Spring naar inhoud


- - - - -

Met klas naar broodfokker


 • Log in om te reageren
9 reacties op dit onderwerp
Ines
Ines
 • 13.375 berichten
  • Locatie: Beerse
 • 3 katten
OFFLINE

#1 Geplaatst 05 maart 2009 - 11:53

Gisteren hoorde ik van iemand dat haar dochter met de klas naar een fokker gaat om daar wat te leren over puppy's en het gedrag van honden. Tot hier denk je goed initiatief. Maar de fokker waar ze naartoe gaan is een allesfokker maw een broodfokker. Natuurlijk belde die persoon naar de directie dat het niet kan dat ze naar een broodfokker gaan. Hun uitleg: ze vangen alleen zwangere teven op die ze daar dan laten bevallen en de puppies verkopen ze dan. De fokker wil alleen maar dat de pups goed gesocialiseerd worden met kinderen.
Maw de fokker haalt verschillende keren geld uit hun fokkerij. Ze vragen geld voor de pupjes en misschien nog meer omdat ze gesocialiseerd zijn met kinderen en ze verdienen dan nog een geld door klassen te vragen om naar hun fokkerij te komen.
Ah ja, op de borden langs de kant van de weg staat die en die hondenrassen en die en die kattenrassen. Hoe kunnen ze nu al weten dat ze over een paar maanden een teef van dat ras gaan binnenkrijgen?

Wat vinden jullie hiervan?

Ik vind het echt schandalig dat de school niet verder nadenkt dan oh lieve pupjes. En de fokkerij tja wat kan je nog zeggen over fokkerijen. Maar zo geld halen uit pupjes is echt wel overdreven.

Geplaatste afbeelding

dolfjeweerwolfje
dolfjeweerwolfje
 • 13.875 berichten
  • Locatie: Kempen
 • 4 katten
OFFLINE

#2 Geplaatst 05 maart 2009 - 11:56

Goh, de schuld op de school steken, vind ik persoonlijk wat vergezocht.
Hier is er maar één in de fout en dat is die broodfokker.
De school wil de lln. enkel en alleen iets 'informatief' aanbieden.

Guest_crazy_catlady_*
Guest_crazy_catlady_*
OFFLINE

#3 Geplaatst 05 maart 2009 - 12:01

echt verschrikkelijk! die broodfokkers zijn een ramp! -_-

op onze school is er ook zoiets: iedereen weet (toch zeker op onze school) dat animal express de grootste importeur van honden van broodfokkers is en dat hun dieren daar heeeeeeeeel slecht behandeld worden. Toch gaat onze school de voeding voor onze dieren daar kopen...

Er zou een streng beleid tegen broodfokkers moeten komen! Onlangs zag ik nog een reportage over broodfokkers ergens, ik kreeg er echt de tranen van in mijn ogen, het was verschrikkelijk in wat voor omstandigheden ze moesten leven...

Een school moet dan de kinderen opvoeden, een goede moraal en een goed voorbeeld geven, wat haal je van moraal uit een broodfokker? sorry, maar dat gaat me effe te ver, er zijn genoeg goede fokkers die WEL het beste met hun honden voor hebben en met alle plezier een klas zouden ontvangen!

Spanishke
Spanishke
 • 9.598 berichten
  • Locatie: Aalst
 • 2 katten
OFFLINE

#4 Geplaatst 05 maart 2009 - 12:11

Tja, maar zij maken waarschijnlijk meer reclame en "lokken" de scholen om het zo te zeggen. Schandalig, maar met een maatschappij als deze valt daar waarschijnlijk momenteel nog zeer weinig aan te doen, een dier is nog altijd een ding voor de wet en zolang die ingesteldheid niet verandert...

Hun garantie is dan dat deze pups gesocialiseerd zijn met kinderen? Sorry, maar onder "socialiseren" versta ik wel iets helemaal anders en niet zomaar wildvreemden die over de vloer komen om eens de pups te mogen aaien.

