▷ Boze kat – 6 tekenen die zijn woede verklaren om te begrijpen!

Woede is een emotie die kan worden toegeschreven aan katten en het is niet uitgesloten dat je meestal volgzame kleine katachtige wordt gestoord aan de indruk boos of chagrijnig te zijn.

Verschillende specifieke redenen en contexten kunnen inderdaad agressie of woede bij uw kat opwekken. Dit resulteert meestal in onderscheidende signalen die relatief eenvoudig te identificeren zijn.

Laten we eens kijken hoe we deze indruk van woede bij de kat kunnen begrijpen, evenals enkele tips over hoe je op de woede van je kat kunt reageren en deze beter kunt kalmeren.

6 manieren om een boze kat te identificeren

De woede van onze kleine haarballen wordt uitgedrukt door fysieke signalen en uitdrukkingen die meestal niet bedriegen over hun echte emotionele toestand, gedrag dat heel gemakkelijk te identificeren is. U moet deze aanwijzingen bij uw kat kunnen identificeren om de juiste gebaren te kunnen maken.

Hij laat het je zien met zijn staart

De manier waarop uw kat zijn staart draagt, kan u waardevolle aanwijzingen geven over zijn humeur. Recht rustend of rechtopstaand met een gehaakte kromming aan de punt, betekent dit meestal dat uw kat kalm of gelukkig is.

Aan de andere kant, als je merkt dat hij met zijn staart kwispelt of er snel mee kwispelt, is dit een teken dat hij boos is of dat iets hem dwarszit.

Hij heeft volledig stekelig haar.

Een ander vrij kenmerkend teken van woede bij katten is het stekelige uiterlijk van zijn haar, vooral langs de wervelkolom. Je zult ook de gebogen of gebogen vorm van zijn rug opmerken, waardoor deze groter lijkt.

Als uw kat de elementen van deze beschrijving verzamelt, begrijp dan dat hij erg boos op u is. Benader hem niet of draai je gewoon om.

Lees ook:   Kittenafscheiding: Optimale timing voor scheiding van moeder

Hij heeft zijn oren naar achteren laten zakken.

Meestal dragen onze metgezellen normaal gesproken hun oren rechtop op hun hoofd of naar voren gedraaid als ze uitgerust, in een goed humeur of gelukkig zijn. Aan de andere kant, wanneer deze oren zichtbaar op het hoofd worden neergelaten en naar achteren worden gedraaid, is dit een onmiskenbaar bewijs dat uw kat bang of boos is.

Het klinkt sterk: grommen, sissen met spuug …

Vocalisaties bij katten kunnen je veel vertellen over hun humeur. Als zacht en hoog spinnen of miauwen meestal synoniem zijn met geluk of volheid, is het anders ernstig of vreemd miauwen, grommen en sissen vergezeld van spugen, enz.

Als je kat sist, gromt, spuugt of ernstig miauwt, is dit waarschijnlijk een teken dat hij boos is of niet wil dat je hem benadert.

Hij is opgerold in een verdedigende positie

Een kat opgerold en zichtbaar op wacht of in een defensieve positie is een aanwijzing voor de woede die in hem opkomt en dat hij zich voorbereidt om te externaliseren.

Een korte illustratie van deze houding toont je katachtige afgeplat op de grond, benen en lichaam krullen op naarmate je er dichter bij komt, evenals een vaste blik vergelijkbaar met die welke voorafgaat aan een riposte.

In dergelijke omstandigheden is het niet uitgesloten dat je kat je bespringt als je zijn signalen negeert en je volhardt in het te dicht bij hem komen.

Hij opent zijn mond en laat zijn tanden zien

Als uw kat zijn mond komt openen met zijn lippen op zijn tandvlees en u zijn tanden laat zien wanneer hij nerveus lijkt, is dit geen goed teken voor u, de persoon of het ding op wie zijn woede is gericht. Dit is inderdaad het bewijs dat hij agressief is en dat je afstand moet houden als je niet gebeten of gekrabd wilt worden.

Boze kat toont hoektanden

Waarom kan een kat boos zijn?

Je moet weten dat er veel redenen zijn die woede bij katten kunnen verklaren. Maar Het is vooral belangrijk om te begrijpen dat het interpreteren van de emotie van woede bij een kat vooral is om een zeer menselijke emotie op een huisdier te plakken.

Lees ook:   kattenbak cover

Het feit blijft dat het interpreteren van dit soort gedrag erg handig is om je te helpen begrijpen waarom je kleine katachtige lijkt boos of agressief.

Angst

Angst staat bekend als een van de belangrijkste redenen voor agressief of angstig gedrag bij katten. Inderdaad, de meerderheid van de katten in colèZe zijn meestal omdat ze angst voelen.

