▷ 17 tekenen die bewijzen dat je kat van je houdt en gelukkig is!

Onze katachtige metgezellen hebben veel manieren om hun emoties te uiten en als het gaat om het tonen van hun genegenheid of ons laten zien dat ze bijzonder gelukkig zijn, hebben ze een veelheid aan gedragingen om zichzelf begrepen te maken.

Wil je bevestiging hebben dat je kat gelukkig is? Kijk zelfs of je kat echt van je houdt. Om u te helpen het beter te herkennen, hebben we 17 tekenen die je zullen bewijzen (als je er nog steeds aan twijfelde) dat je kleine haarbal van je houdt en blij met je is.

Hij kijkt je langzaam knipperend aan.

Genegenheid en geluk kunnen verschijnen in de ogen en oogbewegingen van uw kat. Je kunt het gemakkelijk lezen als je naast je zit of ligt, hij knippert of knijpt langzaam als hij je aankijkt. Met dit gebaar laat hij je weten dat hij zelfverzekerd en ontspannen is en zich goed bij je voelt.

Hij geeft je geschenken … (Wonen of …)

Het is gebruikelijk om geschenken aan te bieden om onze genegenheid te tonen en de mensen van wie we houden of om wie we geven te behagen. Welnu, hetzelfde geldt voor katten tegenover hun mensen. Het is inderdaad gebruikelijk dat katten die toegang hebben tot de buitenkant een deel van hun verse of dode prooi terugbrengen om ze aan hun meester aan te bieden.

Als deze levende of dode geschenken een bewijs van liefde zijn, kunnen ze ook worden gezien als een uitnodiging om te gaan jagen. Je 4-poots vriend die je niet ziet jagen, maakt zich zorgen dat je honger hebt. Dus geeft hij je zijn prooi, een manier voor hem om voor je te zorgen.

Hij heeft een goede eetlust zonder misbruik te maken

Dit is waarschijnlijk het teken dat bij alle meesters eruit springt. Er is geen eenvoudigere manier om het plezier van uw kat te detecteren dan door de eetlust waarmee hij het voedsel eet dat u serveert. Het is duidelijk dat hoe beter je kat eet, hoe gelukkiger en gezonder hij is.

Lees ook:   Zijn lelies gevaarlijk voor katten? Zeker!

Pas echter op voor vraatzuchtige eetlust! Een grote eetlust die bijna de neiging heeft om boulimia te worden, is niet altijd synoniem met tevredenheid. Achter de onverzadigbare eetlust van uw kleine katachtige kan stress of een ernstige ziekte zoals hyperthyreoïdie of kattendiabetes schuilgaan … In ieder geval moet overmatig eetgedrag u waarschuwen en veterinair overleg rechtvaardigen.

Hij spint met een groot hart

Spinnen is een bijzonder teken van welzijn dat zelden bedriegt over de emotionele toestand van een kat. Als je hoort of voelt dat je kat spint wanneer je hem benadert of wanneer je hem op schoot aait, begrijp dan dat hij zich erg gelukkig voelt.

Als het meer in het algemeen wordt geassocieerd met een staat van gelukzaligheid bij uw kat, kan spinnen ook een natuurlijke manier voor hem zijn om zijn stress of angst te verminderen om zich beter te voelen. Spinnen helpt ook om hem gerust te stellen en zijn pijn te verlichten wanneer uw kat zich onwel voelt.

Vrouw en kat delen een goede tijd

Hij wrijft tegen je aan, van top tot teen

Je haarbal die over zijn hoofd wrijft en de rest van zijn lichaam tegen je aan laat je ook zien dat hij van je houdt en ervan geniet om bij je in de buurt te zijn. Het zal vaker tegen je hoofd en benen wrijven als het aan je voeten ligt, maar het kan het ook op andere delen van je lichaam doen.

Bovendien kunnen de feromonen die hij op je deponeert ook het vertrouwen betekenen dat hij in jou en een direct lid van zijn familie stelt.

Hij legt zijn achterste bloot.

Het lijkt misschien een vreemde of vreemde manier om je emotie te uiten, maar het feit dat je kat je zijn achterste laat zien, is inderdaad een teken van genegenheid.

Inderdaad, in plaats van te proberen je te irriteren of te irriteren, als je kat zijn achterste blootlegt, geeft hij gewoon aan dat hij blij is om bij je te zijn.

Hij kneedt je en ligt op je

Kneden is een gebaar dat je kat vanaf zijn vroegste jeugd maakt en dat hij zelfs tijdens de volwassenheid heeft gehouden. Inderdaad, toen hij nog een kitten was, moest je kleine katachtige de uiers van zijn moeder kneden om de melk er beter uit te krijgen. Kortom, het was een gebaar met betrekking tot eten, vooral voorbehouden aan zijn moeder.

Volwassen worden bereikt, kneden is nu verwant aan een gebaar van liefde of genegenheid en vervulling. Sterker nog, je kat qJe kneedt op je buik als je bovenop je ligt, bewijst je niet alleen dat hij van je houdt, maar waardeert ook je aanwezigheid.

Hij ligt op zijn rug voor je

Het is niet gebruikelijk om een kat met zijn rug naar de grond te zien liggen, zijn buik bloot en zijn poten in de lucht. Voor de kat weerspiegelt een dergelijke positie het hoogste niveau van onderwerping dat een kat kan tonen aan een soortgenoot die hij als dominanter beschouwt.

Lees ook:   Leo's Cat Food: An Honest Review in 60 Characters

Als uw kat de gewoonte heeft om op zijn rug voor u te liggen en zijn poten in de lucht op te tillen, betekent dit dat hij volledig vertrouwen in u heeft. Maar hij kan je ook laten zien dat hij bereid is zich volledig aan jou, zijn meester, te onderwerpen.

