▷ American Bobtail: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Awards

De Amerikaanse Bobtail is een kattenras dat zich onderscheidt door zijn wilde uiterlijk, semi-cobby silhouet, ruige vacht en vooral zijn flexibele staart vrij kort en gebogen op de rug. Van recente verschijning, het is vooral populair in de Verenigde Staten, maar heeft onlangs de interesse gewekt van kattenliefhebbers in Europa, en in Frankrijk in het bijzonder.

De opleiding en gemakkelijke training van de Amerikaanse Bobtail leverde hem op om een kat-hond te worden genoemd. Maar hij staat meer bekend om zijn solide gezondheid en zijn zachte en aanhankelijke temperament, hoewel hij nogal potig is. Hieronder vindt u alles wat u moet weten over deze kat afkomstig uit Amerika, evenals alles wat hij nodig heeft om gelukkig en vervuld te zijn.

De ideale kat voor wie?

De Amerikaanse Bobtail is een zachte en kalme kat die gemakkelijk tevreden is met een leven binnenin. Toch is het noodzakelijk dat hij van tijd tot tijd toegang heeft tot de buitenkant om te ontspannen en frisse lucht in te ademen. Dus, of je nu in een appartement of in een huis woont, deze kleine katachtige vindt een geschikte ruimte in je huis. Natuurlijk zijn een balkon of een tuin extra ruimtes die hem zullen bevallen.

Bovendien is deze kat sociaal en tolerant tegenover kinderen, net zo goed als zijn soortgenoten of andere huisdieren. Dit maakt het een ideale kat voor mensen die met familie, met kleintjes of andere viervoeters wonen.

De korte vacht vereist geen speciale zorg en hoewel het relatief onafhankelijk is, ondersteunt de Amerikaanse Bobtail geen eenzaamheid. De ideale meester moet daarom een beschikbaar persoon zijn, klaar om hem de aandacht en tederheid te bieden die hij nodig heeft om gelukkig te zijn.

Oorsprong en geschiedenis van de Amerikaanse Bobtail

Amerikaanse BobtailZoals de naam al doet vermoeden, is de Amerikaanse Bobtail een kattenras afkomstig uit Amerika. De ontdekking ervan is echter nog zeer recent. Het was inderdaad pas in 1965 dat deze ongewoon uitziende katachtige bij toeval werd gevonden in de buurt van een indianenreservaat in Arizona door het echtpaar John en Brenda Sanders.

Lees ook:   Exotische Toyger kat: een speelse toevoeging aan je gezin!

Nadat hij hem terug naar hun boerderij heeft gebracht, zal hij worden gekruist met een Siamoise kat om een nest te verkrijgen waarvan sommige kittens dezelfde specificiteit hadden als het mannetje, namelijk een vrij korte staart. Vervolgens zullen deze dienen als basis voor de ontwikkeling van het ras. Maar pas in 1989 kreeg de Amerikaanse Bobtail erkenning van TICA.

Hoewel het ras erg populair en gewaardeerd is in Amerika, is het nog steeds zeldzaam en weinig bekend in Europa en Frankrijk. De Amerikaanse Bobtail heeft echter de neiging om uit de schaduw te komen om zichzelf bekend te maken bij kattenliefhebbers over de hele wereld. Bovendien is het interessant om op te merken dat het ras het onderwerp is van voortdurende ontwikkeling, om met name de fysieke kenmerken ervan te perfectioneren.

Fysieke kenmerken van de Amerikaanse Bobtail

De Amerikaanse Bobtail heeft een vrij brede kop zonder plat oppervlak, met uitgesproken wangen, een sterke kin en een krachtige kaak. Het heeft een licht gebogen neus met een lichte stop, evenals grote ovale ogen waarvan de kleur overeenkomt met die van de jurk. Een blauwe kleuring wordt meestal waargenomen bij mensen met een colorpoint-jurk. Wat betreft de oren, ze zijn middelgroot, breed aan de basis en enigszins afgerond aan de punt. Ze zijn bossig en worden laag op het hoofd gedragen.

Daarnaast varieert de grootte van de American Bobtail van medium tot large. Zijn enigszins langwerpige lichaam vertoont een krachtige musculatuur en bot. Zijn korte benen als robuust en krachtig lijken niet in verhouding te staan tot de grootte van het lichaam. Een van de onderscheidende kenmerken van de Amerikaanse Bobtail is zijn relatief korte, dikke en flexibele staart. Met een afmeting van 2,5 cm of zelfs 10 cm voor de langste, heeft het de bijzonderheid dat het bij sommige personen op de rug is geknoopt of gebogen.

Afhankelijk van het uiterlijk van de vacht, zult u merken dat er 2 soorten Amerikaanse Bobtail zijn: de kortharige en die met middellang haar. In de laatste variant is de vacht ruig en lijkt hij meer voorzien in de nek, buik, slipje en staart. Ten slotte zijn alle kleuren vacht toegestaan in dit ras en in alle mogelijke tinten.

Gedrag van de Amerikaanse Bobtail

De Amerikaanse Bobtail is een aanhankelijke kat en erg gehecht aan zijn adoptiefamilie. Hij heeft een speciale liefde voor zijn meester aan wie hij voortdurend vastgelijmd zit. Agressiviteit en geweld maken geen deel uit van zijn temperament. Aan de andere kant is het zachtaardig met de tout klein en leeft vreedzaam samen met andere dieren. Hij is vrij kalm, maar hij miauwt vaak.

