▷ 3+1 reden om een brokdispenser voor uw kat te kopen

Zoals alle katteneigenaren wilt u uw kat gelukkig maken, en dit houdt ongetwijfeld een goede voeding in. De kat is een geboren snacker, moet meerdere keren per dag eten, wat je dwingt om constant aanwezig te zijn om hem zijn brokjes te geven. Gelukkig is de brokdispenser uitgevonden om je leven te vereenvoudigen. In de rest van dit artikel vind je een aantal goede redenen om een brokdispenser voor je kat te kopen.

Een brokdispenser bevrijdt u van het gedoe van het voeren van uw kat op specifieke tijden

Vanwege zijn kleine maag moet de kat meerdere keren per dag eten, in kleine hoeveelheden. Hij kan meer dan 10 keer eten in 24 uur. Dus om het natuurlijke voedingsritme van uw kat te respecteren, moet u hem meerdere keren per dag voeden, op vaste tijden. Het niet respecteren van de voedingsbeperkingen van uw kat kan van invloed zijn op zijn gezondheid en zelfs zijn gedrag (frustratie, agressiviteit, tijgersyndroom,…)

Met een brokdispenser, geen momenten van angst meer wanneer het tijd is om je kat te voeden en je niet klaar bent om naar huis te gaan. Want, zoals de naam al doet vermoeden, De dispenser biedt brokjes aan uw kat en in uw plaats, waardoor u volledig wordt bevrijd van deze beperkingen.

Lees ook:   fxd

Met een brokdispenser kunt u uw kat te groot rantsoeneren

De ideale manier om een kat te voeren is zelfbediening, dat wil zeggen om een grote hoeveelheid brokjes ter beschikking te stellen, die hij naar eigen goeddunken kan consumeren (kom tot de rand gevuld of handmatige brokdispenser). Inderdaad De meeste katten weten instinctief hoe ze zelf hun rantsoen moeten reguleren. Maar het gebeurt dat sommigen niet slagen en veel meer gaan eten dan nodig is, totdat ze overmatig aankomen.

Zo zal een automaat waarmee u de hoeveelheid en het aantal dagelijkse maaltijden van een zwaarlijvige kat kunt regelen, u helpen om met gemak het dieet van uw zwaarlijvige kat te volgen en hem een normaal gewicht voor zijn gezondheid te laten herwinnen.

Daarnaast wordt een kat te dik omdat hij veel eet maar ook omdat hij te weinig aan lichaamsbeweging doet. Dus een brokjesspeelgoeddispenser (die de kat in kleine hoeveelheden voedsel geeft wanneer je ermee speelt) zal je luie kat dwingen om te oefenen tijdens het voeren.

Met een brokdispenser kun je in alle rust meerdere dagen weg zijn

Zoals eerder vermeld, is het ideaal voor de kat (die weet hoe te rantsoeneren) zelfbediening. Wanneer je meerdere dagen weg moet zijn (sowieso niet meer dan 5 dagen!), een of twee kommen tot de rand gevuld zullen niet voldoende zijn, om nog maar te zwijgen van het feit dat de kwaliteit van de brokjes verslechtert bij langdurig contact met de omgevingslucht.

Een brokdispenser, met zijn autonomie van enkele dagen of zelfs weken, en vooral met zijn vermogen om de kwaliteit, smaak en aroma’s van de brokjes die daar zijn opgeslagen te behouden, stelt u in staat om met rust te vertrekken, maar niet zonder de elementaire controles uit te voeren.

Lees ook:   whiskas junior brokjes

Een brokdispenser maakt je kat onafhankelijk

Met een brokdispenser thuis, Je kat komt je niet meer lastigvallen als hij honger heeft, maar zal naar zijn geliefde distributeur gaan. Uw kat zal u niet langer associëren met voedsel, en als hij naar je toe komt, zal het alleen voor knuffels zijn.

Een brokjesdispenser geeft dus meer zelfstandigheid aan je kat.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.