▷ 5 vereisten om uw chat te verzekeren met een wederzijdse!

We kunnen u nooit genoeg vertellen, door uw kat te verzekeren, kunt u hem de best mogelijke gezondheidszorg garanderen zonder grote onverwachte bedragen uit te geven.

Afhankelijk van de leeftijd van uw kat, de algemene gezondheid, de gevoeligheid voor bepaalde ziekten en andere factoren die van invloed zijn op het risico dat uw kat ziek wordt, Het zal min of meer moeilijk, zo niet onmogelijk, zijn om het dier te verzekeren. Reden waarom Voordat u uw kleine katachtige probeert te verzekeren, moet u controleren of deze aan bepaalde voorwaarden voldoet.

De leeftijd en het ras van uw kat

Om ervoor te zorgen dat uw kat door een verzekeringsmaatschappij wordt geaccepteerd, moet deze over het algemeen minstens 3 maanden oud zijn en niet ouder dan 8 jaar. Buiten deze leeftijdscategorie is het bijna onmogelijk voor u om het dier te verzekeren. Inderdaad, vóór 3 maanden is het kitten nog steeds erg kwetsbaar en na 8 jaar vormt het te veel risico voor verzekeraars. Merk op dat wanneer u uw kat verzekert, Hoe ouder hij is, hoe hoger de verzekeringspremies zullen zijn.

Evenzo zijn sommige kattenrassen kwetsbaarder en kwetsbaarder voor ziekten dan andere. Er zijn zelfs rassen die vatbaar zijn voor bepaalde genetische ziekten. De verzekering houdt rekening met al deze elementen voordat het contract van uw kleine katachtige wordt gevalideerd. Onnodig te zeggen dat hoe groter de kans is dat het ras van uw kat ziek wordt of ongelukken krijgt, hoe hoger de verzekeringspremie zal zijn.

Lees ook:   iona

Een compleet vaccinatietraject

Je kleine katachtige moet wees absoluut up-to-date in uw vaccinaties te worden geaccepteerd door verzekeringsmaatschappijen. Volgens de verzekeraar moet u uw huisdier vaccineren tegen alle of een deel van ernstige en mogelijk dodelijke ziekten zoals coryza, leukose, tyfus, kattenchlamydia, kattenleukemie, feline infectieuze peritonitis, hondsdolheid …

Vaccinatie is een soort garantie voor de verzekeraar dat uw huisdier geen van deze ernstige ziekten zal oplopen, wat meestal erg financieel belastend is. Merk terloops op dat de ziektekostenverzekering voor katten nooit zorgt voor ziekten die door een vaccin voorkomen hadden kunnen worden.

Zwarte kat liggend en gezond

Aandoeningen die verband houden met de initiële gezondheidstoestand van uw kat

Om uw kat te kunnen verzekeren, wordt u ook verplicht dat deze gezond is en niet lijdt aan een chronische, erfelijke of aangeboren ziekte. Houd er echter rekening mee dat het heel goed mogelijk is dat u zich abonneert op een wederzijds voor uw kat, zelfs als hij al ziek is, en de ziekte kan worden gedekt door de wederzijdse. Het hangt echter af van de ziekte, maar ook van de wederzijds gekozen.

Als uw kleine haarbal lijdt aan een chronische, erfelijke, aangeboren ziekte of zelfs een misvorming, is het zeer waarschijnlijk dat de pathologie niet door de mutualiteit wordt verzorgd. Hier zijn enkele ziekten die over het algemeen zijn uitgesloten van dekking:

 • Polycysteuze nierziekte (PKD)
 • Hypertrofische cardiomyopathie (HCM)
 • Glycogeenstapelingsziekte type IV (GSD-IV)
 • Neonatale erytryse (NI)
 • Aangeboren oogaandoeningen zoals progressieve retinale atrofie (PRA)
 • Spinale musculaire atrofie (SMA)
 • Schouderkraakbeenschade
 • Chronische dislocaties van de patellas
 • Navelbreuken
 • Testiculaire ectopie…

Identificatie van de kat, chip of tatoeage

Een andere voorwaarde voor verzekeringsmaatschappijen om uw kat te accepteren, is dat deze goed is geïdentificeerd, door RFID-chip of tatoeage. Verplicht voor kittens ouder dan 7 maanden, identificatie stelt u in staat om uw kleine katachtige te registreren op de I-CAD, het nationale identificatiebestand voor gedomesticeerde carnivoren.

Lees ook:   gesloten kattenbak

Merk op dat tatoeage-identificatie tegenwoordig steeds minder wordt gebruikt, ten gunste van microchip-identificatie. Dit laatste bestaat uit het implanteren onder de huid van uw kat, een chip van de grootte en vorm van een rijstkorrel, met daarin de identificatie-informatie van het dier. Als uw kat nog niet geïdentificeerd is, ga dan naar uw dierenarts…

Andere mogelijke voorwaarden

Ook jij, als eigenaar van de kat, moet bepaaldeInes voorwaarden om het te kunnen verzekeren met een onderlinge voor katten. U moet immers niet alleen meerderjarig zijn, dat wil zeggen 18 jaar of ouder, maar ook in Frankrijk wonen. Houd er ten slotte rekening mee dat de verzekeraar u op het moment van inschrijving zal vragen om documenten te verstrekken zoals:

 • Het identificatiecertificaat van uw kleine katachtige
 • Gezondheidscertificaat van uw kat, afgegeven door een dierenarts
 • Het gezondheidsdossier van uw kat
 • Bewijs van de vaccinaties van het dier
 • Een van uw identiteitsdocumenten (nationale identiteitskaart of paspoort)
 • Uw bewijs van adres minder dan 3 maanden oud
 • Uw bankgegevens

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.