Spring naar inhoud


- - - - -

naar buiten?


 • Log in om te reageren
21 reacties op dit onderwerp
Guest_catwoman27_*
Guest_catwoman27_*
OFFLINE

#1 Geplaatst 09 maart 2009 - 09:27

Hallo, mijn 2 poezies zijn 3 jaar oud en nog nooit naar buiten geweest omdat wij op een appartement woonden. Nu zijn wij verhuisd naar een huis sinds  een paar maanden. Nu zou ik het de poezies willen gunnen om lekker buiten te spelen. hoe pak ik dat het beste aan? :x

Karolientje
Karolientje
 • 18.393 berichten
  • Locatie: Dormaal - Zoutleeuw
 • 5 katten
OFFLINE

#2 Geplaatst 09 maart 2009 - 09:43

Kun je je tuin niet afschermen zodat ze er niet uitkunnen of een kattenren in je tuin plaatsen waarin ze naar buiten kunnen? Wij wonen nu ook nog op een appartement, maar willen wij het ook zo gaan doen over een tijdje als we een huisje gevonden hebben.
Geplaatste afbeelding

Guest_Muizepoes_*
Guest_Muizepoes_*
OFFLINE

#3 Geplaatst 09 maart 2009 - 09:50

Ik zou ze zomaar allesinds niet buiten laten lopen onbeschermd, wij gaan ons terras ook cat proof maken dit voorjaar.


Guest_duupje_*
Guest_duupje_*
OFFLINE

#4 Geplaatst 09 maart 2009 - 10:06

ik ben op t moment onze nero buiten aan t leren gaan,die heeft 6 maand binnen gezeten.heb m eerst een paar keer aan de leiband buiten gelaten en dan in de tuin vastgemaakt aan een lange lits.na een paar dagen gewoon de deur open gezet en m gewoon buiten laten gaan (de eerste dagen sta ik ook meer buiten dan binnen hoor)nu gaat m al een paar dagen buiten en gaat ni ver weg,ik moet wel zegen de andere 2 die al wel lang buiten gaan zijn wel by hem en blyven ook kort by hem (leuk om te zien)nu gaat m buiten en komt vanzelf terug binnen.zelfs als de deur nu dicht is blyft m mooi aan de deur wachten.

groetjes ERNA

Niels + Evelyn
Niels + Evelyn
 • 3.389 berichten
  • Locatie: Nieuwkerken-Waas
 • 2 katten
OFFLINE

#5 Geplaatst 09 maart 2009 - 11:36

Vibeke (en vanaf woensdag ook Dieuwke :LOL: ) gaan bij ons nooit naar buiten gaan... Nu heb ik hier wel al heel mooie rennen en afsluiten gezien bij show je balkon/ren... misschien kan je daar ideetjes opdoen? :)
Geplaatste afbeelding

Guest_Vosse_*
Guest_Vosse_*
OFFLINE

#6 Geplaatst 09 maart 2009 - 12:11

itt de meeste hier, ben ik een voorstander van katten buiten laten.

Zorg om te beginnen dat ze een bandje aan hebben (kijk bij polls - halsbandje voor meer info) met een kokertje. En bij voorkeur ook een chip natuurlijk!

Verder begin je het beste door een half uurtje samen buiten, dan een uurtje, enz. Roep je kat dan binnen en geeft direct een beloning (knuffel plus lekkers). Zo opbouwen en dan komt het wel in orde :)

Veel succes ermee!

PeggyJ
PeggyJ
 • 45.914 berichten
  • Locatie: Kempen
 • 4 katten
OFFLINE

#7 Geplaatst 09 maart 2009 - 14:59

Ik zou ze eerst toch nog enkele weken laten wennen aan de nieuwe woonst alvorens ze buiten te laten. Daarna inderdaad stap voor stap opbouwen en als ze terug binnen komen belonen met hun eten of zo.
Geplaatste afbeelding
We kunnen het hart van een man beoordelen door te kijken hoe hij met dieren omgaat :cattailwag

