▷ Brokjesdispenser en afwezigheidspunten om te controleren 🙀

Je bent een aantal dagen weg en je hebt gekozen voor een geweldige bondgenoot: de brokjesdispenser. Geweldig keukengerei waarmee je met een gerust hart kunt vertrekken, maar natuurlijk niet voordat je wat basiscontroles hebt gedaan! Maar zorg ervoor dat het apparaat tijdens uw afwezigheid werkt.

Brokjesdispensers, een goed idee maar wees voorzichtig

KattenvoerWanneer u weg moet, is de brokdispenser een goede optie voor uw huisdier om zelfvoorzienend te zijn in voedsel, we hebben het regelmatig in onze artikelen gezien. Vooral als niemand voor je kat kan zorgen terwijl je weg bent.

Het is echter belangrijk op te merken dat het altijd het beste is om een buurman, vriend of familie te vragen om af en toe langs te komen voor een kleine routinecontrole.

Om zonder stress te reizen, mogen sommige details niet worden verwaarloosd, zoals de verbinding van het apparaat, de hoeveelheid voedsel, de werking … Laat uw kat niet zonder voedsel komen te zitten.

3 belangrijke punten om te controleren voor een afwezigheid

Vergeet voor uw vertrek enkele elementaire controles niet, uw kat zal u dankbaar zijn en zal niet getraumatiseerd raken tijdens een volgende afwezigheid!

Voor automaten, controleer de voeding

Zoals met alle elektrische apparaten, is het noodzakelijk om controleer of het gewoon werkt, controleer of het stopcontact goed is aangesloten en controleer of de batterijen volledig zijn opgeladen en voldoende voor de duur van de afwezigheid.

Lees ook:   7 dingen om te weten over deze katten met extra vingers

Dit is waarschijnlijk het grootste risico voor elektrische verdelers, de stroomstoring. Om ongelukken te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat alles werkt voordat u vertrekt en kiest u voor een dispenser met voeding per stopcontact en back-upbatterijen. Neem de tijd 1 of 2 dagen voordat je controleert of alles goed gaat.

Zal de hoeveelheid voedsel voldoende zijn?

Het is noodzakelijk om de hoeveelheid voedsel die uw kat eet te plannen op basis van uw dagen van afwezigheid. Aandacht voor het gekozen model van distributeur, de autonomietijden kunnen van 3/4 dagen tot maximaal 7 dagen zijn.

Evenzo, als u van plan bent om meerdere dagen te vertrekken, is het verstandig om een waterdispenser te kopen, zodat uw kat goed kan hydrateren.

Controleer of de dispenser goed werkt voordat u vertrekt

Als het een recente aankoop is, is het raadzaam om de werking van uw brokdispenser te controleren voordat u vertrekt. Denk ook na over het vinden van een alternatief in geval van stroomuitval.

Tot slot

Controlelijst

Een beetje advies tussen katteneigenaar, geef de voorkeur aan een handmatige brokdispenser voor afwezigheden langer dan 2 dagen, het risico op afbraak is onbestaande.

Als u deze controles respecteert, zal uw kat uw afwezigheid niet eens opmerken en zal hij u verwelkomen met open “poten” wanneer u terugkeert.

Andere artikelen over dit onderwerp