▷ Highland Fold: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijzen

Met zijn ronde en mollige kop, zijn kleine oren naar voren gevouwen en zijn lichaam allemaal in rondheid, is de Highland Fold een kat met dezelfde fysieke kenmerken als zijn neef de Scottish Fold, maar onderscheidt zich door zijn halflange jurk. Het ras is erg populair bij kattenliefhebbers, maar blijft vrij zeldzaam, waarschijnlijk vanwege de moeilijkheden die gepaard gaan met het fokken ervan.

De Highland Fold heeft de reputatie zen, volgzaam, aanhankelijk en bijzonder sociaal te zijn. Het is echter erg aanhankelijk en vereist vooral een toegewijde en beschikbare meester om voor hem te zorgen en zijn welzijn te waarborgen. Ontdek hieronder alles wat je moet weten over de Highland Fold, evenals alle goede redenen om hem al dan niet te adopteren.

De Highland Fold in video

De ideale kat voor wie?

De Highland Fold is een kat van het binnenras die een uitstekende metgezel is voor mensen die in een appartement of huis wonen. Inderdaad, vanwege zijn onvoorzichtige, zachte en onschadelijke karakter, is het niet gemaakt om buiten te leven. Toch kun je hem van tijd tot tijd onder toezicht toegang geven tot je tuin om zijn benen te strekken.

Bovendien, omdat het rustig en gemakkelijk in de omgang is, is het perfect voor mensen die rust nodig hebben. Dankzij zijn sociale en aanhankelijke temperament vindt hij gemakkelijk zijn plaats in een familiale omgeving, in het gezelschap van kinderen of andere dieren.

De Highland Fold is echter meestal een echte pot lijm, die een beschikbare en zorgvuldige meester nodig heeft om hem vaak te verzorgen. Daarom, als je een persoon te afwezig bent, is het mogelijk dat deze kleine katachtige zich geïsoleerd en minder gelukkig thuis voelt.

Oorsprong en geschiedenis van Highland Fold

De Highland Fold is een ras afkomstig uit Schotland. De eerste vermelding van deze kat met naar voren gevouwen oren dateert uit de 18e eeuw in China. Niettemin wordt de moderne Highland Fold, degene die we vandaag kennen, beschouwd als de afstammeling van Susie, een vrouw met gevouwen oren ontdekt op een Schotse boerderij in 1961. Vervolgens zal het verschillende nakomelingen baren met dezelfde genetische kenmerken, sommige met een korte vacht (Scottish Fold) en anderen een halflange jurk (Highland Fold).

Lees ook:   Een teken van goede gezondheid of niet?

Nadat het fokken was begonnen, werd de ontwikkeling ervan vertraagd door het verschijnen van genetische misvormingen van de ledematen en staart als gevolg van kruisingen tussen exemplaren van hetzelfde ras. Om dit probleem te omzeilen, zullen fokkers hun toevlucht nemen tot kruisingen met de Britse korthaar, om levensvatbare kittens te hebben. Pas in 1988 kreeg de Highland Fold TICA-erkenning.

De Highland Fold wordt vanuit het Verenigd Koninkrijk naar de VS geëxporteerd en wordt een doorslaand succes. Het kwam Frankrijk binnen in de late jaren 1980. Sindsdien laat het niet na om kattenliefhebbers te verleiden en maakt het geleidelijk een plaats in Franse huizen.

Fysieke kenmerken van de Highland Fold

De Highland Fold heeft een brede en vrij afgeronde kop die lijkt op die van een uil. Hij heeft een vrij korte neus, met grote wangen. De mondhoeken iets omhoog, geven hem een lachende blik. Haar ogen zijn rond en passen bij haar jurk. Het belangrijkste kenmerk van het ras blijft zijn kleine oren naar voren gevouwen (enkele vouw) of volledig afgeplat op zijn hoofd (dubbele vouw) die een indruk van zachtheid en onderwerping geven.

Daarnaast is de Highland Fold een middelgrote kat, met een rond, breed en gespierd lichaam. De stevige poten zijn relatief kort en eindigen in ronde voeten. Wat betreft zijn staart, deze is matig lang, dikker aan de basis en afgerond aan de punt.

Ten slotte ligt de andere bijzonderheid van de Highland Fold in zijn zijdeachtige middellange vacht die hem onderscheidt van de Scottish Fold, een variëteit met kortere haren. De vacht blijft dicht met een dikke ondervacht en een franje in de nek. De jurk laat alle kleuren toe, in alle mogelijke tinten.

Highland Fold gedrag

Alle eigenaren die het leven van de Highland Fold delen, beschrijven het als een zen en gemakkelijke kat. En vanwege zijn kalme, zorgeloze, zachte en aanhankelijke temperament. Het is een kat die grote genegenheid voelt voor zijn eigenaar, aan wie hij erg gehecht is. Zelfs als deze kleine katachtige tederheid en knuffels waardeert, is het raadzaam om zijn lichaam zachtjes te hanteren, om te voorkomen datR om hem pijn te doen.

De Highland Fold is ook een zeer sociale en niet-agressieve kat. Je zult hem nooit met zijn hoektanden of klauwen naar buiten zien komen. Hij leeft vreedzaam samen met zijn medemensen of andere dieren die je misschien hebt. Beter nog, hij kan heel goed overweg met alle leden van het gezin en stemt ermee in om een paar momenten van spelen met de kinderen te delen, wanneer hij besluit minder lui te zijn.

