Spring naar inhoud


- - - - -

kitten socialer maken... nieuwe wending Maya is verhuisd !


 • Log in om te reageren
347 reacties op dit onderwerp
feroesti
feroesti
 • 7.453 berichten
  • Locatie: Izegem
OFFLINE

#16 Geplaatst 10 januari 2010 - 21:59

Dat zou ik graag willen, maar daar is mijn echtgenoot te kwaad voor.
Hij wil absoluut niet toegeven, hoeveel ik ook zaag.
Hij heeft iets van : als iedereen zo begint, waar eindigd dit dan nog...
Ergens heeft hij wel een beetje gelijk, maar ik vind dit zoooo erg voor Maya.
Ondertussen zal ik dus een ferme slapeloze nacht hebben...
Dit had ik echt totaal niet verwacht...
Ja, daar lig ik dus wakker van, maar dat geloven ze blijkbaar niet !

Als ik mijn katten/hondjes zou moeten terug brengen omdat er toch iets niet helemaal past in ons gezin, dan zouden er toch wel een paar verdwijnen. Als baasje pas je je toch aan aan de kat/hond en maar een beetje andersom ? Wat zijn wij toch gemakkelijk, als een kleur niet klopt doen wij moeilijk ? Als het karakter niet helemaal het knuffelgehalte is wat we zochten moeten ze daarom de deur uit ?
Elliot heeft niet de kleur die we aangekocht hadden, so what !
Naomi is geen knuffelpoes, so what (haar kittens waren wel altijd knuffelaars). Ons hondje Sisi is doodsbang van vreemden en onze Elcid blaft naar andere honden en York die is soms superwild en heeft niet het uiterlijk van een raszuivere hond. Wat dan nog, ze zijn van ons, we zien ze graag en we willen hen nooit meer kwijt.
Geen hond/kat/pup/kitten is perfect en dat mag/kan je ook nooit verwachten, ondanks de stamboom.

Waar zit de dierenliefde dan nog...

Sommige mensen denken dus dat britjes gewoon echte knuffelkatten zijn en enkel maar mooi en op de schoot liggen te wezen. Wel, dat zijn ze nu eens niet allemaal. Het blijft een kat die opgevoed dient te worden.
Als je er dan nog eens duidelijk op wijst dat ze een schuchter en timide kitten is en ze het zelf in onze cattery kan beoordelen en is het achteraf al na een week toch miserie ????????
Het is een britje met een stamboom, haar schuchter karakter is dus doordat ze mentaal niet in orde is.... Zoiest begrijp ik echt niet !!!!

Voortaan heb ik dus weer een les geleerd. Als iemand alleen komt screen ik hen ook of het hele gezin er wel achter staan...
Als ze alleen komen verkoop ik niet meer, het hele gezin moet maar mee komen kijken en knuffelen...Want blijkbaar kopen sommige mensen achter de rug om van hun partner. Dat is totaal nieuw voor mij en onbegrijpelijk.
Aan zoiets zou ik zelfs niet eens denken.

Wat ben ik blij het eens van me af te kunnen schrijven, ik ben zeer teleurgesteld !!

vero
vero
 • 458 berichten
  • Locatie: Eeklo
 • 5 katten
OFFLINE

#17 Geplaatst 10 januari 2010 - 22:03

wat erg , ik snap dat terugnemen niet evident is maar persoonlijk zou ik het er moeilijk mee hebben dat een kitten van mij niet langer gewenst is en dus god weet waar terecht kan komen :(

feroesti
feroesti
 • 7.453 berichten
  • Locatie: Izegem
OFFLINE

#18 Geplaatst 10 januari 2010 - 22:20

Toch vertrouw ik ergens wel die mevrouw, ze ging zeer liefdevol om met Maya en met onze poezen.Ze had me echt overtuigd !! Een zeer lieve, gezellige dame.
Ik weet zeker dat dit niet van haar komt, maar van haar man.
Ik vertrouw op haar dat ze goed voor Maya zal zorgen. Het is zondag hé vandaag, dus waarschijnlijk is hij uitzonderlijk eens thuis. Anders had ik altijd met haar een zeer goed contact, enkel vandaag boze reacties enkel vanwege meneer.
Ik denk dus achteraf dat hij niet wist dat zijn echtgenote een kitten had gekocht en dat zij ook wel wist dat Maya timide was.
Ik weet zeker dat zij wel voor Maya wil en kan zorgen, dat heb ik heel duidelijk gemerkt toen ze hier was.
Maar ja, ik kan natuurlijk ook ferm bedrogen zijn en het kan ook totaal anders zijn.
Dit is zo frustrerend, zeker ook omdat ik al zeker weet dat mijn man niet zal bijdraaien wat zoiest betrefd. Hij is te kwaad !! Normaal is hij nooit kwaad, maar om zoiest...
Ik stelde nog voor om Maya te ruilen met Suze, die we zelf zouden houden (supersociale meid). Maar ook dat wilde mijn man absoluut niet. Nooit, ons Suze in zo'n gezin, ben je gek !!!! en daarmee was de bemiddeling uit...
We beslissen hier wel altijd met z'n tweeën, maar voor zoiest is het toch niet gemakkelijk.
Eerlijk gezegd sta ik er toch ook niet  helemaal achter dat ze terug keert. Als ze dan nog eens moet verhuizen, weer die stress...
Ik zal wel proberen zo snel mogelijk een nieuwe thuis voor haar te vinden. Zodat ze maar 1 keer meer hoeft te verhuizen...
Maar dat zal niet simpel zijn, vooral omdat we nu geen kittens meer hebben en er dus geen vraag meer is.
Toch zal ik al m'n kittenbaasjes mailen en bellen met de vraag of ze niet kunnen helpen...

