▷ De 25 cartoonkatten die onze kindertijd hebben getekend

Ze rockten onze jonge jaren en wij volgden, met verve, hun gekste avonturen! De beroemde katten van de cultcartoons uit onze kindertijd zijn een integraal onderdeel van ons leven geweest en we bewaren vandaag de dag nog steeds een tedere herinnering aan hen.

We bieden u daarom een kleine herinnering aan deze katten die zo kenmerkend zijn en die onze middagen en weekenden hebben betoverd!

Oggy – Oggy en de kakkerlakken

Deze grote blauwe kat, een beetje onhandig en duidelijk lui, bezit een enorm huis met een grote tuin. Paradijs voor een kat, nietwaar? Behalve dat een hels trio van kakkerlakken, Joey, Dee-Dee en Marky, hem een hard leven leiden! Grappen en lage klappen zijn het dagelijks leven van Oggy die met alle middelen probeert om van deze onvriendelijke gasten af te komen!

Garfield – Garfield &Co

Deze grote rode kat, een beetje sarcastisch en lui, is Jon’s gelukkige huisdier. Zijn passie? Slaap, eet en irriteer Odie, jon’s hond. Egoïstisch en pretentieus, Garfield is zijn eigen prioriteit. Volgens de legende weegt hij ongeveer 32 kg en zijn liefde voor lasagne kan dit cijfer niet tegenspreken!

Sylvestre – Titi en Grosminet

Sylvestre, ook wel Grosminet genoemd, is een zwart-witte kat met een grote rode truffel en een zeer komische zozotement. Tegenstander van de kwaadaardige kanarie Titi, Sylvester ontwikkelt alle strategieën om het uiteindelijk in handen te krijgen en hem te verslinden!

Isidorus – Les Entrechats

Isidore kattencartoon

Isidore is een grote oranje kat die graag slaapt, eet en de hond van de buurman, Brutus, irriteert. Afkomstig uit een zeer bevoorrechte achtergrond en na een nobele opleiding te hebben genoten, gedraagt Isidore zich niettemin als een gootkat. Zijn hobby? Vang de muizen en mors het afval!

Lees ook:   ▷ 5 's werelds grootste kattenrassen

Tom – Tom Jerry

Tom is een blauwe kat die leeft met een kleine bruine muis, Jerry. Geïrriteerd door de terugkerende grappen van de laatste, probeert hij er vanaf te komen… tevergeefs! Ondanks zijn kleine formaat heeft Jerry een ongelooflijke kracht en Jerry kan alleen maar voor hem buigen.

Scat-cat – De Aristokatten

Scat-cat - De Aristokatten

Jeugdvriend van Thomas O’Malley, Scat-cat is een fervent jazzfan die bijzonder begaafd is op de trompet! Met zijn vriendengroep, allemaal gootkatten maar fijne muzikanten, richtte hij een heuse jazzband op waarvan de muziek Duchesse, Marie, Toulouse en Berlioz verrukte. Als je goed oplet, zul je merken dat hij nooit zonder zijn favoriete accessoire naar buiten gaat: zijn bolhoed!

Thomas O’Malley – De Aristokatten

Moedig en onbaatzuchtig, Thomas O’Malley is een schattige gootkat die de familie van hertogin helpt. Verliefd op de mooie hertogin raakt hij ook gehecht aan zijn kleine kittens die op hun beurt in O’Malley de vader zien die ze nooit hebben gehad.

De Cheshire Cat – Alice in Wonderland

De Cheshire Cat – Alice in Wonderland

Gek, filosofisch, mysterieus, de Cheshire-kat is een van de meest surrealistische personages die je in Alice in Wonderland zult vinden. Hij heeft de ongelooflijke kracht om te verschijnen en te verdwijnen zoals hij wil! Zijn glimlach heeft onze geest getekend en blijft jong en oud fascineren.

Puss in Boots in Shrek en meer

Bijgenaamd “Casanova”, Puss in Boots is een echte rokkenjager. Tegenover zijn rivalen heeft hij een grote troef: zijn grote ontroerende ogen! Door medelijden en tederheid op te wekken bij zijn vijanden weet Puss in Boots uit de meest complexe situaties te komen.

Daphne – De Entrechats

Daphne kat cartoon

Daphne is een kat die, net als Isidore, de prachtige stadswijken bezoekt. Haar ongelooflijke schoonheid wekt de bewondering van Isidorus die haar in zijn armen probeert te laten vallen. Daphne heeft echter een verlangen naar avontuur… Dit burgerlijke leven is duidelijk niet voor haar gemaakt!

Figaro – Disney’s Pinokkio

Geppetto’s huisdier (en Minnie Mouse!) is een echte kleine katachtige. Als hij soms jaloers kan zijn op Pinokkio en bang voor hem kan zijn, hecht hij zich uiteindelijk aan hem en waardeert hij hem als een vriend. Heel ondeugend, hij helpt zijn meester graag bij dagelijkse taken … om er veel strelingen voor terug te krijgen!

Lees ook:   Veilige kattenvoeding: 16 essentiële tips om te vermijden wat katten niet mogen eten

Hallo Kitty

Kitty White, beter bekend als door Hello Kitty, is een mooie kleine kat geboren in Londen. Heel dicht bij haar tweeling Mimmy, houdt ze ervan om koekjes te koken en muzikale en artistieke activiteiten te doen. Altijd omringd door haar vrienden, zorgt ze ervoor dat iedereen plezier heeft en elkaar respecteert!