Lees ook:   10 tekenen die onthullen of uw kat zwanger is

Health and care bij Highland Fold

De Highland Fold is gezegend met een relatief solide gezondheid. Het is echter belangrijk dat de fokker ervoor heeft gezorgd dat de voortplanting wordt gecontroleerd om de geboorte van kittens met kraakbeen-, gewrichts- of botproblemen te voorkomen. Inderdaad, het gen dat verantwoordelijk is voor het vouwen van de oren maakt deze kat vatbaar voor osteochondrodysplasie. In ernstige gevallen leidt het tot invaliderende artrose vanaf de leeftijd van 2 maanden, wat resulteert in een vervorming van het lichaam, een stijve staart, een abnormale gang of zelfs het onvermogen om te bewegen.

Om deze aandoeningen te voorkomen, moet slechts één van de ouders drager zijn van het gen dat verantwoordelijk is voor het vouwen van de oren. Het wordt daarom sterk afgeraden om twee Highland Fold-katten over te steken. Afgezien daarvan blijft het ras eenvoudigweg onderhevig aan andere ziekten die alle andere kattenrassen gemeen hebben.

U zorgt ervoor dat uw Highland Fold up-to-date is met zijn vaccinaties, om zijn vacht te behouden en om hem een gezond dieet aan te bieden. Want in het geval van een onvoorziene ziekte kunnen veterinaire kosten worden gefactureerd aan enkele duizenden euro’s, wat niet altijd gemakkelijk te beheren is zonder stress. In ieder geval is het afsluiten van een kattenverzekering voor uw Highland Fold ideaal om te doen om uw spaargeld te behouden en tegelijkertijd de beste gezondheidszorg te garanderen.

Heeft de Highland Fold specifiek voedsel nodig?

De Highland Fold heeft geen rasspecifiek voedsel nodig. De voedingsbehoeften zijn daarom identiek aan die van alle katten: een typisch vleesetend dieet.

Je moet hem voedsel van topkwaliteit aanbieden, voornamelijk gemaakt van soorten vlees of vis, zonder granen en zo natuurlijk mogelijk. Ze moeten een hoog eiwitgehalte, een goed gedefinieerde hoeveelheid vitamines en mineralen en een laag vet- en koolhydratengehalte hebben.

Omdat de Highland Fold een afgeronde kat is die ook een grote eetlust en weinig interesse in fysieke activiteit vertoont, moet u zorgen voor strikte controle over de hoeveelheid maaltijden, om elk risico op overgewicht te voorkomen dat zijn welzijn zou kunnen beïnvloeden.

Welk budget om een Highland Fold te hebben?

De prijs van het verwerven van een Highland Fold-raskat hangt in principe af van een aantal goed gedefinieerde criteria. Deze omvatten bijvoorbeeld: naleving van de rasstandaard, de lijn van de ouders, het geslacht, de reputatie van de fokker, de verleende zorg, evenals de vraag en aanbod op de markt (rekening houdend met de zeldzaamheid van dit ras).

Lees ook:   Basepaws Cat DNA Test: Onze ervaring en beoordeling

Over het algemeen moet u ongeveer 650 tot 1500 € betalen voor een vrouwelijk Highland Fold-kitten en tussen 600 en 1500 € voor een mannelijk Highland Fold-kitten.

Accessoires aangepast aan de Highland Fold

Naast uw genegenheid heeft de Highland Fold een aantal accessoires van goede kwaliteit, solide en geschikt voor de grootte nodig om thuis te worden vervuld en gelukkig te zijn. Deze omvatten kommen voor voedsel, een brokdispenser (idealiter automatisch) en een waterfontein om dagelijkse voeding en hydratatie te vergemakkelijken. Voor de hygiëne en het gemakkelijke onderhoud van de vacht, moet u een kattentoilethuis bieden, evenals een verzorgingsset voor een kat met een middellang haar.

De Highland Fold is een wat panteuze en niet erg actieve kat die beweging nodig heeft om fit te blijven. Daarom moet je binnenaccessoires installeren om hem aan te moedigen fysiek te oefenen terwijl hij plezier heeft, zoals een krabpaal, een krabbende stam, evenals stimulerend speelgoed zoals snoepballen, hengel en vele anderen.

Goodies voor Highland Fold liefhebbers

Top 3

Highland Fold Sweatshirt

Foto’s van Highland Fold

Waar adopteer je een Highland Fold?

Omdat de Highland Fold een delicaat en zeldzaam ras is, blijft professioneel fokken de beste plek om te adopteren. Door een gerenommeerde fokker te vragen, heeft u de zekerheid dat u een gezond kitten adopteert, met inachtneming van de normen van het ras. De chaTteries en shelters zijn ook betrouwbare adoptiemogelijkheden die u tevreden zullen stellen.

Het is eindelijk mogelijk voor u om uw Highland Fold van een individu te adopteren. Deze optie wordt echter niet aanbevolen vanwege de ongebreidelde handel in dieren. Als je toch voor dit pad kiest, raden we je aan om bij voorkeur om te gaan met een naaste persoon die je kent in plaats van een vreemde.

Andere artikelen over dit onderwerp

Abessijn: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Mumbai: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijs – De juiste kat voor jou?

American Bobtail: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijs – De juiste kat voor jou?

Russian Blue: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Siberisch: karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Sphynx: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Scottish Fold: Karakter, Onderwijs, Gezondheid, Prijs – De juiste kat voor jou?

Perzisch: Karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

De kartuizer: karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

De Siamees: karakter, opleiding, gezondheid, prijs – De juiste kat voor jou?

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.