▷ GPS-chip voor kat: werkt het echt?

Of het nu gaat om het lokaliseren en vinden van uw kat, het volgen van zijn activiteit of het krijgen van een idee van de omvang van zijn territorium, de GPS-chip voor katten is een heel nuttig apparaat.

Geïntegreerd in een koffer en uitgerust met de kraag van uw katachtige, het is belangrijk om de GPS-chip niet te verwarren met de elektronische chip die onder de huid van de kat is geïmplanteerd en die voornamelijk wordt gebruikt voor de identificatie ervan.

Een GPS-chip voor katten: wat is het?

Het is gewoon een klein GPS-baken dat wordt gebruikt om uw kat te lokaliseren. Het is ingebracht in een mini-hoesje dat om de nek van je kleine katachtige is bevestigd en vergezelt hem bij elk van zijn reizen.

Lees ook:   ▷ Mijn mening over Catsan's Cristal Plus nestje

De GPS-chip pikt het signaal op dat wordt uitgezonden door satellieten die in een baan om de aarde worden geplaatst, waardoor het mogelijk is om de exacte positie van de kat op aarde te bepalen. Deze informatie over de positie van de kat wordt vervolgens via internet naar zijn baas verzonden, dankzij een simkaart die ook in de GPS-halsband van de kat is geïntegreerd.

De meester kan dan Raadpleeg deze informatie op afstand, via een interface op uw smartphone, zijn tablet of computer, kunt u veel leren over de bewegingen van uw kat of waarom hij afwezig is.

GPS-chip en elektronische chip: Pas op dat u niet in de war raakt!

Verschil elektronische chip en GPS-chip
Verschil elektronische chip en GPS-chip

Het komt vaak voor dat veel mensen verwarren GPS-chip voor kat en elektronische chip. Merk op dat dit twee zeer zeer verschillend in hun rol en toepassing.

De onderhuidse microchip ook algemeen bekend als RFID-chip wordt onder de huid van de kat geplaatst voor identificatiedoeleinden. Het is een geminiaturiseerd apparaat ter grootte van een rijstkorrel, dat onder de huid van uw kat wordt gebracht door middel van een spuit en onder narcose.

Deze elektronische chip maakt gebruik van radio-identificatietechnologie en bevat een microcircuit dat het identificatienummer van de kat, zijn informatie en dat van zijn eigenaar bevat. Deze gegevens kunnen indien nodig worden uitgelezen door het implantaat te scannen met een chiplezer.

Wat is het doel van de onderhuidse microchip van de kat?

Verplicht voor katten en gezelschapshonden, de onderhuidse elektronische chip is vergelijkbaar met een kattenidentiteitskaart. Het vervult verschillende rollen.

Lees ook:   Perfecte huisdieren: Zijn Ragdoll katten geschikt voor beginners?

De RFID-chip wordt voornamelijk gebruikt om uw kat te identificeren. Het is beheerd door I-CAD voor de huisdierentelling en hun gezondheidsmonitoring.

Daarnaast blijkt de microchip Zeer praktisch voor de identificatie van zwerfkatten en hulp bij het contacteren van een meester wiens kat de weg kwijt is, zodra u een verloren kat vindt, is het het beste om deze snel te identificeren om hem terug te brengen naar deze eigenaren. Tot slot neemt de RFID-chip die in uw kat is geïmplanteerd deel aan de strijd tegen diefstal en handel in dieren waarvan onze kattenvrienden een van de doelwitten zijn.

Grijze kat buiten zonder gps tracker

Maakt de microchip van de kat het mogelijk om uw kat te vinden?

Je moet weten datHelaas is het niet mogelijk om uw kat te vinden via zijn elektrische chip. Althans niet direct. Inderdaad, in tegenstelling tot de GPS-chip, met de RFID-chip kunt u uw kat niet op afstand lokaliseren.

Als je katachtige aan het einde van zijn uitje niet thuiskomt, heb je geen manier om te weten waar hij precies is. Echter Een gechipte kat heeft een betere kans om terug te worden gebracht naar zijn eigenaar in geval van verlies. Vooral als de kat door een persoon wordt opgehaald en zijn RFID-chip wordt gescand.

De persoonlijke informatie die de microchip bevat, kan vervolgens worden gebruikt om contact op te nemen met de eigenaar van de chat.

De halsband met GPS-chip: de beste optie om uw huisdier te vinden

De halsband met GPS-chip is momenteel de ideale oplossing om je trouwe viervoeter te vinden. De GPS-chip in de behuizing verzendt de locatiegegevens die door de satellieten worden verstrekt om uw huisdier op afstand en in realtime te lokaliseren.

Lees ook:   Kittenafscheiding: Optimale timing voor scheiding van moeder

De geografische positie van uw kat wordt aan u meegedeeldvia een mobiele app die op uw telefoon is geïnstalleerd. Het verschijnt op een kaart met een route die u de route laat zien die naar uw kat leidt.

De functies van GPS-kattensystemen gaan verder dan alleen de locatie. Zolang het loopt en rond de nek van je kat blijft, kun je het in een oogwenk vinden. Je kunt hem ook in een veilige perimeter houden of hem volgen, zodat je weet waar hij meestal naartoe gaat als hij buiten je huis gaat.

Kan een GPS-chip onder de huid van de kat worden geïmplanteerd?

Merk op dater is momenteel geen GPS-trackingoplossing voor katten met een chip om onder de huid te implanteren. Vanwege hun complexiteit kunnen GPS-chips momenteel niet worden geminiaturiseerd en subcutaan worden geïmplanteerd. Niettemin streven fabrikanten ernaar om GPS-boxen te ontwerpen die steeds compacter en lichter zijn om comfortabel te zijn voor onze kleine katten om te dragen.

Veelgestelde vragen over GPS-chips voor katten

https://www.youtube.com/watch?v=8xegjJ63Bts

Helaas is het niet mogelijk om uw kat te lokaliseren via zijn onderhuidse microchip. Dit wordt voornamelijk gebruikt om uw metgezel te identificeren en bevat persoonlijke informatie die kan worden gebruikt om contact met u op te nemen wanneer deze up-to-date is. Er is geen manier om de chip die bij uw metgezel is geïmplanteerd te lokaliseren.

U kunt uw kat gemakkelijk volgen door hem uit te rusten met een halsband met GPS-chip. Naast geolocatie bevat deze mini-gadget een trackingfunctie waarmee u de activiteit en bewegingen van uw kleine kat kunt volgen, in realtime of op de frequentie van uw keuze.

Welke halsband voor GPS kat?

De Weenect Cats GPS halsband is een referentie als u op zoek bent naar een betrouwbaar apparaat voor uw katachtige. Het Weenect Cats 2-model dat momenteel door het merk op de markt wordt gebracht, is een van de meest succesvolle modellen op de markt en biedt de meest complete functies.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.