Geplaatste afbeelding
:hart: Not a single catlover's heart can resist a simple "meow" :hart:

Guest_Vosse_*
Guest_Vosse_*
OFFLINE

#5 Geplaatst 05 maart 2009 - 12:11

Fout van fokker én school naar mijn mening. Die fokker nog eens gaan ondersteunen door ernaar toe te trekken... dan ga'k liever met mijn hypothetisch kind naar een asiel ofzo ze.

Spanishke
Spanishke
 • 9.598 berichten
  • Locatie: Aalst
 • 2 katten
OFFLINE

#6 Geplaatst 05 maart 2009 - 12:17

Inderdaad, beide partijen zijn in fout, de scholen omdat ze zo dom en naïef zijn en altijd naar het goedkoopste kijken dat ze kunnen krijgen en dat dan ook maar nemen. Persoonlijk denk ik niet dat die "broodfokkers" veel verdienen aan 1 klas die op bezoek komt, zij hebben echt superweinig geld over om zoiets te kunnen doen. En ze moeten niet afkomen met het excuus dat de school staatsgebonden is, als ze het echt goed bedoelen en eens verder kijken dan hun neus lang is, dan zouden ze tenminste wat meer over hebben om met hun kinderen naar een goeie fokker te gaan. Als ze nog maar meer moeite zouden doen en meer opzoekwerk zouden verrichten, zouden ze misschien een goeie fokker vinden die met plezier zo'n klas ontvangt, enkel en alleen om hen te informeren zonder doel op winst of wat dan ook.

Genoeg voorbeelden daarvan bij ons op't werk, maar dat is geheel off-topic dusja.


Bewerkt door Spanishke, 05 maart 2009 - 12:21.

Geplaatste afbeelding
:hart: Not a single catlover's heart can resist a simple "meow" :hart:

Aldhissla
Aldhissla
 • 7.106 berichten
  • Locatie: Beernem
 • 5 katten
OFFLINE

#7 Geplaatst 05 maart 2009 - 12:19

kvind ook dat beide in fout zijn
ik zou als ouder van dat kind zeggen dat mijn kind niet mee gaat en dat ik zelf wel een bezoekje aan een behoorlijke fokker zal brengen op die dag...

Geplaatste afbeelding

mobius
mobius
 • 7.516 berichten
  • Locatie: Houthalen
 • 2 katten
OFFLINE

#8 Geplaatst 05 maart 2009 - 12:28


Belachelijk gewoon! Hier wordt ik soms echt niet goed van he!Wat ik wel weet is dat die scholen gewoon niet beter weten (tenzij ze een echte dierenliefhebber als directie of leraar hebben)Die denken idd "oh, lief, met de kindjes naar de beestjes kijken"Maar verder dan dat denken ze echt niet na hoor.Die zien ook geen kwaad als ze die arme beestjes met veel te veel in een klein kooitje zien of totaal onverzorgd en bang zijn. Die zien alleen leuke puppy's :-(Wat ik ook enorm erg vind is hoe een winkel zijn dieren aanprijst op hun website: "Katten in de aanbieding" en "honden in de aanbieding" GRRRRRRRRHier gaat mijn haar werkelijk van omhoog staan!!

elixeryen
elixeryen
 • 14.834 berichten
  • Locatie: Belzele
 • 6 katten
OFFLINE

#9 Geplaatst 05 maart 2009 - 12:38

Jeetje, wat erg.
Broodfokkers vind je helaas overal. Ik vind dat het dan aan de school in kwestie ligt om een goede fokker uit te kiezen en daar een bezoekje aan te brengen.
Moest mijn kind naar een broodfokker gaan, zou ik hier echt helemaal niet mee akkoord gaan. Het zou mooi zijn moesten ouders nu stappen ondernemen at de "fokker" haar boeltje mag opkuisen.

Ik vind het een trieste bedoening. Ik kan alleen maar medelijden hebben met die dieren. :8

Geplaatste afbeelding

Guest_poezemannen_*
Guest_poezemannen_*
OFFLINE

#10 Geplaatst 23 maart 2009 - 22:04

'k zou er ook niet mee akkoord gaan en toch proberen om mijn standpunt over te brengen naar de leerkrachten of directie toe maar ja, hier gaat dat wel wat gemakkelijker dan in bv een grote stad..