Lees ook:   8 mogelijke oorzaken voor wit schuim overgeven bij mijn kat

Het thuisleven heeft zijn natuurlijke instinct als jager nauwelijks veranderd. Levendig en intelligent, de Amerikaanse Bobtail is relatief discreet en onafhankelijk. Hij accepteert echter geen eenzaamheid. Het is een kat die min of meer actief is en perfect geschikt voor spelletjes, hoewel hij de neiging heeft om de voorkeur te geven aan lange uren op de banken.

Gezondheid en zorg bij de American Bobtail

De Amerikaanse Bobtail heeft het voordeel dat hij een robuuste kat is met ijzeren gezondheid. Er wordt geen erfelijke of genetische ziekte vastgesteld. Bovendien, met effectieve bescherming (vaccinatie, ontworming, verzorging, voeding …) vertoont deze kleine katachtige een goede weerstand tegen pathologieën die alle katten gemeen hebben. Het is echter niet immuun voor mogelijke ongelukken die thuis of buiten kunnen gebeuren, bijvoorbeeld tijdens een wandeling.

Geconfronteerd met deze grillen van het leven, is het abonneren op een kat mutual de ideale oplossing (en daarom raden we het ten zeerste aan) om uw American Bobtail toegang tot de beste gezondheidszorg te garanderen met behoud van uw financiën.

Heeft de Amerikaanse Bobtail een specifiek voedsel nodig?

De Amerikaanse Bobtail heeft geen rasspecifiek voedsel nodig. Zoals al zijn soortgenoten, is een dieet in overeenstemming met zijn uitsluitend vleesetende dieet alles wat het nodig heeft. Het wordt echter aanbevolen om het aan te passen aan zijn levensstijl door bijvoorbeeld rekening te houden met zijn eetlust, maar vooral met zijn activiteitenritme, om ondervoeding of omgekeerd overgewicht te voorkomen dat schadelijk is voor zijn welzijn.

Het is duidelijk dat u uw American Bobtail voedsel van hoge kwaliteit moet aanbieden, rijk aan variëteiten van vlees en / of vis en gemaakt zonder granen, voedingssupplement of een ander product dat in strijd is met het voorouderlijke dieet van katachtigen. Of het nu paté of kroketten zijn, het ideaal is dat ze voldoende rijk zijn aan dierlijke eiwitten en vitamines en dat ze een laag gehalte aan vet en koolhydraten hebben om zijn gezondheid niet te schaden.

Welk budget om een Amerikaanse Bobtail te hebben?

De aanschafprijs van een Amerikaanse Bobtail is sterk afhankelijk van verschillende criteria. Onder deze vinden we over het algemeen de conformiteit met de rasstandaard, het geslacht, de stamboom van de ouders, de reputatie van de fokker, maar ook de vraag en aanbod (vanwege de zeldzaamheid van dit ras op de Europese markt), enz …

Houd er als schatting rekening mee dat u tussen de 800 en 1500 € moet betalen voor de adoptie van een vrouwelijk Amerikaans Bobtail-kitten en 700 tot 1200 € voor een mannelijk Amerikaans Bobtail-kitten. Evenzo moet u ongeveer 300 € over het jaar tellen om de kosten in verband met onderhoud te dekken.

Lees ook:   Kruising tussen hond en kat: zijn Kuppies echt? – Onthullend antwoord!

Accessoires aangepast aan de Amerikaanse Bobtail

Net als alle andere katten heeft de Amerikaanse Bobtail een aantal accessoires nodig (goede kwaliteit, solide, aangepast aan zijn morfologie, …) perfect aangepast aan zijn behoeften om gelukkig en vervuld te zijn. Deze omvatten een kom (of automaat) en een waterfontein, die essentieel zijn om de voeding te vergemakkelijken en het dagelijks beter te hydrateren. Hij heeft ook een kattenbak en een verzorgingsset nodig voor katten met kort of middellang haar, om zijn dagelijkse hygiëne te garanderen.

Om aan de behoeften van lichaamsbeweging te voldoen en de interesse van deze katachtige voor de activiteit te wekken, zal stimulerend speelgoed zoals snoepballen of een hengel de truc doen. Ten slotte, als je zijn behendigheid verder wilt verbeteren en zijn plezier van hoogtes wilt vullen, moet je ook een krabpaal of een baars installeren.

Goodies voor Amerikaanse Bobtail liefhebbers

Waar adopteer je een Amerikaanse Bobtail?

Voor de adoptie van een raskat zoals de Amerikaanse Bobtail kun je terecht bij catteries of kattenasielen. Maar van alle beschikbare opties blijft professioneel fokken de beste manier als u veilig wilt zijn voor teleurstelling (kitten heeft geen betere zorg gekregen en voldoet soms niet aan alle normen van het ras, enz …).

Hoewel het mogelijk is om een Amerikaanse Bobtail van een individu te adopteren, is het een optie die we niet aanbevelen aan toekomstige eigenaren, vanwege het risico op dierenhandel. Voor uw veiligheid, als u ooit voor deze oplossing kiest, raden we u aan om met een naaste persoon die u kent om te gaan, in plaats van met een vreemde.

Andere Articover het onderwerp

Abessijn: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Mumbai: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijs – De juiste kat voor jou?

Russian Blue: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Siberisch: karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Highland Fold: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijs – De juiste kat voor jou?

Sphynx: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Scottish Fold: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijs – De juiste kat voor jou?

Perzisch: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

De kartuizer: karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

De Siamees: karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.