▷ Hoe begroet en hallo zeggen tegen een kat?

Geloven we echt dat wij de enige soort zijn die de regels van beleefdheid waardeert? Nou, nee! Want het blijkt dat onze metgezels katten ook hun eigen regel hebben.

Of het nu de kat van de buurman is, die van een geliefde of je eigen haarbal, hallo zeggen tegen een kat is geleerd. Laten we samen kijken hoe we een kat en nog meer een onbekende kat kunnen begroeten.

Om een kat te begroeten en hallo te zeggen, moet je weten hoe je afstandelijk moet zijn, vooral als het je onbekend is, terwijl je tekenen van genegenheid vertoont en / of intiem bent, hoe meer je de taal van de kat begrijpt, hoe gemakkelijker het is om contact met hem op te nemen.

Blijf in het begin van hem af

Een goede begroeting hoeft niet opdringerig of plakkerig te zijn. Je kent zeker de hypergevoeligheid van katten en hun houding die altijd in hun dagelijkse activiteiten wordt geposeerd. Daarom Door naar een kat te rennen om hem te begroeten, zul je waarschijnlijk een omgekeerde reactie veroorzaken en hem wegjagen..

Katten hebben eigenlijk deze mysterieuze en paradoxale reflex van het haten van overmatige genegenheid.. In plaats daarvan rennen ze om zichzelf in de armen te werpen van mensen die hen haten, en nog erger, die katten in het algemeen haten. Dus, om een kat naar je toe te trekken om hem te begroeten, Toon je genegenheid niet meteen als je het ziet.

Lees ook:   kattentoilet

Integendeel, houd afstand, wacht tot hij je opmerkt, analyseer je en wen aan je. Dit is wanneer je dichter bij hem kunt komen door bepaalde gezichtsuitdrukkingen te imiteren die specifiek zijn voor katten, zoals knipogen, tekenen van genegenheid.

Kat die hallo zegt, zegt hallo

Katten imiteren: Blink

Het is bekend: de kat knippert veel met zijn ogen, en dat is niet altijd omdat zijn zicht wazig is. Inderdaad, de kat gebruikt de knipoog vaak om aan te geven dat hij een gebaar waardeert, of om zijn genegenheid te markeren wanneer hij bijvoorbeeld in de armen van zijn meester is.

Dus je kunt, met een rustige, langzame en ontspannen blik, knipperend naar een kat om het aangename gevoel aan te geven dat je hebt om het te zien en wens hem een goede dag. En geloof het, hij zal de boodschap begrijpen. Staar echter niet lang recht in de ogen. Anders kan hij het zien als een oproep tot confrontatie en vluchten.

Bovendien zou het juist zijn omdat mensen die katten niet waarderen niet graag naar ze kijken, dat ze graag naar hen toe gaan. Deze mensen richten hun ogen niet op hen, en als ze dat doen, is het voor een korte tijd. Deze ontwijkende blik troost katten enorm die geen bedreiging zien.

Streel het zachtjes en op de juiste plaats

Zodra je zachte ogen voor de kat hebt gemaakt en hij ze heeft geaccepteerd, kun je dichterbij komen en de begroeting voortzetten met de strelingen. Maar toch, alles is niet gewonnen! Je moet niet alleen weten hoe je de kat moet aaien, maar ook waar je het moet doen.

Lees ook:   gourmet perle

Streel de kat zachtjes

Meer dan alleen een aanraking, streling vereist zachtheid. Het dwingt zichzelf niet op, dringt zich niet op, maar verlangt zichzelf. Om een kat te aaien, laat je langzaam je hand door zijn vacht lopen en ren je zijn lichaam van kop naar staart, waarbij je elke plotselinge beweging vermijdt.

Val de kat niet aan, maar geef hem de tijd om van je streling te genieten. Als hij het niet meer wil, stop dan gewoon. Je kunt zelfs de strelingen voor tevredenheid knippen om altijd jaloezie op te wekken.

Aai de kat op het hoofd

De meest geschikte onderdelen voor het aaien van een kat bevinden zich ter hoogte van zijn hoofd, omdat deze er gevoeliger voor is. Je kunt zijn wangen, kin, rug en binnenkant van de oren strelen, evenals het deel van het hoofd boven de neus, tussen de 2 oren.

Als de katachtige op zijn rug ligt, kun je ook zijn buik kietelen en geleidelijk naar de staart gaan, maar voor deze streling zijn niet alle katten er met z’n allen ontvankelijk voor.

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.