▷ 5 tips voor goede kittenbrokken!

In volle groei heeft uw kitten een dieet nodig dat perfect is aangepast aan zijn behoeften. Als je het met brokjes wilt voeren, weet dan dat niet alle brokjes gelijk zijn: Laat je niet misleiden door de aantrekkelijke prijs of de mooie beloftes van de verpakking.

De ideale brokjes voor uw kleine katachtige moeten rijk zijn aan eiwitten, essentiële elementen voor de ontwikkeling ervan, laag in koolhydraten, mogen geen granen bevatten en als garantie voor kwaliteit moeten ze worden gemaakt van biologische ingrediënten, dan hoeft u alleen maar de juiste hoeveelheid brokjes aan uw kitten te geven.

Volledig verbieden van de eerste prijzen en goedkope brokjes

Prijs is de allereerste indicator waarop u kunt vertrouwen om de kwaliteit van een brok te bepalen. Goedkope en goedkopere brokjes die meestal in de supermarkt worden verkocht, moeten absoluut worden verboden. Inderdaad, achter deze lage prijs verbergen ingrediënten die niet alleen nutteloos zijn voor het voeden van het kitten, maar ook van zeer slechte kwaliteit.

En ja Je moet ergens geld besparen om dit soort prijzen aan te bieden.

Dit zijn meestal onnodige ingrediënten zoals granen, of slechte kwaliteit zoals dierlijke bijproducten zoals snavels, veren, botten, pezen, zenuwen, vleesresten …

Voor producten van betere kwaliteit die perfect zijn voor het voeden van uw kitten, kiest u voor zogenaamde premium brokjes, meestal verkocht bij dierenwinkels of gespecialiseerde winkels zoals terranimo met zijn selectie kittenbrokken.

Perzisch kitten met blauwe ogen

Neem de tijd om de ingrediënten te lezen

Een dure brok betekent niet altijd kwaliteitsbrokken. Waarom je dat nodig hebt neem de tijd om de samenstelling van de brokjes te lezen en te begrijpen. Om dit te doen, vermeldt u alle ingrediënten, controleert u hun verhouding, hun oorsprong en komt u meer te weten over hun nut voor het dieet van uw kitten.

Lees ook:   De Persoonlijkheid van een Bengaalse Kat: Essentiële Informatie

Vermijd brokjes die onnodig of gevaarlijk voedsel voor de kat bevatten, zoals kleurstoffen, additieven en andere chemicaliën.

Hier zijn de aanbevolen percentages voor kwaliteitsbrokken:

  • Ten minste 40% eiwit
  • De minst mogelijke koolhydraten: tussen 0 en 20%
  • 15 tot 25% vet (lipiden)
  • Tussen 5 en 12% ruwe as
  • 1 tot 3% calcium
  • 1% fosfor
  • 1% magnesium

Kies voor brokjes zonder granen maar ook zonder te veel vezels en koolhydraten

Naast onnodige of zelfs schadelijke chemicaliën, moet u vermijd ingrediënten zoals granen of gewichtsvarianten of soja, die rijk zijn aan vezels en koolhydraten, elementen die het kitten niets brengen. Inderdaad, niet aangepast aan het dieet van de kat, kunnen deze elementen darmaandoeningen en andere problemen veroorzaken.

Merk op dat om technische redenen, om ervoor te zorgen dat de brokjes hun consistentie en knapperigheid behouden, heeft het een zetmeelinname nodig. Granen, met lage kosten, worden daarom over het algemeen voor dit doel gebruikt, evenals aardappelen of peulvruchten.

Zelfs in premium brokjes is dit zetmeel belangrijk en het is moeilijk om het volledig te missen. Maar eigenlijk, Kies voor premium brokjes met zo min mogelijk vezels en zo min mogelijk koolhydraten, dus met de minste hoeveelheid graan, aardappel of peulvrucht.

Kitten eet brokjes met een vrouw

Kies biologische brokjes

Het kennen van de ingrediënten van de brokjes van uw kitten is goed, maar het is niet genoeg. U moet ook zorgen voor de oorsprong en kwaliteit van de ingrediënten, om de best mogelijke voeding aan het dier te garanderen.

Altijd met het doel om de winst te maximaliseren, kunnen kibblefabrikanten goedkopere ingrediënten gebruiken, dus van lage kwaliteit.

Lees ook:   Ultieme gids voor het voeden van jouw kat

Door te kiezen voor brokjes met het biologische label, heeft u de zekerheid dat de brokjes van uw kitten gemaakt zijn met de meest natuurlijke ingrediënten die mogelijk zijn en oorspronkelijk gecontroleerd.

Denk na over de basisbehoeften van uw kitten voordat u nadenkt over de verpakking

Vertrouw bij het kiezen van de brokjes van uw kitten niet op depparences. Brokjes met mooie verpakking zijn niet per se de beste. Richt je alleen op wat brokjes je kitten qua voedingswaarde bieden.

Laten we het niet eens hebben over alle producten die een verbeterde darmtransit, zijdeachtig haar, gewichtsverlies garanderen. Gebruik gewoon je gezond verstand, een zegendieet dat overeenkomt met het vleesetende dieet van de kat.

De ideale brokjes moeten rijk zijn aan eiwitten, voornamelijk bestaande uit vlees of vis, uiteraard van biologische oorsprong, om zo dicht mogelijk bij wat een wilde kat in de natuur zou eten, heel eenvoudig te komen.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.