▷ 11 tekenen en symptomen dat uw kat sterft

Tijdens de laatste momenten van zijn leven worden het lichaam, de lichaamsbouw en het gedrag van de kat op zijn kop gezet, en soms abrupt en gewelddadig. De kat kan dan bepaalde eigenschappen vertonen die niet altijd gemakkelijk te begrijpen zijn.

Door deze tekenen op tijd te zien, kan worden voorkomen dat de kat sterft door snel zorg te verlenen, maar ook gewoon in staat zijn om hem te vergezellen in deze laatste dagen van oud kattenleed of de dood van zijn huisdier voor te bereiden.

Voor helpen u gemakkelijk te bepalen of uw kleine kat op het punt staat te sterven, nodigen wij u uit om samen te zien Belangrijke tekenen en symptomen om goed op te letten.

De kat heeft steeds meer moeite met bewegen

Bij oude katten manifesteert de naderende dood zich door een vermindering van de motoriek. Inderdaad, de vermoeide en verzwakte botten van de katachtige kunnen bepaalde bewegingen niet langer weerstaan, die nu pijnlijk zijn.

Zo verliest de kat die levendigheid die hem ooit een geweldige blik gaf. U merkt misschien dat het altijd liggend en niet meer opstaan, of zelfs lopen. Het wordt onmogelijk voor hem om op de tafel of stoel te stoeien, of zelfs om door het raam te ontsnappen.

Lees ook:   Siberische kat: Echte hypoallergeen of enkel een fabel?

De kat isoleert zichzelf om te verdwijnen

Van nature heeft de kat een solitair gedrag dat rechtvaardigt dat hij graag bepaalde momenten voor zichzelf heeft, dat hij alleen doorbrengt, rustig in zijn hoek. Wanneer het stervende is, heeft deze kleine katachtige de neiging om dit gedrag te versterken en vooral plotseling door veel meer eenzaamheid te zoeken.

Het is zich er inderdaad van bewust dat zijn krachten afnemen en daarom kwetsbaar zijn en overgeleverd aan mogelijke roofdieren. Jezelf isoleren is dan voor hem een laatste daad van wijsheid en voorzichtigheid.. Maar wees gerust, hij zal nog steeds contact houden met jou, zijn meester zolang hij kan.

De kat lijkt de hele tijd te slapen

Een katachtige die in de avond van zijn dag is gearriveerd, is snel te herkennen aan zijn slaperige karakter dat de neiging heeft om te intensiveren. Katten slapen van nature al veel (15 tot 18 uur per dag), wanneer een kat doodgaat, slaapt hij nog meer.

Onthoud dat De geringste inspanning put hem uit, daarom is hij de hele tijd moe en moet hij zijn kracht herstellen.. Wees dus niet verrast door deze verandering, het is normaal. Ook mag het niet worden verstoord, want als hij slaapt, is het omdat het voor hem noodzakelijk is.

Russian Blue ras kat slaapt

De kat heeft dof haar en verkeert in slechte conditie

Voor katteneigenaren is de conditie van de vacht een geweldige manier om de gezondheidstoestand te beoordelen. Een gezonde kat heeft altijd zijn zachte en glanzende haar, zelfs met minimaal onderhoud.

Maar wanneer hij ziek is, heeft de kat zijn krullende en vuile vacht, hard en broos en in ernstige gevallen zoals de dreigende dood, worden haaruitval opgemerkt.

Lees ook:   Veilige dosering en bijwerkingen van Bravecto Plus voor katten

De kat eet of drinkt niet meer

Als je kat niet meer reageert op een goede bak brokjes, traktaties en gewichtsverlies zonder te weten waarom, is dat het bewijs dat er iets mis is met de gezondheid. Verlies van eetlust is een waarschuwingssignaal van veel ziekten of eenvoudige spijsverteringsstoornissen.

