▷ Bescherm uw kat tegen vallende ramen, balkons

Je kat is een kleine avonturier die graag wegrent om te zien of het gras elders groener is? En daarvoor wil hij als een aap van balkon naar balkon springen. Maak je je zorgen dat hij uitglijdt en niet terugkomt na een val?

Door in de hoogte te leven en als je een balkon, terras of raam hebt, heb je waarschijnlijk gemerkt dat je kat graag ontspant. Maar als er helaas een duif of insect langskomt, zal uw kat de drang om het te grijpen niet weerstaan!

Het is daarom essentieel om bepaalde veiligheidsmaatregelen in te voeren om uw favoriete metgezel te beschermen en een fatale val te voorkomen,

Hier zijn enkele tips waarmee uw kat verwondingen en grote gevaren kan voorkomen Met deze faciliteiten kunt u ’s nachts sereen slapen!

Aanpassingen om thuis te maken, zodat uw kat niet van het balkon of raam valt

Bengaalse kat kijkt van binnenuit uitKatten zijn behendig en slim als het gaat om klimmen en proberen te ontsnappen, de gebruikelijke beveiliging voor kinderen bijvoorbeeld is niet genoeg, je moet je echt aanpassen aan de kat.

Het doel is niet noodzakelijkerwijs om de kat volledig te blokkeren, maar om aanpassingen aan te brengen die hem dwingen voorzichtiger te zijn of sprongen in het onbekende te vermijden.

Lees ook:   Grijze Ragdoll: De Elegante Feline Schoonheid

Systemen zijn speciaal ontworpen om katten te blokkeren van potentieel gevaarlijke situaties, een systeem dat u klaar kunt kopen om te installeren of te laten installeren door kattenbeschermingsprofessionals.

Probeer balgvensterroosters:

Je appartement of huis heeft balgramen, wat erg fijn en handig is om je leefruimte te ventileren. Uw kat maakt echter gebruik van de geringste opening om naar buiten te sluipen…

Door afneembare roosters te installeren, kunt u het komen en gaan van uw kleine kat zelf beheren en het risico op vallen beperken.

Installeer een plexiglas barrière

Het positieve punt van de plexiglasplaat is dat het nooit het uitzicht zal vervuilen en de doorgang tussen het raam en de buitenkant duurzaam en stevig kan blokkeren, ze worden aan de buitenkant van het raam geplaatst.

Er zijn barrières in alle maten en vormen, dus u hoeft alleen maar degene te vinden die het beste bij uw type raam past. U kunt zelfs verwijderbare plexiglas ruiten laten installeren.

Kies voor canisses

Canisses zijn een eenvoudige en economische oplossing om uw kat te beschermen tegen gevaren van buitenaf. Inderdaad, het krijgen ervan is niet erg duur en hun installatie zal niet al te veel moeite kosten. Het grote nadeel van canisses is echter dat ze het zicht blokkeren. En in het aangezicht van het onbekende… Je kat is per se nieuwsgierig! Misschien wil hij daarom op de canisses klimmen om naar de overkant te glijden.

Bevestig plantenbakken aan je balkon

Om te voorkomen dat uw kat de nieuwsgierigheid heeft om verder te gaan dan de reling, kunt u eenvoudig plantenbakken op uw balkon of op uw vensterbank installeren, de plantenbakken moeten aan de binnenkant worden geïnstalleerd en niet aan de lege kant. Uw kat zal geleidelijk kunnen klimmen door zich van plantenbakken naar plantenbakken te wagen zonder direct met de leegte te worden geconfronteerd.

Lees ook:   culinesse

Andere tips om de toegang tot ramen en balkons te beperken

Kat op het raam kijkt naar benedenWeet allereerst dat het niet nodig is om duizenden en centen uit te geven om uw kat goed en duurzaam te beschermen tegen de risico’s die op hem kunnen liggen.

Als je de ziel van een klusjesman hebt (of gewoon de wens hebt om een aantal verklarende tutorials op internet te bekijken), kun je jezelf beschermingsoplossingen voor je kleine kat installeren!

De oplossingen zijn eenvoudig, maar zijn niet noodzakelijkerwijs aangepast aan de kat of uw huis, ze zijn nogal invasief.

Een hek maken

Het belangrijkste is dat het hoog genoeg is zodat de kat het niet kan beklimmen en overtreffen. U kunt ook een licht gehoekte richel toevoegen die voorkomt dat uw kat over het hek gaat. Zorg er echter voor dat uw kat zich niet opgesloten voelt en vrijelijk zijn kleine avonturen kan beleven … Veilig!

Doe-het-zelf een hek

Door samen te ontwikkelen schoenplaatjes, je kunt een stevig houten frame maken en er een kippengaas of klamboe in installeren. Je hebt een goede nietmachine en een klein uurtje maken nodig!

Installeer beschermnetten

Wanneer uw kat gewend is om op het balkon of terras te gaan, is een van de oplossingen het installeren van beschermende netten. Zonder dat het te beklemmend lijkt, laten de netten uw kat genieten van zijn kleine hoekje van het leven zonder dat u bang hoeft te zijn voor een potentiële wegloper van zijn kant.

Wat betreft de installatie zelf, het is niet erg ingewikkeld! Bevestig eenvoudig aan de vier hoeken die het net heeft gebruikt en volg het oppervlak een kleine paal om te voorkomen dat het valt.

Lees ook:   Kleurvariatie bij Bombay katten: Ontdek hun kleurenpalet

Dus wat is de beste oplossing om de kat te beschermen tegen vallen?

Balkon ChatWat je vooral moet onthouden, katten zijn geklede dieren en alleen vatbaar voor vallen als ze verrast zijn. Je moet dus het risico op verrassing beperken tot gevaarlijke plekken.

Bijvoorbeeld een balgvenster, laat niet toe om te zien wat er achter gebeurt, het is gevaarlijk. Aan de andere kant is een balkonleuning niet noodzakelijkerwijs als de kat er goed bij kan zonder het risico te lopen tussen de spijlen te passeren.

Er bestaan veel oplossingen om uw buitenkant te rangschikken en de veiligheid van uw kat te optimaliseren, zoals hierboven vermeld en niet te vergeten om een complete catio voor kat te regelen. Deze lijst met tips is natuurlijk niet uitputtend en er bestaan andere effectieve oplossingen. De meeste van deze installaties garanderen bescherming en een lage prijs, wat zowel een voordeel is voor u als voor uw kat.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.