Guest_Elfonia_*
Guest_Elfonia_*
OFFLINE

#19 Geplaatst 10 januari 2010 - 22:21

ik kan ook helaas het geld er niet voor op de bank leggen anders mag ze van mij meteen naar hier komen :(


ongelofekijk!!! Hoe kunnen mensen nu zo zijn???
Arme Maya, wat maakt die kleien schat niet allemaal mee nu? :(

Bewerkt door Elfonia, 10 januari 2010 - 22:22.


Guest_MissKitty_*
Guest_MissKitty_*
OFFLINE

#20 Geplaatst 10 januari 2010 - 22:53

Ik zou ze toch echt zijn gaan terughalen, zou gek worden van ongerustheid anders.
En behalve om dat soort redenen is er toch ook een beetje het principe van klant is koning, want als je "klant" niet tevreden is en allerlei negatieve dingen op fora zet dan word je naam onterecht besmeurd, maar dat het onterecht is weten de meeste lezers niet he.. Maar dat laatste zou maar een extra rede zijn.

Guest_piper en veuve_*
Guest_piper en veuve_*
OFFLINE

#21 Geplaatst 10 januari 2010 - 23:10

:censored: . Die mensen wilden gewoon een raskat  en wilden daar een risico voor lopen . Wie koopt er nu een mensenschuwe kat als knuffel voor hun zoontje.( die waarschijnlijk de poezel niet met rust kan laten) :?: :?: :?: :wall: . Nu is het anders uitgedraaid en willen ze het kitten niet meer :knuppel: . Dus ik geef je groot gelijk maar ik heb wel meelij met Maya nu. :( Hopelijk vind je snel een gouden mandje want ik zie ze daar niet gelukkig zijn.
Lang geleden had ik ook een zeer mensenschuw kitten ( wild) . Kroop steeds onder bed en kast als er iemand in de buurt was. Ik heb toen mezelf samen met haar en een dik boek 3 dagen opgesloten in een kleine ruimte ( badkamer in mijn geval) . Eten , kattenbak en wat snoepjes. Ik gaf haar geen aandacht , alleen als ze er om vroeg dan kreeg ze een snoepje en las rustig verder. Effe daarna probeerde ik als ze langskwam heel rustig te aaien . Ik heb nadien nog nooit zo'n aanhankelijke kat gehad. :rub: Was dat even een metamorfose op drie dagen. :!: :!: :!: Dus ge ziet, de moed niet te snel opgeven . In ieder geval ,veel succes gewenst :geluk: :geluk: :geluk:

Bewerkt door piper en veuve, 10 januari 2010 - 23:19.


feroesti
feroesti
 • 7.453 berichten
  • Locatie: Izegem
OFFLINE

#22 Geplaatst 10 januari 2010 - 23:55

Dat is net wat ik echt niet begrijp. Gisteren nog een mailtje met de vooruitgang van Maya. En nu vandaag helemaal anders...
Hoe is het toch mogelijk. Had ik niet gemaild, hadden er me waarschijnlijk zelfs nooit op de hoogte gebracht.
Nu denken ze dat ik mailde omdat ik wist dat het fout zou lopen ?????
:trance: :trance: :trance: :trance: :trance: :trance: :trance:
Net of je als fokker niet bezorgd mag zijn om je kittens.

Het is mijn gewoonte om nog altijd eens een paar mailtjes te sturen om te horen hoe het gaat. De meeste mensen zijn daar net blij om en houden op die manier contact. Wie daar geen behoefte aan geeft en weinig of niet meer terug mailt , laten we verder met rust. Niet alle mensen willen contact houden, de meesten gelukkig wel.
En nu draaien ze dit om en laten ze me weten dat ik enkel mailde omdat ik een vermoeden had dat het fout liep.Hier werd mijn man vooral kwaad om.