Hertogin, Marie, Berlioz en Toulouse

Een van de beroemdste Disney-katten zijn de Aristokatten. Hertogin, de moeder van de 3 schattige kleine kittens, is een prachtige kat met nobele waarden. Ze voedt haar kinderen op tot ware Aristokatten! Wreed het huis uit gejaagd door butler Edgar, zal ze Thomas O’Malley onderweg ontmoeten en in zijn ban raken.

Kittens zijn, net als hun moeder, zeer getalenteerd! Berlioz speelt bewonderenswaardig piano, Toulouse is een geweldige schilder en Marie heeft een engelachtige stem.

Chi in Chi, het leven van een kat

Chi is een kleine kat die op wonderbaarlijke wijze wordt opgenomen door een vriendelijke familie. We volgen hem door al zijn eerste ervaringen en zijn nieuwe leven in dit warme huis. Zijn schattige frimousse en zijn te schattige houding zullen ervoor zorgen dat je het wilt adopteren!

Si &Am – Schoonheid en de Zwerver

Deze twee kleine schurken, metgezellen van de kwaadaardige tante Sarah, zijn echte verschrikkingen. Ze hebben geen genade voor anderen en zijn alleen tevreden met hun persoonlijke plezier. Ze begeren met afgunst de vis en de kanarie van de familie… en hopen Lady, de onschuldige cocker spaniel, de prijs te laten betalen voor hun dwaasheid.

Lucifer – Assepoester

Lucifer – AssepoesterMachiavellistische kat bij uitstek, Lucifer is een groot lui en execrable dier dat bekend is in de Disney-tekenfilm. Zijn dikke zwarte vacht en angstaanjagende ogen terroriseren de andere dieren in het kasteel. Hij aarzelt niet om anderen te belasteren om medelijden op te wekken in Assepoester.

Azraël – De Smurfen

Azraël, de kat van de kwaadaardige Gargamel, probeert enkele Smurfen te vangen en in te slikken. Zijn rood-witte jas is niet eng… Maar de boze uitdrukking die we op zijn gezicht lezen, is om onze kleine blauwe vriendjes te laten zwijmelen!

Krassend – Jeukend en Krassend

Scratchy, een personage uit de beroemde animatieserie “The Itchy and Scratchy Show”, uitgezonden in The Simpsons, is een zwarte kat die wordt misbruikt door zijn metgezel Itchy, een sluwe blauwe muis. Gore en sarcastisch, deze serie is niet voor bangeriken!

Lees ook:   Is tapiocazetmeel veilig in kattenvoer?

Riff Raff – Les Entrechats

Riff Raff kattencartoonRiff Raff is de bandleider van de Entrechats. Deze kleine kat met een krakkemikkige blik woont midden op een vuilnisbelt met zijn vrienden Saturnus, Hector, Marcel en zijn verloofde Cleo. Allemaal samen houden ze ervan om de hond van de vuilnisbelt te irriteren en domme dingen te doen … Maar altijd in een goed humeur en zonder geweld!

Kat R. Ton – Fievel in het Wilde Westen

Kat R. Uw cartoon kat

De levensomstandigheden in New York worden steeds moeilijker voor de familie Souriskewitz. De katten worden van alle kanten aangevallen en besluiten de stad te ontvluchten. Fievel realiseert zich dat dit alles wordt ontworpen door de schurk Cat R. Ton, die chaos probeert te creëren in het stadje Green River.

Madchat – Inspecteur Gadget

Kat van de beroemde Doctor Gang, Madchat is de trouwste vriend van het hoofd van de organisatie M.A.D. Zeer dicht bij zijn meester, kan hij helaas lijden onder de gevolgen van zijn slechte humeur en lijden aan zijn frustratie!

Shampoo – Ranma 1/2

Ranma Shampoo 1/2

Tijdens een reis naar China zijn Ranma en haar vader het slachtoffer van een vreselijke vloek die hen veroordeelt tot een metamorfose zodra ze nat worden. Ranma wordt dochter en haar vader… Een panda! Shampoo wordt smoorverliefd op Ranma, tot het punt dat ze aanhankelijk en genadeloos wordt tegenover haar potentiële concurrenten. Soms koud en onaangenaam, ze is niettemin van een zoetheid die zijn weerga niet kent bij Ranma.

Tijger – Fievel en de Nieuwe Wereld

Tijger – Fievel en de Nieuwe Wereld

In gevaar in eigen land, Rusland, nemen Fievel en zijn familie de beslissing om naar de Verenigde Staten te gaan. Helaas ontstaat er een storm tijdens de bootoversteek en wordt Fievel gescheiden van zijn familie. Hij arriveert uiteindelijk in Amerika en ontmoet Tiger, een schattige vegetariër die de muis zal helpen bij al zijn wildste avonturen.

Romeo – Lucile, liefde en Rock’n’roll

Romeo - Lucile, liefde et Rock'n'roll

Lucile is een jonge Japanse vrouw die haar tijd verdeelt tussen haar avondlessen en haar werk in het restaurant van haar vader. Romeo, de kat van Mathias en Benjamin, is een bijzonder intelligent en dapper dier. Erg hebzuchtig en lui adviseert hij Benjamin over zijn liefdesleven en blijkt hij een zeer goede vertrouweling te zijn.

Felix de kat

Uiteindelijk konden we deze top niet afmaken zonder te zinspelen op de beroemdste van alle katten: Felix! Uitgerust met zijn magische tas gaat hij graag op nieuwe avonturen. De kwaadaardige Professor is echter wanhopig om de zak te pakken … Gelukkig kan Felix rekenen op de hulp en steun van zijn vele vrienden, waaronder de geleerde Little Lighter.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.