Hij slaapt in je spullen

Sommige katten houden ervan om in hun knusse bed te koeren, anderen zullen zichzelf in een kast gooien. Slaapt de jouwe liever in je spullen of op je kleding? Dit lijkt misschien een beetje excentriek, maar wees gerust, er is een goede reden voor deze gewoonte van je katachtige.

De verklaring ligt vooral in de perceptie die hij heeft van geuren en de verbinding die hij maakt met zijn behoefte aan veiligheid. Inderdaad, als uw kat gerustgesteld is door uw geur, zal hij de neiging hebben om zich te haasten op alle voorwerpen die het dragen of om daar te rusten.

Als hij bijvoorbeeld op een kledingstuk slaapt dat jouw geur draagt, is dat waarschijnlijk omdat hij zich veilig voelt. Maar het kan ook betekenen dat hij jouw spullen comfortabeler vindt dan zijn bed, katten staan bekend om hun smaak voor comfort.

Vrouw fan van kat met haar kat

Hij slaapt met je mee

Katten zijn dieren die beveiliging nodig hebben. Als het tijd is om hun ogen te sluiten om te rusten of in slaap te vallen, is het logisch dat ze op zoek zijn naar een veilige plek waar ze zich beschermd voelen. En voor je kat is de beste van deze plaatsen waarschijnlijk je bed!

Als je kat liever in bed glijdt om in een vreemde positie tegen je of vlak naast je te slapen, is dat omdat hij zich veiliger voelt om je heen of opnieuw het teken van vertrouwen vertaalt dat hij in je plaatst.

Hij heeft een goed opgetrokken staart

De staart maakt ook deel uit van de signalen die katten gebruiken om te communiceren. De bewegingen en vorm die ze op een bepaald moment aanneemt, kunnen je veel vertellen over haar humeur of de emoties die ze probeert te communiceren.

Over het algemeen, als je kat energiek met zijn staart kwispelt, is dat omdat hij boos of bezorgd is. Meer ontspannen en gecomponeerd, zal het een kalme en gepoetste staart hebben.

Beter nog, als je viervoeter zijn staart rechtop steekt met het uiteinde een beetje gebogen als een haak wanneer hij je ziet, houd je daar een bewijs dat hij gelukkig is en het aan je wil laten zien.

Hij is actief, speels of nieuwsgierig

De meeste katten hebben een aangeboren speels temperament en kunnen erg actief en min of meer nieuwsgierig zijn als ze in een gelukkige of opgewonden stemming zijn. Daarom, als je merkt dat je kleine kat graag plezier met je heeft of een groot deel van zijn dag stoom afgeeft aan zijn speelgoed, zorg er dan voor dat je een gelukkige kat hebt.

Lees ook:   delight mobile bundel

Aan de andere kant, als je merkt dat je metgezel weinig interesse toont in de activiteit en je de indruk geeft altijd down te zijn, is dat omdat hij misschien ziek is, lui is of een moeilijk karakter heeft.

Hij is spraakzaam zonder aan te dringen

In plaats van zichzelf uit te drukken door middel van visuele en lichaamssignalen, kunnen katten ook vocalisaties gebruiken om zichzelf te laten begrijpen door hun leeftijdsgenoten of door mensen. Zo kan je kleine katachtige miauws gebruiken om je aandacht te trekken, om eten te vragen, om een knuffel of streling te vragen of je te laten zien dat hij gewoon gelukkig is. Zo’n miauw zal meestal acuut zijn.

Pas echter op dat het niet te spraakzaam is met het risico onaangenaam te zijn. Als sommige mensen een natuurlijke neiging hebben om meer te miauwen dan anderen, kan een kat die indringend miauwt in nood zijn, hebben we een ernstiger probleem.

Hij neemt de tijd om zich te wassen

Voor katten is het zeer regelmatig likken van hun haar een ritueel van hygiëne en welzijn. Dus als je kat de tijd neemt om te verzorgen, is het niet alleen om er mooi en schoon uit te zien, het is ook omdat hij gelukkig is en zich goed voelt.

Kitten in de armen knuffelig

Hij likt je zonder misbruik te maken

Wanneer je kat zichzelf meestal likt, is hetst dat hij zijn toilet doet. Wanneer hij je komt likken, wordt zijn gebaar een teken van genegenheid.

Als je je haarbal streelt en ze begint je vingers, gezicht, neus of haar te likken, betekent dit dat ze van je houdt en je als een lid van haar familie beschouwt of dat ze vooral van je gezelschap geniet.

Hij wrijft zijn neus tegen je aan

Net zoals een kat op een vriendelijke en zelfverzekerde manier tegen zijn mens wrijft, is het feit dat hij zijn neus tegen het lichaam van zijn meester wrijft een sterk emotioneel gebaar.

Als je kat probeert zijn neus aan de jouwe te plakken of over een ander lichaamsdeel te wrijven, is het om je te laten zien dat hij van je houdt, of dat hij zijn emotionele band met je creëert.

Hij zoekt uw aanwezigheid, maar houdt van zijn kleine activiteiten

Het feit dat uw kat op zoek is naar uw aanwezigheid en gezelschap is ook een mooi bewijs van genegenheid. Om je dit te laten weten, zal hij de neiging hebben om je door het huis te jagen, interesse te tonen in wat je doet en in je bedrijf te blijven.

Dat gezegd hebbende, moet hij je na een tijdje verlaten om zijn favoriete dagelijkse activiteiten uit te voeren, met het risico dat hij te gebonden of een pot lijm lijkt.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.