▷ 4 stappen om je kat aangelijnd te leren lopen

Alle katteneigenaren willen graag zien dat hun kleine haarbal hen volgt tijdens een korte wandeling. En Veel appartementkatten willen graag het buitenleven ontdekken voor hun grotere goed.

Wist je dat het heel goed mogelijk is om je kat te leren lopen aan de lijn om hem wat frisse lucht te laten krijgen? Maar een kat buiten gedraagt zich niet als een hond, hij zal zich liever verstoppen, in bomen klimmen.

Leren lopen aan de lijn vereist veel delicatesse en geduld. Hieronder vindt u al onze tips en trucs om uw kat aan de lijn te laten lopen zonder uw hoofd te breken en vooral zonder hem te traumatiseren.

Je kat aan de lijn uitlaten: een lange stage

Vanwege de aard van de kat is een wandeling aan de lijn met hem een activiteit die niet alleen van tevoren goed moet worden voorbereid, maar ook veel geduld vereist. Sommige katten ontwikkelen zelfs een buitengewoon vermogen om een hond waardig te lopen.

Kitten op een wandeling in een parkInderdaad, om te voorkomen dat je je kleine kat meer kwaad dan goed doet, moet je eerst rigoureus de uitrusting selecteren die voor de rit zal worden gebruikt, inclusief een harnas en een riem. Vervolgens moet u vertrouwd raken met deze apparatuur.

Lees ook:   kattengordel

Tot slot, de moeilijkste en die veel geduld zal vereisen: je moet geleidelijk je kleine bolletje haar wennen aan de uitstapjes buiten. Onnodig te zeggen dat je geleidelijk moet gaan, in het tempo van je kat, zonder te proberen hem te forceren of onder druk te zetten.

Vergeet natuurlijk niet om hem te belonen met een traktatie elke keer dat hij zich goed gedraagt. Zoals je kunt zien, is dit een lang proces!

Hoe leer je je kat uitlaten in 4 stappen

Om uw kat zonder al te veel moeite te kunnen laten lopen, is het belangrijk om deze 4 stappen te respecteren en met geduld en zachtheid toe te passen:

1. Kies een harnas en een goede riem

Vergeleken met de halsband die verwondingen aan de kat kan veroorzaken als hij eraan trekt of er vanaf wil, is het ideaal om te kiezen voor een kattentuigje. Inderdaad, gehecht aan uw kat om hem op bijna het hele lichaam vast te houden, Het harnas verdeelt de spanning van de riem gelijkmatig, waardoor het risico op over-paniek en vervolgens letsel wordt beperkt.

In Wat de riem betreft, kies voor een voldoende lang model Zodat de kat gemakkelijk kan bewegen en zich vrij kan voelen, begint u met een riem van minimaal 1,2 meter en verlengt u vervolgens tot maximaal 5 meter als de kat goed gewend is.

2. Laat de kat wennen aan het harnas

Het ideaal is Eerst om visueel, tactiel en olfactorisch contact te creëren tussen de kat en het harnas met riem. Om dit te doen, laat het harnas en leid het aan op de plaatsen die uw kat frequenteert, zodat hij zijn geur kan zien, ruiken, spelen en impregneren.

Lees ook:   Kunnen Ragdolls alleen zijn zonder problemen?

Vervolgens Het zal nodig zijn om het harnas op hem te zetten, zodat hij went aan de aanwezigheid van de laatste op hem. Bevestig het harnas aan uw kat gedurende een paar minuten of zelfs 1 uur (afhankelijk van zijn reactie op het dragen van het harnas) per dag, gedurende meerdere dagen, bij voorkeur wanneer hij ontspannen is. Aarzel niet om hem te belonen, wat zijn vermogen om te wennen aan de aanwezigheid van het harnas op hem verder zal versterken.

Zodra je kleine katachtige gewend is aan het harnas, kun je de riem toevoegen. Ga geleidelijk en geduldig, laat hem bewegen zoals hij wil, totdat hij volledig went aan de aanwezigheid van de riem.

3. Begin op een rustige plek

Nu uw kat bekend is met het harnas en de riem, is het tijd om verder te gaan met initiatie tot lopen. Om te beginnen, begin op een rustige plek zoals uw veranda, dan de tuin of binnenplaats van het gebouw, enz … Het doel is om je kleine kat geleidelijk vertrouwd te maken met de buitenwereld en tegelijkertijd te beschermen tegen lawaaierige gebieden, omdat het geringste ongewone geluid waarmee hij te maken krijgt, hem voor het leven kan terroriseren en traumatiseren. En daarom zal hij nooit meer naar buiten willen.

4. Verhoog de tijd en het aantal wandelingen

Zodra uw kat goed bekend is met het buitenleven, kunt u geleidelijk toenemen de tijd, het aantal wandelingen en de plaatsen van de wandeling. Je kunt bijvoorbeeld evolueren van een wandeling van 5 minuten per week naar 3 wandelingen van elk 15 minuten per week.

Lees ook:   erebus

2 gouden regels om de kat van de wandeling niet te frustreren

Kat aan de lijn en harnas buitenHet ergste geval zou zijn dat je kat bij de eerste uitgang geterroriseerd wordt, zelfs voor het leven getraumatiseerd is en geen voet meer buiten durft te zetten. Hier zijn dus 2 regels die u moet volgen om een dergelijke situatie te voorkomen:

Dwing hem niet om in en uit te bewegen

Nog niet gewend aan de buitenkant, kan de kat enige terughoudendheid vertonen om het huis te verlaten of eenmaal buiten niet vooruitgaan en blijft om hem heen observeren.

Dwing hem gewoon niet, want als hij bang wordt na een gebeurtenis tijdens zijn eerste uitje, zal hij deze frustrerende gebeurtenis volledig integreren en weten, hij zal het niet meer of niet zo gemakkelijk herhalen en zal liever thuis in zijn hoek blijven, ondanks je inspanningen.

Trek nooit aan de lijn

De kat is een onafhankelijk dier, Hij zal het nooit op prijs stellen dat je aan de lijn trekt om hem een richting op te leggen.. Dit zal alleen maar de frustratie van Kitty creëren en ervoor zorgen dat hij in opstand komt.

Bovendien, als een element paniek veroorzaakt bij je katachtige en het is geagiteerd, trek dan niet aan de riem om het naar je toe te leiden, want het zal volledig verloren gaan tussen het element dat het in paniek maakt en jij die het ondanks zichzelf in je richting trekt. Neem hem in plaats daarvan in je armen en streel hem om hem gerust te stellen, en eenmaal kalm, zet hem weer neer en ga weer op pad.

Andere artikelen over dit onderwerp

Kunnen we een kat aan de lijn laten lopen?

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.