Spring naar inhoud


- - - - -

Kat haat gekamd worden


  • Log in om te reageren
2 reacties op dit onderwerp
Guest_Loesje85_*
Guest_Loesje85_*
OFFLINE

#1 Geplaatst 04 november 2009 - 16:48

Hallo allemaal,

Bo, mijn rosse perzische kater die ik een dikke 2 maanden geleden uit het asiel heb geadopteerd, HAAT het om gekamd te worden. Omdat hij een lange vacht heeft, moet ik dit echt dagelijks doen, en hij is er niet blij mee.

Ik heb al heel mijn leven ervaring met honden, maar hoe kan ik mijn kat aanleren dat ik hem geen pijn wil doen en dat hij geen schrik hoeft te hebben? Werken snoepjes bij een kat?

Ik weet dat het hem geen pijn doet, hij wordt iedere dag gekamd (ook al word ik ondertussen gekrabt :) ) en heeft dus geen knopen. Maar ik wil gewoon dat dit voor hem ook aan aangename ervaring wordt.

Hij is nu 7 jaar oud, en ik heb een vermoeden dat mijn katten in hun jongere jaren niets hebben meegehad van socialisatie en gewenning.

bedankt voor alle tips!

Guest_tinne68_*
Guest_tinne68_*
OFFLINE

#2 Geplaatst 06 november 2009 - 11:04

wij hebben hier ook zo'n probleem.
heb onze poes twee weken geleden uit het asiel gehaald, een kruising pers van vier jaar oud.
een schat van een kat maar helemaal onder de klitten en vervilt.
nu gaat ze volgende week naar het trimsalon waar ze ze eens volledig onder handen gaan nemen.
maar zelf kunnen we ze helemaal niet kammen, ze krabt, vecht tegen tot ze het uiteindelijk zo beu is dat ze blaast en zelfs serieuze tikken verkoopt ....
ik hoop ook steeds dat ik ergens de gouden tip vind, anders zal ze vaak in het trimsalon vertoeven vrees ik .....

Guest_Peggie_*
Guest_Peggie_*
OFFLINE

#3 Geplaatst 06 november 2009 - 11:28

Ik heb voor het trimmen van katten een workshop gevolgd bij de Martin Gaus Academie. Toen heb ik geleerd hoe je een kat zo vast houdt dat hij je niet kan pakken en zo min mogelijk stress heeft. Ook geleerd hoe je de kat een positievere kijk op het kammen kunt leren. Sindsdien trim ik katten eens in de 3 maanden in het Kattendorp (veel met wildfactor) die wel vol met klitten zitten en verviltingen. Tot nu toe nog zonder een schrammetje op te lopen. Ik was dus tevree over de workshop. Wel ver rijden!! Idee?

kat op de trimtafel
De katten trim cursus voor de Eigenaar van de kat.