▷ Gulzige kat hoe obesitas te voorkomen? 🙀

Normaal gesproken zijn katten huisdieren die vrij goed weten hoe ze zichzelf moeten beheren in hun dieet, maar Het gebeurt dat sommige van onze kleine liefdes helemaal gek worden bij het zien van kroketten of patés en slikt hun hele rantsoen in seconden in.

Hoe deze gedragsstoornis bij katten te behandelen?

De kat voedenAlle Katten zijn van nature hebzuchtig, betekent dit niet dat het veelvraten zijn. Vraatzucht bij katten kan op vele manieren tot uiting komen die afhankelijk zijn van hoe ze worden gevoed.

  • Voor katten die worden gevoerd in dagelijkse porties gegeven door de meester: We zien dat de kat met een indrukwekkende snelheid slikt we zeggen vaak “mijn kat eet zijn kom in één keer op”, in een paar minuten, zo niet een paar seconden. Als hij klaar is, zal hij je blijven vragen om een nieuw rantsoen om zijn honger te stillen. Als je toevallig kraakt, zal hij weer beginnen met eten zonder te stoppen totdat hij klaar is met zijn kom.
  • Voor katten met onbeperkt voedsel, meestal brokjes: We zien dat de kat zijn voedsel veel te vaak eet en over het algemeen hoeveelheden brokjes binnenkrijgt die ver boven de aanbevolen doses liggen.

De oorzaken van vraatzucht bij katten

De oorzaken van dit fenomeen zijn goed geïdentificeerd:

  • Sedentaire levensstijl
  • Gebrek aan lichaamsbeweging
  • Verveling
  • Verkeerde manier om de kat te voeden

Een sedentaire levensstijl bij katten is net zo problematisch als bij mensen, vooral omdat we hier te maken hebben met een huisdier dat niet op elk moment vrij is van zijn keuzes en daarom op een dweil gaat voor zijn plezier. Omdat vraatzucht bij katten bijna uitsluitend een probleem is van een appartementskat zonder toegang tot de buitenkant.

Wie zegt sedentaire levensstijl, zegt gebrek aan lichaamsbeweging. Zelfs als deze factor meer zal spelen op de gevolgen van een kat bij te veel eten dan op de versterking van vraatzucht. Nogmaals vinden we hier binnenkatten die niet genoeg spullen hebben om uit te geven. Investeren in speelgoed en krabpaal is altijd goed voor ze.

Verveling zorgt ervoor dat sommige katten meer of vaker eten, een fenomeen dat katten naar believen tegenkomen met hun voedsel.

De verkeerde manier van voeden van de kat of een probleem in portiebeheer is heel vaak de nummer 1 oorzaak en ook de makkelijkste oorzaak om te behandelen. Inderdaad, een kat gevoerd te kleine porties waar onregelmatig zal hebben voor reflex om snel te eten wat hij tot zijn beschikking heeft. Bij angst om iets te missen of om je te vertellen dat hij nog steeds honger heeft.

Lees ook:   De laatste spinnende adem van een kat: waarheid of fabel?

Andere factoren in de ontwikkeling van vraatzucht kunnen worden genoemd als gedragsstoornis uit de jeugd van de kat Vooral vanwege de noodzaak om te vechten om te eten tijdens de eerste weken van zijn leven. Of sommige psychologische shock zonder dat er een trigger wordt geïdentificeerd. Om nog maar te zwijgen van darmparasieten voeding ten koste van de kat.

Het resultaat zal hetzelfde zijn voor elk van zijn factoren, lHet fenomeen van verzadiging zal zich niet manifesteren of de informatie wordt niet snel genoeg naar de hersenen van de kat gestuurd.

Risico’s voor de gezondheid van de kat

Grote kattenbankHet is duidelijk dat het eerste risico voor de gezondheid van de kat duidelijk obesitas is, vooral als je kraakt en hem op elk van zijn verzoeken een kleine traktatie aanbiedt. Het is daarom eenvoudig en volkomen eerlijk om te zeggen dat katten met dit type gedragsstoornis meer geneigd zijn om aan te komen.

Maar pas op, een kat die niet genoeg wordt gevoerd en die deze vorm van goinfrerie ontwikkelt, zal ook zijn gezondheid een klap zien krijgen, zonder zo ver te gaan als slechte voeding.

Deze stoornis in het gedrag van de kat kan ook anderen verbergen, zoals hierboven te zien is, verveling of omgekeerd hyperactiviteit.

Als u een fenomeen van vraatzucht opmerkt, voor een kat die voldoende gevoed is maar blijft afvallen, overweeg dan om een dierenarts te raadplegen, het kan een gezondheidsprobleem zijn.

Methoden om vraatzucht te genezen chEz de chat

In ieder geval is het belangrijk dat Uw kat moet goed gevoed zijnin juiste hoeveelheid , brokjes of natvoer (patée voor katten of rauw voeren).

