▷ Blauwe Rus: Karakter, opleiding, gezondheid, prijzen

Met zijn middelgrote, grote groene ogen, korte en zilverblauwe vacht is de Blauwe Rus een kat die bekend staat om zijn sierlijke uiterlijk en kalme, aanhankelijke en onafhankelijke temperament. Ondanks zijn controversiële oorsprong is het een huiskatenras dat in de wereld wordt erkend en relatief populair is bij Franse huishoudens.

Het is een kat met een solide gezondheid en heeft niet al te veel zorg nodig. Strevend naar rust, kalmte en rust, past hij zich niet goed aan in een lawaaierige of hectische ruimte. Hij haat eenzaamheid en moet kunnen rekenen op jouw beschikbaarheid en genegenheid. Ontdek hieronder alles wat u moet weten over de Blauwe Kat russisch, evenals alles wat hij nodig heeft om gelukkig en vervuld te zijn.

Het Blauwe Rus in video

De ideale kat voor wie?

Een kat met een kalm en aanhankelijk temperament, de Russian Blue is een korte, fijne en zijdeachtige vacht, die geen speciale zorg vereist. Zo past het zich net zo goed aan het leven in een appartement aan als op het platteland, of in een huis met tuin. Aan de andere kant waardeert hij rust en stilte. Dus als je in een lawaaierige omgeving woont of in een gezinsomgeving met kinderen die te speels zijn, is het mogelijk dat hij moeite heeft om zich op zijn gemak te voelen in je huis.

Bovendien is de Blauwe Rus een onafhankelijke kat, maar past zich niet goed aan eenzaamheid aan. Dol op tederheid heeft hij een aanhankelijke meester nodig die weet hoe hij zich beschikbaar moet stellen. Als je een druk persoon bent, moet je wat tijd vrijmaken om voor je kleine haarbal te zorgen en hem gelukkig te maken.

Oorsprong en geschiedenis van Russian Blue

De Blauwe Rus is een natuurlijke kat waarvan de oorsprong lang onzeker is gebleven, met veel verklarende theorieën over zijn uiterlijk. Inderdaad, voor sommigen zou het afkomstig zijn uit Rusland, waar zeelieden zijn sterke aanwezigheid in de regio Archangelsk zouden hebben opgemerkt. Anderen, aan de andere kant, beweren dat het ras afkomstig is uit Engeland, waar het werd gefokt.

De controversiële oorsprong heeft zijn naam niet minder beïnvloed. Zo zal deze kat tijdens zijn geschiedenis verschillende namen kennen: Archangel Blue, Arkhangelsk Blue, Spanish Blue, Maltese Blue, Foreign Blue onder anderen, voordat hij naar Russian Blue komt.

Lees ook:   Koop het beste kattenluik met chip/timer: review & aanbiedingen

Russian Blue wordt geïntroduceerd in Frankrijk aan het begin van de 20e eeuw.e eeuw wanneer het te maken krijgt met concurrentie van de Chartreux, gewaardeerd door de Fransen. Op de rand van uitsterven tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd het ras nieuw leven ingeblazen van kruisingen gemaakt met Siamezen in de jaren 1950. Erkend door de meeste internationale kattenfederaties, is de Blauwe Rus erg populair in Engeland en de VS.

Foto’s van Bleu Russe

Fysieke kenmerken van de Blauwe Rus

De Blauwe Rus heeft een enigszins afgeronde driehoekige kop, gedragen door een vrij lange nek. Het heeft een matig lange rechte neus en een sterke kin. De mondhoeken iets omhoog, geven de indruk dat hij lacht. De grote, gespreide walnoot- of amandelvormige ogen hebben een groene kleuring bij volwassenen en geelgroen bij kittens. Wat betreft zijn oren, ze zijn groot, in de vorm van een afgeronde driehoek aan de uiteinden, vrij uit elkaar geplaatst en verticaal op het hoofd gedragen.

Van gemiddelde grootte, met een gewicht variërend tussen 3 en 5 kg, heeft de Russian Blue een robuust en slank lichaam dat het een sierlijke uitstraling geeft. Het heeft krachtige spieren en fijne botten. Zijn lange poten, ook dun, zijn evenredig met zijn lichaam en eindigen in kleine afgeronde voeten. De staart dik aan de basis en van gemiddelde lengte is vrij dicht.

Ten slotte, wat het Blauw russisch het beste kenmerkt en onderscheidt van andere rassen zoals de kartuizer, is het uiterlijk van zijn vacht. Inderdaad, deze kat heeft een korte, fijne en dichte vacht, evenals een grote ondervacht. De rasstandaard laat meestal een lichte vacht effen blauwgrijze kleur toe, met een zilveren reflectie aan het einde van de haren die het een speciale glans geeft. Witte en zwarte kleuren worden ook getolereerd, op voorwaarde dat u de zilveren reflectie behoudt die de bijzonderheid van Russisch blauw maakt.

Gedrag van de Blauwe Rus

De Blauwe Rus is een kat die bekend staat als zeer kalm, aanhankelijk en gehecht aan zijn meester. Weinig spraakzaam, je zult hem bijna nooit horen miauwen. Aan de andere kant is het gebruikelijk dat het dicht bij je blijft zitten of op je schoot rust om geknuffeld te worden en zijn deel van de tederheid te ontvangen.

Het bedrijfHet leidt ertoe dat het naast andere soortgenoten of huisdieren bestaat. Hij kan echter niet altijd goed overweg met kinderen, waarschijnlijk vanwege de waarde die hij hecht aan rust en kalmte. Hij past zich beter aan ouderen aan en is wantrouwig tegenover vreemden.

