▷ 5 manieren om uw kat thuis te vermaken en te plezieren

Alle katteneigenaren willen natuurlijk hun kat maken, de gelukkigste kat ter wereld, maar hoe het aan te pakken zonder meteen op het speelgoedpad op kat te rennen.

Is er niet een eenvoudig plezier om te installeren voor uw kat?

Er zijn verschillende manieren om uw kat thuis te vermaken, eenvoudig en zelfs goedkoop. Hier zijn er 5 die je thuis kunt opzetten voor het geluk van de Kitty.

Installeer een krabpaal, tot grote vreugde van uw kat

Krabpaal plafond bevestigingWe kunnen je nooit genoeg vertellen, een krabpaal maakt je kat blij. De krabpaal, vanwege zijn hoogte en zijn meerdere platforms en observatieposten, geeft de kat het gevoel een aanzienlijk groter territorium te hebben, over het algemeen hoe hoger de krabpaal, hoe meer katten leuk vinden.

En vooral met zijn meerdere accessoires zoals de krabpaal, meerdere toegangen, schuilplaatsen, speelgoed, is de krabpaal een compleet hulpmiddel om je kat te vermaken.

Je vindt een veelheid aan krabpaalmodellen op de markt, of je kunt er ook zelf een maken je lieve kat. Dus, als u een goede klusjesman bent, is er een oneindig aantal mogelijkheden voor u beschikbaar: u kunt een ontwerp en een aangepaste krabpaal voor uw kat maken, met wandpad (kleine planken bevestigd aan de muur), hangmat, hangbruggen, …

Bereid verrassende schuilplaatsen voor uw kat voor

Om uw kat thuis te vermaken, is niets beter dan een partij kleine schuilplaatsen die hij met grote verrassing en plezier zal ontdekken. En wat geweldig is aan dit alles, is dat er maar weinig nodig is om een schuilplaats voor uw kat te creëren, zonder dat u uw huis hoeft te transformeren. Het kan een bedrok zijn, een plaid op een fauteuil of stoel, een gordijn geplaatst op een steun in een hoek van het huis, ….

Lees ook:   Hepatische lipidose bij katten: herkennen, diagnosticeren en behandelen

Katten houden ervan om naar binnen te sluipen en nog meer als ze een traktatie vinden!

Niet voor niets vinden we nu overal kattentunnels.

Installeer thuis krabpalen, essentiële items voor uw kat

Krabben is van vitaal belang voor uw kat, omdat het hem in staat stelt stoom af te blazen, te ontspannen en zijn jachtgereedschap te onderhouden. De krabpaal van de krabpaal (als die bestaat) is soms niet genoeg voor de kat. Daarom kan het, of je nu een krabpaal hebt of niet, worden aanbevolen om verschillende plaatsen zo te regelen dat je kat kan krabben en strekken.

Dit kunnen conventionele krabpalen zijn zoals gevonden op de markt, of krabpalen die door uzelf zijn gemaakt (met stukken karton, tapijt,…) die u op strategische plaatsen kunt rangschikken, zoals in de buurt van de rustplaatsen en / of doorgang, de hoeken van de muur of de hoek van de bank. Het toevoegen van een kleine bal met een touwtje om het aantrekkelijker te maken voor de kat is een goed idee.

Kleine truc om uw kat te laten begrijpen dat dit een plek is waar hij kan krabben, een beetje gedroogd kattenkruid of spray kan plaatsen, of een product van het Feliway-type.

Een buitenverblijf voor uw kat opzetten en uitrusten

Tijdens uw afwezigheid wilt u uw kat graag uitlaten, maar zonder uw toezicht is het moeilijk. Wat dacht je ervan om hem een kleine behuizing te bouwen?

Kattenverblijf

Kattenverblijf met toegang tot de buitenlucht

Als uw kat nogal roekeloos is en u in een huis met tuin woont, maar ook in een appartement met balkon, kunt u een verblijf voor hem opzetten, zodat hij veilig plezier kan hebben.

Lees ook:   Wat is een schuurkat? Een fascinerende onthulling!

Het is een nieuw concept dat zal meegroeien en evolueren met onze huidige samenleving. Houd je kat binnen. Dit idee komt snel in de geest na het verlies van een kat onder de wielen van een auto.

Maar bovenal… Speel met je kat

Het belangrijkste om je kat te vermaken is om plezier met hem te hebben! Inderdaad, het spelen met je kat neemt de medeplichtigheid die tussen jullie bestaat enorm toe en versterkt deze.

Om met je kat te spelen, heb je 2 opties: of je gebruikt een van de vele speeltjes die op de markt verkrijgbaar zijn, of je maakt het zelf, niets heel ingewikkelds met een kat, een stuk karton en een touwtje en je bent uren weg.

In ieder geval is er echt de onvermijdelijke hengel, de laser voor kat, de muis of gewoon eene bal papier in een lege tissuedoos.

Andere artikelen over dit onderwerp

3 speeltjes zodat je kat zich niet verveelt terwijl je weg bent!

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.