▷ 9 van de mooiste witte kattenrassen

Je houdt van witte katten of wilt een bal haar adopteren met een sneeuwwitte vacht maar weet niet welke rassen deze mooie bal hebben?

Allereerst moet u weten dat witte vacht een kenmerk is dat bij veel kattenrassen te vinden is, inclusief gootkatten.

Om uw taak te vereenvoudigen, is hier een selectie van 9 van de mooiste kattenrassen die waarschijnlijk een witte vacht hebben.

Turkse Angora

Turkse Angora ras kat

Het elegante en sierlijke silhouet van deze haarbal is unaniem in de ogen van de meeste meesters. Het ras van de Turkse Angora is ontstaan in Turkije, waar het werd verheven tot de rang van nationaal embleem. Zijn zeer zijdeachtige middellange harigheid staat erom bekend dat hij nooit in de knoop raakt.

Bovendien merken we de afwezigheid van ondervacht op, wat de verdienste heeft het onderhoud van de vacht en de glans ervan aanzienlijk te vergemakkelijken. Als de jurk allerlei kleuren toelaat, is wit een van de kleuren die het beste zijn magische vacht benadrukken en veruit degene die meesters verkiezen of zoeken.

De Balinezen

Balinees kattenras

De Balinese kat stamt af van de Siamees waarvan hij een groot aantal fysieke kenmerken en karaktereigenschappen heeft geërfd. Het heeft een middelgrote driehoekige kop, een lange, rechte neus, grote oren uit elkaar, evenals amandelvormige ogen die altijd blauw zijn.

Het heeft een mid-length vacht met een fijne en zijdeachtige textuur. De standaard laat alleen colourpointjurken in alle kleurvarianten toe, waarbij wit goed wordt gewaardeerd. Net als de Siamees staat de Balinees bekend om zijn speelse, sociale en zeer aanhankelijke temperament. Hyperactief, een ding waar hij vooral van houdt, is jagen.

Lees ook:   Schotse Vouwoorkruising met Britse Korthaar: Info, Foto's, Karakter & Kenmerken

Le Burmilla

Burmilla kattenras

Als gevolg van een kruising tussen een Perzische kat en een Birmese kat, vertoont de Burmilla een gemiddelde grootte, een gespierd lichaam en een sterk bot. Het hoofd is driehoekig van vorm met grote gele of groene ogen.

Maar de Burmilla onderscheidt zich vooral door zijn getipte jurk. Dat wil zeggen, de kleur wordt uitsluitend gemarkeerd aan de uiteinden van de haren waardoor de vacht een gebruinde witte kleuring krijgt. Wat zijn temperament betreft, heeft de Burmilla de reputatie een speelse en extraverte kat te zijn. Zachtaardig en aanhankelijk, hij is echter iets te spraakzaam.

De Cornish Rex

Kleine ras kat Cornish Rex

Het is een kat met een atletisch en elegant silhouet waarvan het grootste onderscheid ligt in zijn korte vacht met gekerfd haar. De dichte en krullende haren geven een golvende uitstraling aan de vacht die bijzonder zacht aanvoelt.

De vacht kan wit zijn, maar de rasstandaard staat alle kleuren en patronen in alle mogelijke tinten toe. Wat zijn temperament betreft, beschrijven de meesters meestal een aanhankelijke, sociale, gevoelige kat die vooral van knuffels houdt. Hij heeft de neiging om te miauwen en kan nauwelijks tegen eenzaamheid.

Le Khao Manee

Khao Manee kattenras

De Khao Manee onderscheidt zich door zijn uitsluitend witte kortharige vacht. Maar het is meer bekend om de kleuring van zijn ogen die minnows kunnen zijn. Dat wil zeggen, in de vorm van een edelsteen, een combinatie van twee tinten gele en blauwe kleuren. Maar ze kunnen ook geel of blauw zijn.

Khao Manee staat bekend om een zeer aanhankelijk, sociaal, speels en intelligent temperament en kan spraakzaam zijn. Zeer gehecht aan zijn meester, leverden zijn trouw en loyaliteit hem de kwalificatie van kat-hond op.

Lees ook:   Eerlijke CatSpot Litter Review 2023: Geen vooringenomenheid

De Perzische

Kitten ras Perzisch

De Perzische is een van de mooiste en populairste rassen over de hele wereld. Het heeft een majestueuze lange, dichte en bijzonder zijdeachtige vacht. Het laat een verscheidenheid aan kleuren toe waarvan uniform wit een van de meest gewaardeerde tonen van de meesters blijft.

Een ander onderscheidend kenmerk van de Perzische is de afgeplatte vorm van zijn gezicht en zijn min of meer geplette ronde neus. Deze detailfysiologie maakt hem helaas vatbaar voor wat ademhalingsproblemen en snurken.

Over het algemeen is de Perzische een kat die genegenheid toont. Eerder thuis, verdraagt hij eenzaamheid goed. Kalm en volgzaam, hij waardeert rust en haat lawaai.

De Ragdoll

Foto kat Ragdoll erg mooi

De Ragdoll maakt ook deel uit van de selectie katten waarvan bekend is dat ze de witte vacht prachtig dragen. Oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, onderscheidt het zich door zijn grote formaat, zijn middellange en zachte vacht, evenals zijn grote ovale ogen altijd blauw van kleur.

De naam, het dankt het aan zijn vermogen om te verzachten en bijzonder zacht te worden als een lappenpop wanneer je het in je armen of op je knieën neemt. De Ragdoll staat bekend om zijn aanhankelijke, zeer sociale, discrete en gemakkelijke kant. Verstoken van agressiviteit is hij zorgeloos en zich nauwelijks bewust van het gevaar.

De Siamees

Siamese raskat liggend

De Siamees is een van de oudste natuurlijke kattenrassen ter wereld en zijn korte kleurpuntvacht kan wit zijn. Hij heeft een donker masker op zijn gezicht en mooie saffierblauwe ogen.

Het is een kleine katachtige die erg gehecht is aan zijn meester en die hij overal naartoe zoekt en volgt. Zachtaardig en aanhankelijk, hij is echter spraakzaam en heeft de neiging om te vaak te miauwen.

Lees ook:   cosma krabmeubel

De Turk van Van

Turkse Van Cat

Oorspronkelijk afkomstig uit de regio Van het Meer van Turkije waaraan het zijn naam ontleent, heeft het een middellange vacht zo zacht als kasjmier.

De uniforme witte jurk is het meest populair vanwege de zeldzaamheid. Maar het kan tweekleurig zijn met een rode, crème, zwarte of blauwe tint aan het hoofd en de staart, de rest van het lichaam is wit.

Ten slotte is het een kat die bijzonder dol is op water dat de meesters beschrijven als intelligent, nieuwsgierig, speels en vol energie, maar vrij pot-de-glue.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.