Bij een stervende kat gaat verlies van eetlust ook gepaard met een afname van de dorst. De katachtige hydrateert niet meer goed en volgt op een reeks problemen die daaruit voortvloeien.

De kat verzorgt niet meer en laat zich gaan

Zoals je weet, is de kat een heel schoon dier. Dus als u hygiënefouten in uw kleine haarbal opmerkt, is het waarschijnlijk dat deze ziek is of nog erger, sterven. In het geval van een eenvoudige ziekte is het een voorbijgaand gedrag.

Maar wanneer de dood nabij is, is de katachtige zich hiervan bewust en ziet hij niet langer veel interesse in het mooi maken van zichzelf. Hij doet zijn toilet slechts uitzonderlijk: het is altijd vies en het stoort het niet.

De kat gebruikt zijn kattenbak niet meer om zichzelf te ontlasten

Het is ook een hygiënische gedragsstoornis die door een kat aan het einde van het leven kan worden aangetoond. Dit kan te wijten zijn aan afwijkingen in de nieren of darmen, waardoor hij zijn verlangens niet kan bedwingen, of aan een vrijwillige en zorgeloze houding.

U zult uw kat zien poepen en urineren op meubels, tapijt of zelfs het bed, maar vooral rond waar hij slaapt. Kortom, hij maakt zijn beZorg voor zijn nest, waar het verlangen hem brengt.

De kat heeft moeite om goed te ademen

Ademhalingsproblemen zijn kenmerkend voor zieke katten. Gemiddeld omvat de ademhalingscyclus van een gezonde kat tussen de 20 en 42 inhalaties per minuut. Wanneer de dood nadert, zul je merken dat de ademhaling van de kat wordt meer versneld, alsof hij buiten adem is.

Lees ook:   chloorhexidine kat

De ademhalingscyclus wordt onderbroken door niezen, hoesten en keelzuivering, en u zult ook piepende ademhaling en snurken in zijn ademhaling opmerken. Soms De katachtige kan spinnen, alsof hij zichzelf probeert te kalmeren.

Raskat Sphynx

De kat heeft zijn hart dat steeds minder snel klopt

De moeilijke ademhaling bij de stervende kat is te wijten aan het feit dat zijn hart steeds minder snel klopt en niet langer voldoende zuurstofrijk bloed pompt. De hartslag neemt drastisch af en er zijn veel minder hartslagen dan de normale 140 tot 220 slagen per minuut.

Deze factor is vooral niet gemakkelijk te detecteren. Daarom moet u de hartslag van uw kat regelmatig meten. Plaats hem aan de linkerkant, leg je hand onder zijn voorpoot en tel zorgvuldig het aantal slagen over 15, 30 of 60 seconden.

De kat heeft een abnormaal lage lichaamstemperatuur

Ademhaling en hartslag zijn niet de enige constanten die aangeven dat een kat op het punt staat te sterven. De abnormaal lage temperatuur is ook een goede scout. Het is noodzakelijk om de temperatuur van uw kat te regelen, wetende dat de gemiddelde bij een gezond dier ligt de lichaamstemperatuur rond de 38 en 39°C.

Neem de temperatuur van uw kat regelmatig op, met een huisdierthermometer om in haar oor of rectum in te brengen. Als het onder de 37 graden is, kan dit erop wijzen dat je kleine katachtige sterft.

De kat heeft onbegrijpelijke stemmingswisselingen

De gedragsstoornissen en stemmingswisselingen zijn ook tracks zodat u kunt herkennen dat uw kat stervende is. Je kat kan geagiteerd, geïrriteerd en plotseling agressief worden, zelfs tegenover de eigenaar. Hij krabt je als je hem aanraakt en kan soms je knuffels weigeren.

Ook als het normaal gesproken spraakzaam was, kan een stervende kat te kalm of veel spraakzamer worden dan normaal. Zijn onophoudelijke en repetitieve miauwen zijn langzamer en langer dan normaal.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.