▷ De 10 mooiste rassen van blauwogige katten

Blauwogige katten wekken bij veel mensen charme en fascinatie op. Als je droomt vanAdopteer een kat met mooie blauwe ogen Maar weet niet welke rassen deze bijzonderheid hebben, maak je geen zorgen!

We hebben u hier geïdentificeerd en gepresenteerd 10 van de mooiste kattenrassen waarvan bekend is dat ze blauwe ogen bezitten en die hun oogkleur op volwassen leeftijd niet veranderen.

De Siamees

Siamees gezicht

De Siamees is een van de meest gewilde kattenrassen in Noord-Amerika en Europa, waar hij de bijnaam de Prins van Katten heeft. De oorsprong van het ras brengt ons terug naar de 14Þ eeuw, in de tempels van het Siam koninkrijk, nu Thailand genoemd.

Een Siamees weegt tussen de 3 en 5 kg en heeft een heldere of chocolade geverfde vacht over het hele lichaam. De kop is donkerder en ziet eruit als een masker dat wordt benadrukt door zijn langwerpige amandelvormige blauwe ogen.

De Siamees waardeert eenzaamheid niet, maar hij is aanhankelijk en intelligent. Hij houdt ook van het spel en blijft altijd trouw aan zijn meester.

De Ragdoll

Blauwogige Ragdoll kat

Het Ragdoll-ras verscheen in de VS aan het einde van de 20e eeuw.Þ eeuw. Het is een kat wiens defect moeilijk te vinden is, fysiek of gedragsmatig. Het bijzondere kenmerk is de elegante jurk bossig met lange witte haren, zacht en fijn die niet krullen.

De Ragdoll is ook een van de grote kattenrassen en weegt tussen de 6 en 8 Kg. Maar wanneer je het draagt, geeft het zijdeachtige haar je het aangename gevoel van het vasthouden van een pop.

Hij is een sociale, geduldige en kalme kat, die houdt van het gezelschap van kinderen en zich gemakkelijk aanpast aan de leefomstandigheden van zijn meester, in een appartement of huishouden.

Lees ook:   Is spek en ander verwerkt vlees veilig voor katten om te eten?

Het Heilige van Birma

Heilige raskat van Birma

Oorspronkelijk uit Frankrijk, heeft het Heilige van Birma de blauwe kleur en ronde vorm van de ogen van de Pers aangenomen, en de middellange vacht van het kleurpunttype met verschillende tinten van de Siamees, waaruit het komt door kruising.

De belangrijkste attractie zijn de benen die, bedekt met wit haar, het grote elegantie geven, een beetje zoals het dragen van handschoenen.

Aan de gedragskant is de Heilige Birma als een hond die zijn meester overal volgt, kalm, discreet en attent. Hij heeft een imposant lichaam, een diepe en mysterieuze blik die hem gemeen kan laten lijken, maar dat is hij niet. Hij is nogal verlegen en achterdochtig, maar speelt graag met familie.

De Perzische

Perzische raskat

Zelfs als de oorsprong van dit schattige huisdier niet vaststaat, maar wordt gedeeld tussen Italië, Engeland of zelfs Turkije, is zijn charisma unaniem onder alle eigenaren van het Perzisch, hij is aanwezig in alle schoonheidsranglijsten.

Zijn karakteristieke kenmerk is zijn hoofd, of juist zijn mond die zich naar boven uitstrekt en zijn neus verplettert. Het is een kalm en kalm dier, dat geen aanleg heeft voor geweld. Hij is niet al te sportief en geeft de voorkeur aan lange dutjes in de buurt van zijn meester. Hij geeft veel om zijn routine en heeft een hekel aan verandering.

De Turk van Van

Turkse Van Cat

Hij is de koning van het zwemmen, omdat hij zoveel van water houdt dat hij de bijnaam Lake Van Cat heeft, of soms ook Noah’s Ark Cat. Oorspronkelijk Turks, het maakt ook deel uit van de kleine kattenrassen en heeft een witte vacht. Het heeft meestal blauwe ogen en soms minnow ogen.

