▷ De 5 mooiste rassen van zwarte katten!

U wilt een kat met een zwarte vacht adopteren, maar u aarzelt nog steeds over het ras dat u zult kiezen? De keuze voor een raskat is niet altijd gemakkelijk te maken, vooral als je weet dat er gedrag, fysieke eigenschappen en zelfs pathologieën zijn die specifiek zijn voor bepaalde rassen.

We hebben dit dus voorbereid. Selectie van de 5 mooiste kattenrassen met zwarte vacht, wiens gedrag we hebben verduidelijkt en wat nuttige informatie om u te helpen kiezen.

De Maine Coon

Zwarte Maine Coon

Het Maine Coon-kattenras laat ook verschillende kleuren vacht toe, waaronder zwart. De hele eigenaardigheid van het ras ligt in de grootte die verder kan gaan dan 1 meter. En wanneer geaccentueerd door een elegante zwarte vacht met lang en zijdeachtig haar, wordt de indruk vertienvoudigd!

Qua gedrag is de Maine Coon ook een van de meest aanhankelijke kattenrassen. Zelfs met zijn gewicht dat meer dan 10 kg kan bedragen, is de Maine Coon erg behendig: het is een geweldige zwemmer en een uitstekende jager die moeite heeft om in een appartement te wonen. Hij is ook kalm, zorgzaam en loyaal, als een hond.

Bombay

Bombay ras kat

De Bombay is een speciaal kattenras dat slechts één kleur vacht kent: een wasachtige zwarte vacht, uniform over het hele lichaam, tot aan de uiteinden (oren, poten, staart), een van de mooiste katten. Als gevolg van de kruising tussen de Birmese en Amerikaanse korthaarsoorten, zijn Bombay-katten allemaal zwart, zoals Panters in het klein, met gouden okerkleurige ogen in de vorm van een amandel.

Lees ook:   De ultieme top 10 van slimste kattenrassen ter wereld

Oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, de Bombay is een kalme en aanhankelijke kat, sociaal en energiek, intelligent en discreet. Hij geniet van het gezelschap van kinderen en zijn korte haar vereist slechts wekelijks borstelen om hun glans te behouden.

Le Birmees

Zwarte Birmese kat

Geïmporteerd uit Thailand, ontwikkelde het Birmese kattenras zich rond 1930 in de Verenigde Staten. Het is een kattenras met een korte of middellange vacht die niet bepaald zwart is, maar het is eigenlijk een bruin donker genoeg om op te gaan in zwart.

Het is goed om te weten dat het ras 2 rassen kent waarvan fysieke verschillen steeds meer bewezen zijn: de Amerikaanse Birmees en de Engelse Birmees. Maar over het algemeen heeft de Birmees een zeer expressief gedrag dat het gemakkelijk maakt om mee te leven. Hij krijgt graag aandacht en weet het terug te geven. Hij is nieuwsgierig en vriendelijk, emotioneel en kwetsbaar.

De Perzische

Zwarte Perzische kat

Zwart is niet de enige vachtkleur voor dit ras, maar je zult een Perzische kat in deze vachtkleur vinden als je dat wilt. De Perzische heeft borstelige en lange haren die constant onderhoud vereisen. Hij waardeert discretie, zachtheid, kalmte en rust.

Als de zwarte jas niet unaniem is onder alle Perzen, als het gaat om lichaamsbouw, uiterlijk en zelfs gedrag, is de Perzische letterlijk een koning. Zijn prestigieuze vacht en fysieke eigenaardigheden (vooral zijn hoofd) hebben het naar het paleis van Lodewijk XV gebracht en naar de voorhoede van katten schoonheidswedstrijden in Engeland.

Turkse Angora

Turkse Angora ras kat

De Turkse Angora een zeer oud ras in Europa, en waarvan de Perzische afstamt. De kleuren van de toegestane vacht zijn meervoudig, inclusief zwart. Met zijn zachte middellange of lange vacht heeft de Turkse Angora een lichaamsbouw en een aangename uitstraling voor veel kattenliefhebbers. Uitgerust met een zeer lichte ondervacht, is de vacht gemakkelijk te onderhouden (elke week borstelen).

Lees ook:   Kunnen katten aardbeien eten? Delen van bessen met je kat.

De Turkse Angora is niet ingewikkeld om te leven, het illustreert het onafhankelijke karakter van katachtigen, maar zoekt ook gezelschap en familieliefde, vooral die van zijn mens. Het is een krachtige katachtige die graag speelt en traint, vooral rond het water omdat hij ervan houdt.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.