Spring naar inhoud


- - - - -

Iemand ervaring met dierenkliniek Anubis?


  • Log in om te reageren
29 reacties op dit onderwerp
Smitten Kitten
Smitten Kitten
  • 11.119 berichten
OFFLINE

#16 Geplaatst 06 maart 2009 - 21:09

Ik ga af en toe naar dap Anubis, maar eigenlijk enkel alleen voor spoedgevallen.
Ze zijn echt behoorlijk duur.

Persoonlijk zou ik de moeite doen om naar Gent te gaan: Putcuyps (clos fleuri) of Bavegems (universiteit Gent).

Alletwee erg vakkundige dierenartsen; leggen alles heel goed uit (je kan echt al je vragen stellen als je iets niet begrijpt) en beiden specialist in hun gebied.

Guest_casanova_*
Guest_casanova_*
OFFLINE

#17 Geplaatst 12 maart 2009 - 16:13

Heb heel slechte ervaringen met Anubis. Zien mij nooit meer.

Guest_MissKitty_*
Guest_MissKitty_*
OFFLINE

#18 Geplaatst 12 maart 2009 - 16:39

casanova zei:

Heb heel slechte ervaringen met Anubis. Zien mij nooit meer.

Misschien beetje meer dan dat vertellen? :)

Guest_poezemannen_*
Guest_poezemannen_*
OFFLINE

#19 Geplaatst 12 maart 2009 - 18:50

Wel blijkbaar werkt die dokter niet meer bij Anubis dus dan ga ik daar al niet heen hé.. :)

Marina
Marina
  • 15.750 berichten
    • Locatie: Schoten
  • 6 katten
OFFLINE

#20 Geplaatst 19 maart 2009 - 01:16

ik ben er ook geweest met Lara, maar dat was voor haar tandjes.
Ze waren daar best vriendelijk, maar inderdaad vrij duur.
Geplaatste afbeelding

brittenliefhebber
brittenliefhebber
  • 25 berichten
OFFLINE

#21 Geplaatst 30 maart 2009 - 20:19

Vinck zit in Destelbergen dan kan je al beter naar Merelbeke gaan.
anubis vertrouw ik niet. heb Coonkater terug gekregen na anderhalf jaar, zwaar ondervoed, maar anubis vond hem nog oke. Na veertien dagen zware operatie en 2 weken gevochten voor zijn leven. Gelukkig heeft hij het gered.

Guest_poezemannen_*
Guest_poezemannen_*
OFFLINE

#22 Geplaatst 30 maart 2009 - 21:13

Oei..ja, da's al niet echt ok. Merci voor het advies!

Guest_kate_*
Guest_kate_*
OFFLINE

#23 Geplaatst 30 maart 2009 - 23:26

MissKitty zei:

Misschien is de DNA test voor PKD nog nuttiger voor je.. Dacht dat dat bij de brit voor 85% PKD kon uitsluiten. Daar weet je dan eigenlijk meer mee dan met 1 scan he, of zie ik dat nu verkeerd? Weet niet zoveel van britjes dus kan fout zijn :)

PKD scan geeft 98% zekerheid
en hoeft in principe niet herhaald te worden



elixeryen
elixeryen
  • 14.834 berichten
    • Locatie: Belzele
  • 6 katten
OFFLINE

#24 Geplaatst 31 maart 2009 - 01:08

kate zei:

PKD scan geeft 98% zekerheid
en hoeft in principe niet herhaald te worden


Een scan is een momentopname. Ik zie niet in waarom die dan niet herhaald moet worden..?

Geplaatste afbeelding

Guest_desorayo_*
Guest_desorayo_*
OFFLINE

#25 Geplaatst 31 maart 2009 - 07:58

ik vind een scan toch niet 98% zekerheid hoor.niet alle katten blijven heel stil liggen he.hebben ooit een poes laten testen met scan.was pkd negatief.we lieten haar een maand er na testen met de dna test en ze was positief.dit is mijn mening hier over .

anneliesje
anneliesje
  • 335 berichten
    • Locatie: Steenwijk
OFFLINE

#26 Geplaatst 31 maart 2009 - 09:13

pkd is een scan op leeftijd van na 10 maanden een 98% zeker. Let wel dit is PKD, dus geen HCM. Bovendien zit je nog met die 2% en je zult maar net zien dat je daarin valt ;) De DNA test is gevalidieert voor rassen aanverwant aan de pers. Voor de ragdoll is er een vermoeden, maar ik ken dus een ragdoll die pkd positief is op de scan, maar negatief op het DNA.

Ik scan dus ook jaarlijks de nieren, niet zozeer omdat ik bang ben voor PKD. Wel omdat ik de conditie van de neiren in de gaten wil houden. De vorm, grootte, de echogeniciteit etc. Bij de ragdoll is pkd niet een groot probleem, maar wel hebben we te maken met een ander nierprobleem.

Guest_MissKitty_*
Guest_MissKitty_*
OFFLINE

#27 Geplaatst 31 maart 2009 - 13:43

anneliesje zei:

Bij de ragdoll is pkd niet een groot probleem, maar wel hebben we te maken met een ander nierprobleem.

Bedoel je dan CIN? En komt dit vaker voor dan PKD dan? Ik dacht andersom. Niet dat het veel uitmaakt want ik plan toch zoiezo jaarlijks te testen via scan. En DNA ook natuurlijk.

Guest_lissy_*
Guest_lissy_*
OFFLINE

#28 Geplaatst 31 maart 2009 - 13:48

Cin is indd een groter probleem dan de PKD bij de ragdolls. Vandaar ook ik de echo pkd doe puur om te zien hoe het er met de nieren voorstaat.


Guest_MissKitty_*
Guest_MissKitty_*
OFFLINE

#29 Geplaatst 31 maart 2009 - 13:52

lissy zei:

Cin is indd een groter probleem dan de PKD bij de ragdolls. Vandaar ook ik de echo pkd doe puur om te zien hoe het er met de nieren voorstaat.

Zo raar dat je (of mja ik toch :) ) daar eigenlijk weinig over hoort. Op de ragdolldatabase zie je toch ook maar erg weinig staan over ragdolls met CIN. Of is het niet erfelijk, dacht toch van wel?

Guest_lissy_*
Guest_lissy_*
OFFLINE

#30 Geplaatst 31 maart 2009 - 13:57

Tja niet iedereen geeft hun problemen aan de database door helaas.Maar we weten er diverse.
Of het erfelijk is of niet is nog in onderzoek maar heeft nog geen definitieve uitslag helaas.Daarom dat we willen weten hoe de nieren eruit zien.