▷ 13 Geuren Katten Echt Haten!

Met zijn 200 miljoen reukcellen (vergeleken met slechts 5 miljoen voor mensen) kan uw kat de geuren om hem heen 50 tot 100 keer beter waarnemen dan u! Reden waarom het erg gevoelig kan zijn, of zelfs haat bepaalde geuren die echter erg aangenaam voor je zijn.

Onder de vele geuren waar katten niet van genieten, zijn hier de 13 meest voorkomende die katten het meest storen. Dan is het aan jou omgebruik deze geuren om uw kat niet te storen of integendeel hem te laten vluchten van bepaalde plaatsen.

De geur van de vuile kattenbak

Als we zeggen dat de kat schoon is, is dat een bewezen feit. De netheid van de kat is niet alleen lichamelijk, maar hij wil ook in een schone omgeving leven. Dat is de reden waarom, als zijn nest niet wordt geleegd en schoongemaakt, hij zal stoppen met het gebruik ervan.

Inderdaad, als onze eigen uitwerpselen zelf weerzinwekkend voor ons zijn, is het hetzelfde voor de kat. Wanneer hij in het nest poept, als het niet wordt schoongemaakt, een geur opduikt en jaagt de kat weg die binnenkort ergens anders heen gaat om zichzelf te ontlasten.

Raskat Sphynx

Schoonmaakmiddelen en huishoudelijke zeep

Gemaakt van min of meer toxische verbindingen en chemische stoffen, Zepen en andere huishoudelijke schoonmaakmiddelen stoten katten af. Let dus op de producten die je gebruikt voor het onderhoud van de accessoires van je bolletje haar (strooisel, kom, kom water, etc…).

Het reukvermogen van de kat is zeer ontwikkeld, gebruik geen schoonmaakmiddel, tenzij het een vrijwillige handeling is om je kleine katachtige af te weren.

Lees ook:   for life

Parfums en luchtverfrissers

Of ze nu bedoeld zijn voor persoonlijk gebruik of om goede geuren aan je interieur te geven, Parfums en luchtverfrissers worden niet erg gewaardeerd door onze 4-legged metgezellen. Hun hoge concentratie van aroma’s en geuren prikkelt het reukvermogen van de kat negatief.

Wees dus erg achterdochtig in uw gebruik omdat Je kat kan ronduit weigeren om in je armen te komen Hoe gezellig ze ook zijn, verlaten de woonkamer, of nog erger, het huis. Bovendien laat de huidige trend zien dat in vergelijking met de buitenkant, het interieur van het huis meer vervuild is voor onze huisdieren.

Etherische oliën

Ze hebben een sterke geur waar katten een hekel aan hebben! Ze moeten in redelijke verhoudingen worden gebruikt omdat ze in overmaat worden gebruikt, Ze vormen risico’s op vergiftiging voor de katachtige. Weet dat katten geuren niet ruiken met dezelfde intensiteit als wij: het katachtige reukvermogen is veel meer ontwikkeld dan het menselijke reukvermogen.

Dus zelfs als u essentiële oliën gebruikt om een kat af te weren, zijn er enkele aanbevolen planten, zolang u de dosis niet overdrijft. Maar andere planten zoals lavendel en eucalyptus kunnen gevaarlijk zijn.

Citrus ruikt naar citroen

Zie je die bloemige essentie die ontstaat als we een citroen of een sinaasappel schillen, en die ons hard doet niezen? Katten hebben er een hekel aan! Dezelfde observatie wordt gemaakt voor alle citrusgeuren in het algemeen, omdat hun huid essentiële oliën bevat.

Dit verklaart waarom Citrusvruchten worden gebruikt als natuurlijke insectenwerende middelen om een kat weg te houden specifieke locaties. Gooi natuurlijke citroenschillen of spuit sheeld schil in kokend water.

Savannah Kat

De geur van banaan

Onze 4-poots metgezellen delen helemaal niet onze smaakopvatting over dit goede kaliumconcentraat waar we graag van genieten. In feite is het juist de hoge concentratie kalium in bananen die katten nauwelijks verdragen.

