▷ 12 van de mooiste kattenrassen ter wereld

Vergeleken met gootkatten zijn raskatten de meest begeerde katten. Elk ras heeft een bepaalde charme die het onweerstaanbaar aantrekkelijk maakt, vooral als ze nog kittens zijn.

Maar zoals je je kunt voorstellen, zijn sommige rassen mooier dan andere en zelfs succesvoller. Dus om een ras als een van de mooiste te classificeren, zullen we verder moeten gaan dan hun mooie ogen, hun zachte vacht en naar hun gedrag moeten kijken. Dit is de aanpak die we hebben gekozen om u deze selectie van de 12 mooiste kattenrassen ter wereld te presenteren.

De Abessijn

Abessijnse kat tijdens een wandeling

De Abessijn is een kattenras dat op 19-jarige leeftijd vanuit Abessinië in Ethiopië naar Europa werd geïmporteerd.Þ eeuw. Sindsdien heeft het zijn korte, gewaxte rode vacht behouden die doet denken aan de wilde katten van de Abessijnse bergen. Het heeft grote oren, een klein afgeplat hoofd en ronde ogen van groengele kleur.

De Abessijn is een verrassend nieuwsgierige katachtige begiftigd met een opmerkelijke intelligentie die voortdurend moet worden gestimuleerd. Daarom is hij een goede speler en heeft hij deze manie om altijd te proberen de aandacht van zijn meester te trekken.

Turkse Angora

Turkse Angora ras kat

De Turkse Angora is een koninklijke kat die ooit in het Oosten leefde, in de paleizen van Byzantium. Het werd toen gewaardeerd om zijn mooie witte vacht met lang haar, en is dat nog steeds, behalve dat andere kleuren kleding zijn toegestaan. Het heeft korte oren, een driehoekige kop, mooie amandelvormige ogen en een slank lichaam.

In zijn gewoonten heeft de Turkse Angora ook prinselijke looks. Hij houdt van grote open ruimtes, rust en totale vrijheid. Maar hij is ook een gelukkige kat die weet wanneer en hoe hij plezier moet hebben.

Le Bengalen

Kleine Bengaalse kat

De Bengaal is een ras van tabby kat afkomstig uit de Verenigde Staten. Het is het resultaat van een kruising tussen een huiskat met een korte vacht waaraan hij zijn gedrag ontleent en een Bengaalse luipaardkat waaraan hij zijn tabby-jurk houdt. Met zijn uiterlijk van grote kat is het een van de favorieten van de Fransen.

Lees ook:   ▷ Hoe volg je je kat? Chip, tattoo of tracer?

In tegenstelling tot het wilde gedrag dat wordt gesuggereerd door zijn wilde vacht, is Bengalen alles wat gedomesticeerd is. Hij is sportief en robuust, intelligent en discreet, attent en sociaal. Hij houdt van jagen en zwemmen.

De Blauwe Rus

Russisch Blauw ras kattenknoop

Oorspronkelijk afkomstig uit Archangelsk in Rusland, is het ook bekend als een Spaanse kat. Russisch blauw bevalt met zijn borstelige vacht van kort haar, zwart of wit, maar meestal zilver (grijsblauw). Het heeft grote groene ogen, lange oren en een lange staart.

Qua karakter heeft de Blauwe Rus een hekel aan narigheid en lawaai. Hij is minder actief en zoekt voortdurend rust en absolute rust. Zijn holle wangen als de jukbeenderen van mensen, geven het een air altijd joviaal en beleefd. Gereserveerd tegenover buitenlanders, is het een goede metgezel voor zijn meester

Bombay

Bombay ras kat

Het kattenras Bombay verschijnt in de Verenigde Staten, na de kruising tussen een Amerikaanse Birmees en een Amerikaanse korthaar. Deze huisgenoten hebben een matig lange staart, goudgele amandelvormige ogen, die hun korte gitzwarte vacht benadrukken die alle mysteries waard is. Het heeft ook de bijnaam de zwarte panter in miniatuur, een van de mooiste zwarte kat.

Afgezien van zijn elegante vacht, charmeert de Bombay ook met zijn kalme en attente, sociale en discrete houding. Het heeft een robuuste ruggengraat die het kracht en behendigheid geeft. Hij is wijs en sluw zoals elke goede jager.

De Britse korthaar

Brits korthaar strekt zich uit op een tapijt

Met zijn ronde kop als een appel is de Britse korthaar een trots ogende Engelsman met een Egyptische oorsprong. Het ras is erg oud en heeft een middelgroot lichaam. Deze katachtigen hebben ronde ogen, een kleine staart, een korte en bossige vacht met verschillende kleuren toegestaan (zilver, wit, blauw, crème, rood, zwart en goud).

