▷ Diatomeeënaarde Natuurlijke Anti Vlooien remedie voor kat, gevaarlijk?

Of hij nu uitsluitend in een appartement woont of ook toegang heeft tot het buitenleven, uw kat is nooit veilig voor vlooien, teken en luizen. Gelukkig zijn er veel oplossingen op de markt om deze beestjes effectief te bestrijden. Als u op zoek bent naar een 100% natuurlijke vlooienremedie voor uw kat, weet dan dat er een oplossing voor u is: voedsel diatomeeënaarde.

Maar is het veilig om diatomeeënaarde op een kat te gebruiken? Moeten we niet een klassieke anti-vlooienbehandeling promoten?

Hieronder vindt u alles wat u moet weten over diatomeeënaarde, de voor- en nadelen ervan, evenals al onze tips om het goed en effectief te gebruiken op uw kleine katachtige.

Zijn er gevaren voor mijn kat die diatomeeënaarde gebruikt?

Het gebruik van diatomeeënaarde is veilig voor de kat, op voorwaarde dat het product is van goede kwaliteit en voedselsoort. Vergeet natuurlijk niet om de neus en ogen van je kleine katachtige te beschermen op het moment van aanbrengen.

Houd er echter rekening mee dat dit type zelfgemaakt natuurlijk vlooienwerend middel niet zo effectief is als een conventionele antivlo. Bovendien, slecht gedoseerd of slecht gecontroleerd, kan de zelfmedicatie van de kat gevaarlijk zijn.

Voorbeeld van conforme diatomeeënaarde voor katten

Diaguard® Diatomeeënaarde Food Grade Natural Protector 2kg

Diaguard® Diatomeeënaarde Food Grade Natural Protector 2kg

  • Hoge zuiverheid, 100% zoet water, diatomeeënaarde van “food grade/codex”.
  • 100% natuurlijk en inert (niet-toxisch). Diatomeeënaarde wordt gebruikt in de biologische landbouw.
  • Optimaal beveiligingsprofiel. Codex-kwaliteit, elke batch getest op zware metalen en bacteriën. Hoogste kwaliteitsborging beschikbaar.
  • Zuiverste witte diatomeeënaarde. Het origineel en het beste
  • Eenvoudig aan te brengen

Hoe diatomeeënaarde te gebruiken tegen kattenvlooien?

Om permanent van de vlooien van uw kat af te komen, moet u niet alleen de moeite nemen om het dier goed te behandelen, maar ook uw huis behandelen. Als materiaal heb je natuurlijk diatomeeënaarde, een vlooienkam en een stofzuiger nodig.

Lees ook:   filet bites

Behandeling van de kat

Breng diatomeeënpoeder aan over het hele lichaam van uw kat, zodat het product hun huid raakt. Om dit te bereiken, moet je het achterstevoren doen. Na minstens 4 uur wachten, kamt u uw kat met de vlooienkam, om vlooien, teken, eieren en larven (nog levend of dood) uit zijn lichaam te verwijderen. Gooi alle beestjes die uit het lichaam van je kat zijn teruggevonden in een bak met kokend water.

Behandeling van het huis

Identificeer allereerst alle plaatsen in huis die uw besmette kat gewend is te bezoeken: gangen, plaatsen van doorgang, slaapplaatsen, tapijten, meubels, … Om vervolgens het aantal te elimineren vlooien aanzienlijk te verminderen en een groot deel van de eieren te herstellen, stofzuigt u voor het eerst op al deze plaatsen.

Verspreid vervolgens de diatomeeënaarde op alle te behandelen plaatsen in uw huis (vloeren, tapijten, ramen, achter meubels, kussens, krabpaal, …) en laat het minstens 8 uur rusten. Na dit lange wachten, stofzuig waar de behoefte is. Doe dit minstens 3 keer per week, gedurende ongeveer een maand.

Voorzorgsmaatregelen voor gebruik

Omdat diatomeeënaarde een poeder is, kan zich een grote stofwolk vormen op het moment van aanbrengen op de kat of in het huis en irritatie van de ogen en luchtwegen veroorzaken. Dit is waarom Het is belangrijk om je ogen en neus van tevoren te beschermen, evenals die van uw kat (bij voorkeur zijn hele gezicht) bij gebruik.

Waarom diatomeeënaarde gebruiken om vlooien en teken te bestrijden?

Vanwege de samenstelling die rijk is aan silica, sporenelementen en andere mineralen, is diatomeeënaarde een natuurlijk en niet-toxisch product voor katten, in tegenstelling tot conventionele vlooienproducten die zijn samengesteld uit veel chemicaliën die allergieën of irritatie kunnen veroorzaken.

Lees ook:   cosma krabmeubel

Het is echter niet zo effectief als de producten conventioneel, naast dat het vervelender, restrictiever en tijdrovender is om te gebruiken.

We raden het gebruik ervan alleen aan als u op zoek bent naar een 100% natuurlijk extern parasiticideproduct en als uw kat niet volledig vol vlooien zit.

Werkt het bij andere huisdieren?

Diatomeeënaarde werkt even goed bij katten als honden, en zelfs bij andere dieren zoals fretten, paarden en zelfs kippen. Natuurlijk variëren de doseringen van de toepassing van het ene dier tot het andere en zijn ze voornamelijk afhankelijk van de grootte van het dier.

Wat is diatomeeënaarde precies?

Diatomeeënaarde is een natuurlijk poeder gewonnen uit steengroeven, geraffineerd door volledig mechanische processen en vooral zonder chemische transformatie. Het is dus een 100% natuurproduct. Van zijn wetenschappelijke naam siliciumdioxide bestaat diatomeeënpoeder in wezen uit microscopisch kleine algenfossielen die de bijzonderheid hebben zeer scherp te zijn.

Inderdaad, onder de microscoop is diatomeeënaarde in de vorm van kleine, zeer scherpe glazen dia’s. Dus, in contact met insecten, vlooien, teken, luizen en andere externe parasieten, verwondt diatomeeënaarde hen, die uiteindelijk uitdroogt en doodt. Vandaar de insecticide eigenschap.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.