Lees ook:   Kleurrijke Kennis: Een Uitgebreide Gids over de Britse Korthaar Feline Tinten

De Turkse Van is een kat die nog steeds zeldzaam is in Europa, maar wiens sterke en onafhankelijke karakter niet belet dat hij sociaal en gastvrij is tegenover gasten, of geniet van het gezelschap van zijn meester. Evenzo doet zijn timide kant niets af aan zijn moed en intelligentie.

De Sneeuwschoen

Sneeuwschoen Kat

Het is ook een zeldzaam kattenras, waarvan de elegantie wordt benadrukt door hun witgehandschoende poten. Het ras wordt onlangs aan het grote publiek onthuld in de Verenigde Staten, aan het einde van de vorige eeuw, na de resultaten van opeenvolgende kruisingen van de Amerikaanse korthaar- en heilige Birma-rassen met het Siamese ras, waarvan het verschillende kenmerken heeft geërfd.

De Sneeuwschoen is een avontuurlijke kat en bAvard, maar ook zorgzaam, sportief en zelfs grappig. Hij heeft daadkracht, intelligentie en sympathie. Zijn grote, ronde, lichtblauwe ogen passen bij zijn vriendelijke temperament.

Ojos Azules

Ojos Azules kitten

Met zijn intens blauwe ogen neemt deze katachtige ons mee terug naar de Verenigde Staten, in de staat New Mexico waar de eerste kat van het ras in de jaren 80 werd ontdekt. Zijn naam, Ojos Azules wat betekent blauwe ogen In het Spaans genoeg om zijn ogen te beschrijven, maar de eigenaardigheid van het ras ligt in de vacht.

Inderdaad, blauwe ogen worden herkend aan katten met witte vacht of kleurpunt, dus maximaal 2 kleuren. De Ojos Azules heeft echter een martelschildpadachtige jurk met verschillende kleuren.

Het ras heeft slechts een paar honderd exemplaren met een gemiddelde grootte, een gewicht van 3 en 7 kg en een gedrag dat dicht bij dat van de Turkse van ligt.

De Balinezen

Balinees kattenras

De Balinees is een kat van Amerikaanse afkomst (VS) met een atletenlichaam en grote elegantie, zelfs als het uiterlijk op zijn zachtst gezegd toevallig is. Inderdaad, het ras verschijnt door een gelukkig toeval, als gevolg van kruisingen die een soort Siamese kat gaven, maar eerder met middellang of lang haar.

Lees ook:   Felimazole: Effecten, Dosering en Bijwerkingen bij Katten

De Balineze heeft dus alle andere fysieke eigenschappen van de Siamees, en zelfs op gedragsniveau lijken de 2 rassen erg op elkaar. De Balinees herkent slechts één echte meester aan wie hij tijdens zijn leven een unieke aandacht besteedt.

Himalaya

Himalaya kattenras

Door de kleur en vorm van zijn ogen, de corpulentie en de grootte van zijn haar, kunnen we zeggen dat de Himalaya een Perzisch kleurpunt is, of beter nog, een Perzische met de jurk van een Siamees. Het heeft dus alle fysieke kenmerken van de Perzische, behalve dat zijn vacht niet uniform is, maar kleurpunt.

De Himalaya is ook een Amerikaan, met wat Zweedse wortels, maar geen enkele gerelateerd aan het Indiase subcontinent. Klaar en attent voor iedereen, het is gemakkelijk om mee te leven, zowel in een appartement als in een huis met een tuin.

Tonkinese

Tonkinese kattenras

Vrucht van de kruising van de Siamoise en Birmese rassen, de Tonkinese is een van de favoriete kattenrassen van Canadezen en Amerikanen, vooral vanwege zijn delicatesse en elegantie die Europeanen steeds meer niet onverschillig laten. De komst van het ras dateert van iets minder dan een eeuw geleden, hoewel het pas rond 1960 aan populariteit won.

De Tonkinese staat bekend om zijn hoge intelligentie, zijn grote liefde voor knuffels en zijn behoefte aan genegenheid. Zijn witte jurk geeft hem adel en charisma, ook al is hij soms een lijmpot.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.