▷ 7 tips om katten uit de buurt van je tuin en moestuin te houden

Of u nu een katteneigenaar bent of niet, om een kat uit de buurt van uw tuin en moestuin te houden, zijn er een overvloed aan trucs die even eenvoudig als effectief zijn. De lijst is lang, daarom hebben we deze voor u ingekort, om uw taak een beetje te verlichten en u in staat te stellen snel de oplossing te vinden die het beste bij u past.

Hieronder vindt u onze selectie van 7 Beste tips om katten uit uw groene ruimtes te houden, evenals verschillende tips en aanbevelingen om ze gemakkelijk te implementeren.

De 7 eenvoudigste tips om katten uit de buurt van je tuinen en moestuinen te houden

Een kat in huis hebben en een tuin altijd in goede staat houden is heel goed mogelijk! Je hoeft alleen maar de volgende paar tips te volgen om samen te leven met de kat of om insectenwerende middelen te maken om katten weg te houden.

Bescherm de tuin met een hek

Natuurliefhebbers, huiskatten beschouwen de tuin als een waar paradijs. De gouden regel om deze katachtigen uit de buurt van je moestuin te houden, is eerst om het te beschermen. Om dit te doen, hoeft u alleen maar een hek met prikkeldraad te installeren, om uw tuin te omringen. Bij de eerste poging zullen de baarden van de draad alle avontuurlijke katten voldoende bijten om ze ervan te weerhouden terug te keren.

Lees ook:   Katten en insecten: Een onverwachtse smaakcombinatie

Gebruik ultrasone repellers

Dit is een van de meest populaire en gewaardeerde trucs, omdat het zich niet alleen heeft bewezen, maar ook omdat het een moderne oplossing is. Katten tolereren geluiden tot een bepaalde frequentie, de drempel waarboven deze geluiden schadelijk voor hen worden. U hoeft dus alleen maar een of meer ultrasone repellers in uw tuin en moestuin te plaatsen om ze tegen katten te beschermen.

Inderdaad, op een analoge manier werken, ultrasone repellers hebben een radar die, bij het naderen van de kat, de emissie van echografie activeert via geïntegreerde luidsprekers (en soms in combinatie met lichtflitsen), die de kleine kat wegjaagt.

Gebruik natuurlijke insectenwerende middelen

Om een kat uit de buurt van je moestuin en tuin te houden, kun je je toevlucht nemen tot enkele trucs van grootmoeder. Het gaat om het maken van insectenwerende middelen met behulp van natuurlijke ingrediënten die vaak in huis worden aangetroffen, zoals citroen, witte azijn, zwarte peper, essentiële oliën en vele anderen.

Je kunt bijvoorbeeld witte azijn op je planten spuiten, of weken op een katoenen doek of oude kranten die je in de tuin hebt. Je kunt ook 5 eetlepels geplette verse zwarte peper en een eetlepel mosterd mengen met water, die je aan de kook brengt. Zodra het mengsel is afgekoeld, blijkt het een krachtig natuurlijk afweermiddel tegen katten te zijn.

Plantenwerende middelen

Met hun scherpe reukvermogen zijn katten erg gevoelig voor zelfs de kleinste geuren en sommige geuren verstoren ze volledig. De natuur is begiftigd met een grote verscheidenheid aan planten waarvan de geur van nature katten afschrikt.  U kunt bijvoorbeeld Rue Officinale of Coléus in uw moestuin planten en de kat zal niet passeren.

Lees ook:   sandy

Evenzo hebben sommige planten fysieke elementen die katten afstoten. Kastanje en hulst hebben bijvoorbeeld stekels die de poten van de kat bijten als hij erop stapt. Plant wat rond je tuin.

Geef de moestuin vooral ’s avonds water

Nachtzicht van katten maakt ze bijzonder actief ’s nachts. Maar gelukkig hebben de meeste katten een hekel aan water. ’s Avonds je planten water geven is dus erg praktisch om katten uit de buurt van je moestuin of tuin te houden. Omdat katten vooral graag hun poten droog houden, als de grond in de moestuin en de planten nat zijn, zal hij zich er niet in wagen.

Creëer er een ruimte voor

Krab onder een boomEen van de meest effectieve manieren om een perfecte samenleving te garanderen, is door compromissen te sluiten. Als je kleine katachtige zich graag koestert in de natuurlijke omgeving van je tuin, kan het zijn dat hij elders geen betere plek heeft gevonden om zichzelf af te leiden en van de zon te genieten.

In dit geval, om te voorkomen dat kitty uw planten beschadigt, zou het creëren van een ruimte die bevorderlijk is voor de ontwikkeling ervan buitenshuis een effectieve oplossing zijn. Neem bijvoorbeeld een klein stuk grond en plant zijn favoriete kruiden.

Plant bij voorkeur plantenkat

Een andere truc om de ogen van katten uit de buurt van je tuin te houden, is om enkele van hun favoriete kruiden te laten groeien. Hij zal er tevreden mee zijn en voorkomen dat hij je moestuin schaadt. Kies voor planten als heide, aromatische planten, kinderen of kattenkruid.

Lees ook:   Tennessee Rex: Een revolutionair nieuw kattenras ontstaat

Waarom zijn burenkatten niet per se welkom in de tuin?

Burenkatten zijn niet welkom in de tuin omdat ze naast de schade die ze aan uw planten kunnen veroorzaken, urinemarkering kunnen maken en zelfs uitwerpselen kunnen achterlaten. Als gevolg hiervan zal uw moestuin worden overweldigd door walgelijke en aanhoudende geuren, wat behoorlijk vervelend is, vooral als u ook te maken krijgt met de schade van uw eigen kat. Maar wees niet fatalistisch, er is altijd een truc om een kat weg te houden.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.