Spring naar inhoud


- - - - -

katten alleen laten ?


 • Log in om te reageren
29 reacties op dit onderwerp
Guest_*mikkeke*_*
Guest_*mikkeke*_*
OFFLINE

#16 Geplaatst 06 december 2009 - 19:02

Bij ons blijven ze toch regelmatig eens een nachtje alleen als ze we een weekend naar mijn ouders zijn. Ze doen het prima hoor. Heel soms is het zelfs 2 nachten maar dan zijn we wel die laatste dag op tijd thuis en ook dat gewoon goed maar voor mijn gevoel is het wel te lang :)

Guest_Vosse_*
Guest_Vosse_*
OFFLINE

#17 Geplaatst 06 december 2009 - 19:20

Als je katten weten hoe ze kunnen spelen, dan komt het wel in orde.

Hier heb ik altijd veel last gehad met Zwartje. Die valt altijd veel af als ik eens weg ben en is dan helemaal van streek. Maar hij is ook enorm gericht op mij en haalt zijn voldoening uit zijn wandelingetjes en dan veel veel knuffels. En die knuffels moeten van mij zijn, of eventueel als't moet van mijn pa ;) Maar eigenlijk is Zwartje daar een uitzondering in... de meeste buurtpoezels hier kunnen best een nachtje zonder hun baasje :)

tiny
tiny
 • 12.966 berichten
  • Locatie: Heusden (Gent )
 • 4 katten
OFFLINE

#18 Geplaatst 07 december 2009 - 14:49

ik denk ook wel dat het beter is ze een dagje alleen te laten dan de stress van een verhuis

Marjananas
Marjananas
 • 2.897 berichten
  • Locatie: Kapellen
 • 4 katten
OFFLINE

#19 Geplaatst 07 december 2009 - 21:09

Mijn katjes zijn super braaf geweest.  Alsof ze 't al jaren doen... :LOL:
En ik heb een sterk vermoeden dat ze dat hele weekend maar één ding hebben gedaan, nl. SLAPEN...  Want ze werden zóóó actief toen we goed en wel thuis waren.
En nadien komen knuffelen... :love3:

miranda
miranda
 • 7.838 berichten
  • Locatie: Heusden(Gent)
 • 1 katten
OFFLINE

#20 Geplaatst 07 december 2009 - 21:30

euhm niet alleen laten voor een dagje?? werken jullie dan niet mss...? ... :catscratchhead als je een job hebt van huis zitten je poezen toch ook alleen???

geen nachtje alleen??? euhm slapen jullie samen met jullie poezen??? de mijne zitten elke nacht alleen zij slapen beneden wij boven.... :catscratchhead

wat ik wil zeggen.... ik zie mijn poezen doodgraag maar ze beheersen mijn leven niet

Guest_sneeuwwitje_*
Guest_sneeuwwitje_*
OFFLINE

#21 Geplaatst 07 december 2009 - 21:51

Ja vind ik ook Miranda...ik ga soms slapen bij mijn vriend en dan zijn die ook al es een nachtje alleen (ik ga er wel na mijn werk even langs) maar ik denk nu niet dat dat zo een ramp is hoor! Ik heb nog nooit een reisje gelaten voor mijn kat en hond, maar ik heb wel fantastische babysitters die dol zijn op mijn lieverds (een vriendin die een appartement deelt met een huisgenoot ne blij eens het kot voor alleen te hebben) en een vriend die dolgraag met mijn chi loopt te pronken :ha
Anders zijn er ook nog de buren en last but not least de ouders of zussen, maar die wonen nogal veraf en dan zou mijn Syrah verplaatst moeten worden...
Geen stress voor 1 nachtje, is niet zo erg!

Guest_poepoes_*
Guest_poepoes_*
OFFLINE

#22 Geplaatst 07 december 2009 - 21:54

Niet gemakkelijk ook al zeggen veel mensen poezen kunnen goed alleen zijn.
NEE
Ik heb het geluk dat mijn nichtje voor onze poezels komt zorgen.
Zij komt hier logeren als wij is een keertje weg gaan. :miauw:

Poezels zijn ook niet graag alleen.

Guest_brit_*
Guest_brit_*
OFFLINE

#23 Geplaatst 07 december 2009 - 22:19

mijn beer (teddy) en lowie nu ook zijn van kleinsaf onze kinderen genoemd daar ik geen kinderen mocht van de specialist

het langste dat ze alleen zitten zijn de dagen dat we gaan werken en dit vind ik al lang genoeg

de poezels slapen bij ons maar kunnen vrij rondlopen ook en verkiezen onze slaapkamer
ach soms kun je zo verliefd zijn op die beestjes :)

Guest_poepoes_*
Guest_poepoes_*
OFFLINE

#24 Geplaatst 07 december 2009 - 22:22

Hey Britt,
Wij hebben ook geen kindjes.
Niet overdrijven.
Maar toch.

cheryl
cheryl
 • 1.822 berichten
  • Locatie: Beringen
 • 2 katten
OFFLINE

#25 Geplaatst 07 december 2009 - 23:34

Hier zitten mijn poezels praktisch nooit alleen, ik woon nog thuis en mijn papa is altijd thuis (tenzij hij even naar winkel moet) als ik werken ben. 's Nachts kunnen ze kiezen waar ze gaan slapen, in de living, garage of in de slaapkamer,...
Maar omdat ze met hun tweetjes zijn, houden ze elkaar gezelschap als we er even niet zijn, ze vinden het niet erg hoor. Heel het huis voor hun alleen :twisted: hoe zou je zelf zijn :twisted:

dolfjeweerwolfje
dolfjeweerwolfje
 • 13.875 berichten
  • Locatie: Kempen
 • 4 katten
OFFLINE

