▷ 5 Tips om de opvoeding van uw kat te starten

De kat is niet zo’n volgzaam dier als de hond. Het zou zelfs gemakkelijk zijn om te overwegen dat het niet gedomesticeerd is en dat het tevreden is om met ons samen te leven met behoud van zijn wilde gedrag. De appartementskat, net als degene die toegang heeft tot het buitenleven, is echter intelligent genoeg om enkele basisgedragingen te leren die het leven voor u gemakkelijker met hem zullen maken, maar u bent het ook aan uzelf verplicht om uw kat te leren begrijpen.

1. Laat hem wennen aan manipulatie

Kittens zijn veel volgzamer dan volwassen katten. Het is daarom noodzakelijk om van deze periode te profiteren om hem eraan te laten wennen dat hij wordt gemanipuleerd, het zal hem helpen om knuffelig te worden. Ga altijd voorzichtig en delicaat te werk, maar wen eraan om vanuit elke hoek gedragen en geobserveerd te worden. Neem ook de tijd om naar zijn klauwen en tanden te kijken. Je moet dit vaak genoeg doen zodat hij eraan kan wennen, maar ook niet te vaak om te voorkomen dat hij getraumatiseerd raakt. Beloon hem daarna met een traktatie.

2. Stimuleer reinheid

Een kat die overal plast is geen kat met normaal gedrag en je moet je afvragen waarom hij dat doet. Inderdaad, de kat is van nature een schoon dier omdat het zijn uitwerpselen verbergt om zijn prooi en roofdieren niet te waarschuwen.

Lees ook:   kattenbak huisje

De geur van kattenurine is erg hardnekkig en moeilijk weg te krijgen zonder goede trucs, Univers Chat om de oplossing voor u te vinden met echte methoden om kattenurinegeur uit uw huis te verwijderen.

Bovendien leren bijna alle kittens op zeer jonge leeftijd zindelijkheidstraining bij hun moeder. Wanneer u hem echter naar zijn nieuwe huis brengt, markeer dan de kattenbak om hem te helpen snel goede gewoonten te ontwikkelen.

3. Socialiseer een kat

Huisdieren, zowel honden als katten, moeten zo snel mogelijk gewend zijn aan contact met andere mensen en dieren. Aarzel niet om vrienden bij u thuis uit te nodigen, zodat ze uw kitten ontmoeten en zoveel mogelijk met hem spelen. Aarzel ook niet om hem in contact te laten komen met andere katten en honden. Dit zal uw kat socialer en gelukkiger maken in zijn toekomstige leven.

4. Stel limieten in

Katteneigenaren zijn vaak hulpeloos in het aangezicht van de nonchalance van hun geliefde haarballen. Het lijkt soms zelfs onmogelijk om een kat te straffen of bepaalde grenzen aan te leren. Het is echter nog steeds mogelijk met een kitten. Laat hem spelen met een kattenspeeltje zoals een veertje of nepmuis. Als je ziet dat hij het speeltje bijt of krabt, berisp hem dan met zijn stem met steeds dezelfde zinnen. Beetje bij beetje kun je het repertoire van zinnen uitbreiden naar andere verboden.

5. Hoe straf en beloon je een kat?

Straf en beloning bij katten lijken misschien ingewikkelder en minder effectief dan bij honden. Toch lopen ze allebei net zoveel. Om je kat te straffen, moet je hem niet schreeuwen of slaan, want hij zal vluchten zonder iets te begrijpen en agressief tegen je kunnen worden. Verhef gewoon je stem en gebruik altijd dezelfde woorden en zinnen. Voor de beloning is streling voldoende. Begeleid ze met een welwillende toon en zelden is een traktatie streling ook een vorm van beloning.

Lees ook:   Kattendag in Japan: Tradities & Datum van viering

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.