▷ Heeft mijn zwangere kat een specifiek dieet nodig?

Afhankelijk van zijn leeftijd, zijn fysieke conditie, zijn gezondheidstoestand, De kat heeft een goed dieet nodig en uw zwangere kat is geen uitzondering. Het heeft inderdaad een bepaald aantal voedingsstoffen nodig in goed gedefinieerde verhoudingen, want zorgen voor de juiste ontwikkeling van zijn jongen, de bevalling en borstvoeding vergemakkelijken.

Wat u moet weten over kattendracht

Om de voedingsbehoeften van uw zwangere kat beter te begrijpen, Het is essentieel voor u om de evolutie van uw vrouwelijke kat in deze periode te kennen. Het beheer duurt gemiddeld 66 dagen. Vanaf de eerste dagen van de zwangerschap begint de kat aan te komen. Tot de 40eÞ Tijdens deze dag komt deze gewichtstoename overeen met de reserves die het opslaat voor werpen en borstvoeding. Na de 40Þ Dag en tot het werpen, het gewicht dat ze neemt is gerelateerd aan de groei van haar jongen.

De voedingsbehoeften van uw zwangere kat

Om de goede gezondheid van uw kat en haar zich ontwikkelende kittens te garanderen, moet u specifiek aan al haar voedingsbehoeften voldoen. Dit is hoe ze meer dierlijke eiwitten nodig heeft, meer calcium dat essentieel is voor de ontwikkeling van de foetus en meer vet om zich voor te bereiden op borstvoeding. Het dieet moet ook laag zijn in zuren en rijk aan taurine. (minimaal 0,1% in brokjes en 0,25% in paté).

Aanbevolen brokjes voor een zwangere kat

Het zijn brokjes zonder ontbijtgranen en complex additief die niet goed zijn voor de kat. Maar over het algemeen is een graanvrij brokdieet veel beter voor de kat.

True Instinct High Meat Adult – Nature’s Variety – Volwassen kattenvoer met kip zonder been – 7kg

  • Energie voor een actief leven: voedsel met een hoog energie- en eiwitgehalte, geschikt voor een actieve levensstijl. Omega 3 en omega 6 essentiële vetzuren bevorderen de huidverzorging en vacht van uw volwassen kat.
  • Geschikt voor hondennatuur: recept gemaakt met een hoog vleesgehalte, zonder granen en met een laag koolhydraatgehalte (max. 20% ENA), om de instinctieve voeding van de hond te bevredigen.
  • Recept zonder granen of gluten: recept zonder granen, met aardappelen, erwten en kikkererwten, bronnen van licht verteerbare koolhydraten.
  • Beste metabolisme: recept met een hoog kippeneiwitgehalte vergezeld van gezonde groenten en fruit, wat het metabolisme verbetert en. Helpt de conditie te verbeteren en de spiermassa te behouden.
  • Gezond immuunsysteem: hoog gehalte aan antioxidanten (vitamine E, C, selenium), zink en eiwitten om een gezonde immuunfunctie te behouden.

U kunt uw kat effectief voeden met brokjes, u vindt op de markt speciale brokjes voor zwangere katten, die ook vaak zijn geïndiceerd voor haar voeding na de bevalling en die van gespeende kittens. De hoeveelheid voedsel om uw kat te serveren hangt af van het stadium van haar zwangerschap.

Inderdaad, tijdens de eerste 8 weken van de zwangerschap wordt aanbevolen dat u uw voedselrantsoen elke week met 10% verhoogt. Het rantsoen van uw kat zal dus bijna verdubbeld zijn tegen het einde van de dracht. Van de 1tijdperk naar de 5Þ week van de dracht, de aanbevolen hoeveelheid brokjes varieert van 70 tot 90 g, en van de 6Þ week, van 90 tot 110 g.

Lees ook:   hills sterilised cat

U moet er echter voor zorgen dat uw kat niet te veel gewicht krijgt, anders zal het complicaties veroorzaken op het moment van werpen. zonder het te beperken. Reden waarom U moet in deze periode regelmatig naar een dierenarts gaan, zodat deze laatste het gewicht van de kat regelt en zorgt voor een goede ontwikkeling van de jongen.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

InhalenIonné en grote liefhebber van katten, ik begeleid met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.