#26 Geplaatst 08 december 2009 - 19:30

Ik vind persoonlijk toch ook dat je je leven niet mag laten overheersen door je poezels. Pas op!!! Ik zou ALLES doen voor mijn 2 schatten, maar als ik op reis kon gaan ( :oops: ), ging ik ook. In de zomer zijn we ook naar Pukkelpop geweest voor 3 dagen. Soms zitten ze hier ook 'alleen' van 's morgens tot 's avonds laat.
TOCH, wanneer we langer weg zijn (bv. Pukkelpop), kwam er wel zeker 1 maal daags (indien mogelijk 2x) iemand langs om het eten en drinken te verversen. Knuffelen zullen ze niet echt met 'vreemden' doen. Mijn schoonzus komt dan, en haar kennen ze niet echt.
Voor 1 nachtje zou ik me ook geen zorgen maken hoor! Zorgen dat ze eten en drinken genoeg hebben en hier kunnen ze steeds in de veranda. Hier staat sowieso eten en drinken, een krabpaaltje en 2 mandjes. Dus 1 nachtje is hier geen probleem.
Al moet ik toegeven dat dit nog niet is voorgevallen.

Wel is het zo dat Sloeber om 1 uur 's nachts nog niet binnen wilde komen (warm buiten) en bleef hij ook een nachtje in de veranda. De eerste twee keer(nu reeds 4 maal gebeurd op 1,5 jaar) word je constant wakker en ga je kijken of hij al binnen wilde komen. Maar de 2 laatste keren kwam hij gewoon 's morgens binnen.

En..., ik heb ook geen kinderen. Ze zijn mijn enorme schatten (ik ga ze 's morgens ook wakker maken als ze niet bij mij liggen :heart: ), maar kinderen en katten is toch nog een verschil vind ik. Een kind laat ik geen nacht alleen...

Marjananas
Marjananas
 • 2.897 berichten
  • Locatie: Kapellen
 • 4 katten
OFFLINE

#27 Geplaatst 09 december 2009 - 00:19

Ik weet nu eigenlijk wel niet op wat sommige reacties komen maar 't ging hier om een volledige dag, een nacht en nog eens door tot 22.00 u.   Ik zocht gewoon wat "peace of mind" omdat 't de eerste keer was dat ze, zonder dat er iemand langs kwam, wat langer alleen zaten.  En ik werd gerust gesteld hier op KS en dat bewijs kreeg ik ook toen ik terug thuis kwam. :)
Ik ga ook volle dagen werken en dan zitten ze uiteraard alleen, ik ga nog weg naar vrienden 's avonds en ga ook naar festivals en op reis.  Maar dan wordt er uiteraard iets geregeld voor de katten.  
Maar alle andere keren, slapen de katten wel bij mij... :heart:

Guest_Vosse_*
Guest_Vosse_*
OFFLINE

#28 Geplaatst 09 december 2009 - 01:19

Ik snap wel wat je bedoeld hoor. Als ze gewend zijn je veel te zien... Maar het is vooral ook een beetje zorgen dat eens thuis je wel veel tijd hebt voor de poezels enzo. Even goedmaken he ;) Dat helpt altijd enorm :)

Ester
Ester
 • 5.914 berichten
  • Locatie: Leeuwarden
 • 3 katten
OFFLINE

#29 Geplaatst 10 december 2009 - 16:31

Wij zijn zelden één nachtje weg, misschien 2-3 keer per jaar, dan blijven ze gewoon alleen. Daar voel ik me niet schuldig over, al mis ik ze wel. :oops: Als we langer weg gaan dan komt er een vriend van ons met de katten spelen en ze voeren.
"Wie nog nooit van mening is veranderd, heeft zelden iets geleerd".
Geplaatste afbeelding

Fieke
Fieke
 • 3.188 berichten
  • Locatie: Vlaams-Brabant
 • 1 katten
OFFLINE

#30 Geplaatst 10 december 2009 - 17:37

Ik denk ook dat een kat vrij makkelijk alleen gelaten kan worden: eten, drinken, krabpaal, mandje en die amuseert zichzelf wel.
Ik werk ook ganse dagen en heb onregelmatige uren, regelmatig 's nachts nog uit mijn bed. Shiva ondervindt daar toch geen nadeel van. Als ik in het weekend wegga of een volledig weekend wachtdienst heb, gaat hij wel naar mijn ouders. Met wat pech kom ik dan 2 dagen en nachten niet thuis... niet op voorhand in te schatten.
Als ik zelf in het weekend naar mijn ouders ga, neem ik Shiva wel mee. Ook als ik bij mensen die ik goed ken op bezoek ga (en die geen bezwaar hebben tegen hem). Shiva is wat dat betreft wel een speciaal geval: men zegt dat Blauwe Russen sterk gehecht zijn aan hun personeel en minder aan hun omgeving. Shiva is al van zijn 14 weken gewend om mee naar mijn ouders te gaan voor een dagje, halve dag. Moest ik hem thuislaten, hij zou het niet erg vinden maar hij kruipt spontaan in zijn transportbakje als ik het klaarzet en hij spint de ganse autorit!
Als ik voor langere tijd wegga, gaat hij naar mijn ouders. Hij is dan wel enorm knuffelig als ik thuiskom en van enige stress merk ik bij hem niets.
Geplaatste afbeelding