Deze emotie bij katten kan zelf het gevolg zijn van een zeer specifieke context. In het bijzonder een hard geluid, de aanwezigheid van een andere intimiderende soortgenoot of een ander bedreigend dier op zijn grondgebied, de komst van een vreemdeling, of zelfs welke bedreiging dan ook, dat de kat kan assimileren aan onzekerheid of dreigend gevaar.

Over het algemeen genereert angst stimuli bij katten die hen voorbereiden op 2 soorten reacties: ofwel vluchten om gevaar te vermijden, of zichzelf verdedigen, vandaar de uitdrukking van woede of agressiviteit die op dit moment wordt waargenomen.

Lijden of ziekte

Lijden of gezondheidsproblemen zijn niet uit te sluiten in de zoektocht naar een verklaring voor de staat van woede bij een kat. Inderdaad, als uw kat, die meestal een evenwichtig temperament heeft of gelukkig lijkt, plotseling agressief of boos is, is dat waarschijnlijk omdat hij ergens pijn heeft of aan een ziekte lijdt.

Een verwonding, koorts, ontsteking van het tandvlees of de tanden, buikpijn of buikpijn, gewrichtspijn gerelateerd aan artritis, artrose of fractuur, een gebroken of gescheurde kras … zijn enkele oorzaken van lijden die een kat prikkelbaar of boos kunnen maken.

In dezelfde geest hebben bepaalde gastro-intestinale stoornissen en ziekten die resulteren in pijnlijke ontstekingen meer kans om de emotionele toestand van een kat te beïnvloeden en stemmingswisselingen te veroorzaken. In deze gevallen kan een bezoek aan de dierenarts nodig zijn om ervoor te zorgen dat alles in orde is met de gezondheid van uw huisdier.

Lage socialisatie

Woede of agressie bij katten kan ook te wijten zijn aan socialisatie. Inderdaad, een kat die niet goed gesocialiseerd is vanaf de vroege kindertijd, die voortijdig van zijn moeder is gescheiden of niet in contact is geweest met mensen tijdens de eerste 12 weken van zijn geboorte … zal meer kans hebben om agressief gedrag te ontwikkelen.

In dezelfde zin kan misbruik of overmatige straf die een kat wordt opgelegd ook zijn angstige of boze toestand verklaren.

Lees ook:   6 oorzaken van katten die zogen: ontdek de waarheid!

Blootstelling aan stress

De angstige / agressieve toestand of schijnbare nervositeit bij onze katachtige metgezellen kan ook de emanatie zijn van de stress of angst die ze ervaren. Uw boze kat kan dus aanzienlijke stress ervaren die het gevolg kan zijn van verschillende factoren: een plotselinge verandering in zijn dagelijkse routine of in zijn omgeving (een verhuizing bijvoorbeeld de komst van een nieuw lid in het gezin, enz.).

In het geval van een driftbui bij katten, is het belangrijk voor de meester om de juiste houding aan te nemen om zijn katachtige te kalmeren en hem te helpen kalmeren, maar ook om te voorkomen dat hij het aanvalt (hoewel dit zeldzaam is). Als je merkt dat je kat boos is, zijn hier enkele suggesties voor de ideale reactie om je aan te passen.

Ontdek waarom je kat boos wordt

Zoals we hierboven hebben opgemerkt, is een staat van woede bij katten niet triviaal en heeft het noodzakelijkerwijs een verklaring (angst, stress, enz.). Het identificeren van en handelen naar de oorzaak van een dergelijke emotie bij je kat zal zeker helpen om hem te kalmeren en zijn gematigde of volgzame stemming te herstellen.

Zorg er over het algemeen voor dat je een veilige, comfortabele leefomgeving biedt en bronnen van angst of stress die je kat boos kunnen maken, vermijdt of beperkt.

Trek je terug of houd gewoon afstand

Omdat het niet altijd gemakkelijk is om te bepalen wat uw kat irriteert of zijn agressiviteit voedt, is een van de beste dingen die u in het begin kunt doen, afstand houden of weggaan als uw aanwezigheid of die van een andere metgezel hem stoort.

Probeer hem niet te aaien of te dragen terwijl hij boos is. Doe in het beste geval alsof je hem negeert en laat hem een paar minuten, terwijl hij kalmeert.

Wees geduldig en scheld je kat niet uit

Het is niet aan te raden om uw kat uit te schelden, onder druk te zetten of te berispen wanneer hij boos of angstig lijkt. Wees geduldig en help je kat zijn angst of angst te overwinnen.

Raadpleeg een dierenarts

Merk op dat een staat van woede of agressie die duurzaam of zelfs vaker wordt geuit, een teken kan zijn van een medisch probleem. In dit geval kunt u met een consult en een veterinaire diagnose worden vastgesteld op de gezondheidstoestand van uw kat.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.