En wat is mentaal niet in orde ? Daar kreeg ik dus geen antwoord op.
Het enige probleem is blijkbaar dat ze zich niet laat pakken door hun zoontje en steeds wegvlucht van hem. En dat ze enkel naar de kattenbak gaat als er niemand in de buurt is. Vrij normaal gedrag toch voor een kitten dat pas sedert afgelopen dindsdag verhuisd is ?

En als we niets vroegen, zouden ze me dan wel iets laten weten hebben ?
De eerste dag al vroeg ik zelf hoe het met haar ging en daarna kreeg ik een mailtje dat alles goed ging. Met de verbouwingen hier zat ik tijdelijk zonder computer op woensdag en donderdag, maar er kwamen geen mailtjes noch telefoontjes. Toen ik dus zelf mailde gisteren kreeg ik opnieuw een bericht dat het goed ging.
En vandaag dan dat gedoe,met sedert de dreigementen voorlopig geen gehoor meer.
Ze zijn ook franstalig, wat het voor mij ook wel niet gemakkelijk maakt, mijn frans is niet zo super.

Nu mogen ze nog overal onze naam besmeuren op fora of waar dan ook. Misschien komen ze zondag naar Oostende op show ???
Daar ben ik vrij gerust in...
Daarvoor hebben we een veel te goed contact met al onze kittenbaasjes van de afgelopen 8 jaar en kennen de meeste fokkers ons wel goed genoeg om te weten dat zoiest belachelijk is.
De vereniging waar we zijn aangesloten is intussen op de hoogte en hebben nog niets vernomen van hen. Dus blijkbaar loze dreigementen.

Maar voor Maya verandert dit niets natuurlijk. Ik heb al enkele mailtjes gedaan , maar het is al laat en heb dus nog geen nieuws. Ik hoop toch snel een goede thuis voor haar te vinden. Maar of ze die nu nog wel willen aanvaarden ??
Waarschijnlijk hebben zij al geprobeert te adverteren en is ze dat niet gelukt (vanwege geen hk nummer). Want in hun laatste mail vroegen ze me duidelijk om een thuis voor haar te vinden, omdat dat voor hen niet zomaar lukt.

wea
wea
 • 6.109 berichten
  • Locatie: Klein Brabant
 • 5 katten
OFFLINE

#23 Geplaatst 11 januari 2010 - 00:40

dit verhaal klinkt bekend. ik weet ook iemand die een suchter katje had te plaatsen en de mensen leken dat ook te begrijpen.  ze zouden er wel tijd voor nemen en geduld hebben en blablabla... tot bleek dat dit niet op een week in orde was en de kat nog steeds bang was. En dan wouden ze die kat ook niet meer. Ach mensen denken daar soms niet bij na wat dat betekent: een suchtere kat. die kat is dan ook gewoon teruggegaan.

eerlijk gezegd, een extra verhuis is idd ook stress, maar ik denk dat zoiets minder stress is dan een omgeving waar ze niet geliefd is. Ze is bang van mensen en ik vermoed dat lang in een toestand zitten met mensen die niet om haar geven en haar niet respecteren nog meer schade zal toebrengen. alle dat denk ik toch. blijkbaar loopt daar dus een kind steeds achter de kat aan. Ik zou ze terug nemen en zo rap mogelijk eigenlijk. al zijn ze raskatten, zulke katten maken in een asiel ook niet veel kans hoor. want daar zal ze nu belanden vermoed ik. het klinkt niet alsof die mensen veel geduld gaan hebben.

Gorecki
Gorecki
 • 2.064 berichten
  • Locatie: Brussel
 • 2 katten
OFFLINE

#24 Geplaatst 11 januari 2010 - 01:41

Mijn vriend en ik willen wel, maar hebben helaas geen geld om het poesje te betalen... ik hoop echt dat het een nestje vind. Speelt al een hele dag in mijn hoofd...

feroesti
feroesti
 • 7.453 berichten
  • Locatie: Izegem
OFFLINE

#25 Geplaatst 11 januari 2010 - 10:02

Ik weet niet wat ze ervoor willen en hoe snel ze weg moet.
Zonet kreeg ik terug een veel beleefder mailtje van mevrouw. Voor haar is Maya perfect zoals ze is, maar haar man en zoontje willen er dus niets van weten, dus MOET ze zo snel mogelijk verhuizen.
Ze heeft nu toch toegeven dat ze wel wist hoe Maya was, maar dat zelf niet erg vond. Ze had geen rekening gehouden met haar medebewonders blijkbaar...
Ik heb Maya dus nu op onze site gezet en zal ook adverteren met de herplaatsing.
Maar de prijs weet ik niet, of ze er ook de volledige aankoopsom terug voor willen is me niet duidelijk...
Indien iemand interesse in haar heeft kan die ons contacteren of die mensen zelf contacteren. Hun émailadres is barakevin@hotmail.com.
Ik heb toestemming van hen om hun émailadres ter beschikking te stellen.