Lees ook:   Populairste unisex kattennamen: een lijst van 101

Om het te bewijzen, leg je een bananenschil op een meubelstuk waarop je geen kattenhaar wilt hebben: zorg ervoor dat je kat het betreffende meubilair niet eens mist.

De geur van munt

Degeur van munt zoals alle essences op basis van menthol jaagt bovendien katten weg. Wanneer alleen ingeademd, veroorzaakt deze geur alleen irritatie aan de katachtige en beweegt deze zich ervan af. Maar als hij munt komt eten, loopt hij het risico op intoxicatie.

Ui en knoflook

De sterke essentie van ui die ons doet huilen en de penetrante geur van knoflook schrikken katten af. Ze worden ook gebruikt als een natuurlijk en onschadelijk afweermiddel voor katten.

Smeer een paar plakjes verse ui en gepelde en gesneden knoflookteentjes op je meubels, balkon of in de moestuin waar je huisdier niet welkom is, en hij neemt het escampettepoeder.

Specerijen zoals peper of mosterd

De geur van veel kruiden die je gebruikt voor je gerechten zoals peper, chilipepers, komijn, kaneel, mosterd, kruidnagel en vele anderen schrikt katten af : ze kunnen er helemaal niet tegen!

Inderdaad, de sterke en penetrante geur van kruiden wordt door de kat als een toxine waargenomen. Het gebruik van kruiden is daarom een natuurlijke, effectieve en veilige praktijk om een kat weg te jagen.

Kattenkruid met een kat

Geuren van lavendel, tijm of eucalyptus

Lavendel, tijm en eucalyptus zijn aromatische planten die anti-katten worden genoemd, omdat ze katten afstoten. Voor het specifieke geval van lavendel is het de plant wiens geur de kat het meest haat. Het is schadelijk voor hem en hij is zich ervan bewust.

Kweek het gewoon in je moestuin en je kunt je groenten kweken zonder bang te zijn dat een lelijke kat je zal irriteren. Geen barrière nodig, de kat weet dat we niet met vuur spelen!

Lees ook:   Optimale kattenbakmaat voor Britse Korthaar: Kies de juiste grootte!

Pijnboom

Zeer gewaardeerd om zijn aangename geur, dennen is een onderdeel van veel parfums. Het is een geur die helemaal niet sterk is, maar eerder zoet en fris, die katten ondersteunen als het niet overmatig is. Dit verklaart waarom sommige kattenaccessoires (zoals kattenbak) vaak van dennenhout zijn gemaakt.

Echter Wanneer de geur van dennen te geconcentreerd is, kan het sommige katten storen, tot het punt dat hij zijn nest categorisch weigert. Dus als u niet zeker bent van de samenstelling van een kattenaccessoire, kies dan altijd voor geurloze en inerte materialen zoals plastic.

De geur van andere katten

Wanneer een kat gewend is om dagelijks schouders met een ander te wrijven, leven ze in perfecte harmonie: elk kent en verdraagt de geur van de ander.

Maar wanneer er een nieuwe rekruut in de familie is, de oorspronkelijke kat des huizes kan niet tegen de geur van de ander. Vergeet niet dat de kat een natuurlijk roofzuchtig instinct heeft, dus Het is duidelijk een onbekende en zelfs een potentiële vijand die zijn grondgebied binnendringt..

Witte azijn

Spuit een paar druppels witte azijn op je meubels en op je bevoorrechte plaatsen is oma’s recept om huiskatten op afstand te houden; Efficiëntie en tevredenheid gegarandeerd. Zeer aanwezig in het dagelijks leven thuis, Azijn heeft veel deugden en wordt voor veel huishoudelijke doeleinden gebruikt.

Zelfs als kattenafweermiddel zorgt het ervoor! Het is de remedie bij uitstek voor katten die niet graag naar de kattenbak gaan, maar zich liever ontlasten op de mooie leren stoel. Het reinigt niet alleen vuil wasgoed, maar het voorkomt ook verdere blunders.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.