▷ 5 ’s werelds grootste kattenrassen

Imposant qua uiterlijk, majestueuze en wild uitziende, grote katten zijn populairder bij raszuivere kattenbezitters.

Maar ook u zult zich waarschijnlijk laten verleiden door een grote kat door onze ranglijst van de 5 grootste kattenrassen ter wereld te ontdekken met een presentatie van elk van zijn kattenrassen.

De Maine Coon

Drie Maine Coon liggend

Maar ja, het is ongetwijfeld de grootste kat ter wereld! Het kan meer dan 15 kg wegen en het is een zeer imposante katachtige door zijn kracht en grootte, waardoor het een uitstekende jager is. Kalm karakter voor het grootste deel van de tijd, hij is erg aanhankelijk maar kan soms ook erg wild zijn.

Een bijzonder kenmerk van de Maine Coon is dat het een van de weinige kattenrassen is die van water houdt. Hij houdt van spelen, zwemmen en waden, wat hem voor veel mensen een selectiecriterium maakt. Hij is echter een echte liefhebber van vrijheid; Het heeft een grote eigen leefruimte nodig, waardoor het soms erg moeilijk is om zich aan te passen aan appartementen.

Le Savannah

Grote kat Savannah

Het komt van de kruising tussen een vrouwelijke Bengaal en een mannelijke Serval, en bezet de tweede plaats in onze ranglijst. De Savannah is een zeer dynamische huiskat die meer dan 10 kg kan wegen en zwarte strepen heeft zoals die van een cheeta. Het is ook een geboren roofdier, zeer robuust en slank.

Hij is vriendelijk, kalm en vooral heel speels, zodat slechts weinigen ongevoelig zijn voor zijn charme. Hij staat niet bekend als lui, hij houdt van bewegen, sporten en bovendien houdt hij van water!

Lees ook:   Hikken katten?

De Ragdoll

Grote kat Ragdoll

Het is een echte “lappenpop” zoals de naam al doet vermoeden, omdat hij zich graag koestert in het comfort van je armen. Heel schattig, het kan ongeveer tien kilo wegen en zijn zeer zachte en zijdeachtige haar is een genot om aan te raken. Als je nogal emotioneel bent, is de Ragdoll letterlijk een bal van genegenheid. Het zal je veel liefde geven, maar het zal het ook van je vragen.

De Ragdoll is meestal erg rustig en rustig en zal je weinig of nooit schade toebrengen. Daarnaast vindt hij altijd raakvlakken met honden, voor het geval je ook een hondenliefhebber bent.

Noors

Grote Noorse kat

Oorspronkelijk afkomstig uit de beroemde Viking-dynastie, is de Noor wat een bal van energie kan worden genoemd. Vrij onafhankelijk, hij houdt ervan om stoom af te blazen en kan uren achter elkaar jagen. Hij is erg snel, imposant en ook zeer krachtig, met zijn 9 kg.

De Noor is ook erg sociaal, aanhankelijk en een geweldige speler. Uw kind zal zich niet vervelen met deze uitstekende metgezel. Hij staat ook bekend om zijn moed en dapperheid omdat hij noch water noch kou vreest, laat staan honden.

Het Heilige van Birma

Heilige kat van Birma

Met middellang, overvloedig en zijdeachtig haar is de Birmees een kat met een mysterieus, onvoorspelbaar en sulky karakter, maar die zeer aanhankelijk, vriendelijk en vrij goed blijft. Hij is behoorlijk intelligent en kan heel snel leren om de geworpen bal terug te brengen: een echte “hondenkat” nietwaar?

De Birmees kan 11 kg wegen en de levensverwachting wordt gemiddeld geschat op 15 jaar. Het is een verfijnde, gevoelige kat en ook gevuld met levensvreugde. Hij geniet zo van spelen en leven dat hij zelfs de beste vriend van een hond kan worden.

Lees ook:   3 dierenarts-goedgekeurde redenen waarom katten dol zijn op zout

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.