Rantsoeneringsmethode

De onderstaande methode komt overeen met katten die al overgewicht hebben en daarom meer eten dan nodig is voor hun behoeften of waarvan de eenvoudige methode niet werkte, u kunt hier de hoeveelheid brokjes raadplegen die u aan de kat moet geven, maar bovenal moet u op de voedselverpakking kijken. Het is ook op u van toepassing voor het geval u problemen ondervindt bij het goed spreiden van porties gedurende de dag.

Lees ook:   Stress: Oorzaak haarverlies bij katten? (Wetenschappelijk onderzoek)

Je moet begrijpen dat katten liever meerdere kleine maaltijden per dag eten dan plotseling en wachten tot de volgende dag.

➡️ Een goede manier om ontlast jezelf van de handeling van het voeden van de kat en om hem geen maaltijden te laten overslaan is gebruik een kattenbrokkendispenser. Eenvoudig in te stellen en volledig automatisch, gewoon instellen, hoeveelheid en frequentie en natuurlijk de silo vullen met brokjes.

Hier is een model dat perfect is voor elk type kat als je geen tijd hebt om de gids over brokdispensers volledig te lezen.

Voedseldispensers hebben ook het voordeel van Haal jezelf uit de associatie voedsel = mens en voor katten met overgewicht om ze te laten afvallen.

2. Wat moet je hem te eten geven?

Of er nu brokjes of kattenvoerinformatie over voedingswaarden op het productetiket staat, identificeer de hoeveelheid voedsel die gedurende de dag moet worden gegeven en verdeel het vervolgens in verschillende kleine delen gedurende de dag.

De eenvoudigste manier om hem goed voedsel aan te bieden, is door hem brokjes of patés te geven die zijn aangepast aan zijn leeftijd of het feit dat hij gesteriliseerd is of niet.

Zelfs als het moeilijk is om niet te kraken wanneer uw kat om een kleine traktatie vraagt, zorg dan voor Deze slechte gewoonte. Geen traktaties meer Geef op elk moment de voorkeur aan een kleine beloning af en toe om hem te behagen en ook jezelf te behagen, zoals een klein stukje rauw vlees (geen vleeswaren) of vis.

De eenvoudige methode, onbeperkt eten

Zoals we hierboven zagen, kan kattenvraatzucht voortkomen uit een angst om kat te eten of niet te kunnen eten. Deze methode wordt aanbevolen als uw kat geen overgewicht heeft, als het niet werkt, raden we aan over te schakelen naar de rantsoeneringsmethode.

Hier is het principe eenvoudig, laat de kat alleen eten en volgens zijn behoeften, dus je zult hem gratis toegang tot zijn voedsel moeten geven, maar niet zomaar.

➡️ Je moet Plaats de kattenbak of zwaartekrachtdispenser op een rustige plaats. Waar de kat waarschijnlijk niet gestoord wordt tijdens zijn maaltijd en waar hij niet bang is.

Lees ook:   Kat-astische luiktraining: Leer uw kat binnen 60 karakters de kunst van het gebruik van een kattenluik!

Hier is ook een ander type dispenser geschikt voor deze methode.

Dat is alles.

Maar je hebt houd nog steeds in de gaten wat uw kat eet, kijk of er over een lange periode over een lange periode overs te veel is, want het is duidelijk dat uw kat de eerste 2 dagen waarschijnlijk te veel zal eten. Na een week verdwijnt meestal de vraatzucht.

Als u geen stabilisatie opmerkt na 2 weken besteed aan de rantsoeneringsmethode zonder de mogelijkheid uit te sluiten van een consult met de dierenarts om te controleren of er geen parasiet de oorzaak is.

Gedrag geassocieerd met etenstijd

Voor beide methoden zal het nodig zijn om de slechte gewoonten van uw kat te corrigeren tijdens de maaltijdceremonie.

Zo is onophoudelijk vragen voor veel katten een ritueel geworden om te eten, je moet het verhelpen. Neem bijvoorbeeld op deze momenten je kat mee, bied jezelf een beetje tijd met hem aan, knuffel of speel 5 minuten.

Je kunt hem ook een speelgoedvoedseldispenser geven met wat brokjes om hem te laten uitgeven voor het eten en zo laat hem een oefening doen. Lichte brokjes zijn ook een hele goede bondgenoot om snel af te vallen, maar het is geen definitieve oplossing.

Om af te sluiten over kitty gulzigheid

✅ Onze kleine haarballen hebben aandacht nodig, moet u de evolutie van het gewicht volgen, de hoeveelheid die hij eet, elke week of elke 2 weken gewichtscontroles uitvoeren om de voortgang bij te houden, afhankelijk van de gekozen methode.

Zolang u geen overmatig gewichtsverlies opmerkt, is het probleem gedragsmatig en kan het met toewijding van uw kant worden behandeld.

Neem de tijd met hem, sporten en hem gelukkig maken.

Andere artikelen over dit onderwerp

Tips om je kat te laten sporten?

Laat je kat afvallen met een brokjesdispenser

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.