▷ 16 compatibele kattenrassen die goed overweg kunnen met honden!

Heb je ooit met katten en een vijandelijke hond geleefd? Nou, het is een nachtmerrie! Als u meerdere huisdieren wilt hebben, waaronder katten en honden, is het beter om ervoor te zorgen dat ze vanaf het begin zonder zorgen kunnen samenwonen.

Abessijn, Sphynx, Bengalen, Ragdoll en vele anderen zijn kattenrassen die van nature de neiging hebben om gemakkelijk samen te leven met honden. Maar je moet er ook voor zorgen dat je hond ook van nature meegaand is, Chien.fr zal in dit opzicht zeker van grote hulp zijn.

Ontdek voor meer informatie onze selectie van 16 kattenrassen die het beste overweg kunnen met honden.

Le Birmees

Birmese kittens

Het is een middelgrote kat met fijn en kort haar afkomstig uit Thailand, maar ook uit Birma. Zijn sepiakleurige vacht en grote ronde ogen voor het Europese type maken het een bijzonder mooie kat die je graag zult aaien als het gaat om knuffelen bij jou in de buurt.

De Abessijn

Abessijn van voren

De Abessijn is inheems in Ethiopië en Zuidoost-Azië wordt gekenmerkt door zijn driehoekige kop, lange taps toelopende staart en enigszins tabby vacht. Soms Bunny Cat genoemd, is deze kat ideaal als je een alerte, aanhankelijke en levendige kat wilt met wie je goed kunt opschieten.

Tonkinese

Tonkinese kattenras

Hier is een kat te mooi die je zal laten smelten met zijn uiterlijk … Deze hybride die het resultaat is van het huwelijk tussen een Siamees en een Birmees is een kat met kort of middellang haar en kleuren die variëren van de ene kat tot de andere. Het bestaat in verschillende variëteiten en zijn walnootvormige ogen, zijn karakter zowel levendig als kalm, zullen ervoor zorgen dat je het snel adopteert.

Lees ook:   De meest genoemde namen in 2019

Bombay

Bombay ras kat

De Bombay is een kat die het gevolg is van de kruising tussen zwarte Amerikaanse kortharen en Birmeses zand geboren met het doel een miniatuur zwarte panter te zijn. De gitzwarte jurk en geel-koperachtige ogen vormen een prachtig contrast dat het mooi en fascinerend maakt. Een middelgrote kat met zacht haar en een rustig karakter, perfect voor knuffels!

De Ragdoll

Blauwogige Ragdoll kat

De naam komt van de eigenaardigheid die het heeft om zo zacht te worden als een lappenpop wanneer het wordt gedragen. Vanwege de langzame groei heb je voldoende tijd om dit ras van grote katten met lang gezellig haar voor je ogen te zien bloeien. De Ragdoll is een ietwat angstige en vriendelijke metgezel om te beschermen.

Noors

Novegian ras kat

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Noor inheems in Noorwegen en wordt hij ook wel Noorse boskat of norsk skogkatt genoemd. Het is mooi met zijn dikke vacht bestaande uit zijn halflange haar, een teken van zijn Scandinavische oorsprong en zijn zachte ogen. In het bijzonder zal het de ideale partner zijn voor atleten en outdoor stamgasten.

Le Bengalen

Bengaalse Kat

Hier is de lookalike uit de Verenigde Staten van de Bengaalse luipaardkat van de kruising tussen huiskatten en een soort wilde kat, hier is de Bengaal. Als je van exotische en wilde katten houdt maar vriendelijk bent met andere dieren, dan heb je de perfecte kat: levendig, nieuwsgierig maar ook erg aanhankelijk.

Turkse Angora

Turkse Angora ras kat

De Turkse Angora is een kattenras uit Turkije met middellang haar en is ingedeeld in de categorie katten – buitenlands, vanwege zijn slanke en slanke silhouet zoals de Abessijn. Als u het verfijnde type bent, zult u dol zijn op dit natuurlijke kattenras waar vele anderen vandaan komen.

Lees ook:   erebus

De Maine Coon

Maine Coon staat in de tuin

Een grote kat met een rustiek uiterlijk en middellang haar, de Maine Coon-kat wordt ook gekenmerkt door zijn vierkante snuit, puntige gevederde oren en prachtige staart in pluim. Deze vriendelijke en zeer tedere kat, hoewel in het begin intimiderend, is een natuurlijk ras uit Noord-Amerika.

Le Somalisch

Somalische raskat

Deze moet goed overweg kunnen met de Abessijnen, omdat ze bijna deel uitmaken van dezelfde familie. Inderdaad de Somaliër wordt gerekend tot de variëteiten van langharige Abessijnen en worden soms aangeduid als “langharige Abessijnen”. Dit kattenras zou het resultaat zijn van een genetische mutatie en wordt beschouwd als zeer intelligent, speels, nieuwsgierig en duidelijk vriendelijk.

De Amerikaanse korthaar

5 Amerikaanse korthaar Chartons

Deze lange en middelgrote kat is een atletische, rustieke en sterke kat, typisch voor katten die bijzonder goed zijn in jagen. Haar jurk is bedekt met grote strepen en haar ronde, gespreide, groengele ogen zijn zeer goed afgestemd op de laatste. Qua karakter is de Amerikaanse Korthaar een actieve maar ook emotionele buitenkat.

De Sphynx

Kitten ras Sphynx

Wanneer we het over de Sfinx hebben, denken velen aan het oude Egypte en negeren dat het eigenlijk een kattenras is dat openstaat voor delen en dat vriendelijk is voor andere katten en honden. Als je van bepaalde rassen houdt, zul je betoverd worden door deze die zich onderscheidt door de bijna volledige afwezigheid van haar op het lichaam.

De Japanse Bobtail

Japanse Bobtail kat

Dit is een ras uit Japan en Zuidoost-Azië, waarvan het belangrijkste kenmerk de zeer korte, gekrulde staart is. De jurk bestaat vaak uit 3 kleuren die zwart, wit en bruin zijn. In Japan wordt dit ras beschouwd als een symbool van vriendschap en een geluksbrenger.

Lees ook:   15 Purr-fecte en Grappige Kattenweetjes voor Kids!

De Siberische

Grijze Siberische Raskat

Gekenmerkt door zijn tonachtige silhouet, groot formaat, middellang en dik haar, is het Siberische kattenras afkomstig uit Rusland. Naast het feit dat het compatibel is met de andere katten op deze lijst en met honden, staat dit kattenras bekend als het meest hypoallergeen ter wereld, dat daarom zeer weinig allergenen heeft.

De Turk van Van

Turkse Van Cat

Nog steeds Lake Van Cat genoemd vanwege zijn oorsprong uit de Lake Van-regio in het zuidoosten van Turkije, zal deze lange, grote en energieke kat je ook verleiden met zijn intelligentie en vaardigheid.

Het Heilige van Birma

Heilige raskat van Birma

De Heilige Birma is een kattenras afkomstig uit Frankrijk met lang haar, een doordringende look en witte poten die de indruk wekken dat het handschoenen draagt. Qua karakter is hij zachtaardig en aanhankelijk, maar ook erg speels.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.