▷ 5 kattenrassen die de neiging hebben om te snurken!

Snurken is een vrij algemeen en normaal ademhalingsfenomeen bij katten. Dat gezegd hebbende, van sommige kattenrassen is bekend dat ze een aanleg hebben en een sterke neiging om meer te snurken dan enig ander individu van de soort.

Wil je weten welke? De Perzische, de Britse korthaar, de exotische korthaar, de Schotse plooi en de Himalaya behoren tot hen. Deze 5 kattenrassen staan ook bekend als brachycefale rassen en hier leggen we uit waarom ze de neiging hebben om veel meer te snurken.

De Perzische

Outdoor Perzische ras kat

Elegant en majestueus, de Perzische kat wordt in veel opzichten beschouwd als een van de mooiste rassen ter wereld. Zijn dichte vacht bijzonder fijn en zijdeachtig geeft het een koninklijke uitstraling. Maar zijn grootste specificiteit ligt in de atypische vorm van zijn gezicht waaraan het zijn bekendheid ontleent.

De Perzische onderscheidt zich door zijn grote ronde en heldere ogen, evenals zijn afgeplatte gezicht en zijn zeer korte en geplette snuit die het een nobele uitstraling geven.

Maar het is ook dit kenmerk dat helaas de meerderheid van de individuen van het ras vatbaar maakt voor sommige gezondheidsproblemen, ademhalingsproblemen en de sterke neiging om te snurken dat ze worden herkend. Afgezien daarvan blijft de Pers een zachte, vriendelijke, aanhankelijke en discrete (zij het luie) metgezel, ideaal voor het gezinsleven.

De Britse korthaar

Brits korthaar op het bed

De Britse korthaar is ook een bekende kat en wordt gewaardeerd door de meesters. Zijn grootste fysieke troef ligt waarschijnlijk in zijn afgeronde kop, grote ronde ogen, evenals zijn korte dichte en zijdeachtige vacht die het een levendige pluche uitstraling geeft.

Lees ook:   Katten herinneren en verlangen naar hun broers en zussen?

Het is ook een kat die overloopt van kwaliteit. Hij staat bekend om zijn aanhankelijke, sociale en volgzame temperament. Tolerant en geduldig, hij staat ook bekend als een verstokte speler. Aan de andere kant is een detail van zijn leven dat vaak het minst wordt genoemd, zijn neiging om te snurken.

Ja, Brits korthaar zijn katten die snurken, vooral personen bij wie het verpletterde uiterlijk van het gezicht en de gebogen neus enigszins lijken op die van de Perzische of de exotische korthaar.

De Exotische Korthaar

Exotisch korthaar kattenras

Oorspronkelijk afkomstig uit de Verenigde Staten, is de Exotic Shorthair een bal van haar die charme niet mist. Met zijn ronde kop, zijn grote ronde ogen uit elkaar en zijn lichaam helemaal in rondheid heeft hij meer dan genoeg om te verleiden.

Afgezien van zijn korte en donzige vacht, deelt het veel overeenkomsten met het Perzische, dat wordt beschouwd als de kortharige variant. Net als de laatste staat de exotische korthaar bekend om zijn kalme en discrete temperament, evenals zijn vermogen om eenzaamheid goed te verdragen.

Het heeft ook dit afgeplatte uiterlijk van het gezicht, evenals de geplette vorm van de neus. Hij heeft daarom de neiging om te snurken tijdens het slapen.

De Schotse Vouw

Schotse Vouw raskat

Deze ronde steenpuist met gevouwen oren heeft de reputatie een Zen-kat te zijn. Hij staat er ook om bekend een bijzonder aanhankelijk en sociaal karakter te hebben.

Kalm en volgzaam, hij is een eeuwige pacifist. Er is inderdaad geen greintje agressie of geweld in deze katachtige, waardoor het een gemakkelijke kat is en ideaal voor alle gezinnen.

Lees ook:   Kattige voetknabbels: Waarom bijt mijn kat in mijn tenen?

Zoals de meeste Brachycephalische kattenrassen, maakt het enigszins afgeplatte gezicht van de Scottish Fold, evenals de korte, geplette neus, hem vatbaar voor snurken.

Himalaya

Himalaya kattenras

De Himalaya is ook een van de kattenrassen waarvan de leden bekend staan om hun neiging om te snurken. Geboren uit een kruising tussen Perzisch en een Siamees, heeft de Himalaya grotendeels kenmerken van deze 2 rassen geërfd.

Je zult merken dat hij het zwarte masker en de unieke blauwe ogen van de Siamees draagt, evenals het enigszins afgeplatte gezicht en het verpletterde uiterlijk van de neus die eigen is aan de Perzische. Hij behoudt echter zijn eigen persoonlijkheid met zijn uitgesproken smaak voor comfort en knuffels. Evenals de gehechtheid aan zijn meester wiens aandacht hij voortdurend opeist.

Waarom snurken deze kattenrassen?

Als deze zogenaamde brachycefale rassen bijzonder gevoelig zijn voor het fenomeen van snurken, ligt de belangrijkste verklaring in hun anatomie. In het bijzonder die van van hun gezicht en luchtwegen.

Zoals hierboven vermeld, hebben de meeste van deze katten een platte schedel, een afgeplat gezicht en een min of meer verbrijzelde neus, waaraan een lange puck wordt toegevoegd. Hun luchtwegen zijn relatief smal, wat snurken bevordert.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.