De Britse korthaar is een veerkrachtige kat die zich gemakkelijk aanpast aan zijn omgeving. Hij is gemakkelijk in de omgang, kalm en vertederend voor het hele gezin. Hij houdt van zijn meester met een tedere liefde en zal weten hoe hij hem de discretie kan geven die hij nodig heeft.In.

Lees ook:   11 effectieve tips: Leer je kat 's nachts door te slapen!

De Maine Coon

Maine Coon staat in de tuin

De Maine Coon is een ras van grote katten dat inheems zou zijn in de Verenigde Staten van Amerika en het resultaat is van de kruising tussen een wasbeer en een huiskat. Het is de grootste en grootste kat ter wereld, wat enorm bijdraagt aan zijn charme. Het is ook de favoriete kat van de Fransen.

De Maine Coon heeft alle lichaamsbouw en gedrag van een hond. Zijn snuit is vierkant, zijn haren middellang, zijn staart lang en borstelig met haar. Hij houdt van zwemmen, spelen en jagen. Hij is nooit agressief, maar sociaal, teder en loyaal aan zijn meester.

De Perzische

Outdoor Perzische ras kat

Het ras van Perzische katten is oud. Het is ontstaan in Perzië, het huidige Iran, voordat het werd geïmporteerd en ontwikkeld in Engeland. De Perzische is een van de mooiste en aantrekkelijkste katten met zijn dichte langharige vacht. Hij heeft ronde ogen, een ronde kop en een neus die door zijn mond wordt verpletterd.

Onder zijn prinselijke lucht is de Pers een kleine luiaard die het grootste deel van zijn tijd slaapt. Daarom is hij kalm en stoort hij niet. Hij is erg aanhankelijk (iets te veel trouwens) maar heeft constant aandacht nodig.

Het Heilige van Birma

Heilig ras kitten van Birma

Het is een kattenras van Franse oorsprong dat het resultaat is van een perfecte kruising tussen de Perzische en de Siamees waaruit het de beste troeven haalt. De Birmees is een elegante kat die een witte vacht over het hele lichaam heeft met een paar markeringen die op de oren, staart en poten verschijnen. Maar de uiteinden van de benen zijn altijd wit.

Met zijn ronde en blauwe ogen heeft de Birmees veel tederheid te bieden, een van de mooiste blauwogige kat. Hij onderscheidt zich door zijn altijd kalme en vredige houding. Intelligent, hij houdt ervan om zijn haar te laten strelen en haat de angst van eenzaamheid.

Lees ook:   Kleurvoorkeuren van katten: Wat trekt hun aandacht?

Le Savannah

Jonge Savannah ras kat

De Savannah is een van de mooiste kattenrassen mede vanwege hun grote formaat. Het is een vrij zeldzaam ras van Afrikaanse oorsprong, het resultaat van de kruising tussen een Bengaal wiens gevlekte vacht het nam, en een serval katachtige van de bossen van Afrika. Hij maakt indruk met zijn lange staart die alleen al zo groot is als een normale kat.

Verscheen in de Verenigde Staten tegen het einde van 20Þ eeuw, het ras is vernoemd naar een stad in de staat Georgia. De Savannah is een intelligente, zachtaardige en aanhankelijke kat. Net als zijn voorouder de serval, is hij levendig en springt hij graag.

De Schotse Vouw

Jonge Schotse Vouwkat

De Scottish Fold is een prachtige Schotse kat die veel charmeert met zijn Fold-oren naar voren. Dit mooie defect is het gevolg van de mutatie van een dominant gen in deze katachtigen. Het geeft ze die onschuldige en ontroerende lucht dat we ze herkennen. De Scottish Fold heeft een perfect ronde kop, met ronde, gele ogen.

Dit is een kat die, wanneer hij bevriend is met het gezin, niet veel aandacht zal vragen. Het is gereserveerd, rustig en gecomponeerd. Gematigd in zijn emoties, hij is nog steeds gelukkig en speelt graag.

De Siamees

Siamese raskat liggend

Siamezen zijn katten afkomstig uit Zuidoost-Azië, in de oude Siam-tempels van Thailand. Ze werden geëxporteerd naar Engeland en onthuld aan het grote publiek op 19Þ eeuw. De Siamees trekt aan met zijn prachtige amandelvormige hemelsblauwe ogen, zijn driehoekige kop verborgen in zwart en zijn ongewone colorpoint-vacht.

De Siamees heeft een zeer sociaal karakter en communiceert graag met de mensen om hem heen. Hij is heel open, gastvrij en verspreidt zijn goede humeur graag over het hele huishouden. Nieuwsgierig van aard, weet hij genegenheid te geven en verwacht niet minder, ondanks dat hij een goede prater is.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.