▷ Hoe haal je je kat veilig naar buiten?

Zie je je kat de hele tijd vogels, vlinders en andere dieren langs het raam kijken? Het lijkt erop dat hij aan de buitenkant gelukkiger en meer vervuld is, vanwege zijn jachtinstinct.

Helaas hebben ze vanwege de vele gevaren waaraan buitenkatten worden blootgesteld een kortere levensverwachting dan binnenkatten en dit is om nog maar te zwijgen van de schade die ze aan het milieu kunnen toebrengen. Dit is de reden waarom voordat u uw kat mee uitneemt, u een aantal afspraken moet maken of een keuze moet maken.

Laat je kat alleen uit

Als u besluit om uw kleine katachtige alleen uit te laten, moet u enkele voorzorgsmaatregelen nemen, zoals hem uitrusten met een GPS-halsband of een bel aan zijn halsband bevestigen.

Vrouw in haar tuin die Yoga doet met haar katten

Gebruik een GPS-halsband om het van veraf te volgen

Dankzij de GPS-halsband die om de nek van uw kat is bevestigd, kunt u bepaal in real time de positie van het dier. Met andere woorden, je kunt op elk moment weten waar je kleine katachtige is, wat erg geruststellend is.

De meeste GPS-trackers zoals tractive’s GPS kattenhalsband bieden vele andere geavanceerde functies zoals locatiegeschiedenis, activiteiten volgen, camera, de mogelijkheid om met uw kat te praten en hun stem te horen, … u kunt ook onze mening vinden op de Tractive GPS tracker.

Lees ook:   Verwacht veel eetlust bij Maine Coon katten!

Voeg een bel toe aan haar ketting

Je kat alleen laten betekent ook zorgen dat de kleine katachtige buiten geen schade aanricht, zoals het onnodig aanvallen van prooien die soms beschermde soorten blijken te zijn. Inderdaad, de kat is een geboren roofdier en dit jachtinstinct drijft hem ertoe om kleine onschuldige dieren zoals vogels, hagedissen en vele anderen aan te vallen en te doden, alleen voor het plezier van de jacht.

Om dit te voorkomen, Je moet een bel aan de halsband van de kat bevestigen, die lawaai zal maken elke keer dat de katachtige zijn potentiële prooi nadert. Het geluid van de bel zal de prooi waarschuwen en de kansen van de kat op succes aanzienlijk verminderen.

Laat uw kat onder toezicht uit

Wil je je kat absoluut niet alleen buiten laten? Je kunt hem aan de lijn laten lopen of hem achterlaten in een ruimte die wordt begrensd door een hek.

Kat die alleen buiten rondloopt

Rust hem uit met een harnas om hem aan de lijn te laten lopen

Je kat aan de lijn laten lopen is heel goed mogelijk. Na het kiezen van de ideale harnasmaat (door de borstomtrek van het dier te meten), moet u de tijd nemen om uw kat te laten wennen aan zijn harnas en riem. Hiervoor, op een plek zijn waar de kat zich veilig voelt, de apparatuur op hem fixeren en zijn gedrag observeren. Voel je vrij om hem te belonen met traktaties.

Zodra het dier gewend is aan zijn harnas en riem, kunt u er uw eerste uitje mee maken. Kies voor een rustige, rustige en geruststellende plek en laat de kat in zijn eigen tempo bewegen. Trek vooral niet aan de lijn. Als het niet goed gaat en je kat in paniek raakt, sta er dan niet op en ga met hem naar huis. Je kunt een andere dag op dezelfde plek opnieuw beginnen.

Lees ook:   daily kitten

Geef de voorkeur aan een omheind gebied

Een andere manier om uw kat veilig uit te laten, is door hem los te laten in een afgesloten omgeving, zoals een tuin begrensd door een hek. Op dit soort plekken weet je in ieder geval zeker dat je kleine katachtige niet te ver van het huis zal afdwalen, of beter nog dat hij niet door een voertuig zal worden aangereden.

Zorg ervoor dat de hekken niet oversteekbaar zijn zoals ze uitrusten met apparaten die voorkomen dat de kat over hen heen gaat.

Moet je je kat er echt uithalen?

We kunnen het nooit genoeg zeggen, de kat is een geboren roofdier en zijn jachtinstinct is goed in hem verankerd. Een kat die naar buiten gaat, wordt dus van nature door veel dingen gestimuleerd en geeft veel meer uit dan een binnenkat.

Je moet echter ook weten dat een kat die naar buiten gaat een veel kortere levensverwachting heeft dan een binnenkat. Inderdaad, het wordt blootgesteld aan vele ziekten die soms fataal blijken te zijn (tyfus, coryza, feline leukose, Felv, Fiv, peritonitis bijfeline fectie), gevechten, vergiftigingen, verkeersongevallen en vele anderen. Reden waarom je ervoor moet zorgen dat het dier gevaccineerd, ontwormd, … voordat u het uitbrengt om gezondheidsrisico’s te verminderen.

Uiteindelijk is het niet echt nodig om je kat eruit te krijgen, mits je hem toch een kader biedt dat bevorderlijk is voor zijn ontwikkeling binnenin (krabpaal, speelgoed, activiteit bij jou, …). Omdat de kat een huisdier is, went hij van nature aan zijn huis of appartement en vooral aan jou.

Lees ook:   shira

Andere artikelen over dit onderwerp

Nicolaas


Nicolaas

Gepassioneerd en groot liefhebber van katten, begeleid ik met plezier, integriteit en oprechtheid alle eigenaren die een harmonieuze relatie willen hebben met hun kleine bolletje haar.