▷ Deze man werd gewekt door een vreemd geluid buiten zijn deur en daar Verrassing

Tim Newton is een fotograaf die in Alaska woont en op een nacht werd gewekt door vreemde geluiden die uit zijn deur kwamen. Eerder dacht hij aan een inbraak. Maar groot was zijn verrassing. Daar vond hij zeven schattige lynxkatjes vergezeld door hun moeder.

Lynx door TimVerbaasd pakte hij zijn camera om het moment vast te leggen. Nog verbazingwekkender, de moeder zwaaide naar haar kinderen en ze stonden allemaal in tim’s gezichtsveld om het hem gemakkelijker te maken.

De zeven kittens begonnen toen op het dek en in de tuin te spelen. Tim legt uit: “Ze kwamen en gingen, springend en springend op elkaar. Ik begon te kraken. Ik dacht: “Wauw! Wat een ongelooflijke kans? Het was gewoon geweldig! Ze waren zo schattig.”

Op hetzelfde moment dat hij genoot van de scène waarin hij deze schattige kittens zag worstelen, rollen en achtervolgen, voelde hij bewondering voor hun moeder die hen nauwlettend in de gaten hield.

Lynx door Tim 1

Lynxen zijn inherent ongrijpbaar en Tim had ze slechts een handvol keren in het wild gezien. De mogelijkheid om ze dicht bij je eigen huis te fotograferen was een opwindende ervaring, een droom voor elke fotograaf. Hij vertelde ons dat hij nog nooit zoveel lynxen had gezien en was verbaasd.

“Ze begonnen weer te spelen”, vertelt Tim. De volgende 40 minuten speelden ze om de beurt op zijn terras. Ze achtervolgden, rolden en vochten.

De lynx had zijn aanwezigheid niet opgemerkt, behalve een van hen die hem had benaderd om onderzoek te doen. Het ging niet goed. Hij beschrijft de scène als volgt: “Ik weet niet waarom ik het deed, misschien was het om te zeggen: ‘Oh, wat een schattig klein kitten!’ – maar ik haalde de camera uit mijn gezicht en onze ogen ontmoetten elkaar.” “Ik zag een uitdrukking van angst op zijn gezicht. Zijn ogen stonden wijd open en hij nam de sleutel van de velden. Maar de anderen begrepen er niets van.”

Lees ook:   2023: Prijzen van Japanse Bobtail katten onthuld!

Toen tim de moeder zag rennen en spelen in de achtertuin, was Tim vooral onder de indruk van de manier waarop ze ze onder controle hield.

Na een tijdje besloot de moederlynx het reces te beëindigen. Ze verzamelde terloops haar kittens en ze keerden allemaal samen terug naar het bos. Voor Tim leek de hele ontmoeting een wonder.

Lynx door Tim

Hij besluit: “We zijn altijd blij om de dieren in het wild te ontmoeten.” “Het maakt me dankbaar voor waar ik woon. Ik ben dankbaar dat ik deze lynx van dichtbij heb gezien. Wat een geweldige ervaring! »

Deze prachtige foto’s zijn gemaakt door Tim Newton.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.