat ze naar mijn uitleg zullen luisteren als ik hen uitleg waarom ik eerder niets had gezegd over het voorval bij ons met Danger, we kennen hen tenslotte al anderhalf jaar intussen..


Dat het fokkers zijn is geen excuus voor een kat niet naar behoren te begeleiden. Een kat met gedragsproblemen opsluiten dat lost het probleem niet op. Ik ben ook "fokker" maar als een van mijn dieren zo een afwijkend gedrag zou vertonen dan moet ik maar tijd maken voor gedragstherapie etc! Of er nu betaald is of niet, dat maakt mij allemaal niet uit, dat zijn afspraken tussen de fokkers en Dier. Feit blijft dat het een stuk eerlijker had kunnen verlopen tussen de fokkers en Dier, ook in het belang van de katten die nu bij Dier zitten.

Ik begrijp wel dat het hektisch was op het moment, maar dan hadden ze toch nog eerlijk kunnen zijn en hun tijd kunnen nemen. Moeten die katten nu persé diezelfde dag nog vertrekken???

Als er hier mensen komen voor een kitten dan gaat een kitten NOOIT zomaar mee, ook niet als het kitten al 13 weken of ouder is. Minstens een nachtje erover slapen is toch het minste. En tuurlijk wil je als toekomstige eigenaar de kat direct meenemen, maar daar vind ik het ook de taak van de fokker om even rationeel te zijn en minstens wat bedenktijd op te leggen.