Guest_crazy_catlady_*
Guest_crazy_catlady_*
OFFLINE

#8 Geplaatst 09 maart 2009 - 15:07

ik ben ook een voorstander van de katten buiten te laten, maar ik zou ze ook eerst een paar weken binnenlaten. met ons Sloeberke aan de leiband heb ik hem de omgeving wat laten verkennen, heb hem zo ook wat de grenzen laten zien, ik ben bijvoorbeeld wat uit de buurt gebleven van de drukke straat en heb geprobeerd hem de indruk te geven dat dat iets slechts is (ja ok, meer iets om bij een hond te doen maar hey, ik kon het maar proberen) dan liet ik hem buiten gaan.
Ons Orlike moesten we eigenlijk niets voor doen, Sloeberke heeft haar eigenlijk alles laten zien, ook hoe ver ze mocht gaan enzo, echt super! Maar eigenlijk gaan ze niet zoveel buiten, Orli is nogal angstig en heel hard aan ons gehecht en heeft precies wat schrik dat we weggaan zonder haar als ze buiten zit en sloeberke slaapt hier te graag :p

Guest_catwoman27_*
Guest_catwoman27_*
OFFLINE

#9 Geplaatst 09 maart 2009 - 16:14

bedankt voor de reacties. Zou ze inderdaad een bandje moeten omdoen maar dat zijn de dutskes ook nie gewend. Ze zullen nogal wat doen! Heb ook al aan een kattenren gedacht. weet iemand wat zoiets kost? ben benauwd als ik ze zo zou buiten laten dat ze niet terug zouden komen. :cry: :paw pootjes

Guest_Mirella_*
Guest_Mirella_*
OFFLINE

#10 Geplaatst 09 maart 2009 - 16:24

catwoman27 zei:

ben benauwd als ik ze zo zou buiten laten dat ze niet terug zouden komen. :cry: :paw pootjes

Da's een risico dat je altijd loopt indien je je poezels zomaar buiten laat natuurlijk... Ook overdraagbare ziekten zijn dan niet uit te sluiten. Indien je echt safe wilt spelen zou ik idd ook een kattenren plaatsen of de tuin catproof maken.

PeggyJ
PeggyJ
 • 45.914 berichten
  • Locatie: Kempen
 • 4 katten
OFFLINE

#11 Geplaatst 09 maart 2009 - 16:34

catwoman27 zei:

Heb ook al aan een kattenren gedacht. weet iemand wat zoiets kost?

Ik heb onlangs prijs gevraagd bij kattenrennen.be voor een ren van 4m70 op 1m90 zou het iets van een 500 euro zijn.


Geplaatste afbeelding
We kunnen het hart van een man beoordelen door te kijken hoe hij met dieren omgaat :cattailwag

Guest_Vosse_*
Guest_Vosse_*
OFFLINE

#12 Geplaatst 09 maart 2009 - 23:22

't geen is, een ren is toch zelden erg groot he...

Ik zie alle poezels uit de buurt hier hun ronde maken elke dag over een stuk of tien tuinen. En met elkaar socialiseren enzo.

Maar soit, logisch dat je ze idd even aan je nieuwe thuis laat wennen he (ik ging ervan uit dat je dat wel zou doen). Als je ze buiten vrij laat lopen, toch echt wel een bandje aan doen hoor.

Lies
Lies
 • 6.855 berichten
OFFLINE

#13 Geplaatst 11 maart 2009 - 10:46

Als je je kat voor de eerste keren buiten laat heb ik een goede tip.
Laat ze voor etenstijd naar buiten. Dan komt ze sneller terug omdat ze honger heeft.

kiki
kiki
 • 8.951 berichten
  • Locatie: Limburg
 • 7 katten
OFFLINE

#14 Geplaatst 12 maart 2009 - 11:30

Hier kunnen ze ook vrij loslopen (behalve Dazzle die niet buiten wilt) een plezier om te zien hoe ze rennen, achter vlinders en blaadjes jagen, hoe lenig ze over alles heenklimmen. Maar.....was m'n huisbaas zo geen eikel dan had ik er toch voor gekozen om de tuin catproof te maken. Ik sta continue te roepen en met brokjes te schudden, ben geen moment op m'n gemak zolang ze buiten zijn. Gelukkig blijven ze nooit lang weg en staan ze hier met hun drietjes om de 10 minuten te miauwen, binnen, buiten, deurke open, deurke toe.
's Nachts blijven ze sowieso binnen en als ik langer dan een middag wegblijf ook.
Inderdaad wat Lies zegt: geen eten geven voor je ze buitenlaat.


Guest_crazy_catlady_*
Guest_crazy_catlady_*
OFFLINE

#15 Geplaatst 12 maart 2009 - 11:49

hier blijven ze nooit echt lang weg, en ze blijven weg van de drukke straat enzo, ik vind toch dat een kat vrij buiten zou moeten lopen, er kan natuurlijk altijd iets gebeuren, maar over het algemeen kan een kat wel goed voor zichzelf zorgen hoor!