Ellenita
Ellenita
 • 26.688 berichten
  • Locatie: Deurne
 • 9 katten
OFFLINE

#26 Geplaatst 11 januari 2010 - 10:11

pfff , arme maya ....
om die ene reden zou ik ze al in huis willen nemen en haar gewoon de tijd willen geven om open te bloeien ,
ik heb 2 britjes ts mijn bende,
Inty is mijn plakbeestje maar Loki is momenteel nog wat bang van mijn grote mensen stappen en komt echt niet knuffelen(in zijn holletje kan geniet hij wel van aandacht en ronkt hij)
wel , deze schat (trouwens allemaal hier ) krijgen de tijd om te ontplooien

hoop dat ze gauw ergens goed zit
zou ze zo al mee willen opvolgen
poezenknuf van mij en mijn pareltjes : :paw Iruna,Syrai, Hindou, Reiko, Inty, Deva, Loki, Munay, Indira en *Thaira* :paw
Geplaatste afbeelding

feroesti
feroesti
 • 7.453 berichten
  • Locatie: Izegem
OFFLINE

#27 Geplaatst 11 januari 2010 - 10:22

Ik ben al blij dat er tenmiste op een normale manier terug gecommuniceerd kan worden. Op die manier kan ik ook mogelijk een nieuwe thuis vinden en weet ik ook waar ze eventueel naar toe gaat...
Hopelijk kan ik haar zo ook verder opvolgen.

Nashota
Nashota
 • 17.978 berichten
  • Locatie: Wildervank
 • 3 katten
OFFLINE

#28 Geplaatst 11 januari 2010 - 10:25

Ik zou haar terug halen, en wel zo snel mogelijk, het gaat er niet om wat deze mensen doen denken en zeggen, het gaat om je baby die daar niet op haar plaats is, die niet gewenst is.
Het gaat niet om principes of de gedachte, als we dit doen is het einde zoek, maar om een klein kittentje die zeker wel aan zal voelen dat ze niet gewenst is, die toch al bang en schuw is, daar nog blijven zal haar zeker geen goed doen.

Dit is niet als een aanval naar jullie bedoeld hoor, maar deze :censored: mensen, echt onbegrijpelijk zoiets.
Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

Groetjes. Ina :hoi:

Guest_sneeuwwitje_*
Guest_sneeuwwitje_*
OFFLINE

#29 Geplaatst 11 januari 2010 - 10:33

Oo zeg zo jammer van die arme Maya! Zielig zeg dat ze zo slecht gevaren is met die man en dat kind! Pfff...En die man jullie maar aanvallen wat een totale idioot! :gek:
Ja het is soms ook dat het moet klikken tussen mens en dier, ik heb soms dat schuwe dieren op mij af komen gelopen, had dat met een hondje van de fokker van Lola, die kwam bij niemand knuffelen,zelf niet bij de vriend van de fokster, en die zag mij en die sprong bekan op mijn schoot. Ik had dat ook met een hond uit het asiel die tegen iedereen agressief was maar superlief en beschermend tegenover mij...soms moet het gewoon klikken denk ik? Maarja nu zit je in die situatie en wat moet je dan?? :s

Smitten Kitten
Smitten Kitten
 • 11.119 berichten
OFFLINE

#30 Geplaatst 11 januari 2010 - 10:46

Nashota zei:

Ik zou haar terug halen, en wel zo snel mogelijk, het gaat er niet om wat deze mensen doen denken en zeggen, het gaat om je baby die daar niet op haar plaats is, die niet gewenst is.
Het gaat niet om principes of de gedachte, als we dit doen is het einde zoek, maar om een klein kittentje die zeker wel aan zal voelen dat ze niet gewenst is, die toch al bang en schuw is, daar nog blijven zal haar zeker geen goed doen.

Dit is niet als een aanval naar jullie bedoeld hoor, maar deze :censored: mensen, echt onbegrijpelijk zoiets.

Ga ik volledig mee akkoord...

En een tip voor de toekomst Feroesti; ik laat de hele familie langs komen op kittenbezoek. Ik "eis" dat kittenkopers minstens 2 keer op bezoek komen. In werkelijkheid komen ze veel vaker op bezoek op hun vraag en dat vind ik allemaal natuurlijk nog beter. En als er honden aanwezig zijn in het gezin wil ik dat die mee op bezoek komen.
En we brengen onze kittens zelf naar de nieuwe thuis.
Dat alles garandeert niet dat het nooit mis loopt, maar geeft je toch al meer duidelijkheid en zekerheid over de omstandigheden waarin je kitten terecht komt.