Lees ook:   sterile

Ten slotte is de Blauwe Rus een intelligente en onafhankelijke kat, maar ondersteunt helaas geen langdurige eenzaamheid. Niet erg actief, hij speelt niet veel, maar behoudt de reflexen van een uitstekende jager. Buiten de jachtpartijen rust deze kat graag uit van overlast.

Gezondheid en zorg voor Bleu Russe

Russian Blue ras kat buitenQua gezondheid is de Blauwe Rus een zeer solide kat. Inderdaad, het is niet onderworpen aan enige genetische pathologie, noch vatbaar voor een bepaalde ziekte. Het wordt eenvoudigweg blootgesteld aan dezelfde ziekten die alle andere kattenrassen kunnen treffen.

Over het algemeen zijn een reeks preventieve maatregelen zoals vaccinatie, ontworming, externe parasitaire verzorging, verzorging van zijn vacht, mondhygiëne en een dieet voldoende om hem in uitstekende gezondheid te houden.

Als de Blauwe Rus begiftigd is met een ijzeren gezondheid, is hij niet immuun voor een ongeluk dat zich thuis of buiten kan voordoen tijdens een kleine dweil. Om hem de beste gezondheidszorg te garanderen en uw financiën te behouden in geval van ziekte of ramp, wordt een kattenverzekering voor Bleu Russe ten zeerste aanbevolen.

Heeft de Blauwe Rus een specifiek voedsel nodig?

Houd er rekening mee dat raszuivere katten geen voedsel nodig hebben dat specifiek voor hen is. Zoals alle katten heeft je Blauwe Rus gewoon een gezond, uitgebalanceerd, gevarieerd dieet nodig en natuurlijk perfect aangepast aan zijn exclusieve carnivorendieet.

Wij raden u daarom aan om huisgemaakte maaltijden te vermijden. Vermijd ook goedkoop voedsel uit supermarkten, gemaakt met granen, dierlijke bijproducten, planten, chemische additieven en andere producten die in strijd zijn met het natuurlijke dieet van katten.

Aan de andere kant moet u uw Blauwe Rus voeden met kroketten en patés gemaakt met natuurlijke ingrediënten en voornamelijk bestaande uit vlees en / of vis. Deze voedingsmiddelen moeten voldoende rijk zijn aan dierlijke eiwitten, vitamines, sporenelementen om de vitale functies ervan te waarborgen. Alleen premium voedingsmiddelen voldoen het beste aan deze eisen. Ten slotte zorgt u ervoor dat u de geserveerde hoeveelheden rantsoeneert om overgewicht van uw kat te voorkomen.

Welk budget om een Blauwe Rus te hebben?

Houd er rekening mee dat de aankoopprijs van een Blauwe Rus hoger of lager kan zijn, afhankelijk van bepaalde criteria. Over het algemeen wordt hij beïnvloed door het geslacht, de leeftijd, de kwaliteit van zijn vacht, de kwaliteit van de stamboom van zijn ouders, de reputatie van zijn fokker en vele anderen.

Houd er echter voor schatting rekening mee dat u tussen de 650 en 2500 € moet uitgeven voor de adoptie van een mannelijk Blauw Russisch katje en 850 tot 1400 € voor de adoptie van een vrouwelijk kitten. Daarnaast zal het ook nodig zijn om ongeveer 400 € over het jaar te tellen voor onderhoudskosten.

Lees ook:   Ataxie bij katten: Oorzaken, symptomen & behandeling

Accessoires aangepast aan Russian Blue

Zoals alle katten heeft de Blauwe Rus een aantal accessoires nodig om gelukkig en voldaan te zijn. Natuurlijk moet elk van de accessoires worden gekozen vanwege de kwaliteit en stevigheid, maar ook om in overeenstemming te zijn met de morfologie van het dier. Zo heeft de Blauwe Rus kommen nodig voor zijn eten en idealiter een brokautomaat. Evenzo heeft het voor zijn dagelijkse hydratatie een goede waterfontein voor de kat nodig.

Bovendien moet u een kattenbak voorzien voor de hygiëne en een verzorgingsset voor kortharige katten. Als hij toegang heeft tot de buitenkant, zal de installatie van een kattenluik zijn mobiliteit vergemakkelijken, evenals een kleine cabine zal hem in staat stellen om een gezellig en veilig hoekje buiten het huis te hebben.

Ten slotte, omdat de Blauwe Rus een beetje lui en niet erg actief is, zal het interessant zijn om hem accessoires of stimulerend speelgoed te kopen om zijn interesse in lichaamsbeweging te wekken. Je zult daarom een krabpaal met krabpaal, baars, schuilplaatsen, speelgoed moeten installeren en snoepballen moeten leveren om hem aan te moedigen een beetje uit te geven.

Goodies voor liefhebbers van Russisch Blauw

Waar adopteer je een Blauwe Rus?

Zoals met alle raszuivere katten, is fokken de beste manier om een Blauwe Rus te adopteren. Inderdaad een professionele fokkerNel geeft u de garantie dat u een kitten adopteert dat de beste zorg heeft gekregen en waarvan de kenmerken nauwgezet alle normen van het ras respecteren. Je kunt echter ook adopteren in catteries of kattenasielen.

Tot slot is adoptie van een individu een mogelijk alternatief. Als u voor deze route kiest, raden wij u aan om bij voorkeur om te gaan met een naaste persoon die u kent in plaats van een vreemde, om betrokkenheid bij dierenhandel te voorkomen.

Andere artikelen over dit onderwerp

Abessijn: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Mumbai: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijs – De juiste kat voor jou?

American Bobtail: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijs – De juiste kat voor jou?

Siberisch: karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Highland Fold: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijs – De juiste kat voor jou?

Sphynx: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Scottish Fold: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijs – De juiste kat voor jou?

Perzisch: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

De kartuizer: karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

De Siamees: karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.